HABERLER>POLİTİKA
29 Mayıs 2011 Pazar - 16:40

Erdoğan: Kılıçdaroğlu diye biri yoktur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır, sanal. Kılıçdaroğlu, siyaset mühendisleri tarafından üretilmiş, CHP'nin başına getirilmiş bir vitrin süsünden ibarettir" dedi.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu diye biri yoktur

KAYSERİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'sanal', 'vitrin süsü' ve 'kukla' ifadelerini kullandı. Seçmenlerden CHP, MHP, BDP’ye oy vermemelerini isteyen Erdoğan, "Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur, sanaldır, sanal. Kılıçdaroğlu hayali ve yapaydır. Kılıçdaroğlu, siyaset mühendislerince üretilmiş, bir vitrin süsüdür. Vitrinin arkasındaki çeteciler, akıl hocaları tarafından yönlendirilen bir figürdür. CHP’nin yeni genel başkanı sadece bir projeden itibarettir. BDP’nin bile parmağında oynattığı, kukladan ibarettir" dedi.
 
Ak Parti'nin bugün Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte yaklaşık 70 bin kişiye seslenen Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Yol arkadaşlarım. Ahde vefanızdan dolayı gönülden şükranlarımı sunuyorum" diyerek sözlerine başladı. Kayseri'ye içini dökmeye geldiğini söyleyen Erdoğan, bu ilin Ankara’ya sırtını dayamadığını, kendisinin üretip, satıp, mkazandığını söyledi. Erdoğan, ötelenmenin, itilmenin, ikinci sınıf sayılmanın ne olduğunu bildiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kendisi dışındakilere böcek muamelesi yapıldığını çok iyi biliriz. O zihniyet bize haddinizi bilin geride durun dedi. Siyaset sizin neyinize dediler. Biz sizi idare ederiz dediler. Siz kapıcısınız, odacısınız, arada bir oy verin sonrasına karışmayın dediler. Dış politikadan ekonomiden anlamazsınız, siz iktidar olamazsınız dediler. Siz muhtar bile olamazsınız dediler. Hatta gün geldi, kim oluyorsunuz Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz dediler. Seçeceğiz hem de Kayseri’den seçeceğiz dedik. Biz bu ülkenin evlatları ve sevdalıyız dedik. İşte 3 kasım 2002 şahlanıs tarihimiz oldu. Anadolu’nun şahlanış tarihi oldu. Biz onların bize yaptıklarını yapmadık. Dışlamadık, ötekileştirmedik. Tam tersine 74 milyona aynı nazarla baktık. Bizim onlardan farkımız bu. Biz birilerine değil, Kayseri’ye değil, Türkiye’ye cumhurbaşkanı seçtik. Galata bankerlerinin değil, Türkiye’nin iktidarı olduk. 3 Kasım’da hangi acıları çektik, hangi muameleye maruz kaldıksak, onlardan kaçındık. İnançlarımızla oynandı. Hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık. Çünki hepsi bizim kardeşlerimiz."
 
"BUGÜN 'ŞÜKRAN TÜRKİYE' NİDALARI ARTTI"
Başbakan Erdoğan etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yapmadıklarını,herkese eşit mesafede durduklarını belirtirken, "Herkesin dini kendisine. Güvencesi de biziz. Bundan sonrada öyle olacak. Biz, bu Türkiye’yi özgürlükle demokrasi ile kardeşlikle büyüttük" dedi.
 
3 Kasım öncesi uluslararası platformda ezik olan Türkiye'nin, Ortadoğu, Balkan, Kıbrıs politikasının olmadığını iddia eden Erdoğan, "Şimdi gündem belirleyen bir Türkiye var. Bugün ne söyleyecek diye ağzına bakılan Türkiye var’’ diye konuştu. Erdoğan, bugün 'Şükran Türkiye' nidalarının arttığı, İsrail karşısında adalet isteyen, korsanlara haddi bildiren ülke haline gelindiğini belirtti. İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'i ve Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin baskınında ölenlerden Furkan Doğan’ı rahmetle anan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kılıçdaroğlu’nun haddini bildirmelisiniz. Filistin, Gazze kaçkınlarına haddini bildirmeye var mısınız. Bunlar batının karşısında el pençe divan durdular, bizi onlara şikayet ettiler. Zannediyorlar ki aynı devran dönüyor. O çetelerin oyunları geride kaldı. İktidarı şimdi millet belirliyor, millet. Kosova’ya gittik, Priştine’de ellerinde Türk bayraklarıyla bizi bekleyen, yeri göğü inleten o çocukları, gözü yaşlı olarak gördük, izledik, duygulandık. O çocukların gözündeki umudu, çoşkuyu gördüm. Hamdolsun dedim. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin pasaportunun, parasının değer kazandığını gördük, bu bize yeter. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim kitabımızda mağrur olmak yok. Gururlanma padişahım senden büyük Allah var anlayışıyla buraya geldik."
 
Kayseri Büyükşxehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert suçlamalarda bulunan Erdoğan, "Bana bir mektup gönderiyor, kimden ne alınmış, imzası nerede, önünde bir kapak yazı. Hayatı bu adamın böyle geçti. Benim belediye başkanıma iftira eden adamı liste başı yapıyor. Bunu milletvekili yapıp, karşılıksız çeklerden kurtaracak. Benim milletvekilime borçlu adamı milletvekili yapıyor. Benim dokunulmazlığım var hadi ama belediye başkanın dokunulmazlığı yok. O Kayseri’de yaptıklarıyla konuşuyor. Kiracıydı o vekil, benim milletvekilime borcunu ödemiyor" dedi.
 
Erdoğan, Güneydoğu'da partisine yönelik saldırıları anlatırken de "Ak Parti'nin 100 seçim bürısunu bastılar. Hazro ilçe başkanımızın oğlunu kaçırdılar, yurtları bastılar. Yurt çocuklarına molotof atıp hasnelik ediyorlar. Bu BDP çıkıyor, demokrasi diyor. Demokrasiyse kendini neden terör örgütüne yaslıyorsun?" diye konuştu.
 
KADIN DERNEKLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM
CHP'nin milletvekili adayları Binnaz Toprak'ın Zincirlikuyu Mezarlığı girişindeki ayetle ilgili sözleriyle ilgili "Kadın profesör ayet olduğunu bilmiylor", Nur Serter'in 27 Mayıs'ta göbek atanlar olduğuna ilişkin sözlerine de "Kendisi bu konuda mahir galiba" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bunlara sandıkta onurlu ders istiyor ve bekliyorum. Bunlar darbecidir, darbeci. Darbe destekçileridir. Eski Genel Başkan Deniz Baykal, konuşturulmuyor. İfşa edemiyor. Baykal aday oldu, diğer hanım niye aday yapılmadı. Onu da aday yapsaydınız. Suçlu hanım oldu, kendisi suçsuz oldu. Bu konuda ileri geri konuşan kadın derneklerini göreve çağırıyorum. Asıl burada konuşun. Kim konuşursa, CHP’nin asıl niyeti ortaya çıkacak, züccaciye dükkanı darmadağın edecek."
 
"BAHÇELİ SUS PUS OLMUŞ KUZU GÖRÜNÜMÜNDE"
Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, CHP'nin Hakkari mitingiyle ilgili eleştiride bulunmamasına da tepki göstererek, "MHP liderini bile susturdular. Sus pus olmuş, kuzu görünümünde. Hakkari’de Türk bayrağı yoktu. O adamlar ellerine Türk bayrağı alamazlar. Sayın Bahçeli, konuşsana" dedi.
 
MHP'nin, Balyoz davasında tutuklu olan Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Korgeneral Engin Alan'ı milletvekili adayı yapmasını da eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:
 
"İçerde bir emekli korgeneral var. Bahçeli överek, anlatıyor. Bunu Bahçeli’ye Kayseri’den duyuruyorum, 18 Mart Çanakkale kutlamalarında oranın Kolordu Komutanı ben şehitliğe geliyorum herkesle tokalaşıyorum, beyefendi ayağa kalkmadı. Ne oldu kalkmayınca, or da olamadı. Şimdi bunu şöyle böyle kahraman diye takdim ettiğin bu kişi devlet hiyarşisi içinde saygı, sevgi nedir, ast üst arasındaki irtibat nedir bilmiyor. Geldi, bir vakfın başına, üniforması çıkınca, bu kez karşımızda daha farklı görüntüye büründü. Bunun her yanı kahraman olsa neye yarar. Nerede kahramanlık yapmış.’’
 
"BDP'Yİ PIŞPIŞLIYORLAR"
CHP ve MHP’nin yanlarına BDP’yi aldıklarını söyleyen Başbakan ‘’CHP’de, MHP’de, BDP’yi pışpışlıyorlar. Bu statüko partilerine gereken dersi verip, dağıtmalarını, bunları destekleyen medyaya gerek dersi verin istiyorum. Öyle bir ders verelim ki, siyaset mühendisleri yalnız kalsınlar" dedi.
 
TOPLU AÇILIŞI BAKANLAR YAPTI
Başbakan, Kayseri mitingi 1 saat gecikince,Ankara mitingine yetişmek için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki 69 tesis, bina ve raylı sistemin 18 aracının toplu açılışına katılamadı. Toplu açılışı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turan 29 Mayıs 2011 Pazar 23:03

bence meydanlarda onlar konuşacaklarına bıraksınlarda o kürsülerden halk konusun halka kim sanal kim hayel görsünler sayın başbakan olan birinin agzına yakışmayan ifedeler ve diyerleride onlardan kalır yanları yok ya ben 12 eylüllerde dahil çok siyesi gördüm ama bu ikddarlar kadar görmedim kardeşim kendinizle cebelleşmek yerine çıkın halkın meçlisine çıkın bir kanala karşılıklı konuşun ya yok hayelmiş gerçek olmu yok halkmış yok miliyetmiş yada özertlikmiş ya ben anlamdım bizler 3 dünya savaşı yaparcasına çarpışıyoruz vatan elden gitmiş yada ne ali cengizler oyuna dalmış haberimiz yok vah vah nerde bu ülkeyi bize emanat eden şehitkerimiz kanlarınız boşa akmış ve kemikleriniz boşa sızlıyordur.

Yorumu oyla      15      6  
Sinan Öztan 29 Mayıs 2011 Pazar 18:06

Erdoğan diye biri bugün var yarın yok olup gidecektir.Kendisi sanaldır.Ülkemiz için bir şanssızlıktır.

Yorumu oyla      17      9  
ali 29 Mayıs 2011 Pazar 17:47

bende erdoğan diye biri de yoktur. amerika vardır

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘SİT dediler, dur dediler, yılmadık mücadele ettik’
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
'Asıl ameliyat 12 Haziran'dan sonra'
MHP’li yönetici ve milletvekilleri hakkında yayınladıkları kasetle gündeme ...
‘DP artık Türkiye’nin gündemindedir’
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
 
'İzmir'de kalkınma dönemine start verdik'
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, seçim çalışmalarını ...
Şahin çocukların sevgilisi oldu
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, sempatik tavırları ...
Aksünger: CHP iktidarında yüzünüzü güldüreceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
 
Oyan: Kimse işsiz kalmayacak
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Oğuz Oyan, İşsizlik Fonu’nda biriken ...
Arıkan: Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız
Saadet Partisi İzmir milletvekili adayı Cemal Arıkan, “Saadet Partisi ...
‘El ele Meclis’e girecekler maskeleri düşürecekler’
İzmir’de “Balbay İçin Büyük Buluşmalar” adıyla Konak’ta düzenlenen etkinliğe, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva