HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2011 Cumartesi - 21:53

‘İzmir farkını ortaya koydu’

Kılıçdaroğlu'nun Gündoğdu mitingini yağmura rağmen şölen havasında geçtiğni söyleyen CHP'nin önde gelen isimleri katılımı 100 binini üzerinde olduğu görüşünde birleştiler.

‘İzmir farkını ortaya koydu’

Fırat Soylu/Soner Çağlar/Egedesonsoz - Yağmurlu havaya rağmen Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği mitinge olan katılım CHP’lilerin yüzünü güldürdü. Günler öncesinden miting hazırlıklarına başlayan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yağmura rağmen İzmirlilerin alanı terk etmeyerek mitingin sonuna kadar kaldığını belirterek, “Bu mitingde ortaya çıkan coşku bugüne kadar gördüklerim arasında en iyiydi. Sayın Genel Başkanımız mitinge gelenlerle adeta karşılıklı konuşuyorlar gibiydi. Alanın tamamına yakını doluydu. Benim tahminim 180 bin kişi vardı. Ama yağmurdan ötürü yığılmalar oldu bunları da kattığımızda alanda yaklaşık 210 bin. Ben çok mutlu oldum, yorulduğumuza değdi. Yağmur beni korkutmuştu ama İzmirliler, cumhuriyete sahip çıkanlar, cumhuriyet şemsiyesi altında buluştu. Sayın Genel Başkanımız havaalanından ayrılırken, elimi kuvvetlice sıktı ve “Birçok yerde mitinglerimiz canlı geçiyor. Ama İzmir’in canlılığı bir başka” dedi. Örgütümüzü kutladı” diye konuştu.
 
UMUTLARIN ARTTIĞI GÖRÜLDÜ
CHP’nin İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam da, yağmura rağmen İzmirlilerin miting alanını doldurduğunu söyledi. Çok güzel bir mitinge sahne olduğunu dile getiren Susam, “Oldukça coşkulu bir kalabalık vardı. Çok büyük bir katılım vardı. Yağmura rağmen alandan ayrılmadan, gözlerindeki ışıltıyı kaybetmeyen İzmirliler vardı. Miting için ayrılan alan tıklım tıklım doluydu. Genel Başkanımız alandan ayrılırken otobüsün peşimizden ayrılmadılar. Vatandaşların umutları çok ciddi şekilde artmış görünüyor. CHP’ye özlem ve güven geldiği burada ortaya çıktı. Ben çok umutlu ve katılımcı bir kitle gördüm” dedi.
 
ÇOŞKU HİÇ DİNMEDİ
CHP 1. bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger ise, halkın CHP ve Kılıçdaroğlu’na olan desteğini Gündoğdu Meydanı’nda gösterdiğini belirtti. Coşkunun hiç eksilmeden miting sonuna kadar devam ettiğini, yağmura rağmen İzmirlilerin Kılıçdaroğlu’na desteğini hiç eksiltmediğini belirten Aksünger, “Katılımın yüksek olması ve yağmura rağmen alanları doldurması Sayın Genel Başkanımızı da memnun etti. Bu nedenle alanlardaki pankartlarla tek tek ilgilendi. Bu kendisine gösterilen ilgiye bir karşılıktı. Çok ciddi bir kalabalık vardı. Meydan doldurulmuştu. İnsanların heyecanı alanları doldurmuştu. Bu CHP’ye olan ilgiyi ve desteği gösterir. Benim tahminin mitingde 150 bin’e yakın İzmirli vardı” şeklinde konuştu.
 
ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Adayı Alaattin Yüksel, “Yağmurun 2 kez yağması sonrasında vatandaşlar dağıldı ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun alana gelişi ile birlikte tekrar toplandılar. 1977 yılındaki CHP’nin iktidar çoşkusundan daha yoğun ve fazla bir çoşku gördüm. Tıpkı bir düğün, şölen havasında miting oldu. Alanda daha çok gençlerin ve kadınların ağırlıklı olduğunu gözlemledim. İzmirliler Kılıçdaroğlu’na sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler. İzmir mitingimiz CHP iktidarının müjdecisi oldu. Katılımın yağmura rağmen oldukça yüksek olduğunu gördüm. Henüz televizyon izlemedim, yukarıdan da alanı görmedim ancak 200 binin üzerinde katılım olduğunu öngörüyorum.”
 
YAĞMUR İLGİYİ AZALTMADI
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, şunları söyledi:
“1971 yılından bu yana CHP üyesiyim. Sayın Bülent Ecevit’in genel başkanlığında girdiğimiz 1973-1977 genel seçimlerinde yaşadığım coşku ve heyecanı ilk günkü gibi aynen hissettim. Bugün 73 ve 77 seçimlerindeki rüzgarın bir başka versiyonu olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığa yürüyüşünün daha hızlı adımlarla olduğunu gördüm. Yağmura rağmen, kötü hava koşullarına rağmen, 2 defa yağmurun yağıp durmasına rağmen İzmirliler alanı ve meydanı terk etmedi. Desteklerini esirgemeyen tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. Mitinge katılımın oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. olumsuz hava koşullarına rağmen mitinge 120 bin ila 150 bin arasında vatandaşımızın katıldığını düşünüyorum”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
miting 29 Mayıs 2011 Pazar 13:43

Burada ahkam kesenlerin çoğu kesin mitinge gitmemiş kişler olması gerek. Ben mitingte idim, 2 defa olan sağanağa rağmen, genciyle , yaşlısıyla, çocuğu ile engellisi ile coşku içersinde miting meydanında idi. Meydan ful dolu olduğundan dolayı dışardakiler de içeri giremiyor idi. Sürekli anons yapılarak meydanda yer açmaya çalışılıyordu.Meydanın dışında çevredeki tüm binaların balkonları tıklım tıklım idi.Denizin üzeri teknelerle katılan tüm İzmirliler ile doluydu. Tabii mitingte bindirilmiş kıtalar yoktu. Ben ve eşim otobüs ile gümrük meydanın gidip oradan yürüyerek alana ulaştık. Bayraklarımızı ve suyumuzu paramız ile satın aldık.Yağmur başlayınca da yağmurluğu paramız ile aldık. Benim gibi diğer katılanların tamamı yağmurluklarını kendi paraları ile aldı.AKP'nin mitingi için şimdiden HERŞEY DAHİL BEDAVA YETERKİ MİTİNGE GEL reklamını duyuyoruz. (Ulaşım, kumru, gevrek, su, şapka, T-shirt hepsi partiden olduğu duyuruluyor.) ACABA BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR. Bu işleri kimlerin parası ile yapacaklar. Neyse mitinge döneyim. Meydanın coşkusunu anlamak için BİR ISLIKTA SEN ÇAL dendiğinde meydanın coşkusunu görmelerini isterdim. Burada Yorum diye ahkam kesenlerin çoğu hariçten gazel okuyan AKP'lilerdir.Bunların yanında CHP'deki prestijlerini kaybettikleri için hayıflanıp, 12 Haziran da CHP'nin başarısız olmasını bekleyen birkaç akbaba da olabilir

Yorumu oyla      13      9  
polis 29 Mayıs 2011 Pazar 13:40

polis kayıtları 62 bindi diyen vatandaş. Sen polis misin? polise mi çalışıyorsun? YOKSA İMAMIN ORDUSUNUN MENSUBU MUSUN?

Yorumu oyla      14      7  
erkan akbulut 29 Mayıs 2011 Pazar 13:27

necat kardeşim sana kesinlikle katılıyorum bizlerde dün miting.deydik ve kendi imkanlarımızla tekne kiralıyarak güzelbahçeden deniz yoluyla geldik.. şimdi 4 haziranda akp miting düzenliyecek binlerce otobus ve tekneler kiralanacak manisadan aydından akpli şahıslar meydanlara taşınacak fakat sonucu 12haziranda yüzlerinde tokat gibi patlıyacak.izmiriz.izmirliyiz gerekirse canımızı veririz bu şehir için yaşasın gerçek sosyal demokratlatr

Yorumu oyla      15      7  
necat öteleş 29 Mayıs 2011 Pazar 12:52

burada a.k.p nin izmir mitingini beklediğinizi ve katılımın çok yüksek olacagını söylüyorsunuz. çok merak ediyorum siz gerçekten izmirlimisiniz yoksa aksaray veya konyadan izmire göçlemi geldiniz..yada hiç sarkımızıdamı dinlemediniz.:)) ülke parsel parsel satılmış yabancılara siz hala şaşsak çılık peşindesiniz siz izmirliyseniz ben atinalıyım yazık

Yorumu oyla      16      8  
deniz korkmaz 29 Mayıs 2011 Pazar 12:20

bakıyorum şu yorum yazanlara da gerçekten yazıklar olsun.çıkarın artık kafanızı kumdan kafanızı korucaksınız diye malum yerleriniz dışarda kalmış ama korkmayın oranızda da emin ellerde.alışmışsınız arkanızda birileri olmasına.C.H.P iktidara geliyor adım adım.korkmayın biz insanların arkasında değil yanımıza alırız.

Yorumu oyla      17      8  
Hüseyin Kaya 29 Mayıs 2011 Pazar 12:19

AKP papaganlari yine dagitmis. Yok BDP lilerle ortakmis, yok sayi azmis. Yahu Kardesim , bir defada kendi düsündügünüzü yazsaniz ne olur ? Mecburmusunuz yalaka yazarlarin yazdigini papagan gibi tekrarlamaya ?

Yorumu oyla      16      8  
29 Mayıs 2011 Pazar 10:55

Chp yöneticileri tedirginlikle Ak Partinin Mitingini düşündükleri için dört katı rakamlar söylüyorlar,birçok miting izlemiş biri olarak dünkü mitingin fot. bakınca Ak Partinin İzmirdeki mitingini keyfle bekliyorum.

Yorumu oyla      16      14  
bülent ışık 29 Mayıs 2011 Pazar 10:42

katılımcıların çoğu çevre ilçelerden taşıma kalabalıkmış.hafta sonu olmasına rağmen evime belediye otobüsü ile ayakta ancak gidebildim.AKP gibi 3000 araç kiralansa idi bende rahatça evime giderdim ayrıca su da bedava.

Yorumu oyla      20      8  
aysel 29 Mayıs 2011 Pazar 04:06

Yok mu arttıran? 120 bin, 150 bin, 180, 210..? Kandırmayın kendinizi, polis kayıtları 62 bin diyor. Herkes bariyerlerden geçerek, dolayısıyla sayılarak alana alındı. Katılımcı sayısı üzerine bahis oynatmaya gerek yok. Ayrıca katılımcıların çoğu da çevre ilçe ve illerden taşıma kalabalıktı. İzmir'in heryeri mitinge katılanları taşıyan sağda solda parketmiş özel ve belediye otobüsleriyle doluydu. Kimse yerel yönetimin desteği yoktur demesin artık, herkes gözleriyle gördü. Malesef tabiat ana bir ıslık da çalmamıştır.

Yorumu oyla      18      12  
izmirli 29 Mayıs 2011 Pazar 00:49

sn chp il başkanı sayı saymayıda tam bilmiyor desenize ne 185 bini ne 210 bini kalenizde 60 bin kişi ile miting yaptınız 4 haziranı görünce inanamayacaksınız

Yorumu oyla      17      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu İzmir'de pankartlarla vurdu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir saat gecikmeli geldiği İzmir’de ...
Tekin: Bir kadına bu söylenir mi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bülent Arınç’a sert çıktı: "Kafalar ...
Talu: Demokrasimizin beşiği muhtarlardır
Demokrat Parti(DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
 
Aksünger: Emekli aylıkları iyileştirilecek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
Kuşkulandıran seçmen artışı!
Bülent Tanla, 2007 seçiminde 42 milyon 799 bin olan seçmen sayısının şimdi ...
Bakan Günay’dan 40 milyon euroluk yatırım müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir için hayal ettiği çok yüksek ...
 
Doğan: İzmirlilerin seçimi değişimden yana olacak
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Bilal Doğan, İzmirlilerin hiçbir ...
Türeli: Demokrat Türkiye için CHP şart
Rahmi Aşkın Türeli, Bayraklı’da yaptığı çalışmada daha demokratik ve özgür ...
Tekbaş: Gençlerin de tercihi AK Parti olacak
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Abdullah Tekbaş, 12 Haziran ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva