HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2011 Perşembe - 14:42

Yıldırım: Projelerimizi uçuk kaçık bulabilirler

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, yaklaşan genel seçimler öncesinde İzmir’deki sivil toplum örgütü temsilcileriyle biraraya geldi.

Yıldırım: Projelerimizi uçuk kaçık bulabilirler

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Kordon Otel’de düzenlenen toplantının ev sahipliğini İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş yaptı. Toplantıda sivil toplum örgütü temsilcileri yaşadıkları sorunları ve geleceğe yönelik projelerini anlatarak, sorunların çözümünü ve projelerin desteklenmesini istediler.

Toplantıda sorunları, dilekleri dinleyen Binali Yıldırım, farklı platformlarda buluştuğu STK’lar ile ilk kez toplu olarak bir araya gelmelerinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Yıldırım, “Bizim projelerimiz ‘uçuk, kaçık’ olarak nitelendirilebilir, ama en azından bir fikir belirtmek, ‘Benim de bir fikrim var’ demek çok önemli şeylerdir. Bizim internet sitemizde de vatandaşlarımız için fikirlerini ve önerilerini belirteceği bir köşemiz mevcut. İnsanlarımız burada kendi şehri ile ilgili tüm istek, proje ve önerilerini yazabiliyorlar” dedi.

İzmir için alt yapıyı toplu ulaşımı güçlendirmek gerektiğini ifade eden Yıldırım, bu konular çabalar olduğunu ancak bunların yetersiz kaldığını belirtti. Önümüzdeki dönem kent içi raylı sisteme ağırlık vereceklerini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: “İzmir’in Anadolu’ya bağlanması gerekiyor. İzmir 5 sene önce İstanbul’a Ankara’ya tek yolla bağlanıyordu. Bölünmüş yolu yoktu, şimdi yaptık yetmiyor, otoyol yapmak gerekiyor. Ancak İzmir 2023 ve EXPO 2020 İzmir’in o günkü ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak. İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyük belli Anadolu şehirlerine otoyollarla ve hızlı tren hatlarıyla bağlanması gerekiyor. Yakın vadedeki proje İstanbul-İzmir otoyoludur. Bu en az beş sene sürer. 6 seneyi de bulabilir. Kamulaştırmalarda önümüze ne çıkacak bilmiyoruz. Oradaki hukuki süreçler bizim hızımızı kesiyor. Diğer bir proje yatırım programına girmiş Ankara-İzmir hızlı trenle başlıyoruz. İstanbul’a otoyol, Ankara’ya da hızlı tren daha sonrada Ankara’ya otoyol, İstanbul’a hızlı tren devamın da gelecek. Bizim hedefimiz 34 plakalı İstanbul 1, 35 plakalı İzmir 2 numara olacak. 35 İzmir’e 35 proje yapacağız.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran’da İzmir’le ilgili bazı projeleri açıklayacağını belirten Yıldırım, projelerin ayrıntıları için de 3 Haziran’da İzmir’de bir toplantı yapacaklarını kaydetti. İzmir’in altyapısında bazı problemler olduğunu ve her gün yüzlerce aracın trafiğe çıktığını ifade eden Yıldırım, bu araçların gideceği yolların da mutlaka düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında internetin ve iletişim teknolojisinin gelişmesi ile birlikte her kesin fikirlerini ve isteklerini rahatça dile getirebildiğinin altını çizen Yıldırım, İzmir için hassas oldukları konulardan birinin de çevre olduğunu kaydetti.

Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcilerinin Tire’ye Veterinerlik fakültesi açılması yönündeki ısrarları üzerine YÖK Başkan Yardımcısı Muhittin Şimşek’le telefonla konuşan Yıldırım, İzmir’deki 9 üniversitenin rektörü ve YÖK temsilcilerinin de katılacağı bir toplantı düzenleyeceklerini kaydetti.

Siviltoplum kuruluşlarını 31 Mayıs’ta hizmete girecek olan Kemalpaşa-Torbalı yolununaçılışına davet eden Yıldırım, “Diğer yolların yapımı için ise belediye ile yolların devri konusunda protokol imzalanacak. Çünkü oraya izinsiz tek birçakıl taşı dökemezsiniz. O yolları da yaptıktan sonra tekrar belediyeye geri devredeceğiz.” dedi.

Yıldırım, bisikletçilerin yaşadığı sorunlarla ilgili bir soruyu, “Bisikletçilerimizin İZBAN ve metroya giriş yapamaması tabii ki üzücü. Ancak bu sorunu da çözeceğimize inanıyorum.” diye yanıtladı, İZBAN Genel Müdürü ile görüştüğünü ve bisikletlerin saat 11.00 ile 16.00 arası taşınması konusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göçmen 26 Mayıs 2011 Perşembe 17:17

uçuk kaçık bulmaktan ziayde... bizi projeye boğdunuzda bütün bunların hepsini chjp belediyemiz vardiye eksiklik gibi anlatıp biz olsaydık böyle yaparız demeye getiriyorsunuzda... anlatılanların 4 te 3 ü develtin asli görevi bende çatır çatır vergimi ödüyorum... belediye ile neden kapışma ihtiyacı duydunuz... 8 senedir ihmal ettik gereğini yapacağız deseniz daha iyi olur. yoksa izmirli bulkadar projeyi yemez...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezer: CHP iktidarına az kaldı
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmalarını Bornova’da sürdürdü.
İzmirli adaydan tepki çeken söylem
Tuncer Sümer isimli bağımsız adayın dağıttığı ve Kürt vatandaşlara yönelik ...
Güçbirliği: Perinçek tecrit edilmiştir
Cumhuriyet Güçbirliği 2. Bölge Bağımsız adayı Doğu Perinçek'in siyasi ...
 
Bağış: Ha Kürt ha Türk milliyetçiliği
Devlet Bakanı Egemen Bağış, terör örgütü PKK'nın, artık birilerinin taşeronluğunu ...
Aksünger: Sandıklara sahip çıkın halkın iktidarı yakın
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
Umdular: Vakıf ve dernekler demokrasinin yapı taşıdır
CHP İzmir milletvekili adayları, Tepekule Özel Günler Salonunda 90’ı aşkın ...
 
Balıkçı: Engellilere özel bakanlık oluşturulacak
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Tolga Murat Balıkçı, Kemalpaşa ...
Kılıç: Vergi adaleti sağlayacağız
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Şerafettin ...
İşbilen: İzmirliler hizmete oy vermeli
AK Parti İzmir 1. bölge adayı İlhan İşbilen, İzmirlilerle birlikte şehri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva