HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2016 Pazartesi - 11:41

Erdoğan: Nevruzu kan dökmek olarak…

Erdoğan, Nevruz kutlamalarına ilişkin olarak, "Nevruz’u bayram değil de, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum" dedi.

Erdoğan: Nevruzu kan dökmek olarak…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nevruz kutlamalarına ilişkin olarak, "Nevruz’u bayram değil de, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum" dedi.

Erdoğan, son dönemde artan terör olaylarına karşı "Korkmuyoruz" mesajı verirken, "Biz korkuyu korkutarak yeneceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul'da "5 bin köye, 5 bin orman eylem planı" etkinliğinde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Nevruz vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın birlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını temenni ettiğimiz günde bayramınızı tebrik ediyorum. Nevruz’u bayram değil de, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum. İşte buyurun, biz bugün burada bir bayram kutluyoruz. Bu programda beş bin köye, beş bin gelir getirici orman kurulmasını ve çınar dikimini de Nevruz Bayramı’nda başlatıyoruz.

Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü’nü, Nevruz’u kutluyor, yeni müjdeler veriyoruz ama bir taraftan da yüreğimiz yanıyor.

Türkiye tarihinin en büyük ve en kanlı terör saldırıları dalgasından biriyle karşı karşıya. Geçen temmuzdan bu yana, bir yandan PKK ve onla hareket etme kararı alan çok sayıda terör örgütü, DAİŞ gibi insani ve ahlaki hiçbir ölçü taşımayan bir örgüt ülkemizi hedef alıyor.

Şehitlerimizin ve canlı bomba saldırısında kaybettiğimiz masumların acısını her zerremizde hissediyoruz. Terör örgütlerinin milletimizi yılgınlığa sürükleme amacıyla eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Acıyı yaşar, terörle mücadeleyi kesintisiz sürdürüyor, hedeflerimizi, projelerimizi gerçekleştirmekten asla geri durmuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Dünya Nevruz Günü'yle ilgili bir mesaj yayınladı. "Orta Asya'dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz; bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişinin müjdecisidir" diye başlayan mesaj şu ifadelerle sürdü: "Baharla birlikte tabiatta başlayan yenilenmeyi ve tazelenmeyi temsil eden Nevruz Günü, bugün de, geniş bir coğrafyada kutlanmaya devam ediyor. Nevruzun, topraktaki uyanışla birlikte, kalplerimizde sevgiyi, muhabbeti, birlikte yaşama iradesini de güçlendiren bir gün olmasını temenni ediyorum. Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. 2023 hedeflerimize ulaşmak için, bu değerlerin milletimizin tüm fertleri tarafından benimsenmesine ihtiyacımız vardır. Aynı şekilde, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumlar olarak Nevruzu, ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram haline dönüştürmeliyiz. Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için Nevruz'un anlamı işte budur. Bu düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum. Nevruz'un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum."

 
Canlı bombanın evinin balkonunda ilginç ayrıntı
 
BASİFED’ten Ankara’ya yerli otomobil çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Üye ‘Terör örgütü bile sizden adaletli’ sözlerinin arkasında!
Karşıyaka Meclis Üyesi Akgül, Ankara saldırısı sonrası yaptığı ve büyük ...
İzmir Delican’ın sözlerini tartışıyor: Ne dedi/ne tepki geldi?
AK Parti İl Başkanı’nın DİSK’i ‘PKK’nın yuvası’ olmakla suçlarken yaptığı ...
MHP’li Tanrıkulu’ndan çöp çıkışı: Yamanlar’dan vazgeç!
MHP İzmir Milletvekili Tanrıkulu, Yamanlar'a yapılacak katı atık bertaraf ...
 
İzmir’de AK Parti’nin eski ağır toplarını buluşturan nikah
AK Parti Hükümeti’nin eski ağır topları İzmir’de nikahta bir araya geldi.
Erdoğan: Darbe girişimine maruz kaldık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dershane meselesine el attıkları için ...
HDP İzmir’den ‘Nevruz’ protestosu
İzmir’de HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, Gündoğdu Meydanı'nda ...
 
CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!
İzmir’de CHP'li gençler, Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki ...
Yüksel sert çıktı: 'Beceremedik' deyip istifa edin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İstanbul'da ...
Karataş’tan Oğan’a jet yanıt: Lüks salondan sallayana…
İzmir’de kendisini eleştiren genel başkan adayına Twitter’dan yanıt veren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva