HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2011 Perşembe - 13:58

İzmirli adaydan tepki çeken söylem

Tuncer Sümer isimli bağımsız adayın dağıttığı ve Kürt vatandaşlara yönelik ağır ifadelerin yer aldığı el ilanları İzmirlilerin tepkisini çekti. Vatandaşlar sakin giden seçim yarışının zarar görmemesi için, “Bu adamı durdurun” diyerek yetkililere seslendi.

İzmirli adaydan tepki çeken söylem

İZMİR - 12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala İzmir’de seviyeli ve sakin geçen seçim yarışına gölge düştü. Kendisini Ulusalcı aday olarak tanımlayan Tuncer Sümer isimli Bağımsız Milletvekili adayının propaganda amaçlı bastırdığı el ilanlarında Kürt vatandaşları hedef alan ifadeleri gerginlik yarattı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve yaklaşık 20 yıldır Doktor olarak görev yapan Sümer’in adaylık çalışmaları için hazırlattığı ve kentin farklı bölgelerinde dağıtılan el ilanlarında yer alan, “İzmir’i PKK’dan kurtar”, “Şehrimizdeki istilayı durdurmak için”, “PKK’yı ve uzantılarını İzmir’den atmak için senin de yapacağım bir görev var”, “Terörden, bölücülükten, pislikten arınmış bir İzmir için” gibi sözler vatandaşların tepkisini çekti.



AĞIR İTHAMLAR VAR

Söz konusu el ilanlarında, “Bir oyun var, Oyunu Bağımsız Ulusalcı adaya ver. Dr. Tuncer Sümer’i meclise gönder. İzmir’i ve Türkiye’yi PKK’dan kurtar. Bölücülüğe hayır, ulusalcı adaya evet. PKK’lılar dışarı Ulasalcılar meclise” diyerek vatandaştan oy isteyen Sümer, “Kürt sorunu yok, Kürt istilası var” söylemiyle gündeme gelen ve 20 Mart 2010 yılında kurulan Ulusal Parti’de de yer aldığını ve partinin Merkez Yönetim Kurulu’nda bulunduğu da belirtiyor.

KÜRT VATANDAŞLARI TACİZ ETTİLER

Sümer’in, beraberinde kalabalık bir grupla seçim çalışmaları yaptığı ve bu birlikte, kentin belli merkezlerinde esnaf ziyaretlerinde bulunduğu, bu ziyaretlerde el İlanlarını dağıtan bu grubun Kürt vatandaşlara ait işlerlerine tacizde bulunduğu da gelen iddialar arasında yer alıyor. Vatandaşların tüm ihbarlarına rağmen Emniyet yetkililerinin duruma sessiz kaldığı öne sürülürken, bu gurubun “ya sev, ya terk et” ile “Kürler Irak’a” diye bağırarak vatandaşları taciz ettikleri ifade ediliyor.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Ulusalcı Aday Sümer'e geçtiğimiz günlerde Alsancak’ta vatandaşların tepki gösterdiği, daha sonra da Kemaraltı’nda benzer tepki olaylarının yaşandığı öğrenildi.  Bu ifadelerle Kürt kökenli vatandaşlara yönelik ağır ithamlarda bulunan Sümer’in, İzmir’deki huzur ve sakinliği bozduğunu savunan vatandaşlar ise yetkilileri harekete geçmeye çağırıyor.

Tahrik ve ırkçılık kokan o grubun bildirisinden bazı bölümler:
Türkiye Türklerindir İzmir İzmirlilerindir! İzmir’in güzel, temiz, dürüst insanı. Sen de benim gibi bu toprağın çocuğusun. Bu topraktan büyüdün, bu topraktan beslendin. Ama artık bu toprakta yaşayamıyor, çalışamıyorsun, aileni besleyemiyor, kendi işini yapamıyorsun! Çünkü şehrin adeta işgal altında Bölücü terör örgütünün uzantısı mafya, tüm sahillerimizi, tüm kıyılarımızı, tüm iş alanlarımızı ele geçirmiş durumda. Evet artık kendi toprağımızda işsiziz, açız! Kendi şehrimizde adeta misafiriz. Dağdan gelip bağdakini kovan mafyaya karşı herkes sessiz. Terör örgütünden herkes korkuyor. Ve herkes soruyor. Yok mu İzmir’i temizleyecek güç? Korkma Var? Ulusalcı bağımsız adaylar bu seçimde terör örgütünün karşısına Meclis’te dikilecek! Onlara ilk cevabı Meclis’te verip, sonra tüm şehirleri bu işgalcilerden kurtaracak. İzmirli esnaf, İzmirli işadamı, İzmirli çiftçi, İzmirli işçi! Artık kendi gücünü ortaya koy ve istilacıları def et! İzmir’in temizliğe ihtiyacı var! Haydi birlikte süpürelim mafyayı. Geldikleri gibi dönsünler. İzmir İzmirlilerindir, Türkiye Türklerindir! Aynı bildirinin bir başka bölümünde ise, halk, Kürtlere karşı örgütlemeye çağırılıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 27 Mayıs 2011 Cuma 08:47

Tuncer SÜMER"e kesinlikle katılıyorum.Az bile söylemiş.Bu arkadaşı eleştirenlerede birkaç lafım olacak.Bu ülkede çoğu siyasetçi oy kaygısından dolayı hep ikili oynamaktalar.Her kesime mavi boncuk dağıttığınız sürece hiçbir şeyi düzeltemezsiniz.Evet İZMİR istila edilmektedir.En az 10 çocukla gelip,hayatı bizlere zindan etmektedirler.Hadi bakalım mahallenize birtanesini sokunda görelim sizleri,2 aya kalmaz mahallenizi terkedersiniz.Kırmak,dökmek,asmak,kesmek bunlarda.Kemeraltı ele geçirilmiş,Kadifekale de o midyelerin nasıl yapıldığını biliyormusunuz,kendileri yemezler ama bizim millet yemeye bayılır.Her gün vücudunuza toksin alıyorsunuz.Kordon ele geçirilmiş,Girmedikleri hiçbir yer kalmamış,daha bu insanların nesini savunuyorsunuz.Birtane iyi bir şeyini söyleyinde haklısınız diyeyim.Vergi vermezler,elektrik bedava.El arabaları ile konakta,kemeraltında her yerdeler,hadi bakalım bir allahın kulu ZABITA bunlara işlem yapsında görelim.Sizler bunlara acımaya devam edin,görün bakalım 10 yıl sonra İZMİR de azınlıkta kalacakmıyız,kalmayacakmıyız.

Yorumu oyla      16      9  
bingöllü hakan 27 Mayıs 2011 Cuma 00:08

doktor olmuşsun ama gerisini sen düşün,,,işte ondan olamamışsın,,,,bir hiçsin,,,en hayırlısı sen izmiri terk et,,,,

Yorumu oyla      16      10  
BUCALI 26 Mayıs 2011 Perşembe 22:33

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ OSMAN PAŞA .

Yorumu oyla      16      8  
galip 26 Mayıs 2011 Perşembe 21:03

sen izmirden gider misin. havasını bozuyor izmirimin senin gibiler nefes aldıkça. hoşgörü diyoruz saygı diyoruz sevgi diyoruz. senin gibiler ortaya çıkıp...

Yorumu oyla      21      11  
deniz 26 Mayıs 2011 Perşembe 20:43

işte ülkeyi bölmeye çalışanlar ayıranlara 10 numara bir örnek. ama allahtan kaale alıcak fazla adam yok. vekil çöplüğünde erir gider...

Yorumu oyla      20      10  
zeki 26 Mayıs 2011 Perşembe 20:18

Bir kürt isimli arkadaş yorumlarına katılıyorum ve sizden rica ediyorum,madem sizde savaş istemiyorsunuz o zaman ayrılıkçı kürtlere karşı çıkın,bizle beraber olun,sizlerinde seslerini duyalım.

Yorumu oyla      22      7  
Bir Kürt 26 Mayıs 2011 Perşembe 18:44

Çok üzüldüm. Canım yandı. Kürtler ve Türkler bu ülkenin gerçek sahipleri, bu cumhurriyet ortak kuruclarıdır. Benim iki oğlumda Türk kızlarla evlendi. Torunlarım şimdi Irak'amı göndereyim. Biz bir aile olmanın çok ötesinde bir can olmuşuz. Kürtler dışarı diyenlerin PKK ile bir farkı yoktur. Bu bildirinin Pkk'ya hizmet etmediğini anlamayan APTALDIR. PKK ile bu Ulusalcılar aynı amaca hizmet ediyor. İkisinin hedefi bölücülük,iç savaş ve ırkçılıktır.

Yorumu oyla      24      8  
ali 26 Mayıs 2011 Perşembe 17:56

bu adamın acil bi doktora gitmesini şiddetle öneriyorum

Yorumu oyla      25      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçbirliği: Perinçek tecrit edilmiştir
Cumhuriyet Güçbirliği 2. Bölge Bağımsız adayı Doğu Perinçek'in siyasi ...
Bağış: Ha Kürt ha Türk milliyetçiliği
Devlet Bakanı Egemen Bağış, terör örgütü PKK'nın, artık birilerinin taşeronluğunu ...
Aksünger: Sandıklara sahip çıkın halkın iktidarı yakın
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
 
Umdular: Vakıf ve dernekler demokrasinin yapı taşıdır
CHP İzmir milletvekili adayları, Tepekule Özel Günler Salonunda 90’ı aşkın ...
Balıkçı: Engellilere özel bakanlık oluşturulacak
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Tolga Murat Balıkçı, Kemalpaşa ...
Kılıç: Vergi adaleti sağlayacağız
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Şerafettin ...
 
İşbilen: İzmirliler hizmete oy vermeli
AK Parti İzmir 1. bölge adayı İlhan İşbilen, İzmirlilerle birlikte şehri ...
Dağ: Tarımköy konutları köyden göçü azaltacak
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Tarımköy konutları ...
‘Gazilerimizi bu duruma düşürenler utansın’
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, seçim çalışmalarına ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva