HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2011 Çarşamba - 17:08

Alevilerden Erdoğan'a öfke dolu mektup

Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Açık Mektup" başlığıyla bir mektup gönderildiği belirtildi.

Alevilerden Erdoğan a öfke dolu mektup

ANKARA - Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan, Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta,"Etnik ve inanç kökenleri üzerinden siyaset yapmak, siyaset üretemeyen siyasetçilerin seçeneğidir" denildi. Mektupta, "siz, tarihe, yalnız heykel yıkan değil, ülkenizdeki bir inancı yuhalatarak 'nefret suçu' işleyen bir başbakan olarak da geçeceksiniz!" denildi.
 
Mektupta seçimlerin geri kalmış ya da bırakılmış ülkelerde bir dönüm noktası, bir yeniliğin gelmesi olarak algılandığı ve beklentinin yüksek olduğu ifade edilerek, Türkiye'de seçim çalışmalarının gelişmiş ülkelerde olduğu gibi iletişim araçları üzerinden değil, meydanlara çıkılarak yapıldığına dikkat çekildi.
 
Siyasi partilerin oy almak için beklentilere karşılık vermesinin doğal olduğu vurgulanan mektupta, Başbakan Erdoğan'ın meydan konuşmalarında sürekli olarak Alevilere ve Aleviliğe atıfta bulunduğu iddia edildi.
 
Mektupta şu ifadelere yer verildi: "Etnik ve inanç kökenleri üzerinden siyaset yapmak, siyaset üretemeyen siyasetçilerin seçeneğidir. Eğer meydanlara çıkılıyorsa ciddi şeylerin konuşulması gerekir; halkı heyecanlandırmak yalnız inanç ve etnik köken üzerinden yapılan vurgularla mümkünse eğer, ortaya seviyeden yoksun, yavan, sığ bir siyaset çıkar. Ne yazık ki 21. Yüzyılda ülkemiz böyle bir dönemi yaşıyor. Unutmamak gerekir ki, toplumsal bellekle reel tarih birbirlerinden çok farklıdır; Tarih bir ülkede veya toplumda yaşanan katliamları, kıyımları, ölenlerin sayısını kayda geçerken toplumsal bellek çekilen acıları ve aşağılanmaları kayda geçer; türküler, ağıtlar, destanlar buradan türerler. Alevilerin Cumhuriyet ilişkilerini, bu açıdan da değerlendirmek gerekir. Onca kıyım ve ölüm varken 'Kerbela' ve 'Yezid' bu yüzden belleklere kazınmıştır. Hz. Ali de şehit edilmiş olmasına rağmen 'Kerbela' bu yüzden öne çıkmıştır."
 
Vatandaşlardan yuhalamalar...
Başbakanlık makamının geçici olduğu vurgulanan mektupta, Erdoğan'ın meydan konuşmalarında, Alevi sözcüğünün geçmesinden sonra vatandaşlardan yuhalamalar yükseldiği ve Erdoğan'ın da sessiz kaldığı ileri sürüldü, bundan duyulan rahatsızlık ifade edildi.
 
"Mezhepsel kimlik üzerine oturmuş bir siyasetten o ülkeye yalnız ve yalnız zarar geleceğini gösteren onlarca örnek var etrafımızda" ifadelerinin yer aldığı mektup, şöyle devam etti:
 
"Eğer Alevilik Hz. Ali Keremallahü Veche'yi sevmekse, ben Alevilerden daha çok Aleviyim. Ama bunların yaşamında Hz. Ali var mı? Hz. Ali gibi yaşamak var mı? Yok. Hz. Ali nerede, bunlar nerede?' diyorsunuz. Alevilik yalnızca Hz. Aliyi sevmek değil onun adına kurumlaşmış değerler bütünüdür ve bunlar size çok uzaktır. Kısacası bizden daha çok Alevi olmanız mümkün değildir. 'Bunlar Hacı Bektaş-ı Veli'yi bile anlamamışlar' diyorsunuz. Uluların sözleri 3 anlamlıdır; Bu sözlerden alim başka, cahil başka, ehli başka anlam çıkarır. Sözlerinizde hangi anlamı kastettiğinize dair bir bilgi yok."
 
'Nefret suçu işleyen başbakan'
Başbakan Erdoğan'ın büyük işler yaparak tarihe farklı geçmek istemesinin doğal olduğu anlatılan mektupta, "Eğer gerçekten bunu istiyorsanız, bunun için her şeyden önce bu mektubu yazmayı zorunlu kılan ortamı yok etmelisiniz. Bin yıldır bu topraklarda yaşayan ve bu topraklarla yoğrulmuş Alevilerin tarihin kara sayfalarına geçecek bir eylemleri olmamıştır. Bugün geldiğimiz bu noktada en ufak bir sorumlulukları yoktur. Ülkenin içinde bulunduğu bugünkü kaos, Alevileri düşman sayan zihniyetin ürünüdür."
 
Mektup, şu ifadelerle sona erdi: "Bir ülkenin refahı ve istikrarı yalnızca ekonomiyle ve siyasetle sağlanamaz, aynı zamanda sosyal yapısıyla da ilgilidir; Türkiye;de Kürdün Hakkını Türk, Türkün Hakkını Kürt, Alevinin Hakkını Sünni, Sünninin Hakkını Alevi savunmadıkça sosyal barışı kalıcı kılmak mümkün değildir. Tarihe böyle bir ortam yaratılarak geçilir. Siz, tarihe, yalnız heykel yıkan değil, ülkenizdeki bir inancı yuhalatarak 'nefret suçu' işleyen bir başbakan olarak da geçeceksiniz!"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar Erdoğan 26 Mayıs 2011 Perşembe 14:20

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Alevilik ile hiçbir ilgisi yok. Ben de Aleviyim ama onlar gibi düşünmüyorum ve inanmıyorum. Bu Federasyon ve birkaç tane buna benzer dernek ve vakıf Alevilik adı altından bir nevi ateist ideolojilerin sözcüsü gibi davranıyorlar. Bunların Alevilik diyebir kaygısı olduğunu sanmıyorum. Bunların kaygısı "inanç" değil "ideoloji". Bu ideolojinin de dine daha doğrusu tüm dinlere ne kadar uzak olduğunu bilmeyen yok. Bunlar Alevileri değil kendi ideolojik destekçilerinin sözcüsüdür ancak...

Yorumu oyla      12      6  
Turan 25 Mayıs 2011 Çarşamba 20:11

şakir bey bu ülkeyi erdogan gibiler deyil bu ülkeyi kuvayi milli yeciler kurdu ne yapdı bu ülekenin tüm birikimi oloan milli deyerlerini satdı yarın kimse burası benim vatanım benim müteşepbislerim diyemeyecek körmüsünüz sizler biziğm olmayan yatırımlar keşke bizim olarak yapılsaydı tayip gidince biz bertarafmı olacak kım bunlar biraz düşünün bakalım. bu ülke nereye gidiyor bakın

Yorumu oyla      13      6  
şakir turan 25 Mayıs 2011 Çarşamba 17:21

nedense bu memlekette hep meyve veren ağaç taşlanıyor neden acaba?Erdoğan'ın yaptığı hizmetleri yazmaya kalksak ansiklopedi olur.yazık çok yazık böyle bir değere sahip olan bu ülke erdoğan'ın kıymetini bilemiyor,bırakıp gitse ne yapacağız arkadaşlar,ülkeyi kim idare edecek,bunları düşünmüyormusunuz?

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz Ateş’ten şok itiraf: CHP’yi dizayn ettiler
Baykal’ın sağ kolu Yılmaz Ateş, İşadamı İnan Kıraç’ın genel merkeze yaptığı ...
Samanyolu 'kaset'leri de bilmiş
MHP'yi sarsan kaset depremi konusunun bir ay önce Samanyolu TV'de yayınlanan ...
Yüksel'den İzmir'e 20 üniversite vaadi
Partisinin kültür ve sanat alanında hayata geçireceği projeleri anlatan ...
 
Kılıçdaroğlu: Dikkat et kasetin çıkmasın
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bayburt'ta Başbakan Erdoğan için sert konuştu. ...
Kılıçdaroğlu'nun otobüsüne yumurtalı saldırı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rize'de düzenlediği miting sonrası Çayeli ...
İzmir'de seçim kirliliği başladı
Seçimlere bir ay’dan daha az bir süre kala partilerin seçim çalışmaları ...
 
Çam: Üretenlerin sesi olacağım
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa Çam, mecliste tüm çalışanların ...
Demirtaş: Başbakan kanıtlasın özür dileyeceğiz
Bağımsız Hakkari milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın, ...
İşte Erdoğan’ın Ankara için 'Çılgın Proje'si
Ankara’yla ilgili projelerini açıklayan Başbakan Erdoğan, başkente radar, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva