HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2012 Cuma - 09:52

Yıldırım: Körfez yatırıma doyacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi’nde yeni yatırımlar planladıklarını açıkladı

Yıldırım: Körfez yatırıma doyacak

İZMİR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlık tarafından yaptırılan Ulaştırma Ve Turizm Kıyı Yapıları Master Plan Çalışmaları kapsamında İzmir Körfezi'nde yeni yatırımlar planladıklarını, İzmir Körfezi'nin yatırıma doyacağını söyledi.
 
Seçim öncesinde İzmir'e yönelik 35 proje ortaya koyduklarını kaydeden Yıldırım, söz konusu projeleri 2023 yılına kadar gerçekleştirmek üzere kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlar yaptıklarını belirterek, "Seçim öncesinde söylediklerini unutan siyasi gelenekten gelmiyoruz. 35 projemizden, Konak ve Sabuncubeli tünellerinin temellerini attık. Çevreyolu ve bağlantı yollarının yapımı devam ediyor. İzmir-Çeşme-Urla, İzmir-Aydın Otoyolu gibi birçok otoyol ve bölünmüş yol çalışmaları da tüm hızıyla devam etmektedir. Sadece karayolunda değil, İzmir'in denizciliğinin gelişmesi için de projele devreye alıyoruz" dedi.
 
KAPASİTE ARTIRIMI
İzmir Alsancak Limanı'nın alternatifi olarak hizmet vermesi amacıyla Çandarlı Limanı'nın yapımına başlandığını anımsatan Yıldırım, limanın Avrupa ile Orta Doğu arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak kombine taşımacılık zincirinde aktarma merkezi olacağını söyledi.
 
Çandarlı Limanı'nın 2014 yılında tamamlanmasının planlandığını kaydeden Bakan Yıldırım, İzmir Limanı'nın ise kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Bakan Yıldırım, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, İzmir Limanı'nı özelleştirmesine yönelik yapılan ihalesi sonrasında ihaleyi kazanan firmanın limanı devralamadığını anımsatarak, "TCDD, limanın mevcut ve gelecekteki sorunlarının çözümüne yönelik, kapasitesini ve verimliliğini artırmak üzere hızla çalışmalara başladı" dedi.
 
KRUVAZİYER LİMANI
Bakan Yıldırım, İzmir Limanının yolcu limanı ve yük limanı olarak faaliyet gösterecek şekilde yeniden yapılandırılması kapsamında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, İzmir Limanının imar planına yönelik çalışmalara devam ettiğini kaydetti.
İzmir Körfezi'nin özellikle deniz turizmi açısından Türkiye'nin Batı'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, İzmir'deki yat limanı sayısını 6'dan 23'e çıkaracaklarını, ayrıca kruvaziyer turizmini geliştirmek amacıyla da Kruvaziyer Limanı yapacaklarını söyledi. İzmir'in dev yolcu gemilerinin vazgeçilmez adresi olacağının altını çizen Yıldırım, "Bakanlığımız tarafından yaptırılan Ulaştırma Ve Turizm Kıyı Yapıları Master Plan Çalışmaları kapsamında ihtiyaçlar belirlenerek, İzmir Körfezi'nde yeni yatırımlar planlıyoruz. İzmir körfezi yatırıma doyacak" diye konuştu.
 
"Ters köşeye yatacaklar"
Bakan Binali Yıldırım, dün bakanlığında yapılan Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi Uygulama Sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, "2012 için felaket senaryoları üretenler Türkiye bakımından yine ters köşeye düşecekler" dedi. Yıldırım, dünyanın ekonomik krizden ağladığına işaret ederek, şunları belirtti: "Krizin ilacı yatırım. Biz 2009'da krizin en şiddetli olduğu dönemde İstanbul-İzmir otoyolu ihalesini yaptık. Avrupa'nın en büyük, dünyanın 5 büyük projesi arasında yer alıyor. 2012 için felaket senaryoları üretenler Türkiye bakımından yine ters köşeye düşecekler. Aslında Türkiye'de kriz falan yok. Türkiye niye krize girmiyor diye krizi tutanlar var, krize girenler var."
 
Not: Bakan Yıldırım’ın 27-28 Ocak tarihlerindeki İzmir ziyareti Ankara’daki programı nedeniyle iptal edilmiştir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 27 Ocak 2012 Cuma 22:34

Bu doymanın üzerine bir "MADEN SUYU" alayım,İZMİR marka olsun,"ZENGİN DEVLET FAKİR HALK" TEORİSİ PROPOGNDA ile devam ediyor.Saygılar.

Yorumu oyla      14      7  
Mustafa ÖZDEMİR 27 Ocak 2012 Cuma 19:39

Sak rumuzuyla yazan sayın okuyucu,Ankara ve İstanbul belediyecilik bakımından İzmir'e göre fersah fersah önde.İzmir bu belediyelerle kıyasladığınızda köy gibi kalıyor.Ayrıca Bakan Yıldırım'a, İzmir için verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye başladığı için çok teşekkür ederim.İzmir'i Türkiye'nin en büyük köyü yapan zihniyet bu yatırımları küçümsüyor,engellemeye çalışıyor ama nafile.İzmir halkının büyük bir çoğunluğu bu gelişmelere kör ideoloji penceresinden değil,hizmet penceresinden bakıyor.

Yorumu oyla      24      8  
sak 27 Ocak 2012 Cuma 14:16

Şakir Turan ,İzmir Türkiye mizin hep en uygar şehridir ve bu hep böyle kalıcak. İzmir linin kimseye ihtiyacı yok ama İzmir e ihtiyacı olanlar buraya geliyor.Bak İstanbul da 17 senedir AKP eli var.Sağnak yağışta insanr ölüyor,arabalar sürükleniyor,2cm kar yağdı yaşam bitti .Ankara yı anlatmaya gerek yok bilgine.

Yorumu oyla      21      20  
Şakir Turan 27 Ocak 2012 Cuma 13:13

İzmire AKP eli değmeli diyorduk,çok şükür İzmir yatırım görmeye başladı,Binali bakanım İzmir sizinle gurur duyuyor.

Yorumu oyla      27      20  
emre al 27 Ocak 2012 Cuma 13:13

Allah aşkına konak tünellerinin temelini attınız ama temel atılan yerde nedense hiç çalışma yok. Projesi, fizibilitesi hazır olmadan temel atarak zaten Dünya'da bir ilki başardınız sayın Bakan

Yorumu oyla      24      21  
misafir 27 Ocak 2012 Cuma 11:18

Türkiye neden krize girmiyor? çıkın da asgari ücretli ve emekliye sorun bu soruları ayrıca avrupada halkını bu kadar vergiyle yolan bir hükümet daha var mı? ona da bir bakın.

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da ‘bindirme üye’ tartışması
Büyük mahallelerde sandık kuracak olan CHP Bayraklı örgütünde ‘bindirme ...
Bornova’da delege kavgası hastanelik etti!
Bornova Belediye Meclis Üyesi Yıldız ile kavga eden eski İl Disiplin Kurulu ...
CHP'li 50 vekil komisyonu bastı
CHP’li yaklaşık 50 milletvekili, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına ...
 
İstiklal Marşı kaldırılıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda İstiklal Marşı okunmasının ...
AK Parti Karşıyaka'da Sürekli'nin ekibine onay
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yeni ekibi Ankara’dan onay aldı.
CHP Konak ateş çemberinde!
İzmir’in en büyük ikinci ilçesi olan Konak’ta hafta sonu sandık heyecanı ...
 
Bakan Dinçer'den 'okul kiralama' yöntemi açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni okul yatırımları için kamulaştırma ...
Binali Yıldırım: İnternet çıktı, mertlik bozuldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de ...
Mehmet Ali Susam davadan resmen vazgeçti
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, genel seçimlerden iki gün önce ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva