HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

Enine-boyuna Kemeraltı’…

Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu'nun yönettiği toplantıda Kemeraltı Çarşısı'nın dünü bugünü ve yarını tartışıldı. ’

Enine-boyuna Kemeraltı’…


Tarihi Çarşı'nın yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı ve çözümleri konuşuldu.

İZMİR - İzmir Düşünce ve Eylem Platformu'nun tarihi Kemeraltı Çarşısı ile ilgili Fuar Kültürpark İzmir Sanat Oditoryumunda düzenlediği toplantıya katılan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan; "Kemeraltı sadece ah, vah, öldük, bittik demeyle kalkınamaz. Kemeraltı'nın değer ve güzelliklerine inanacağız, yaşatacağız, anlatacağız ve aktaracağız" dedi.

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar'ın da katıldığı ve Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu'nun yönettiği toplantıda Kemeraltı Çarşısı'nın dünü bugünü ve yarını tartışıldı. Tarihi Çarşı'nın yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı ve çözümleri konuşuldu. Başkan Tartan, görev aldığı ilk günden beri birçok etkinliğini Kemeraltı'nda gerçekleştirdiğini, Abacıcoğlu Hanı'nda sanat galerisi açtıklarını, nikah salonu yapmak için arayış içine girdiğini belirterek, aynı çabayı Kemeraltı için fikir üretenlerden göremediğini söyledi.Çarşı'nın eski günlerine döndürülmesi için ortak akıl ile geleceğe yönelik projelerin hazırlanması gerektiğine işaret eden Tartan şöyle konuştu:
 
"Biz Belediye olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Önemli adımlar atıyoruz. Hem tanıtım, hem tarih ve ekonomik özelliklerinin öne çıkarılması, hem de kültürel altyapı ile Kemeraltı'nı cazibe merkezi haline gelmesi. İşte Cemaat Evi Müzesi, Korteje evleri düzenlemesi, Altınpark bu yönde atılan çok önemli adımlar. Ama herkes taşın altına elini sokmalı. Konuşmak yerine icraat. Ve orada ki esnafta bir araya gelip çözüm için çaba göstermeli. Kemeraltı ve çevresi için çözüm önerim; Atina Plaka'da olduğu gibi yemek kültürü ve gece yaşamının etkin olduğu bir bölge oluşturulması. 30-40 dükkan yeter. Konsepti ben yerleştiririm. Ama buna istekli dostlar bir araya gelmeli. Ben İzmir için, Kemeraltı için neferim. Kullanın İzmir kazansın. Düşünün Çiçek Pasajı çizgisinde kaliteli, İzmir'in köklü restoran işletmecilerinin yer aldığı bir sokak. Kemeraltı o zaman gece yaşar. Benim çağrım açık; Gelin bunu yapalım, İzmir, Konak, Kemeraltı çekim merkezi olsun."

Bir dönem sonra görevi devredeceğini açıklayan Tartan, "Ben insanların koltuğa geldikleri gibi gitmelerini de bilmesinden yanayım. Siyaset yaşamımda hep bunu yaptım. 4 yıl sonra hoşçakal koltuk, merhaba yaşam. Kubbe de hep hoş sada bıraktım. Yine öyle olacak. Ama geride bıraktığımız eserler kent yaşamında hep kalıcı olacak" diye konuştu. (İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’’da bir haftada iki istifa
Geçtiğimiz Hafta Bayındırlık İl Müdürlüğü’’nden, Buca Belediyesi İmar ...
Bornova’’da Balkan ve Rumeli Kültür Evi!
Altındağ’’da kurulması planlanan Balkan ve Rumeli Kültür Evi için bütün ...
İzmir’’in büyük hedefleri’…
Başkan Kocaoğlu, İnciraltı’’nın sağlık, termal ve geriatri merkezleri ...
 
İZSU online oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su faturalarının PTT’’lerden ...
Opera Binası için yarışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası, mimari projelerinin elde edilmesi ...
Başkan duble yaptı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ’“Türkiye’’de yılın adamları’” ödülleri ...
 
İzmir’’e yeni yangın filosu
İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde kullanılmak üzere, Orman Genel Müdürlüğünce ...
Menemen'de hedef 4 yılda 1 milyon fidan
Menemen Belediyesinin katkılarıyla, Menemen Toplumsal Eğitim Derneğinin ...
Kocaoğlu: Önceliğimiz temiz su
Dünya Su Günü’’nde tüm İzmirlilere çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva