HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2011 Perşembe - 19:03

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Boynuz kulağı geçti

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçadroğlu'nun seçim vaatlerini yerine getirmek için istediği süreyi 500 günden 4 aya indirdiğini belirterek, "Maşallah, boynuz kulağı geçti. Talebe, hocasını aştı" diye konuştu.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Boynuz kulağı geçti

NİĞDE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Niğde Hükümet Konağı önünde düzenlenen mitingde halka seslendi.
 
AK Parti iktidarının yaptıkları hizmetleri anlatarak, ''Biz laf üretmiyoruz. Biz iş üretiyoruz. Biz hizmet üretiyoruz. Biz teknoloji, bilgi üretiyoruz'' diyen Erdoğan, Biz eserlerimizle, hizmetlerimizle, inşa ettiğimiz yollarla, hastanelerle, okullarla, üniversitelerle konuşuyoruz'' ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, ''Aslında, biz eserlerimizi anlatmıyoruz; eser, müessiri zaten anlatıyor, eserlerimiz bizi anlatıyor. Şu yollar, şu hastaneler, üniversiteler, okullar, gözlerinden umut fışkıran çocuklar bizi anlatıyor. Değişen, dönüşen, kalkınan, uluslararası itibarı artan Türkiye, aslında bizi anlatıyor'' diye konuştu.
 
''Sayın Bahçeliye sorun bakalım'' sözleri üzerine meydandakilerin ''yuh'' çekmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''İnanın yuhalamaya gerek yok, asıl yuhu 12 Haziranda sandıkta ortaya koyacaksınız'' dedi.
 
Erdoğan, şöyle devam etti:
 
''Sorun Bahçeli'ye, ANKA ne demek, MİLGEM ne demek, ATAK ne demek? Sayın Kılıçdaroğlu'na sorun bakalım, sorun, sorun, duble yol ne demek, hızlı tren ne demek, hastanelerin birleşmesi ne demek? Bilmezler, çünkü böyle bir muhayyile yok. Böyle bir vizyon yok. Bunlar yapmayı bilmez, yıkmayı bilir, bozmayı bilir. İşte SSK?da 8 yıl genel müdürlük yapmadı mı? SSK'da Genel Müdürlük yaptığı zamanlarda 90'lı yılları bir hatırlayın bakalım. Hastanelerde doktor muayenesinde ne çileler çekiyorduk. Anamızı ağlattılar değil mi? İlaçlarımızı alabiliyor muyduk? Reçeteyi uzat, ilacın ikisi var ikisi yok, biri var, üçü yok. Peki şimdi istediğin hastaneye gidebiliyor musun? İlacını alabiliyor musun?
 
Yıllar önce Tokat'a giderken trafik kazası geçirdim Gerede'de ve bizi önce Gerede'ye götürdüler. Bize bakacak doktor yok. Yanımıza bir hemşire bile veremediler o zaman... 5 arkadaşız, hepimiz kan revan içindeyiz, büyük bir kaza, ölümden döndük. Çok ilginçtir Gerede'den en sağlam olan arkadaşımızın eline serumları tutuşturdular bizi de üst üste paketlediler. Oradan Bolu'ya. Bolu'ya götürdüklerinde, ilk hastane sordu, hayal mayal duyuyoruz, 'sigorta mı emekli sandığı mı?' Meğer bizi devlet hastanesine götürmüşler. SSK'lı deyince 'alamayız' dediler oradan SSK Hastanesine götürdüler. Şimdi böyle bir ayrım var mı? Hastanelerin hepsini biz birleştirdik. Bu Bay Kemal ve partisi, bu birleşmeye de karşı çıktı. Ama biz hepsini birleştirdik. Özele dedik ki 'senden de hizmet alırız.' Benim vatandaşım istediği hastaneye gidiyor mu? Devletine de özeline de. İlaçlarını rahat alıyor. İşte insana değer vermek bu. İnsana önem vermek bu. Çıkıyor konuşuyor televizyonlarda, Kılıçdaroğlu konuşuyor, 'insan bunun neresinde' diyor. Çıkıyor, 2,5 yaşındaki bir yavruyu istismar ediyor duruyor. Bu yavruyu istismar etmekten artık bıkmadın mı? Yani oranın belediyesi de CHP'li... Senin CHP'li belediyen ne iş yapar? Sen bu çocuğun durumunu biliyorsaydın sen yardımcı olsaydın, bize haber verseydin. Haberimiz olmamış olabilir. Bunu gören zat, kendi döneminde ölülerimizi rehin alıyorlardı. Sen neyi konuşuyorsun? Sen önce haddini bil. Siz bu ülkede insana değer vermediniz.''
 
'BOYNUZ KULAĞI GEÇMİŞ'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, vatandaşa ''bana bir 500 gün verin, bütün vaatlerimi yerine getireceğim'' dediğini anımsatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Tanıdık geldi mi bu söz size? Hatırlıyor musunuz? Hatırlıyorsunuz... Şimdi bu da ezber yapıyor, dersini maşallah iyi öğreniyor... Dün çıktı, 500 günü 4 aya indirdi... 'Verdiğimiz sözleri yerine getirmezsem, ilk 4 ay içinde siyaseti de genel başkanlığı da bırakacağım'' diyor. 500 gün indi 4 aya, yani 120 güne... Maşallah, boynuz kulağı geçti. Talebe, hocasını aştı...
 
Seçime daha 17 gün var. Ben inanıyorum ki bu süreyi CHP Genel Başkanı 30 dakikaya kadar indirebilir. Dilin kemiği yok. Hele Sayın Kılıçdaroğlu'nda hiç yok. Nasıl olsa çark etme rekoru 30 dakika. Sayın Kılıçdaroğlu, televizyon programında ne diyor, 'YÖK'ü kaldıracağım.' 30 dakika sonra ne diyor, 'bedelli askerlikten alacağım parayı YÖK'e aktaracağım.' Bu nasıl iş? Az önce YÖK'ü kaldırmıştın. 30 dakika sonra gelen parayı oraya aktarıyorsun. Olmayan bir şeye para aktarılır mı. Ama Kılıçdaroğlu aktarır. Niye? Omurga yok, kemik yok, hiçbir şey yok. Bak, Antalya orada duruyor. Antalya?da 2009 seçimlerinde aklınıza ne gelirse vaat ettiniz. Elektrik bedava, su bedava, hava bedava, süt bedava, maaş, sigorta bedava... Antalyalı bedava yaşayacak... Ne oldu? Bol keseden atıp tutan o Belediye Başkanı, şimdi 'elimde sihirli değnek yok' dedi, kenara çekildi. İşte CHP budur. Bu, bir CHP klasiğidir. CHP, ne zaman iktidarın ucundan tuttuysa, ülkenin dolu hazinesini boşaltmıştır. Benim kamyoncu kardeşim bilir. Bu CHP de MHP de beşinci viteste giden arabayı, her seferinde geri vitese takmış, şanzımanı dağıtmış.''
 
'CHP, BDP İLE KOL KOLA MİTİNG YAPTI'
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitingine de değinerek, ''BDP'lilerle kol kola miting yaptığını'' söyledi. ''Karşısındakiler CHP'liler değildi, Hakkari'den zaten aldığı oy 157 tane'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
 
''Oraya BDP'lileri topladılar ve alanda bir tane Türk Bayrağı yok. Çünkü, anlaşma öyle. Eğer Türk Bayrağı olsa BDP'lileri oraya getiremez. Çünkü, BDP'lilerin ve bağlantılı olduklarının, bizim bayrağımıza karşı ciddi bir alerjisi var. Belediyelerinde bile neyi tartışıyorlar? Türk Bayrağı olsun mu olmasın mı? Yani ellerinden gelse koymayacaklar. Biz ise yola çıkarken ne demiştik, 'tek millet' demiştik. Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Abhazasıysa tek milletiz. Ve biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz, bizim farkımız bu.
 
Arkadan ne dedik, 'tek bayrak'. Bizim bayrağımızın rengi niye kırmızı? Şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın sembolü, yıldız şehidimizin ifadesi. Onunu için tek bayrak. Biz ne demişiz; 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' onun için de ne demişiz; '780 kilometrekareyle tek vatan' demişiz.
 
Bitmedi, 'tek devlet' demişiz. Çıkmış dün o BDP'nin başkanı, eş başkanı, neyse, onlarda başkan çok. Artık takip edemiyoruz. Diyor ki benim için, 'tek din' dedi diyor. Benim için diyor ki 'tek dilli.' Ben ne 'tek dil' dedim, ne tek din' dedim. Hiçbir yerde benim böyle bir ifadem yok. Çünkü onlar yalan makinesi. Yok. Bir defa tam aksine Afyon'dan yola çıkarken şunu da söyledik: Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Yani onların yaptığı gibi bizde Türk milliyetçiliği yok, bizde Türk milliyetçiliği de yok. Bizde ne var? Tek millet. 74 milyonu biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında kucaklıyoruz. Bizim farkımız bu.
 
Biz de bölgesel milliyetçilik de yok. Batı ayrı, Doğu ayrı, Kuzey ayrı, Güney ayrı. Hayır. 780 bin kilometrekare ile tek vatan, ayrı olamaz.
 
Biz, dinsel milletçiliğe de karşıyız. Bu ülkenin yüzde 99 Müslüman ama Müslüman olmayanlar da bizim güvencemiz altında. Bu ülkede gidip Musevi Hahambaşını ilk ziyaret eden Başbakan benim, hepsini hakkını savunan benim. Bizde mezhep ayrımcılığı da yok. Biz ne diyoruz; 'inancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz.' Bizde böyle bir dert yok.'' (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 27 Mayıs 2011 Cuma 02:27

FANATİK AK PARTİLİ , İNŞALLAH BİR GÜN UYANIRSIN DERİN UYKUNDAN , İKİNCİSİ BEN BAYAN DEĞİLİM . ÜÇÜNCÜSÜ BU İŞ SAĞCI PARTİ, SOLCU PARTİ MESELESİNİ AŞMIŞTIR. ÜLKENİN MENFAATLERİ YERLE BİR OLMUŞTUR. İNSAN ODAKLI SİYASET SADECE SADAKA EKONOMİSİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR, RANT EKONOMİSİ YABANCI SERMAYE BORSADAN VE DÜNYANIN EN YÜKSEK FAİZİNDEN NEMALANMAKTADIR. HALK İÇİN DE , BİZ MALI GÖTÜRÜYORUZ SİZE DE SÜRÜNMEYECEK KADAR VEREYİM BARİ MESELESİ OLMUŞTUR.

Yorumu oyla      14      6  
fanatik ak patili 27 Mayıs 2011 Cuma 01:06

YAZ IŞIK HNM YAZ AT IŞIK HNM AT EEE MUBAREK YORUMCU IŞIK HANIM AZ KALDI SEÇİM AKŞAMI BURAYA YORUMU HEYECANLA BEKLİYORUM :))))

Yorumu oyla      12      10  
Işık Dikicigil 27 Mayıs 2011 Cuma 00:35

BİR GÜN GELECEK , KÜRT VATANDAŞIMIZDA UYANACAK, BANA NOHUT, MERCİMEK, KÖMÜR KENDİLERİNE YAT , KAT , HAN , HAMAM BU İŞTE BİR ADALETSİZLİK VAR DİYECEK . HEMDE, "ADALET VE KALKINMA" PARTİSİ ADI BÖYLE HANİ, AAA ÖTEKİLERDE BENİ TEMSİL EDİYOR ZANNEDİYORDUM. ONLARI HEP İZLEDİM HEP KÜRT KARDEŞİM KÜRT EVLADIM ÖLDÜ. BİZ ESKİDEN YOKSULDUK . ŞİMDİ DE YOKSULUZ . AMA SANKİ ESKİDEN BİRAZ DAHA HUZURLU VE MUTLUYDUK DİYECEK. BİR GÜN GELECEK HERKEZ HAKÇA BÖLÜŞECEK. AMA BU ETNİK TEMELDE OLMAMALI , BUNUN TEMELİ SINIF MÜCADELESİ İLE SAĞLANMALI. İNŞALLAH BUNUN BEDELİ DAHA FAZLA KAN VE GÖZYAŞIYLA ÖDENMEZ.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 26 Mayıs 2011 Perşembe 23:34

SİZ ZANNETİNİZ Kİ .. AÇILIM AÇILIM YAPACAĞIZ. BÖYLECE KÜRTLERİN OYLARINI ALACAKSINIZ . YİNE UCUZ SİYASET YAPTINIZ. SONRA ŞÖYLE DÜŞÜNDÜNÜZ KÜRT İSLAM SENTEZİ , TABİİ BU PROJE SİZİ DESTEKLEYEN BATILILARIN ÇOKTAN İŞİNE GELİYORDU. BERABER YÜRÜDÜNÜZ SİZ BU YOLLARDA . SONUÇ ORTADA .ÖNÜNÜ ALAMIYORSUNUZ. ŞİMDİ ÇEVİR KAZI YANMASIN POLİTİKASI YAPIYORSUNUZ. ÇÜNKÜ GERÇEKLER YÜZÜNÜZDE BİR TOKAT GİBİ PATLADI. ÖNCE HABURDA , ŞİMDİ DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA ŞİMDİ GÜNAH KEÇİSİ CHP OLDU , BAŞKALARI OLDU.

Yorumu oyla      16      6  
Işık Dikicigil 26 Mayıs 2011 Perşembe 19:54

BİR ALEVİ EVİNE GİDERSENİZ , HAZRETİ ALİ VE ATATÜRK VE BAYRAK GÖRÜRSÜNÜZ . UCUZ SİYASET YAPMAYIN. DAHA SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA ZAYİ ETMEK İSTEMİYORUM .

Yorumu oyla      16      6  
Işık Dikicigil 26 Mayıs 2011 Perşembe 19:51

ALEVİLERİN BAYRAK VE ATATÜRK SEVGİSİ VE CHP NİN BAYRAK SEVGİSİ, SİZİN YEŞİL BAYRAĞA OLAN SEVGİNİZDEN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDÜR. BÖLÜCÜLÜK YAPAN SİZSİNİZ. KİMSENİN ALLAH SEVGİSİ BAYRAK SEVGİSİ ATATÜRK SEVGİSİ SORGULANMAZ . BUNU EN SON YAPACAK İNSAN SİZİN PARTNİZİN KÖKLERİDİR.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özerklik projesinin amacı 'Milli Bütünleşme'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tartışmaya açtığı özerklik önerisinin mimari ...
Turizmciler bakanlardan KDV indirimi istedi
Turizmciler, TÜRSAB’ın Bölge toplantısına katılan Ertuğrul Günay ve Binali ...
Bakan Günay'dan İzmir'e festival müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, sinemacılarla buluştuğu toplantıda İzmir'e ...
 
Yıldırım: Projelerimizi uçuk kaçık bulabilirler
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, ...
Sezer: CHP iktidarına az kaldı
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmalarını Bornova’da sürdürdü.
İzmirli adaydan tepki çeken söylem
Tuncer Sümer isimli bağımsız adayın dağıttığı ve Kürt vatandaşlara yönelik ...
 
Güçbirliği: Perinçek tecrit edilmiştir
Cumhuriyet Güçbirliği 2. Bölge Bağımsız adayı Doğu Perinçek'in siyasi ...
Bağış: Ha Kürt ha Türk milliyetçiliği
Devlet Bakanı Egemen Bağış, terör örgütü PKK'nın, artık birilerinin taşeronluğunu ...
Aksünger: Sandıklara sahip çıkın halkın iktidarı yakın
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva