HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2012 Cuma - 16:22

'Dink yemdi, ama asıl hedef AK Parti'dir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hrant Dink cinayetiyle ilgili ''Hedef Dink'tir. Dink, yem olarak seçilmiştir ama asıl hedef AK Parti'dir'' dedi.

 Dink yemdi, ama asıl hedef AK Parti dir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Hrant Dink, Malatya Zirve Yayınevi, Rahip Santoro cinayeti, amacı ve şekli itibariyle aralarında maddi, somut bir bağ olmasa bile, hedef, amaç ve kurgulanma itibariyle birbiriyle akraba olan, birbirine benzeyen cinayetler'' olarak değerlendirdi. Çelik, Hrant Dink cinayetiyle ilgili ''Hedef Dink'tir. Dink, yem olarak seçilmiştir ama asıl hedef AK Parti'dir'' dedi.
 
Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, anamuhalefet partisi liderinin, iddia olunan Ergenekon terör örgütüyle ilgili ''Örgüt nerededir, bana adresini verin de kaydolayım şeklinde ifadelerde bulunurken, Hrant Dink cinayetinin örgüt işi olduğunu söylediğini'' belirtti.
 
Çelik, ''Sayın Kılıçdaroğlu, bu örgüt hangisidir? Olayın savcısı diyor ki, bu Ergenekon örgütünün Trabzon şubesidir. Vicdanen, aklımla ve hislerimle Hrant Dink'i katleden Ogün Samast ve Yasin Hayal gibi birkaç kişiden ibaret olmadığına inanıyorum. Tetikçi ve azmettiricinin bu şahıslardan ibaret olmadığına inanıyorum. Beni ve kamuoyunu oraya götüren deliller var'' diye konuştu.
 
Hrant Dink olayında Türkiye'de farklı birçok kesimin vicdan muhasebesi yaptığını, mağdur olan ailesiyle empati kurduğunu ifade eden Çelik, bunu Türkiye'nin demokratik hayatı için hayırlı bir gelişme olarak değerlendirdi.
 
Çelik, bu konuda AK Parti iktidarını, iftiraların ve saldırıların hedefi haline getirmenin hakkaniyetle bağdaşan bir durum olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
''Hrant Dink, Malatya Zirve Yayınevi, Rahip Santoro cinayeti, amacı ve şekli itibariyle aralarında maddi, somut bir bağ olmasa bile, hedef, amaç ve kurgulanma itibariyle birbiriyle akraba olan, birbirine benzeyen cinayetlerdir. Hedef Dink'tir. Dink, yem olarak seçilmiştir ama asıl hedef AK Parti'dir. 6-7 eylül olaylarını gerçekleştiren karanlık zihniyet neyse, Hrant Dink'e saldırı düzenleten zihniyet de aynı zihniyettir. Türkiye'de bir kaos yaratılmak istendi. Türkiye'nin siyasi istikrarına bir darbe vurulmak istendi.
 
Ondan önceki altyapıyı da hatırlayalım, 'Misyonerlik faaliyeti kol geziyor' denildi, 'Her yerde apartman kiliseler oluşturuluyor' denildi, 'vatan toprakları satılıyor' denildi, 300 tane Kuvayı Milliye Derneği kuruldu ve bunlar kirli propaganda yapmaya devam ettiler. Sanal ortamda, gayri müslimlere ciddi saldırılar oldu.
 
Hrant Dink olayı kime hizmet etti, katledilmesi kimin işine yaradı meselesine baktığımızda, bu hadiseyi tesadüfi gerçekleşmiş olarak değerlendiremezsiniz. Alparslan Aslan, güya başörtüsü gerekçesiyle Danıştay mensuplarına saldırmıştı. Böyle lanse edildi kamuoyuna. Sayın Başbakanın ve Cumhurbaşkanının ziyareti esnasında yaşananları, cumhurbaşkanlığı seçimi, e-bildiri, Cumhuriyet mitingleri bir arada değerlendirildiğinde hedefin ne olduğu çok net ortaya çıkıyor.''
 
Çelik, birilerinin hem Hrantçı hem Ergenekoncu olduğunu, bunu anlamakta zorlandığını söyledi.
 

Hükümetin, Hrant Dink olayında hassasiyet ortaya koyduğunu, failin 36 saat içinde yakalanmasının bunu gözler önüne serdiğini kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yücel Koçak 27 Ocak 2012 Cuma 23:22

Kardeşim,herkez birşeyler yapmayı düşünür, yapar. Senin görevin bunları altalta sıralamak mı? Sen iktidarsın, halk seni ülkeyi yönet diye seçti. Özet çıkar, soru işaretleri sırala diye değil. Biz şikayetçi olacağız, sen çözeceksin. On yıldırdır iktidarsın, ne zaman şikayet etmeyi bırakacaksın. Adamlar 4 yıldır içeride. Şunu yaptığınızdan cezanız budur diyemiyorsunuz. Durmadan laf,laf,laf... Sıktınız artık,beceremiyorsanız:susun ve çekilin. Ama iktidar tatlı, vazgeçilmiyor değil mi?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Dinçer’den Gaziemir’e sürpriz ziyaret
11. Geleneksel eğitim sempozyumuna katılmak için İzmir’e gelen Milli Eğitim ...
CHP Konak’ta ‘dosya’ tartışması
CHP Konak İlçe Örgütü’nde, delege seçimleri öncesi ortaya çıkan ‘dosya’ ...
Balbay'ın kızı karnesini özel izinle imzalattı!
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın ...
 
CHP’li Susam, “Hapis kalksın, sigorta gelsin”
Çek yasasının, piyasada güveni ortadan kaldıracağını söyleyen CHP’li Susam, ...
10 bin İzmirli 2B yasasını bekliyor
Ak Partili Şengül, TBMM’de bekleyen yasa tasarısının, İzmir’de 5 bin 712 ...
Yıldırım: Körfez yatırıma doyacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi’nde ...
 
Bayraklı’da ‘bindirme üye’ tartışması
Büyük mahallelerde sandık kuracak olan CHP Bayraklı örgütünde ‘bindirme ...
Bornova’da delege kavgası hastanelik etti!
Bornova Belediye Meclis Üyesi Yıldız ile kavga eden eski İl Disiplin Kurulu ...
CHP'li 50 vekil komisyonu bastı
CHP’li yaklaşık 50 milletvekili, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva