HABERLER>POLİTİKA
29 Mayıs 2011 Pazar - 13:29

‘El ele Meclis’e girecekler maskeleri düşürecekler’

İzmir’de “Balbay İçin Büyük Buluşmalar” adıyla Konak’ta düzenlenen etkinliğe, Balbay’ın gazeteci meslektaşları, sanatçılar ve yazarlar katıldı.

‘El ele Meclis’e girecekler maskeleri düşürecekler’

İZMİR - Balbay’ın kitaplarını imzalayarak destekte bulunan sanatçı ve yazarlar, seçimlere bağımsız aday olarak katılan Doğu Perinçek, Yaşar Müjdeci, Çetin Doğan, Albay Hasan Atilla Uğur, Tuncay Özkan’ın da adaylıklarına desteklerini açıklayarak, Meclis’te mutlaka yer almaları gerektiğini belirttiler.
 
CAN ATAKLI (Vatan Gazetesi Yazarı): Kimi çevreler, oyların bölünmesinden bahsediyor. Ama ben şuna inanıyorum. Türkiye için korkmadan, yiğitçe mücadele yapan, bu uğurda hapislerde yatmayı göze alan herkesin, Meclis’te yer alması gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda Çetin Doğan’ın da, Doğu Perinçek’in de, Mustafa Balbay’ın da seçilmelerini ve Meclis’e girmelerini yürekten diliyorum.
 
ÜMİT ZİLELİ (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı): Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Albay Hasan Atilla Uğur, Çetin Doğan… Bunların hepsi el ele Meclis’e girecekler ve bu alçakların maskelerini Meclis’te indirecekler. Sevgili Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci’ye ve bütün Cumhuriyet Güçbirliği adaylarına buradan sevgi ve selam yolluyorum.
 
RUTKAY AZİZ (Tiyatrocu): Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Haberal’ın Meclis’e girmesi son derece önemlidir. Gerçek anlamıyla daha demokratik bir anayasanın oluşmasında çok önemli katkıları olacaktır. Öylesine inanıyorum ki, namuslu yurtseverlerimizin, bütün barışseverlerimizin özgürce yaşayabileceği çok olumlu bir değişime katkı sağlayacaklardır. 13 Haziran sabahı, bir başka Türkiye ile uyanacağımıza inanıyorum.
 
YAŞAR AKSOY (Gazeteci-Yazar): Silivri’dekilerin, Doğu Perinçeklerin, Mustafa Balbayların, tam bağımsızlığımız için mutlaka bu Meclis’te olması lazım.
 
TUĞRUL KESKİN (Şair): Doğu Perinçek, tek kişilik bir ordudur zaten. Gerçek muhalefetin kendisidir. Doğu Perinçek’in Meclis’te olması, çok kıymetli bir şey. Mustafa da öyle…
ALEV COŞKUN (Gazeteci-Yazar): Doğu Perinçek, Çetin Doğan, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan; onlar bir simgedir. Balbay zaten gidecek. Doğu Perinçek var, Çetin Doğan Paşa var, Haberal var. Bütün yurtseverleri Meclis’te görmeyi yürekten istiyorum.
 
MUZAFFER İZGÜ (Yazar): İzmir’de Doğu Perinçek’in şansının çok yüksek olduğunu biliyorum. Karşıyaka’da, Bornova’da Doğu Perinçek konuşuluyor. Ben bunu size açık açık söylüyorum. Onunla birlikte tüm bu ışık saçan bu insanların Meclis’e gitmesiyle, yepyeni bir Meclis oluşacaktır. Bunu yaşayacağız. Buna inanıyorum.
 
ATİLLA SERTEL (Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı): Mustafa’nın çıkması da sorunu çözmüyor. Bütün tutuklu gazetecilerin özgür kalmasını talep ediyoruz. Bağımsız adaylar var, siyasetçiler var, bilim adamları var, aydınlar var. Bu arkadaşlarımız, Türkiye’nin demokrasiye ulaşması konusunda büyük mücadeleler veren arkadaşlarımız. Diliyorum ve arzu ediyorum ki, hepsi özgür kalsınlar. Türkiye özgürleşsin.
 
TEVFİK KIZGINKAYA (ADD eski Genel Başkan Yardımcısı): Hepsinin tek bir suçu var. “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Atatürk’ün yolundan gitmek. Yargılandıkları bu dava, hukuki bir dava değildir. Bu dava siyasi bir davadır. O yüzden siyasi arenada verecekleri mücadele son derece meşrudur ve gerçek olacaktır. Cumhuriyet Güçbirliği, bu doğrultuda yaptığı çalışmalarla iyi bir mücadele yürütmektedir.
 
ŞÜKRAN SONER (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı): Yargısız infazlara hedef olanların kendilerini yeterince savunma hakları ellerinden alınıyor. Bunu yapmalarına izin verilmiyor. Onların yapamadığını seçmenin yapması gerekiyor artık ve seçmen de sandıkta bunu gösterecektir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakman: Her aileye bir sosyal güvenlik görevlisi
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Osman Sakman, aile hekimliği ...
Dağ: Türkiye 2023 hedeflerine gençlerle ulaşacak
AK Parti İzmir milletvekili adayı Hamza Dağ, AK Parti’nin Türkiye’nin ...
‘Laf kalabalığıyla günü kurtarmaya çalışıyorlar’
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, diğer partilerin ...
 
Kılıçdaroğlu: CHP’nin oyları yükseliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugünkü kamuoyu araştırmaları CHP’nin ...
Liderlerin vücut dili ne söylüyor?
Şirket yöneticileri ve liderlere etkili iletişim teknikleri dersi veren ...
'Çözümünün önündeki en büyük engel BDP'
Başbakan Erdoğan, ''Kürt meselesinin çözümünün önündeki en büyük engel, ...
 
‘İzmir farkını ortaya koydu’
Kılıçdaroğlu'nun Gündoğdu mitingini yağmura rağmen şölen havasında geçtiğni ...
Kılıçdaroğlu İzmir'de pankartlarla vurdu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir saat gecikmeli geldiği İzmir’de ...
Tekin: Bir kadına bu söylenir mi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bülent Arınç’a sert çıktı: "Kafalar ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva