HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2011 Pazartesi - 15:29

CHP İzmir’den 'Başkan' kozu

AK Parti’nin çılgın projelerle kuşattığı İzmir’de CHP geçtiğimiz hafta sonu ‘başkan kozunu’ kullandı. CHP İl Danışma Kurulu kararıyla metropol ilçe belediye başkanları, dış ilçelerin AK Partili köylerine nokta ziyaretler gerçekleştirdi.

CHP İzmir’den  Başkan  kozu

Fatih Yapar/Özel -  Genel seçime sayılı günler kala siyasi iktidarın bakanları aday gösterip proje yağmuruna tuttuğu İzmir’de CHP de her yolu deniyor. Bir yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üzerinden iktidarın çılgın projelerine yanıt vermeye çalışan, yeni projeler açıklayan CHP İzmir’de son koz olarak ilçe belediye başkanları sahaya sürüldü.
 
İzmir İl Örgütü’nde oluşturulan ve sekretaryasını Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cihan Türsen’in yürüttüğü İl Seçim Danışma ve Yürütme Kurulu, metropoldeki ilçe belediye başkanlarını hafta sonu sahaya indirdi. Tüm metropol ilçe belediye başkanlarını ilçeleri dışında iki ilçede görevlendiren İl Danışma Kurulu, geçtiğimiz haftasonu ilçe belediye başkanlarına farklı bir siyasi mesai yaptırdı.
 


HANGİ BAŞKAN NEREYE…
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı Bergama, Dikili-Kınık ve Aliağa’ya görevlendiren Danışma Kurulu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı Menemen ve Foça’ya, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ü Seferihisar ve Karaburun’a, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a Bayındır ve Kemalpaşa’ya, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı Urla ve Çeşme’ye, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı Kiraz ve Ödemiş’e görevlendirildi.
 
BAYINDIR’A ÖZEL ÖNLEM
Kendi ilçeleri dışında siyasi görevlendirme alan ilçe belediye başkanlarına İl Danışma Kurulu tarafından nokta görevler verildi. Görevlendirilen ilçelerdeki ağırlıklı olarak AK Parti’ye oy verme eğilimindeki köylere gönderilen ve ‘Kardeş Köy’ gibi çözümlerle sorunlarının da çözülmesini sağlayan CHP’de AK Parti’nin kontrolündeki tek ilçe olan Bayındır’a özel bir yer ayrıldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yanı sıra Torbalı ve Menderes Belediye Başkanları İsmail Uygur ve Ergun Özgün’ü de Bayındır’a görevlendiren CHP İl Danışma Kurulu, başkanlardan gittikleri köylerin eksikleriyle ilgilenmelerini de istedi.
 


SARPİNCİK KARABAĞLAR’IN KARDEŞİ
Bu çerçevede Karaburun’un bir Sarpincik köyüne giden Karabağlar Belediye Başkanı K. Sıtkı Kürüm, Karabağlar ile Sarpincik’i kardeş ilan ettiklerini, köyün altyapı sorunlarıyla ilgilenme sözü verdiklerini ve sorunları en kısa sürede çözeceklerini dile getirdi. İlçe dışında görev almanın kendileri için de farklı bir deneyim olduğunu savunan Kürüm, hem Seferihisar’da hem de Karaburun’da oldukça faydalı bir seçim çalışması yaptık” dedi.
 
ÜÇ BAŞKAN MAZERETLİYDİ
Görevlendirmenin sadece geçtiğimiz haftasonunu kapsamadığı, mazereti olan ilçe belediye başkanlarının bu hafta içinde görev alanlarında bir gün süreyle seçim çalışması yapacağı da açıklandı. Bu çerçevede haftasonu Havacılık Gösterisi nedeniyle parti çalışmasına katılamayan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve kiraz festivali nedeniyle programa icabet edemeyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın dış ilçelerde köy programına katılacakları bildirildi.
 
ESKİ VEKİLLER DE ÇALIŞIYOR
İl Danışma Kurulu üzerinden yapılan dış ilçelere yönelik nokta çalışmalarının sadece ilçe belediye başkanlarından ibaret olmadığı öğrenilirken bu çerçevede eski milletvekilleri, belediye başkanlarının da gönüllü olarak çalışmalara katıldıkları öğrenildi. Başta Aliağa Eski Başkanı ve Eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü olmak üzere çok sayıda eski sıfatlı vekil ve başkanın kentte ve köyde seçim çalışmalarına katıldıkları vurgulandı.
 
TACETTİN BAYIR’IN AFFI YOK!
İzmir’de 2009 yerel seçimlerinin il genel meclis verilerine göre yüzde 49’da bulunan CHP’nin bu oranı aşması için olağanüstü bir gayret sarf eden İl Başkanı Tacettin Bayır’ın haftasonunu dış ilçelerin köylerinde geçiren belediye başkanlarına yönelik sert önlemler aldığı konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ açıkladığı gün ilçe belediye başkanlarıyla aynı mekanda toplantı düzenleyen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın toplantıya katılmayan belediye başkanlarından ‘savunma’ istediği öğrenildi. Toplantıya davet ettiği belediye başkanlarından katılanlara ‘Partiniz için çalışın, sizi bu makama CHP’nin getirdiğini unutmayın’ dediği öğrenilen Bayır, davetine icabet etmeyen ya da toplantıya katılamayan ilçe belediye başkanlarından ‘acil’ kaydıyla savunma istedi.

Bayır’ın toplantıya gelemeyen 7-8 ilçe belediye başkanından savunma talep ettiği, aralarında Karabağlar belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol gibi 7-8 ismin CHP ile savunma verecekleri belirtiliyor. Bazı başkanların ise yazılı savunma vermeye yanaşmadığı kulislerde konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tacettin Bayır İstifa 7 Haziran 2011 Salı 13:30

Bayır derhal istifa etmelidir!

Yorumu oyla      14      6  
umıt aydın 7 Haziran 2011 Salı 11:12

chpnın uzerınde sankı olu toprağı serılmış gıbı ızmırde bır seyler oluyor ama gunun bırnde bunun olcağı bellıyıdı sayın bayır sen bu ışi yapmakta gec kaldın bence savunmalarını almana gerek yok ızmırde hıç gormedığı kadar chp yerel secımlerde oy aldı tabı nasıl olduğu da ortada chp calışan bır beldıye olduğu ıçın degıl ıdeolıst olduğu ıçın ortak bır payda da sağcısı solcusu sıze tevccuhlerını gosterdı. ama sızlerde sandınız ızmır bızm ama hayır ızmırde eger cıddı sosyalsıt kesım emekcı kesım chpden bıktık dıyorsa arayış ıçerısne gıryorsa akpnın 35 projesıne sıcak bakıyorsa sız savunma ıstemekte gec kaldınız cunku ızmırın kaybedecek bır 5 +4 sensı yok sayın bayır

Yorumu oyla      15      6  
rıza 7 Haziran 2011 Salı 09:09

Böyle il başkanına ne denebilir ki. Şirket yönetiyor sanki. Birileri siyaseti öğretsin ona.

Yorumu oyla      20      8  
ARDA CEVAHİR 7 Haziran 2011 Salı 09:03

GELDE DEME BİZİM ORALARDA BİR LAF VARDIR ÖZÜRLERİMLE YUMURTA DELİĞİN AĞZINA GELMEK DİYE, BU BELEDİYE BAŞKANLARI KAFASINI KUMUN ALTINA SOKMUŞ DEVE KUŞU GİBİ. BU TUFAN SİZİDE GÖTÜRÜR SAYIN BELEDİYE BAŞKANLARI VE BELEDİYE BAŞKANI BAKANLAR...HEPİNİZİ GÖTÜRÜR. AZİZ BAŞKAN AÇIKLAMA YAPIYOR NE YALANCILIĞI KALMIŞ NE İŞ BİLMEZLİĞİ AMA MASALARI YUMRUKLAYARAK DOĞRULARI İZMİRLİNİN BEYNİNE MIH GİBİ ÇAKARAK DEĞİL KAĞIT PARÇASIYLA BAŞKANIM BÜTÜN İZMİRLİ SEÇMEN SİZİN ÜZERİNİZDEN YALAN İTHAMLARLA YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR MADUR OLUŞUNUZU HAKLI FERYADINIZI KAĞITLAR İLE DUYURAMAZSINIZ ÇIKIN VE DEVLETİN BAŞINDAKİ BAKANA AĞZININ PAYINI VERİN LÜTFEN BİRDAHADA KİMSE HAKKINDA YALAN SÖYLEYEMESİN.....

Yorumu oyla      13      7  
Kamil Varol 7 Haziran 2011 Salı 04:15

İzmir halkı artık bol bol boy pos görmüştür. Zaten bu kafayla görüp göreceği de budur :@

Yorumu oyla      19      8  
Şakrano 6 Haziran 2011 Pazartesi 23:01

Köyler, sokaklar, esnaflar tüm belediye başkanları tarafından gezilmeli. Rüzgar esiyor. Biraz daha kuvvetlendirelim.

Yorumu oyla      15      10  
Vardar 6 Haziran 2011 Pazartesi 21:55

Halil Lbrahim Şenol dan niye savunma istenildiki zira kendisi cumartesi sabahtan akşama kadar Bayındır'daydı

Yorumu oyla      15      8  
ali 6 Haziran 2011 Pazartesi 21:22

Hakan Tartan'ı bence Ertuğrul Günay'ın yanına koyalım..Onun İzmir'den vekil olmasına onur duymuş,gurur duymuş ve methiyeler düzmüş..!Görev yerini de mask müzesi çevresi yapalım!!!

Yorumu oyla      18      12  
ali 6 Haziran 2011 Pazartesi 21:00

çok çok çok geç alınmış bir karar. izmir'i bu 10wattlık ampullere kaybedersek eğer vebali herkesi boynuna

Yorumu oyla      14      11  
İZMİRLİ 6 Haziran 2011 Pazartesi 20:46

şimdimi akıllarına geldi ? ben kendimi bildim bilesi dedemden babamdan bu yana hep sol partiye oylarımızı vermişizdir , inanırmısınız bizleri AK partiye oy vermeye zorlayan şimdiki CHP Lİ .belediye başkanlarından başka hiç kimse değil.

Yorumu oyla      23      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Diyarbakır mesajları
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in 1995'te gerçekleştirdiği ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘kale’sine özel ilgi
28 Mayıs’taki Gündoğdu mitinginde yağmurun azizliğine uğrayan CHP Lideri ...
‘Basına yönelik baskılar artarak devam ediyor’
TBMM Başkanvekili, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Güldal Mumcu, ...
 
‘Ülkenin her yerinde mutlaka DP’nin bir izi vardır’
DP İzmir 2.Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Bayındır, Tire, ...
Talu: Siz önce çadırları konuta dönüştürün
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
Günay’dan Vural’a: Sen ne yapacaksın?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP’nin İzmir adayı Oktay Vural’ın ...
 
Bahçeli yarın Gündoğdu'da
MHP, daha önce miting yapmayacağını açıkladığı Diyarbakır mitinginin ardından ...
Kılıçdaroğlu: İhale için İsrail'e bakan gönderdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Durak Bakırçay'da CHP'ye oy istedi
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hafta sonu Bakırçay belediyelerini ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva