HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2012 Salı - 11:36

Ergenekon’da yeni iddia: 800 kişi serbest kalacak

Yargıyı hızlandırmak için çıkarılan pakete tutukluluk sürelerini kısaltacak bir madde eklenmesinin planlandığı ileri sürüldü. Planın hayata geçmesi durumunda Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yanı sıra PKK üyeleri de tahliye edilecek.

Ergenekon’da yeni iddia: 800 kişi serbest kalacak

ANKARA - Hükümetin uzun tutukluluk sürelerini kısaltmaya yönelik çalışması tartışmaları da beraberinde getirdi. Yargının hızlandırılmasına yönelik pakete Meclis’teki komisyon veya Genel Kurul aşamasında tutukluluk sürelerinin kısaltılmasına yönelik maddenin konulacağı belirtiliyor. Buna göre, tutukluluk süresinin 4-8 yıl olarak düzenlenmesi düşünülüyor.
 
Adalet Bakanlığı’nın tutukluluk sürelerinin kısaltılması üzerinde çalışma yaptığına dikkat çekiliyor. AK Parti MYK’nın iki hafta önce yapılan toplantısında tutukluk süreleri tartışıldı. Bugün gazetesinin haberine göre, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutukluluk sürelerinin kısaltılmasına ilişkin sunum yaptı. Bu sürenin 3-6 yıla indirilmesine ilişkin düzenleme için oylama bile yapıldığı öğrenildi. Oylamada tutukluluk sürelerini 3-6 yıla indirilmesi reddedildi. AK Parti MYK’da alınan kararın ardından hükümet tutukluluk sürelerinin 4-8 yıl olması formülü üzerinde çalışıyor. Tutukluluk sürelerinin 4-8 yıla indirilmesi halinde tahliye olacak kişi sayısının azalacağı ileri sürülüyor.


 
ARINÇ AÇIKLAMIŞTI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakıröz’e yaptığı ziyarette tutukluluk sürelerinin 4-8 yıla indirilebileceğini sinyalini vermişti. Arınç Cumhuriyet’te yer alan açıklamasında “Oradaki süreleri 1’er yıl aşağıya çekebilecek bir düzenleme belki yapılabilir. 2 yıl, 3 yıl çektiğiniz zaman, o zaman kamuoyunun nefretle karşılayacağı, ‘Bu kadar da olmaz’ diyeceği bir durumla karşı karşıya geliriz. 4-8 gibi, 3-6 gibi olabilir” ifadelerini kullanmıştı.
 
YARGI PAKETİNE EKLENECEK
Alınan bilgilere göre tutukluluk sürelerinin 4-8 yıla indirilmesine yönelik düzenleme Adalet Bakanlığı tarafından son hazırlanan yargının hızlandırılmasına ilişken pakete Meclis aşamasında eklenecek. Komisyon veya Genel Kurul sürecinde düzenlemenin gündeme gelebileceği kaydediliyor.
 
DANIŞTAY TETİKÇİSİ ÇIKACAK
Planın hayata geçmesi durumunda Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yanı sıra PKK, Hizbullah gibi terör örgütü üyeleri tahliye edilecek. Ergenekon davası kapsamında 21 Mayıs 2006’da tutuklanan Alparslan Arslan, 30 Haziran 2007’de tutuklanan Fikret Emek, 23 Ocak 2008’de tutuklanan Fikri Karadağ, 16 Haziran 2007’de tutuklanan Oktay Yıldırım ve 19 Haziran 2007’de tutuklanan Muzaffer Tekin, tutukluluk sürelerinin kısaltılması durumunda bırakılacak.
 
800 KİŞİ HEMEN SERBEST
Ergenekon dışında tutuklu bulunan ve tutukluluk süreleri 4 yılı geçen 800’den fazla kişi hemen cezaevlerinden bırakılacak. Bunlar arasında PKK, Hizbullah ve DHKP-C mensupları da bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 24 Ocak 2012 Salı 16:25

Bu kadar adamı içeri tıkmak mesele değil, işte şimdi zurnanın zart dediği yerdeyiz. Her ne kadar içlerinde suçlu olanlar varsada %70-80 i hiç yere yatmaktadır. şimdi bu kamburdan kurtulamıyacağını anlayanlar bu yolla bu insanları bırakma cihetine gitmişlerdir. Esas pandamino bu insanlar çıktıktan sonra açacakları davalarla kopacaktır. Adamları içeriye tık seneler geçsin ve insanlar hakkında yeni yeni iddianameler hazırlanmaktadır. Umarım ki ülkede kaosa sebep olmazlar. adalet herkese lazım.

Yorumu oyla      12      6  
asım korkut 24 Ocak 2012 Salı 15:40

tutukluluk süresi 4-8 yıla inse bile.terör suçları için 8 yıl uygulanacağından,ergenekon unda terör örgütü olduğu iddia edildiğinden 8 yılı doldurmayan hiç kimse yasal değişiklik nedeniyle bırakılmaz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyetten Büyükşehir’e 'parkmatik' önerisi
İzmir'de özellikle, Alsancak, Kemeraltı, Çankaya, Mimar Kemalettin gibi ...
Tire'de can pazarı: 1'i ağır, 4 yaralı
Ödemiş’te karşılıklı yönden ilerleyen iki kamyonet çarpışınca 1'i ağır 4 kişi yaralandı.
Bu kararla trafikteki 'bomba' sayısı artacak
LPG'li araçlardaki sızdırmazlık raporu zorunluluğunun kaldırılması vatandaşlar ...
 
Ege denizi mayın tarlası gibi!
İtalya'da dev yolcu gemisinin kayalıklara çarpıp batması gözleri Ege'ye ...
Bu kararla trafikteki 'bomba' sayısı artacak
LPG'li araçlardaki sızdırmazlık raporu zorunluluğunun kaldırılması vatandaşlar ...
Gurbetçinin oy çilesi bitiyor
Yeni hazırlanan düzenlemeye göre, gurbetçiler artık bulundukları ülkelerde ...
 
Ağır ceza hakimini 'delirten' rapor
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Erhan Atlı Adli Tıp'ın "cezai ...
İşte 90 yıl sonra ortaya çıkan yemin!
Mustafa Kemal Paşa’nın, Bandırma Vapuru ile Samsun’a gitmeden bir gün ...
TSK'ya ait tesislerde rütbe devrimi! İşte kararlar
Genelkurmay, TSK’ya ait sosyal tesisler ve orduevlerinin kullanım şartlarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva