HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2011 Pazartesi - 15:12

Bahçeli'den Diyarbakır mesajları

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in 1995'te gerçekleştirdiği mitingden 16 yıl sonra Diyarbakır'a geldi ve net mesajlar verdi.

Bahçeli den Diyarbakır mesajları

DİYARBAKIR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 16 yıl sonra Diyarbakır'da miting yaptı.
 
İstasyon Meydanı'nda halka seslenen MHP lideri Bahçeli, kardeşlik mesajları verdi.
 
Bahçeli'nin konuşması sırasında "Devletin başına devlet gelecek" sloganları atıldı.
 
Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
"Diyarbakır’ı hürmet ve sevgiyle selamlıyorum. Hepinizi bağrıma basıyorum, hepinizi kucaklıyorum. Seçimlerin barış, huzur, bereket ve esenlik dolu günlere vesile olmasını niyaz ediyorum. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz.
 
Cahit Sıtkı Tarancı bu şehirden yola çıkmıştır. Süleyman Nazif, Diyarbakır’ın Türk milletine hediyesidir. Diyarbakır’ın karpuzu ağzımızın tadı, sohbetlerin yarenliğidir.
 
SİZDEN OY İSTEMEYE GELMEDİM
Diyarbakırlı kardeşim 'nifak saçanlardan yoruldum' diyorum. Ses ver Diyarbakır, sesime kulak ver Türkiye. Diyarbakırlı vatandaşım istismara, fitneye çare arıyor.
 
Sizden oy istemeye gelmedim. Dertleşmeye, sorunlarınızı dinlemeye ve hasret gidermeye geldim.
 
Başbakan Erdoğan’ın ektiği fitne tohumlarını çürütmeye geldim. Sivas-Gavur Dağı hattını yerle bir etmeye geldim.
 
KIZ ALDIK, KIZ VERDİK
Bin yıllık kardeşliği ayakta tutmak ve sonsuza kadar yaşatmak için aranızdayım. Bin yıllık kardeşliği, yaşamak ve yaşatmak için aranızdayım. Ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Cephelerde birlikte savaştık. Hep beraber emparyelist nifaklara direndik. Kız aldık, kız verdik. Sıla özlemini hep beraber duyduk. Dokunan kilimlere kardeşliğimizi oya gibi işledik. Adımız bir, acımız bir, anamız bir oldu. Birlikte büyüdük Türk milleti olduk.
 
Bu büyük milletin adı Türk milletidir. Milletimiz kopmaz bir bağ ile bağlıdır. Anamızın dili, inancımız, doğduğumuz yer ne olursa olsun biz Türk milletiyiz. Herkesi Cenab-ı Allah’ın kutsal bir emaneti olarak benimsiyoruz.
 
KİMSE BU ÜLKENİN ÖTEKİSİ DEĞİL
Herkesi bir gördük ve beraber kabul ettik. Türk milletinin hiçbir evladı bu ülkenin zencisi değildir. Buna inandık. Türk milletinin hiçbir ferdi bu ülkenin ötekisi değildir. Bundan asla taviz vermedik. Kimsenin kendi evinde yabancı olmasını istemedik, aklımızdan geçirmedik. Aksini düşünenlerin ise heybetli bir şekilde karşısında durduk. Diyarbakırlı kardeşim, siz bizsiniz biz de siz.
 
Bölücü PKK’ya inat ayrımız, gayrımız yok. Bölünmüş Türkiye’nin denklemini kuranlara siz bakmayın. Yıkım projesinin etnik taraflarına inanmayın.
 
WASHINGTON’DAKİLER BENDEN ÇOK SEVEMEZ
Siz Türk milletinin eşit, yeri doldurulamaz fertlerisiniz. Washington’dakiler sizi benden çok sevemez, Brüksel’dekiler sizi benden daha iyi anlayamaz.
 
Elbette sıkıntılarımızın olmadığını iddia etmiyorum. 'Sorunlarınız yok' demek istemiyorum ama sorunlarla boğuşan yalnızca siz değilsiniz. Sıkıntıyı sadece siz yaşamıyorsunuz. Yurdumun her köşesinde en az sizler kadar problemleri olmuş insanlarımız var. Ancak her sorunu olan ve her derdi bulunan da çözüm ve çareyi çıkmaz sokaklarda aramıyor. Türk milletinden ayrılma rüyası görenler, bağımsız devlet özlemi içinde olanlar akıllarını başlarına almalıdırlar. Bizim ne verecek bir çakıl taşımız ne de vazgeçecek bir insanımız vardır.
 
Türk milletini topla tüfekle yenemeyeceğini anlayanlar bizi içten dağıtmayı amaçlıyor. Türk milleti için göç edecek diğer bir toprak parçası yoktur.
 
Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Şimdi de dağıtarak sonuç almaya çalışıyorlar. Ama asla başarılı olamayacaklar. Türk milletini sonsuza kadar var edeceğiz.
 
ANADİLİNİZE SAYGIMIZ VAR AMA
Her zamankinden daha çok uyanık olmamız gereken bir dönemdeyiz. Anadilinize saygımız vardır ama hepimizin asıl meselesi işsizliktir, yoksulluktur. Ana dili anayasaya koyunca karnınız doyacak mı? Birlikteyken çözülemeyen sorunlar ayrılınca nasıl bitecektir? MHP’yi kardeş kavgasının tarafı yapmaya uğraşıyorlar. Biz kavgadan sonuna kadar uzak kalacağız.
 
13 milyona ulaşan yoksulumuz canımızı yakmaktadır. Diyarbakırlı esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatmaktadır. Diyarbakır’ın her semtine yoksulluk saltanat kurmuştur. Diyarbakır’ın her hanesini işsizlik, peranlık harap etmiştir.
 
İşsizliğin etnik kimliği bulunmamaktadır. 12 Haziran’da asıl sorunlarınızı örtpas edenlere hesap soracak mısınız? AKP’ye hesap soracak mısınız? Bin yıllık kardeşliğimizi bozanlara soracak mısınız? Diyarbakırlı vatandaşlarıma güveniyor, hepinize inanıyorum.
 
Türkiye her yanda kuşatılmış, kısır döngü içine hapsedilmiştir. Ülkemizin her yanı tel tel dökülmektedir. AKP hükümeti ülkemizi perişan bir hale getirmiştir. AKP kriz olmuş, kaos olmuştur. AKP-CHP’nin danışıklı dövüşü ülkemizi uçurumun kenarına getirmiştir.
 
Bize kağıttan kaplan diyen Başbakan Erdoğan, kağıttan kaplan mı yoksa ensesinden tutan bozkurt mu olduğumuzu görecek.
 
Ne mutlu Türküm diyene."
 
(ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alınteri görevlisi 6 Haziran 2011 Pazartesi 22:42

Sayın Bahçeli,erkek adam olduğunu,gerçek bir lider oldunu tüm dünyaya gösterdi.Manisa'da,Çanakkale'de ne söylediyse,aynısını Diyarbakır'da da söyledi.Hele son sözü,NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE DEDİ YA,OYUM BAHÇELİ'YE..

Yorumu oyla      12      6  
Hasan Vardar 6 Haziran 2011 Pazartesi 21:43

Tebrikler sayın Bahçeli çalışınca oluyor aynen devam

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan ‘kale’sine özel ilgi
28 Mayıs’taki Gündoğdu mitinginde yağmurun azizliğine uğrayan CHP Lideri ...
‘Basına yönelik baskılar artarak devam ediyor’
TBMM Başkanvekili, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Güldal Mumcu, ...
‘Ülkenin her yerinde mutlaka DP’nin bir izi vardır’
DP İzmir 2.Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Bayındır, Tire, ...
 
Talu: Siz önce çadırları konuta dönüştürün
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
Günay’dan Vural’a: Sen ne yapacaksın?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP’nin İzmir adayı Oktay Vural’ın ...
Bahçeli yarın Gündoğdu'da
MHP, daha önce miting yapmayacağını açıkladığı Diyarbakır mitinginin ardından ...
 
Kılıçdaroğlu: İhale için İsrail'e bakan gönderdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Durak Bakırçay'da CHP'ye oy istedi
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hafta sonu Bakırçay belediyelerini ...
'Kapanan bütün belde belediyeleri açılacak'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren Kemalpaşa ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva