HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2011 Salı - 09:00

Yıldırım: Hani İzmir’i Manhattan yapacaktınız?

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, 15 yıl önceki bir gazete haberi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.

Yıldırım: Hani İzmir’i Manhattan yapacaktınız?

İZMİR - 1996 yılında görevde olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, “İzmir’i Manhattan yapacağız” şeklindeki gazete haberine atıfta bulunan Yıldırım, “Hani İzmir’i Manhattan yapacaktınız.” diye sorduktan sonra, “Onların söz verip de yapamadığını biz yapacağız.” dedi. 22 Aralık 1996 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin Ege ekinde yer alan ve dönemin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, “İzmir’i Manhattan yapacağız.” başlıklı haberini gösteren Yıldırım, “Aradan geçen yıllar içinde İzmir’i Manhattan yapıp yapmadıklarına İzmirliler 12 Haziran tarihinde gereken yanıtı verecektir” dedi.

Çamdibi Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret eden Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Barosu’nun otoyol yapımına karşı açtığı davayı hatırlatarak, “Birileri yapılan işlere dava açıyor, diğerleri hizmetleri engellemeye çalışıyor, ama biz hizmete devam edeceğiz. Kimse bizi İzmir’e hizmet etmekten vazgeçiremez” diye konuştu.
        
Binali Yıldırım, yerel yönetimlerin hizmetin önünü açması gerektiğini ifade etti. Yerel yönetimin hizmetler konusunda duyarsızlığına da değinen Yıldırım, hizmet yapılması için halka da başvurulması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkelerde en ufak bir durağın bile yeri değişeceği zaman yerel yönetimin başında kim varsa halka soruyor anket yapıyor. Ondan sonra o hizmeti yerine getiriyor. Ama bakıyorum İzmir’de yapılan hizmetler konusunda hiçbir zaman halka danışılmıyor. Şimdi de Metro’yu Çamdibi’nde yukarıdan geçireceklermiş. Yapılış şekli olarak bu Metro’nun alttan üste alınması doğru değil. Buradaki esnafımız bundan çok etkilenir ve sizlere bu konuyu sormadan kendileri kararı uyguluyor. Esnaf bundan etkilenecekmiş, vatandaş mağdur olacakmış umurlarında değil. Gelişmiş demokrasilerde böyle bir şey olmaz. Size yapılacak hizmetin olurunu da yöneticiler yine sizden almak zorunda. Bu konuda merak etmeyin, zaten belediye başkanı bizzat kendisi müracat etti, ‘Ben yapamıyorum, siz yapın’ diye. O yüzden endişelenmeyin, siz nasıl istiyorsanız, hangi tarzda istiyorsanız, biz o şekilde yaparız”
        
Siyasette tenkit etme ve yermeye karşı olduğunu vurgulayan Yıldırım, ama bu konuda şanslarını zorladıklarını ifade etti. Yaptıkları hizmetlere ‘eyvallah’ diyeceklerini, ama yapamadıklarında mazereti başkalarının üzerine yıkmaya devam etmelerinin doğru olmayacağının altını çizdi. “Ona da asla izin vermeyiz.” diyen Yıldırım, “Kusura bakmayın kimse bizi aptal yerine koymasın. Elleri kolları bağlı değil, ama çalışmıyorlar. İzmirli’yi fazla istismar etmesinler. Gerekirse her türlü detayı da İzmirlilerle paylaşırım. Biz buraya laf değil, iş yapmaya geldik. İş yapmak için de şartları sonuna kadar zorlayacağız. Bu şekilde de İzmir’in kayıp yıllarını telafi etmek zorundayız.
Bizim böyle bir görev anlayışımız var.”

Yıldırım: Devlet her belediyeye hakkını verir
Yıldırım, Gıda Çarşısı'ndaki İzmir Düşünce ve Aksiyon Derneğinde Ege Ticaret Merkezi esnafıyla biraraya geldiği toplantıda, İzmir'de seçim çalışmasına başlarken sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle kentin geleceğini konuşmayı, Türkiye'deki bazı şehirlerin ekonomideki durumu gittikçe iyileşirken İzmir'in geri kalma sebebini ele almayı istediğini söyledi.
    
Yıldırım, İzmir'in, Türkiye'nin ihracat artış hızının gerisinde kaldığını belirterek, şunları kaydetti:  ''İzmir, Türkiye'nin son 10 yıldaki temposuna ayak uyduramıyor. Bu gerçeği görmemiz lazım. Bunu söylediğimiz zaman siyasi rakiplerimiz alınganlık gösteriyor, ama gerçek bu. İzmir, Türkiye'ye ticareti öğreten, ilklerin şehri. Son 20 yıla kadar böyle. Bu gerçeği görmeyip, 'İzmir hükümetle ters düştü diye cezalandırılıyor' gibi kolaycı yola başvurmanın bu şehre faydası yok. Türkiye'de hiçbir belediyeyle yapmadığımız işbirliğini İzmir'le yaptık. Ne Ankara, ne İstanbul, ne Kayseri... Onlar raylı sistemlerini kendisi yaptı. Aliağa-Menderes hattı yarım kaldı, belediyeye gereken desteği verdik.''
    
Devletin her belediyeye hakkını verdiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Başbakanımız bunun sillesini 1990'lı yıllarda yemişti. Yapmadıklarını bırakmadılar. Bize verdiği talimat, 'belediye başkanına, partisine tavır göstermek orada yaşayanlara tavır göstermektir. Biz bunun acılarını İstanbul'da yaşadık' şeklinde oldu. Zaman zaman AK Partili belediyeler 'ne farkımız var, niye onlara bu kadar şey yapıyorsunuz?' diye serzenişte bulunuyor, Başbakanımız sert tepki gösteriyor. Vatandaş odaklı iş yapmalı. İş siyasi iradeyle yapılır, bürokrasiyi sevk ve idare ile. Bu siyasi iradeyi ortaya koyamazsanız vatandaş bürokrasinin elinde mahvolur. Türkiye'de zafiyet budur. İzmir'de de zafiyet var. Bunların hepsini çözeceğiz. Önce muhataplara gidip 'şurada sorun var, çözmemiz lazım' diyeceğiz. Eğer duyarsızlık devam ederse onun da çaresi var.''
   
''OKYANUSU GEÇİP DEREDE BOĞULUYORUZ''
Yıldırım, Dernek başkanı Ömer Cinstaş'ın ''çarşının giriş ve çıkış yolunun olmadığını, yollarında sorunlar olduğunu'' ifade etmesi üzerine şunları söyledi: ''Bunun sorun olarak konuşulmasını yadırgadım. 'Yol medeniyettir' dedik, Türkiye'nin her yerini yollarla bezedik, dağlara yol yaptık. İzmir'in içinde, çarşı girişinde sıkıntı var. İnsan odaklı düşünmezseniz, hayatı kolaylaştıracak işler yapmazsanız, bu sorunlar devam eder. Bizim yaptığımız işlerin hepsinde insan var. Sizin konuda adeta okyanusu geçip derede boğuluyoruz. Bu konulara 50 gündür ben çok rastladım. Yerel yöneticileri seçeceğiz büyük destekle, sonra da taleplerimize duyarsızlık olacak. Bu, demokrasilerde olabilecek bir şey değil. Mutlaka yapacak, lütuf değil, görev, sorumluluk.''
    
İşin kolayına kaçıp ''Bu sorun belediyenin işi'' demeyeceğini bildiren Yıldırım, İzmir'e milletvekili adayı olarak gelirken şehrin işiten kulağı, gören gözü olmaya geldiğini ifade etti. Binali Yıldırım, konunun muhataplarıyla konuşacağını, çözüm üretmedikleri takdirde kendilerinin çözeceğini belirtti. (ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cinalinin cahilliği 8 Haziran 2011 Çarşamba 02:43

cinali yıldırım kaş yapayım derken göz çıkarmış... izmiri izmirliyi ve izmirin geçmişini bilmeyen bir aday... adama gülerler bincinali... 1996da izmir büyükşehir belediye başkanı, zamanın takunyalı başkanı burhan... kuzu değil,özfatura... aday olduğun yeri öğren azıcık... ayıp oluyo cinim... cin olmadan adam çarpmaya kalkma...

Yorumu oyla      15      6  
atma 8 Haziran 2011 Çarşamba 00:19

Bunların desteksiz atarak projelerimiz diye sunduğu her şeye inanıyor musunuz? Sihirli bir değnekle her şeyi bir anda düzelteceklerine saf saf inanıyor musunuz? Size bir fıkra anlatayım. Orta yaşlı bir adam mütevazi bir cinsel hayat yaşarken, arkadaşları devamlı gecede 3, gecede 5 diye böbürlü böbürlü konuşuyorlarmış. Zamanla adam kendinden şüphelenip uzman doktora gitmiş. Doktor ayrıntılı bir muayene ve testlerden sonra adama her şeyin normal olduğunu hiçbir problemi olmadığını söylemiş. Adam yine arkadaşlarının gecede 3, gecede 5 söylediğinden bahsedince doktor: “SENDE SÖYLE KARDEŞİM HİÇBİR ZARARI YOK.” demiş. Adamlar İzmir’de 12 yılda 200.000 Konutluk kent yenileme yapacaklarını iddia ediyorlar. 1999 depreminden sonra, İstanbul, İzmit, Gölcük, Yalova, Adapazarı’nda güçlendirilmesi gereken kaç tane bina güçlendirildi. Yıkılması gereken kaç tane bina yıkılarak bina sakinleri yeni binaya taşındı.Beklenen İstanbul depremine karşı hayati önemi olan bu işte geldiklerinokta ortada. TOKİ’nin http://www.toki.gov.tr/ sitesine girerseniz 2003–2011 yılları arasında 9 yılda Türkiye’de toplam 60.604 gecekondu dönüşümü yapabildiğini görürsünüz. AKP desteksiz atıyor, düşünmeye üşenenler, eline kâğıt kalem almaya üşenenler adamların İzmir'de kısa bir sürede 200.000 gecekonduyu dönüştürebileceklerine saf saf inanıyorlar. Gelelim Metro konusuna İstanbul Taksim - 4. Levent Metrosunun temeli 1992’de atılmış. 8.senede Taksim Şişli deneme seferleri 1999’da başlamıştır. 2. Kısım 2010 yılının sonunda tamamlanmıştır. Ama 2 ayrı ihale ile yapılan sitemde bir otomasyon-sinyalizasyon hatası yapıldığı için Taksim’den kalkan tren 4. Levent’e, 4. Levent’ten kalkan tren Taksime gidemiyor. Şişli istasyonunda aktarma yapılıyor. ÇOK BAŞARILI VE BECERİKLİ BİR İŞ YAPMIŞLAR. Boğaz geçişi için tünel bitmesine rağmen yeraltı treni hattının hangi baharda bitip devreye gireceği belli değil Ankara’da ise Rahmetli Ali Dinçer’in 1980 yılında başladığı 2 metro hattının üzerine bitirilmiş 1 metre bile metro hattı bile yok. Hükümet olarak borçları ve yapımı üstlendik diyorlar ama ortada biten bir şey yok. Görüldüğü gibi İzmir Belediyesine yüklenmeye kalkmaları hiçte haklı değil. Devletin tüm imkanlarını Ankara ve İstanbul’a yığmalarına rağmen durum ortada. Bu durumda ATMA RECEP DİN KARDEŞİZ DEMEK GEREKİYOR.

Yorumu oyla      15      6  
Gökhan 7 Haziran 2011 Salı 20:55

İzmir'e akp hizmet yapacakmış pehh, 9 yıldır yapılmaya hizmet demi? Hükümetin İzmir'e yaptık diye gösterdiklerinin yüzde 75 i belediyenin yaptıklarıdır. Akp hükümetinin en iyi yaptığı şey, yapılanlara sahip çıkmak, başka da hiç bir şey değil..Ayrıca Chp lileri korku filan sardığı yok..12 Haziran günü İzmir oylarını gördüğünüzde anlayacaksınız

Yorumu oyla      16      6  
eda 7 Haziran 2011 Salı 18:49

izmire hiç bir parti hizmet etmedi şimdi akp yapacak bunda ne var ki adamlar yapyor helal olsun. Gökhan bey asıl at gözlüğü takan sizsiniz yüksel öle dedi milano dururken tayland niye hadi geçtim honkok de yani finansman merkezi saçma sapan açıklama ve bahaneden başka açıklamalar yapmıyor chp liler. anladığım kadarıyla chp yi korku kaplamış...

Yorumu oyla      15      26  
güneş 7 Haziran 2011 Salı 18:41

artık hırslarından...izmir i alabilmek için ne yapacaklarını şaşırdılar...ama onları karşıdan çırpınırken seyretmek çok keyifli..bunlar son çırpınışalarınız devam edin devam...siz hiç bir zaman bir izmir li gibi centilmence yarışamaycaksınız akp...siz çirkinleştikçe...biz size asaletimizla cevap verdikçe sizin ne hale geldiğinizi gördükçe inanılmaz keyif alıyoruz..devam edin devam...

Yorumu oyla      31      8  
ERKAN OKUR 7 Haziran 2011 Salı 17:52

http://www.izmir.bel.tr/StandartPages.asp?menuID=1477&MenuName= BUNLAR KENDİ GELENEĞİNDEN GELEN BELEDİYE BAŞKANINIDA SATARLAR BİR BAKIN BAKALIM 1996 DA KİM BELEDİYE BAŞKANIYMIŞ.

Yorumu oyla      34      7  
Aydın Postoğlu 7 Haziran 2011 Salı 17:06

Kabahati gelin yapmışlar kimse gerdeğe girmemiş. CHP'liler de harika bahane bulma yeteneği var. Manhattan projesi için on beş yıl önce söz vermişsiniz olmamış. Resimdeki adam duble yol yapacağım demiş yapmış. Manhattan projesine dava açan hangi patiden CHP’li Çakmur. Mühendisler odası hangi partiden CHP. Baro kimi destekliyor CHP'yi. Size artık gülüyoruz. Metroya bahane. Kokan Körfeze bahane. Arsenikli suya bahane. Biz iş yapmayı becermedik İzmirlilerden özür dileriz diyin bitsin bu iş.

Yorumu oyla      15      26  
İzmir'e Yazık.. 7 Haziran 2011 Salı 17:05

Gökhan Bey, Tayland deyince siz ne anlıyorsunuz çok merak ettim.. :) Bu arada at gözlüğü olayına gelince, bir de gözlerini sımsıkı kapatanlar var.. Hatta kulaklarına da tıkaç takıyorlar.. :) Kendi kendilerine tutturmuşlar bir moderen İzmir türküsü, kendileri çalıyoor, kendileri oynuyor..

Yorumu oyla      14      26  
Işık DİKİCİGİL 7 Haziran 2011 Salı 16:32

TELEFON DİNLEMELERİ İLK KEZ BASIN YAYIN ORGANLARINDA YER ALDIĞINDA BİNALİ BEY NE DEDİ " DİNLENİYORSANIZ KONUŞMAYIN " BUNLARIN İLERİ DEMOKRASİSİ HEPSİ HAYALDİ , GERÇEK OLDU . BENİM BALIK HAFIZALI MİLLETİM.

Yorumu oyla      34      10  
İzmir'e Yazık.. 7 Haziran 2011 Salı 15:36

Hala "İzmir2in hakkını vermiyorlar" bahanesinin arkasına sığınılıyor ya, başka da bir şey demiyorum. Bizde hiç suç yok mu peki? Yani biz süperiz, destek gelse esip gürleyerek bitirilmedik proje bırakmayacağız, öyle mi? Artık biraz da kendimize bakalım..

Yorumu oyla      15      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den Kadir Topbaş hamlesi
Gündoğdu Mitingi ile moral bulan AK Parti İzmir, seçim öncesi İstanbul ...
Kılıçdaroğlu 78. mitingi için Aydın'daydı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, kamu olanaklarını miting için kullandığını ...
'Altay'ı layık olduğu yere çıkarmak boynumuzun borcu'
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Altay Kulübünü ziyaret etti.
 
Türker: 12 Haziran'da alternatif parti DSP'dir
DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin Atatürk Milliyetçiliği’ni rehber ...
CHP İzmir’den 'Başkan' kozu
AK Parti’nin çılgın projelerle kuşattığı İzmir’de CHP geçtiğimiz hafta ...
Bahçeli'den Diyarbakır mesajları
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in 1995'te gerçekleştirdiği ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘kale’sine özel ilgi
28 Mayıs’taki Gündoğdu mitinginde yağmurun azizliğine uğrayan CHP Lideri ...
‘Basına yönelik baskılar artarak devam ediyor’
TBMM Başkanvekili, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Güldal Mumcu, ...
‘Ülkenin her yerinde mutlaka DP’nin bir izi vardır’
DP İzmir 2.Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Bayındır, Tire, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva