HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2011 Cumartesi - 16:46

Kılıçdaroğlu İzmir'de pankartlarla vurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir saat gecikmeli geldiği İzmir’de on binlere Gündoğdu Meydanı’ndan seslendi. Yağmur altında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, AK Parti ve Başbakan Erdoğan’ı alandaki pankartlarla vurdu.

Kılıçdaroğlu İzmir de pankartlarla vurdu

Fırat Soylu/Soner Çağlar/Egedesonsöz - Güne Amasya mitingi ile başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla İzmir’e geldi. Havaalanından partililer tarafından karşılanan CHP Lideri, mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı’na parti otobüsüyle geldi. Yağmura rağmen binlerce CHP’li Kılıçdaroğlu’nu görmek için Gündoğdu Meydanı’na akın etti. Yağmura rağmen katılımın yüksek olduğu gözlendiği miting, Kılıçdaroğlu’nun Amasya programının uzaması nedeniyle bir saat gecikmeli başladı. Mitinge katılan vatandaşlara CHP İl Başkanlığı tarafından şemsiye dağıtıldı. Ancak sayının az olması nedeniyle birçok vatandaş ani bastıran yağmur nedeniyle ıslandı. Mustafa Balbay’a destek vermek ve kitaplarını imzalamak üzere dün kente gelen yazar ve sanatçılar da mitinge katıldı. İl Başkanlığı tarafından CHP ve Türk bayrakları ile donatılan Gündoğdu Meydanı’nın deniz tarafında da kiralanan balıkçı tekneleri ve sandallar da yer aldı. Kılıçdaroğlu parti otobüsüyle Gündoğdu Meydanı’na geldi. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıkmasından önce Tiyatrocu Rutgay Aziz, Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin İzmir adayı Mustafa Balbay’ın İzmirlilere hitaben yazdığı mektubu okudu. Balbay’ın ismi anons edildiği sırada miting alanından büyük bir alkış sesi yükseldi

CHP İzmir Mitingi'nin foto galerisi için tıklayın

“AKP İZMİR’İ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Öğle saatlerinde başlayan ve ara ara devam eden yağmur Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıkmasıyla sağanak halinde dönüştü. Yağmura rağmen konuşmasına devam eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’in Türkiye’nin incisi, aydınların yaşadığı, insanların özgürce nefes aldığı bir kenti olduğunu; bu nedenle AK Parti’nin İzmir’i sindirmeye çalıştığını söyledi. ”İzmir’i nasıl baskı altına alırız, nasıl olurda İzmirliye nefes aldırmayız diye çalışıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi. İzmir’in ilk kurşunun atıldığı, Milli Mücadelenin başladığı şehir olduğunu dile getiren CHP Lideri, 13 Haziran’da AK Parti’yi sindireceklerini savundu.



OLAĞANÜSTÜ HAL DURUMU VAR
Türkiye’de olağanüstü hal havasının estirildiğini de belirten Kılıçdaroğlu, yazılmamış kitaplardan ötürü insanların tutuklandığını söyledi. Özgür Türkiye’yi kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, her alanda, her konuda projeleri ve çalışmaları olduğunu belirterek, “Her alanda çalışmalarımız, güçlü kadrolarımız var. Biz size güveniyoruz, sizde bize güvenin. Biz size inanıyoruz. Sizde bize inanın” diyerek halka seslendi.

“CHP OYLARI YÜKSELİŞTE, AKP OYLARI DÜŞÜŞTE”

AK Parti’nin gövdesini silkelemeye devam ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan’ın kimyasını bozdum, şifresini çözdüm, ezberini bozdum. Bir şeyden emin olmanızı istiyorum CHP oyları yükselişte, AKP’nin oyları da düşüşte. 12 Haziran’a kadar bütün yurt severlere sesleniyorum. Ben günde 16 saat çalışıyorum, her biriniz, her yurtsever de günde 10 dakika çalışın. 10 dakikada arkadaşınızı, komşunuzu ikna edin. Türkiye’nin ciddi bir süreçten geçtiğini söyleyin. ‘Yeter’ diyin. Aydınlık Türkiye’ye hep beraber gidelim” dedi.


Kılıçdaroğlu, Gündoğdu'ya giderken ellerinde rakı kadehleriyle iktidarın şerefine diyerek seçim otobüsünü selamladılar.


BEREKETSİZ İKTİDAR

“Ben sizlerden biriyim, sırça köşklerde oturmuyorum, gemilerim yok. Sizin gibi çalışan, sizin gibi emek harcayan birisiyim” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
”Tabi ben AKP’nin gövdesini silkeliyorken, dallarını da siz silkeleyeceksiniz. Söz mü? AKP’nin dallarını silkelemeye hazır mısınız? Ama elma düşer, meyve düşer gibi bir durum yok. Dikkatli olun her an Recep düşebilir. Bir meyve vermez bunların ağacı. Çünkü bunlar bereketsiz iktidar. Bereketin olduğu yerde işsizlik olur mu, yolsuzluk olur mu, yoksulluk olur mu, ithal kurbanlık gelir mi? Bereket olsa özgürlük olmaz mı? Özgürlük olur. Bereketin olduğu yerde özgürlük, kardeşlik olur. Bereketin olduğu yerde şiddet değil, dostluk vardır. Bereketin olduğu yerde demokrasi vardır, huzur vardır, aileler huzur içindedir.”

OKULLARDA KATKI PAYI ALINMAYACAK
Miting alanından annelere de seslenen Kılıçdaroğlu, kadına seçme seçilme hakkı veren partinin CHP olduğunun altını çizerek, “Bu dönem CHP tarihinde ilk defa 38 yakın kadın milletvekili olacak. Bütün halkı, bütün kadınları temsil edecekler. Parlamentoya gidip aslanlar gibi haklarınızı savunacaklar” dedi. Türkiye’de 12 milyon’dan fazla yoksulun olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, yoksulluğun olduğu yerde huzurun olmadığına dikkat çekerek, “Türkiye’de kadına şiddetteki artış yüzde bin 400. Yüzde bin 400 oranında kadına şiddet var. Herkesin karnı doyduğu, barışın olduğu, özgürlüğün olduğu bir Türkiye, kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye. Ve anneler… Sizler çocuklarınızı sabah okula güler yüzle gitsin, umutları, gelecekleri parlak olsun diye; yemediniz yedirdiniz, içmediniz içirdiniz, boğazınızdan kestiniz dershaneye gönderdiniz. İktidarımızda bu dershane garabetini de bitireceğiz. Eğitim politikamız, çığır açmasına yönelik bir politikadır. Tam gün gidecekler okula, bütün gün okulda olacaklar. Okul öncesine de önem vereceğiz, katkı payı almayacağız. Kitapları bedava veriyorlar, arkasından katkı payı istiyorlar, para istiyorlar. Hem parasız eğitim diyeceğiz, hem başka bir şey diyeceksiniz” diye konuştu.

“ŞİFRESİNİ ÇÖZDÜM”
Miting alanında yer alan pankartlarla yazan sözleri okuyarak Başbakan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Yediği hurmalar, 13 Haziran’da seni fena tırmalar Tayyip” diyorsun. Güzel pankartlar var. “AKP’nin son kullanma tarihi 12 Haziran 2011”, “Gelecek kuşaklar için gereksiz ampulleri söndürelim” “Recebin derdi İstanbul boğazı, kemalin derdi halkın boğazı”, “Aile sigortası Tayyip’in Sigortasını artırdı” yazıyor. Zaten şifresini çözdüm artık itiraflar başladı. “Bakanlarım yolsuzluk yaptı” diyor, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Kendi ağzından, kendi nefesinden biz yolsuzlukların adresiyiz dedi. ‘Benim Bakanlarım yolsuzluk yaptı bende listelere almadım’ dedi. Bundan sonra çok itiraf yaptıracağım ona” şeklinde konuştu.



“AKP’NİN HORTUMLARINI KESECEĞİM”

İzmir mitinginde aile sigortasından da bahseden Kılıçdaroğlu, “Annelere şimdi, ekonomik güvencede getiriyoruz. Geliri olmayan, ya da asgari ücretin altında olan her annenin banka hesabına en az asgari ücret yatıracağız. Bu sayede şiddete uğramayacak. “Kaynak yok” diyorlar. Bizim kaynağımız var. AKP genel merkezine giden hortumları keseceğim. Onlar projelerini kime hangi şirkete ihaleyi vereceğiz diye düşünüyor. Bizim projelerimiz ise insanın mutluluğu üzerine kurulu. Açlık olmasın, yoksulluk olmasın, çocuklar yatağa aç girmesin üzerine kurulu. Biz sizin için mücadele ediyoruz. Gücümüzü sizden alıyoruz sizin için mücadele edeceğiz” dedi.

“81 İLDE KONUŞACAĞIM”
Konuşmasında CHP olarak yeniden örgütlendiklerini ve yeniden güç olduklarını kaydeden CHP Lideri, şöyle devam etti, “Yeniden dirildik. Yeniden mücadele ediyoruz, yeniden halka gidiyoruz. 81 il’de konuşacağız. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi özgürlüğün, demokrasinin, emeğin adresidir. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi alın terinin, sendikacılığın, üretimin, halkın adresidir. Sizin adresinizdir.
”Askerlik süresiyle ilgili de açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın askerliği dokuz aya indirilmesi projesine verdiği tepkiyi de eleştirerek, “Gençler dokuz ay askerlik yaparsa memleketi kim savunacak’ dedi. Bunun cevabını verelim mi? Belki Recep bey Ankara’dan duyabilir. Senin oğlun Burdur’da 21 gün askerlik yaparken, aklına gelmedi de vatandaşın oğlu dokuz ay yapınca mı aklına geliyor? Hasan Tahsin’in olduğu yerde, Hasan Tahsin’lerin olduğu yerde, yeri geldiğinde dokuz ay değil dokuz yılda askerlik yapar İzmir” diye konuştu.

“BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR”
AK Parti’nin ‘İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ sözünü de eleştiren ve “Bunların istikrarı işsizlik sürsün, yolsuzluk sürsün” diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın, “Sivas’ın ötesine geçemezler” dediğini de hatırlatarak, “Recep beyin ezberini bozdum. Ne diyordu, Sivas’ın ötesine geçemezmişiz. Sivas’ın ötesine geçtik Anadolu’nun bağrına gittik. Ama ezberi bozuldu, bozmaya devam edeceğim. Bitlis’e de gittim Diyarbakır’a da gideceğim. Çünkü ben istiyorum ki, Diyarbakır’da da bizim İzmir’de bizim, Edirne’de bizim Hakkari’de bizim. Türkiye’de bölücülük yapan bir kişi var. O da Recep beydir. Toplumu bölüyor. O istediği kadar bölmeye çalışsın biz birleşeceğiz. Biz halkız ve güçlüyüz diyeceğiz” dedi.

“MANGAL GİBİ YÜREK LAZIM”

Kılıçdaroğlu, her seçim meydanında dile getirdiği gibi İzmir’de de Başbakan Erdoğan’a meydanlarda karşılaşmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, “Kendisine diyorum ki, arkadaş senin bir sürü yandaş kanalın, gazeten var. Kimi istiyorsan al gel karşıma, sen soru sor ben yanıtlayayım, ben soru sorayım sen yanıtla. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal kardeşinizin karşısına çıkabilir mi? Sizin Kemalinizin karşısına çıkabilir mi,? Ben kendisine diyorum ki, ya arkadaş her konuda her şeyi bilmeye bilirsin. Arzu ediyorsan Bakanlar kurulunu al gel. Yine tek başıma çıkacağım. Çıkabilir mi. Çünkü çıkması için üç koşul lazım. Bir Geçmişi temiz olmalı, iki kul hakkı yememiş olacak. Üç Mangal gibi yürek lazım kardeşinizin karşısına çıkmak için” dedi.

BAŞBAKAN’A KORKAK BENZETMESİ
Başbakan’a ‘korkak’ diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Korkak adamdan Başbakan olur mu? Yüreksiz insandan Başbakan olur mu? Televizyonlara çıkmayacağım diyor, arzu ediyorsan Konya’da gel karşıma, meydana gel konuşalım. İzmir dersem hiç gelmez. İzmir’e hiç gelmez. ‘81 il benim evim’ diyor, 81 il için çağrı yapacağım. Hangi ili istiyorsa orada karşıma çıksın” diye sözlerini sürdürdü.

EMEKLİLERDEN FİRESİZ OY İSTEDİ
İzmir mitinginde Bank Asya 1. Ligi’ne yükselen Göztebe ile 2. lige çıkan Altınordu kulüplerini de kutlamayı ihmal etmeyen Kılıçdaroğlu, 12 Haziran’da İzmir’in gücüyle, İzmir’in verdiği mücadele ile Türkiye’de CHP’yi birinci lige çıkarmanın sözünü aldı. “Siz hazırsanız, Kemal kardeşiniz de hazır” diyen Kılıçdaroğlu, emekli ve öğrencilerden de oy istedi. 9 milyon emekli seçmenden firesiz oy talebinde bulunan Kılıçdaroğlu, üniversitelere mali, idari ve bilimsel özerklik getireceklerini ve harçları kaldıracakları sözünü verdi.

“AR DAMARI ÇATLAMIŞ”
YGS sınavında yaşanan şifre iddialarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şifreci başları hala oturuyorlar koltuklarında. 13 Haziran’da siz yetki vereceksiniz, 14’ünde onlar yok olacaklar. Bir adamın ar damarı çatlamamışsa o koltukta oturur mu? Demek ki ar damarı çatlamış. Çatlamamış olsa, 1 milyon 700 bin çocuğumuzun umudunu söndürür mü? Bir karikatürde Beyefendiyi çizmişler ama yüzü yok, yüzsüz çünkü” dedi.

“KİMSE KEFEN GİYDİREMEZ”
Türkiye’de terörü bitireceklerini ve barış ortamını sağlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Kefen giydireceklermiş. Ne kefeni Allah aşkına, kim sana kefen giydirecek. Birisi sana kefen giydirecekse karşısında Kemal kardeşini bulacak. Biz demokrasiyi istiyoruz, bizim gibi düşünmeyenlere de özgürlük tanıyoruz. Herkes özgür olacak, dilediği gibi düşünecek” diye konuştu. CHP’nin esnafın, işçinin, çiftçinin, emekçinin, partisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP’nin herkes için var olduğunu söyledi. CHP iktidarında baskı ve korkuların olmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerine Nazım Hikmet’in dizeleriyle son verdi. CHP Lideri kürsüden inmeden geçmiş mitinglerinde yaptığı gibi bu kez İzmir’den mitinge gelenlerle birlikte Türkiye’nin diğer illerine selam gönderdi. 

Notlar
-İlk kez bir CHP mitingine Doğu ve Güney Doğulu vatandaşların ilgi gösterdiği gözlendi. Platformun yakın çevresine geleneksel kıyafetleriyle daha çok BDP mitinglerinde görmeye alıştığımız vatandaşlarının bulunması dikkat çekti.
 
-Konak Belediyesinin eylemci taşeron işçileri ile Büyükşehir Belediyesinde görev yapan özel güvenlik persenolinin taşerona hayır içerikli pankartı miting boyunca havada tuttukları gözlendi.
 
-Ayrıca alevi Bektaşi derneklerininde açık destek verdiği mitingte Kılıçdaroğluna hitaben yazılmış destek pankartları göze çarptı.
 
-Milletvekili adayları arasında en fazla alkışı Mustafa Balbay alırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da en az Balbay kadar alkış aldığı gözlendi.

-Miting öncesi CHP’nin İzmir milletvekili adayları tanıtıldı.

-Balbay’ın mitinge katılanlara yönelik yazdığı mektubu, Tiyatro Sanatçısı Rutgay Aziz okudu.

-CHP İl Başkanı Tacettin Bayır tarafından kiralanan ve üzeri CHP bayrakları ile süslenmiş bir helikopter de miting alanın üzerinden uçtu.

-Deniz tarafından yüzlerce tekne ve kayık chp afişleri ve bayrakları ile donatılmış bir halde mitinge destek verdi.

-“İzmirli kardeşlerim, yol kardeşlerim” diyerek başlayan mektupta Balbay’ın, “12 Haziran’da sizler onlara gereken cevabı vereceksiniz” şeklindeki sözü büyük alkış aldı.

-Miting için CHP İzmir İl Örgütü 300 civarında otobüs kiraladı.

-Gündoğdu Meydanı’nın bulunduğu alanın çevresi CHP bayrakları tarafından donatıldığı görüldü.

-Mitinge gelenlere 100 bin CHP ve Kılıçdaroğlu’nun resminin bulunduğu bayraklar dağtıldı.

-Yağmur nedeniyle 10 bin şeffaf şemsiye de dağıtıldı.

-Miting sonunda kürsüye çıkan Ödemiş’li köylü bir kadın Kılıçdaroğlu’na poşu hediye etti.

-Yağmur nedeniyle birçok partili de miting alanının bulunduğu Kordon’daki cafe ve restoranlara akın etti. Mitingi buradan takip eden CHP’liler, Kordon esnafının da yüzünü güldürdü.

-Kılıçdaroğlu’nun ayrılışı sırasında partililer otobüsün peşinde uzun bir süre koştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp buca gençlık 29 Mayıs 2011 Pazar 17:43

hersey gayette süperdı walla kım nederse desın izmirden hawasını alır ne diyoruz kıskananlar çatlasın gümbür gümbür iktidara geliyoruz gandı kemal'le ......

Yorumu oyla      14      7  
muallim 29 Mayıs 2011 Pazar 15:54

isimsiz 46'ya cvp: YAZDIKLARIN ÇOK DOĞRU,GEÇTİĞİMİZ YILLARDA İST. YAŞANAN SEL FELAKETİNDE HAYATINI YİTİRENLERE BİRKEZ DAHA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM..YAŞANAN SEL FELAKETİNDE BELEDİYENİN YAHUT YETKİLİLERİN DUYARSIZLIĞI KARŞISINDA BEN DE İSYAN ETMİŞ MAİL,FAX,VE TELEFONLARLA YAŞANAN OLAYDAN DOLAYI ÜZÜNTÜMÜ BİR ŞEKİLDE DUYARSIZ YETKİLİLERE ULAŞTIRMAYA GAYRET İÇİNDE OLMUŞTUM. YANİ ANLAYACAĞIN KENDİMCE SERT BİR DİLLE ELEŞTRİDE BULUNDUM..HEMDE İZMİRLİ OLMAMA RAĞMEN, FAKAT BİRKAÇ GÜN ÖNCE YAĞAN YAĞMURDAN DOLAYI ADETA FELÇ OLAN İZMİR İÇİN VE 7 YILDIR İZMİR'İ YÖNETENLER İÇİN SEN DÜŞÜNÜYORSUN MERAK EDİYORUM..SAYGILAR.. HANİ ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ELEŞTİRİDE GÖRMEDİM.. BEN GÖREYİM DİYE ELEŞTİRİ YAPACAKSAN HİÇ YAPMA..YORMA KENDİNİ. TIPKI SAYGIDEĞER BELEDİYE BAŞKANIMIZ AZİZ KOCAOĞLUNUN "METRO" KONUSUNDA DEDİĞİ GİBİ."BİTMEDİ BİTMEDİ NE YANİ"."AĞLAYIPTA GÖZDEN Mİ OLALIM" SAYGILAR..

Yorumu oyla      16      7  
erkan akbulut 29 Mayıs 2011 Pazar 13:46

yiğit KARDEŞİM 1NOKTAYI ATLAMIŞSIN TACETTİN BEY 2DÖNEM ÖNCE MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI YA İNANIN BARLARDA 20.000 KİŞİ VARDI İNSANLAR AYAKTA BİRALARINI RAKILARINI YUDUMLUYORDU BURASI İZMİR SİVAS DEĞİL.

Yorumu oyla      14      6  
necat öteleş 29 Mayıs 2011 Pazar 13:43

yiğit kardeşim sana tamamen katılıyorum bunlar zaten izmirli değil aksaraydan konyadan izmire göç etmiş kişiler birde hepsi şakşakçı tost kumru simit bedava olacakmış a.k.p mitinginde giderler karınlarını doyururlar 2tl için a.k.p ye oy atarlar BİLAL.de gider 1gemicik daha alır.İZMİRİMİZE KÖY DİYORLAR.begenmiyorlarsa terk etsinler bizler gerçek izmirliler ülkeye yeteriz

Yorumu oyla      14      7  
yiğit 29 Mayıs 2011 Pazar 12:52

erkan tek sana yazıyorum sımdı..yazdıklarımı kafana sok. 1.TACETTİN BAYIRIN BASARISI SENI GERCEKTEN UZMUŞ UZMUŞ DEGILDE SANA GÜZEL ACI OLMUŞ 2.SEN BENCE IYI ARASTIR TACETTIN BEY DELEGEYDI. 3.GENEL BASKAN TACETTİN BEYİ GETİRDİ... 4.ANLAMADIM GİTTİ COK KISKANIYONUZ YAAA KISKANIN CUNKU BURDA KÖTÜ SEYLER YAZANLARIN HEPSI AKP Lİ... DÜN İZMİR YETERİNCE CEVABINI YAZDI AYRIYETTEN KISI SAYISINIDA IYICE ARASTIRIN.. 200BİN KİŞİ AŞILIYODU... TACETTİN BEY BÖYLELİKLE 2.SINAVINIDA GECMİŞTİR... SEVGİLERLEEEEE İZMİRLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM....

Yorumu oyla      15      8  
isimsiz 46 29 Mayıs 2011 Pazar 11:43

izmir b.b.nin metro projesine ve yağan yağmurlar nedeniyle altyapısına kafayı takan yorumcuya ; İst.u yıllardır yöneten akape zihniyetinin tekelinde , İst.da yaşanan doğal afetlerde en çok kayıp bu dönemlerde yaşandı be...30 dak.yağmurda İzmir ' in halini öne süreceğine , İst.daki Basın expres yolunun yağan yağmurlar nedeniyle nasıl nehir haline geldiğini , can kayıları olduğunu unuttun mu ? Yaşanan büyük afetin ardından " ee , allahın işi işte " diye açıklama yapan devlet büyükleri kimlerdi be...Depremdeki can kayıplarında İst.belediyesinin hiç mi suçu yok ? İst.un yeşil alanlarının imar için , rant için nasıl yok edildiğini de yazsana...İzmir belediyesinin neredeyse tüm yatırımlarının KİK ve devlet tarafından engellenmesinden dolayı aynı yıl içinde yabancı kredi derecelendirme kuruluşları tarafından 2.kez İzmir B.B.en başarılı ve karlı belediye seçildiğinden haberin var mı muaallim efendi ?

Yorumu oyla      18      11  
İZMİRLİ 29 Mayıs 2011 Pazar 11:29

İZMİRLİ OLARAK İZMİRİ DÜŞENEN BİRİ OLARAK İZMİRİN KÖYDEN DAHA BETER BİRYER OLMASINI İSTEMEYEN BİRİ OLARAK BİRKEZ DENEMEKTE FAYDA VAR BEN AK PARTİ DİYORUM . BİRÇOK İL GEZDİM İZMİR KADAR KÖTÜ ALT YAPISI OLAN BİR ŞEHİR GÖRMEDİM .İZMİRİN İLÇE BELEDİLERİ KADAR AYRIMCI HİZMET ANLAYIŞINDA OLAN BELEDİYELER GÖRMEDİM EŞ DOST AKRABA YUVASI OLMUŞ ÇIKMIŞ VATANDAŞ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL.

Yorumu oyla      19      14  
miting 29 Mayıs 2011 Pazar 11:24

Burada ahkam kesenlerin çoğu kesin mitinge gitmemiş kişler olması gerek. Ben mitingte idim, 2 defa olan sağanağa rağmen, genciyle , yaşlısıyla, çocuğu ile engellisi ile coşku içersinde miting meydanında idi. Meydan ful dolu olduğundan dolayı dışardakiler de içeri giremiyor idi. Sürekli anons yapılarak meydanda yer açmaya çalışılıyordu.Meydanın dışında çevredeki tüm binaların balkonları tıklım tıklım idi.Denizin üzeri teknelerle katılan tüm İzmirliler ile doluydu. Tabii mitingte bindirilmiş kıtalar yoktu. Ben ve eşim otobüs ile gümrük meydanın gidip oradan yürüyerek alana ulaştık. Bayraklarımızı ve suyumuzu paramız ile satın aldık.Yağmur başlayınca da yağmurluğu paramız ile aldık. Benim gibi diğer katılanların tamamı yağmurluklarını kendi paraları ile aldı.AKP'nin mitingi için şimdiden HERŞEY DAHİL BEDAVA YETERKİ MİTİNGE GEL reklamını duyuyoruz. (Ulaşım, kumru, gevrek, su, şapka, T-shirt hepsi partiden olduğu duyuruluyor.) ACABA BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR. Bu işleri kimlerin parası ile yapacaklar. Neyse mitinge döneyim. Meydanın coşkusunu anlamak için BİR ISLIKTA SEN ÇAL dendiğinde meydanın coşkusunu görmelerini isterdim. Burada Yorum diye ahkam kesenlerin çoğu hariçten gazel okuyan AKP'lilerdir.Bunların yanında CHP'deki prestijlerini kaybettikleri için hayıflanıp, 12 Haziran da CHP'nin başarısız olmasını bekleyen birkaç akbaba da olabilir.

Yorumu oyla      22      11  
bülent ışık 29 Mayıs 2011 Pazar 10:35

4 haziran daki AKP mitingine katılmayı düşünüyorum.Araç ve su garantide yemekte var mı acaba? 200 bin şise su dağıtılacakmış banada 2 şise su düşer herhalde.

Yorumu oyla      20      9  
ahmet tok 29 Mayıs 2011 Pazar 09:59

haftaya siz mitingi görün chp acizleri atınız tuttunuz 250 kişi dediniz 70 bin kişi yokorda bahane hazır yağmur vardı işiniz gücünüz kıvırmak

Yorumu oyla      17      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin: Bir kadına bu söylenir mi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bülent Arınç’a sert çıktı: "Kafalar ...
Talu: Demokrasimizin beşiği muhtarlardır
Demokrat Parti(DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
Aksünger: Emekli aylıkları iyileştirilecek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger, ...
 
Kuşkulandıran seçmen artışı!
Bülent Tanla, 2007 seçiminde 42 milyon 799 bin olan seçmen sayısının şimdi ...
Bakan Günay’dan 40 milyon euroluk yatırım müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir için hayal ettiği çok yüksek ...
Doğan: İzmirlilerin seçimi değişimden yana olacak
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Bilal Doğan, İzmirlilerin hiçbir ...
 
Türeli: Demokrat Türkiye için CHP şart
Rahmi Aşkın Türeli, Bayraklı’da yaptığı çalışmada daha demokratik ve özgür ...
Tekbaş: Gençlerin de tercihi AK Parti olacak
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Abdullah Tekbaş, 12 Haziran ...
Türmen: İktidarımız yoksulluğu tarihe gömecek
Seçim çalışmalarını toplu taşıma araçlarında da sürdüren CHP İzmir 1.Bölge ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva