HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2012 Salı - 09:05

TSK'ya ait tesislerde rütbe devrimi! İşte kararlar

Genelkurmay, TSK’ya ait sosyal tesisler ve orduevlerinin kullanım şartlarını değiştirdi. Yeni uygulamada, general ve çavuş eşit şekilde yararlanıyor; yemek salonlarında, kuaförlerde, plajlarda rütbe farkı bulunmuyor.

TSK ya ait tesislerde rütbe devrimi! İşte kararlar

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, yıllardır şikâyet konusu olan ortak kullanıma açık “orduevlerinde rütbe ve sınıf ayrımı” uygulamasını sona erdirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in emri ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın imzasını taşıyan 16 Ocak 2012 tarihli “hizmete özel” duyuruyla, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait orduevleri ile diğer sosyal tesislerdeki yemek salonlarında, kuaförlerde, plajlarda vs. rütbe farkı ortadan kaldırıldı.
 
Birlikte tıraş ve yüzme
Yapılan değişikliğe göre, asker arasında rütbeye göre oturma yeri ayrımı kalkacak, herkes istediği yerde oturabilecek. Bir general ile bir subay tesisten eşit şekilde yararlanabilecek. Uygulama orduevi ve sosyal tesislerin genel kullanıma açık her noktasında geçerli olacak. Bu amaçla oda, masa, koltuk grubu, asansör, plaj, kuaför gibi yerlerdeki statü göstergeleri de kaldırıldı. Yeni durumda askerin yaz tatili için özellikle tercih ettiği ortak kullanıma açık orduevleri ile yaz kamplarında orgeneral ile çavuş denizde beraber yüzebilecek, yan yana tıraş olup, asansöre birlikte binecek.
Ancak yeni uygulama, otel ve lokanta kullanımında üst düzey rütbe ve makama sahip personel için orduevleri veya diğer sosyal tesislere ait otel veya lokantalarda rezervasyon imkânı tanıyor.
 
İşte yeni uygulamalar
Yazıda yer alan tarihi nitelikteki yeni uygulamalar şöyle:
Tesislerde genel kullanıma açık tüm yerlerde statüleri belirtilen (general, üstsubay, subay) ‘bölümleme yapılmayacak’tır.
Otel, oda, masa, koltuk grubu, asansör, plaj, yemek salonu, berber, kuaför, vb. yerlerde statüleri gösteren her türlü yazı ve işaret kaldırılacaktır.
Otel, lokanta vb. kullanım alanlarından istifade etmek isteyen rütbe ve makam sahibi personel için rezervasyon yaptırılabilecektir.
Özel misafirler, yabancı konuklar ve resmi toplantılar için ayrılan özel salonlar muhafaza edilecek, rütbe ve makam sahipleri ile yerli/ yabancı misafirlere tahsis edilebilecektir.
Söz konusu uygulama ile personel arasındaki sevgi, saygı ve bağlılığın artırılmasına katkı sağlayacak sonuçlara ulaşılmasının, bu tesislerin kuruluşlarında oldukları komutanlıkların ilgi ve yaklaşımına bağlı olduğu, bu konudaki en önemli görev ve sorumluluğun tesis yöneticilerinin üzerine düştüğü göz önünde tutulacaktır.
Orduevleri, askeri gazinolar, sosyal tesisler ve TSK özel, özel/ yerel, yerel ve kış eğitim merkezlerinde statü farklılıklarının etkisinin en aza indirilerek tesislerden azami ölçüde yararlanılmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gelenek ve göreneklerine uygun tavır ve davranışta bulunmaları hususunda, personel ve aileleri gerekli hassasiyeti, gösterecektir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciye özel şikayet hattı: Öğretmenim beni dövüyor!
Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmete sokacağı “Alo 147” numaralı ...
Faciaya kıl payı: Kilerden 25 kilo TNT çıktı!
Ankara’da bir İranlı’nın yeni taşındığı evin kilerinde 25 kilogram TNT ...
Parasızlıktan okuyamadı, 70'inde öğrenci oldu
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken 1961 yılında maddi zorluklar ...
 
Abdullah Çatlı'nın ölümüyle ilgili ilginç iddia!
Birinci 'Ergenekon' davasının gizli tanığı, Abdullah Çatlı ve Gonca Us'un ...
Ergenekon davasında yeni şike iddiası
Birinci Ergenekon Davası'nda dinlenen gizli tanık Poyraz, Beşiktaş ile ...
Nedim Şener'den ağlatan soru
Oda TV davasının duruşmasının başlangıcında salona alınan Nedim Şener, ...
 
Savunmada milli atak
Milli gemi, milli tank, milli piyade tüfeği, milli helikopter ve insansız ...
Kordon esnafına mahkeme şoku!
Kordon’da müzik yayını yapan işletmelerden telif hakkı isteyen MESAM ve ...
Belediyedeki hırsızlığının arkasından tefeci borcu çıktı
Menemen Belediyesi binasında bulunan tahsilat servisindeki çelik kasadan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva