HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2011 Çarşamba - 18:14

Erdoğan: Türk bayrağı neden yoktu?

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkari mitingini eleştirerek, "Neden o mitingde Türk bayrakları yoktu" dedi ve CHP'yi BDP ile gizli bir ittifak yapmakla suçladı.

Erdoğan: Türk bayrağı neden yoktu?

KIRIKKALE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP Genel Başkanı oraya miting yapmak için gitti, BDP'lilere konuştu. Bakın bugün gazetelere, terör örgütü mensupları da o mitingin içindeydi. Resimlerle tespit edilmiş... CHP'nin mitinginde bir tane Türk bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadelesini veriyorsun yahu? Niye korktun, niye orada bayraklarının arasına Türk bayrağını koyamadın? Çünkü BDP'lilerin eline Türk bayrağını vermek yürek ister, yürek. Bunu yapamadın sen'' dedi.
 
Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. AK Parti olarak 780 bin kilometrekareyi ve 74 milyon insanı kucakladıklarını belirten Erdoğan, şu anda çok ilginç gelişmeler olduğunu, vatandaşlardan bu gelişmeleri çok iyi görmelerini istedi. Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"NE DOLAPLARIN DÖNDÜĞÜNÜ ÇOK İYİ GÖRÜN"
''Ne dolapların döndüğünü çok iyi görmenizi istiyorum. Biz, mitingimizi yapmak, kardeşlerimizle kucaklaşmak için Hakkari'ye gittik. BDP ve terör örgütü, oradaki vatandaşlarımızı tehdit etti ve mitinge gelmelerini engelledi. Kepenkler yine zorla kapattırıldı ama biz mitingimizi orada katılan kardeşlerimizle yaptık.
 
İki gün sonra, CHP Genel Başkanı oraya miting yapmak için gitti, BDP'lilere konuştu. Bakın bugün gazetelere, terör örgütü mensupları da o mitingin içindeydi. Resimlerle tespit edilmiş... CHP'nin mitinginde bir tane Türk bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadelesini veriyorsun yahu? Niye korktun, niye orada bayraklarının arasına Türk bayrağını koyamadın? Çünkü BDP'lilerin eline Türk bayrağını vermek yürek ister, yürek. Bunu yapamadın sen.
 
Biz bu yola çıkarken 'tek millet& dedik, niye? 'Millet' dediğimiz nedir? Bunun içinde Türkü, Kürdü, Lazı, Gürcüsü, Abhazası, Romanı vardır, ne varsa... Millet olarak bunu kabul edenlerin hepsi, bu ülkede bu tek millet kavramının içindedir. 'Tek bayrak' da dedik. Niye bizim bayrağımız birilerini rahatsız ediyor, rengi mi rahatsız ediyor? Şehidimizin kanıdır... Hilal mi rahatsız ediyor? Bağımsızlığımızın simgesidir... Yıldızı mı rahatsız ediyor? Bağımsızlığımızın şehidimizin sembolüdür... Onun için 'tek bayrak' dedik. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyoruz.
 
Bay Kemal, Hakkari'ye gidiyor ne diyor 'biz sizlere burada tabii ki yerel yönetimler özerkliği noktasında özerklik vereceğiz çünkü bu Avrupa Birliği'nde de var' diyor. Ardahan'a gidiyor, 'Ben eyalet sistemini kastetmedim' diyor. Bu adam, bir garip adam. Hakkari'de başka, Ardahan'da başka. Ardahan'da başka, Kırıkkale'de başka. Bu adam, bu. Akşam başka, sabah başka. Bunların genlerine işlemiş, genlerine...''
 
"BİZ NABZA GÖRE ŞERBET VERMİYORUZ"
12 Eylül'de yapılan halk oylamasında Kırıkkale'den yüzde 69 ''evet'' oyu çıktığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu nedenle Kırıkkalelilere teşekkür etti.AK Parti'nin bir Türkiye partisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
 
''Biz milletin partisiyiz. Biz çetelerin değil, seçkinlerin değil, millete tepeden bakanların, milletten rahatsızlık duyanların değil, bizzat milletin kurduğu, milletin istikamet verdiği bir partiyiz. 81 vilayetin 80'inden milletvekili çıkaran yegane partiyiz. 81 vilayete, ayrım yapmadan hizmet üreten, eser üreten tek partiyiz. Edirne'ye ne yapıyorsak aynı oranda Van'a da onu yapıyoruz. Diyarbakır'a hangi hizmeti, hangi eseri kazandırıyorsak, geliyor, aynı oranda Kırıkkale'ye de onu yapıyor, onu kazandırıyoruz.''
 
Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresini aynı şefkatle, aynı samimiyet ve aynı içtenlikle kucakladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, ''Biz, birileri gibi, nabza göre şerbet vermiyor, iline göre konuşmuyor, doğuda farklı, batıda farklı söylemiyoruz'' dedi. Van'da nasıl gönül diliyle konuşuyorlarsa Kırıkkale'de de aynı şekilde gönül diliyle konuştuklarını belirten Erdoğan, bu ülkenin tüm fertlerinin tarih boyunca bir, beraber ve kardeş olduklarını dile getirdi.
 
YİNE ENGİN ALAN'A ÇATTI
CHP'nin kaset yoluyla, medya yoluyla, ayak oyunlarıyla yeniden tasarlandığını, şimdi de aynısının MHP'ye yapıldığını belirten Erdoğan, MHP'de yargılanan bir korgeneralin aday gösterildiğini ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:
 
''Bir Başbakan olarak 18 Mart kutlamalarında Çanakkele'de Şehitler Anıtı'nın olduğu bölgeye geliyorum, orada maalesef edebe mugayir, itaat, saygı -ki askerin en iyi bildiği konu budur- herkes ayağa kalkmış ülkenin Başbakanını karşılarken, bu zat ayağa kalkmayacak kadar edepten uzak birisidir. Şimdi bu MHP'nin adayı. MHP'nin Genel Başkanı 'Onurlu bir generaldir' diyor. Sevsinler böyle onurlu generali. O da payını aldı. Beklentisi çok büyüktü orgeneral olmayı bekliyordu ama olamadı. Niye? Çünkü, ödemesi gereken bir ceza vardı. AK Parti'de bunu göremezsiniz. Asıl onur mücadelesi AK Parti'nin içinde devam ediyor ve biz kalkıp da bu tür olaylara prim vermeyiz, vermeyeceğiz. 12 Eylül'de olduğu gibi CHP, MHP, BDP, Ergenekon, terör örgütü aynı hizaya geçmediler mi? Şimdi gene aynı hizadalar. Hedefte AK Parti var.''
 
''ESKİ GÜNLERE GÖTÜRMEK İÇİN İTTİFAK YAPIYORLAR''
CHP, MHP ve BDP'nin eski günleri özlediğini, Türkiye'yi yeniden 2002 öncesine götürmek istediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, ''O eski günlere götürmek için ittifak yapıyorlar'' diye konuştu. Eski günlerde yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, ayakları üzerinde duramayan, itibari kalmayan bir Türkiye olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi olan bir Türkiye bulunduğunu söyledi.
 
BAHÇELİ'YE TOKİ CEVABI
MHP lideri Bahçeli'nin "TOKİ'deki yolsuzlukları araştıracağım, bir bir ortaya koyacağım" sözlerine de cevap Erdoğan, şöyle konuştu:
 
''Sayın Bahçeli konuşuyor. Ne yaptın anlat kardeşim, ne yaptın? Şunu yaptım de. Sadece Tayyip Erdoğan'a küfrediyorsun, hakaret ediyorsun başka bir şey yok ama benden bir hakaret duydun mu? Bakın şimdi diyor ki, TOKİ ile ilgili, TOKİ'yi yolsuzlukla suçluyor. Beyefendi, sen bu parlamentoda milletvekili değil misin? Varsa elinde bir bilgi, kalk gereğini yap. Kaldı ki, kendisi hükümetteyken TOKİ Sayın Bahçeli'ye bağlıydı. Sorun bunlara, 'ey benim MHP'li kardeşim, sevebilirsin ama Allah aşkına 360 bin konut, biz bütün vatandaşlarımıza dağıttık. Acaba Sayın Bahçeli üç buçuk yıl içerisinde kaç tane toplu konut yaptı, kaç kişiye dağıttı?' Sorun. Tutturmuş bir şey; ben diyor gelirsem, bilgileri o zaman daha iyi toplarım, ondan sonra da TOKİ'yi de, Erdoğan'ı da Yüce Divan'a gönderirim. Sayın Bahçeli, abdestinden şüphesi olanın namazından şüphesi olur. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz yere sağlam bastık, sağlam.'' (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 26 Mayıs 2011 Perşembe 14:23

en azından o bayrakları sallayanları davul ve zurna ile karşılamadı.... başlarına sayın demedi....

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vural: AKP ile CHP açılım ortaklığında
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''CHP, bugün açılım ekseninde AKP'nin ...
Demirtaş CHP’ye iktidar şansı tanımadı
İzmir Ticaret Odası’nda AK Partilileri ağırladığı gerekçesiyle eleştirilen ...
Günay: Siyasette olgunluk dönemindeyim
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in zengin bir potansiyeli ...
 
CHP İzmir'e Gündoğdu dar geldi
Tarihi bir mitinge imza atmak isteyen İl Başkanlığı, katılımın yüksek ...
Alevilerden Erdoğan'a öfke dolu mektup
Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep ...
Yılmaz Ateş’ten şok itiraf: CHP’yi dizayn ettiler
Baykal’ın sağ kolu Yılmaz Ateş, İşadamı İnan Kıraç’ın genel merkeze yaptığı ...
 
Samanyolu 'kaset'leri de bilmiş
MHP'yi sarsan kaset depremi konusunun bir ay önce Samanyolu TV'de yayınlanan ...
Yüksel'den İzmir'e 20 üniversite vaadi
Partisinin kültür ve sanat alanında hayata geçireceği projeleri anlatan ...
Kılıçdaroğlu: Dikkat et kasetin çıkmasın
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bayburt'ta Başbakan Erdoğan için sert konuştu. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva