HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 09:16

Erdoğan: Komutanı görevden ben aldırdım

Başbakan Erdoğan, Artvin İl Jandarma komutanının kendi talimatıyla görevden alındığını söyledi.

Erdoğan: Komutanı görevden ben aldırdım

ANKARA - Başbakan Erdoğan, dünün iki önemli gündem maddesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Erdoğan, Hopa mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Artvin İl Jandarma komutanının görevden alınmasının kendi talimatıyla olduğunu söyledi.
 
Başbakan, Kenan Evren'in ifade vermesiyle ilgili de, taşların yerine oturduğu ve devlet içinde yaşanan dönüşümün artık herkes tarafından kabul edildiği değerlendirmesinde bulundu.
 
Başbakan Erdoğan, Kanal 24'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan'ın dikkat çeken açıklaması, 31 Mayıs'ta Hopa'da yaşanan olaylar nedeniyle Artvin İl Jandarma komutanınıın dün görevden alınmasıyla ilgili oldu.
 
Erdoğan, Artvin Valisi tarafından açıklanan görevden almayla ilgili, ''Bu bizzat İçişleri Bakanıma verdiğim talimattır. Kendileri de Jandarma Genel Komutanı ile görüşmek suretiyle, Jandarma Genel Komutanımız bunları yerine getirir'' dedi.
 
KENAN EVREN'İN İFADE VERMESİ
Başbakan'dan, dün Kenan Evren'in ifade vermesiyle ilgili de yorum geldi.
 
Erdoğan, 12 Eylül darbesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin olarak, ''Taşlar yerli yerine oturuyor ama çok acele edenler vardı. Köşelerinde yazdılar, oralardan saldırdılar ama şimdi ileri demokrasi diye 12 Eylül'de ifade ettiğim olay, güçlenen demokrasinin nelere muktedir olduğunu gösteriyor.
 
Hukuk devleti anlayışı bir çok kurum ve o kurumların temsilcileri tarafından artık kabul edilir hale geldi. Burada bir artık teslimiyet söz konusu. Devlet içi bir dönüşüm yaşanıyor ve şu anda geçmişte bunu kabullenemeyenler vardı ama şimdi kabullenir hale geldi'' şeklinde konuştu.
 
ANAYASA VE MİLLETVEKİLİ SAYISI
Başbakan Erdoğan'a, anayasa değişikliği kapsamında, 12 Haziran'da milletvekili sayısıyla ilgili değerlendirmesi soruldu.
 
Erdoğan da şunları söyledi: ''Asıl hedefimiz Parlamentoda Anayasa değişikliğini yapabilecek güce ulaşmak. Bu tabi en büyük arzumuz. Vatandaşım bize bu yetkiyi verirse bunu biz sadece bir ceberut yapıyla kendimiz yaparız demiyorum asla. Grubu olan bütün partilerle biraraya gelir, parlamento dışındaki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri onlarla yine görüşürüz...
 
Temel hak ve özgürlüklere gerçekten değer veren, kuşatıcı, tüm halkımızın 'bu benim anayasamdır' diyebileceği, özellikle dil itibariyle, söyle bir anayasayı, daha özet, daha kısa bir Anayasayı tabii ki hazırlamak şahsen benim hedeflerimin ilkidir. Eğer halkımız bize AK parti olarak bu yetkiyi verirse, parti olarak organize ederiz. Vermiyorsa diğer partilere de bu teklifi yaparız. Birlikte yapabiliyorsak yaptık, yapmıyorsak orada ellerimi açarım. Böyle bir sayıya ulaşamamamız halinde o zaman tabi tek yol var. 330'un üzerinde bir rakam olursa burada da referandum yolunu zorlarız. 26 maddelik pakette olduğu gibi.''
 
''367 milletvekilinin aşılması halinde referandum yapmayacak mısınız?'' sorusuna da Erdoğan, ''367'yi aştıktan sonra zaten millet size 'al bu işi yap' diyor. Yani bu yetkiyi size veriyor. Tekrar referanduma gitmenin orada anlamı yok. O zaman bu zaman kaybından başka bir işe yaramaz'' yanıtını verdi.
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI
Anayasa değişikliğindeki vatandaşlık tanımına ilişkin bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, her zaman için 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını' savunduğunu belirtti.
 
Herkesin, insanların etnik kökenine saygı duyması gerektiğine inandığını vurgulayan Erdoğan, ''Eğer sözlerinde duracak olurlarsa CHP, bu konuda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına 'Hayır' demiyor. Bu, burada bütünleştirilebilir ve böylece bitirilebilir'' dedi.
 
İMRALI'YLA GÖRÜŞME
Erdoğan, 'MHP'lilerin özellikle işledikleri bir konu' olarak tarif ettiği İmralı ile görüşmeler konusunda da, "'Devlet İmralı ile anlaşıyor, masaya oturdu' gibi birçok şeyler konuşuluyor. MHP'nin kendi iktidarı döneminde de İmralı ile görüşmeler yapılmıştır. Dürüst davranmıyorlar. Devlet her yerle görüşür.
 
Görüşülmesi gerektiğine karar verdiği zaman her yerle görüşür. Bu illa, siyasi suçlu olması da şart değildir. Bunun dışındakilerle de görüşür. Eğer bir çözüm arayışı içindeyse bunları yapar. Veyahutta zinciri çözmek ister, yapar, bundan sonra da bunu yine yapacaktır'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdi 8 Haziran 2011 Çarşamba 01:17

Emniyet müdrü görevden alınuıyorsa jandatma konutanı da alınacak bitti o eski devirler yaşasın Tayyip Baba seni çok seviyoruz

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 7 Haziran 2011 Salı 10:06

BAŞBAKAN , "VALİ LER SEÇİLMİŞLERLE GELİP, GİTMELİ" DİYOR. KOMUTANLARIN DA İKTİDARLA GELİP , GİTMESİNİ İSTER Mİ ACABA

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: İzmir AKP döneminde dışlanmıştır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, ''İzmir, 8 yıllık AKP iktidarı ...
Yıldırım: Hani İzmir’i Manhattan yapacaktınız?
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
AK Parti İzmir’den Kadir Topbaş hamlesi
Gündoğdu Mitingi ile moral bulan AK Parti İzmir, seçim öncesi İstanbul ...
 
Kılıçdaroğlu 78. mitingi için Aydın'daydı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, kamu olanaklarını miting için kullandığını ...
'Altay'ı layık olduğu yere çıkarmak boynumuzun borcu'
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Altay Kulübünü ziyaret etti.
Türker: 12 Haziran'da alternatif parti DSP'dir
DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin Atatürk Milliyetçiliği’ni rehber ...
 
CHP İzmir’den 'Başkan' kozu
AK Parti’nin çılgın projelerle kuşattığı İzmir’de CHP geçtiğimiz hafta ...
Bahçeli'den Diyarbakır mesajları
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in 1995'te gerçekleştirdiği ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘kale’sine özel ilgi
28 Mayıs’taki Gündoğdu mitinginde yağmurun azizliğine uğrayan CHP Lideri ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva