HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2011 Pazar - 15:12

Durak başarılı öğrencilerini ödüllendirdi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın dört yıl önce hizmete soktuğu Karşıyaka Gençlik Merkezi Kargem’de geçtiğimiz yıl SBS sınavında Türkiye’de ilk bine giren öğrencilere düzenlenen törenle hediyeler verildi.

Durak başarılı öğrencilerini ödüllendirdi

İZMİR - Hiçbir ücret ödemeden bir sezon Kargem’den eğitim aldıktan sonra Anadolu Liselerine ve üniversitelere giren öğrencilerin konuşmaları Belediye Başkanı Cevat Durak ile katılımcıları duygulandırdı. “Önce insan” diyerek hizmet ürettiklerini belirten Başkan Durak “Bu projeyi hayata geçirirken çok kişi bu tabloya inanmadı. Atıl durumdaki bir pazaryeri bir anda eğitim yuvasına döndü. Kendini eğitime adamış eğitimcilerimiz burada öğrencileriyle bir bütün oldu. Sonuçta başarının da yakalandığını görünce ne kadar doğru hizmet ettiğimizi bir kez daha gördüm. Her desteğe hazırım, aralıksız sürdüreceğim” dedi.

Kargem’de düzenlenen törene Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Belediye meclis üyeleri, müdürler, geçen dönem kursa katılan öğrenciler, velileri ile bu sezon Kargem’e yazılan öğrenciler katıldı. Törende Başkan Durak SBS sınavında Türkiye’de ilk bin öğrenci arasına giren Yeliz Ertürk ile Melek Bilgin Tümtürk’e altın hediye etti. Başarılı olup Anadolu liseleri ile üniversitelere giren diğer öğrencilere de kitap hediye edildi.

ÜZERİMİZDE KARGEM’İN EMEĞİ ÇOK

Geçen yıl eğitime katılan öğrenciler konuşmalarında Kargem’deki başarıyı anlatarak “ Burası sadece eğitim veren bir yer değil. Derslerin dışında sosyal aktiviteleri ile bize yol gösterdi, moral verdi, bize birey olma bilincimizi aşıladı. Bazen satranç oynadık, bazen futbol takımları kurarak yarışmalar yaptık. Derslerimize çalışırken yılmamayı, başarmayı öğreti. Hocalarımız bizi hiçbir zaman geri çevirmedi, her zaman sahiplendi. Arkadaşlığı, dostluğu, dayanışmayı burada öğrendik. Kargem bizim kuzey yıldızımız gibiydi, en zor anlarımızda bize ışık tuttu, yol gösterdi.” dedi.

VELİLERDEN TEŞEKKÜR

Veliler adına konuşan Nazmiye Doğrusöyler ile Yusuf Sıcakyüz yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle çocuklarını dershaneye göndermediklerini, ancak Kargem’i öğrendikten sonra çocuklarının hayatının birden değişime uğradığını belirterek “ Çocuğumuz sınıfındaki arkadaşları gibi dershaneye gidemedi diye üzülüyorduk. Çocuğumuz arkadaşlarından hayata adeta bir sıfır yenik durumda başlayacaktı. Ancak bizden kitap paraları dahil hiçbir ücret almadan kabul eden Kargem’e çocuklarımızı yazdırınca birden umut doğdu. Çocuklarımız başarıyı yakaladı. Burası fırsat eşitliğini sağlıyor. Belediye Başkanımız Cevat Durak’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
Kargem Müdürü Hakkı Karadeniz’de konuşmasında 4 yıl içerisinde beş binden fazla öğrenciye Kargem’de eğitim verdiklerini belirterek “ Geçtiğimiz yıl Kargem’e gelen öğrencilerimizden 680’i okullarından teşekkür, takdir ve onur belgesi aldı. Yüzlercesi Anadolu liselerine ve üniversitelere girdi. Bu tablo bizim hayalimizi süslüyor. Bize güç veren Başkanımız Cevat Durak ile başarıyı yakalıyoruz” dedi.

ÖNCE İNSAN

Başkan Durak’ta konuşmasında “O kadar içten şeyler söylediniz ki çok etkilendim. Karşıyaka Belediyesi sosyal belediyecilik yapıyor. Çocuklarımıza, onların geleceğine hizmet ederken ne kadar doğru yere hizmet ettiğimizi görüyoruz. Dershanelerde ücretler yüksek. Gelir durumu yetersiz ailelerin bu parayı bulmaları mümkün değil. Kargem’de hiçbir ücret alınmadan eğitim veriliyor. Biz makyaja değil insana hizmet ediyoruz. Bu çocuklarımız yarının yöneticileri olacak. Onların başarısı için her fedakarlığa hazırız. Burada sadece eğitim değil onların sosyal yaşam merkezi gibi farklı alanlarda da yetişmesi için etkinlikler yapılıyor. Onlar başarıyı yakaladıkça bizler de onlarla mutlu oluyoruz. “dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zabıtalar Kemeraltı'nda göz açtırmıyor
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri işgalcilere göz açtırmıyor. ...
Kocaoğlu yeni stadyum projesine onay vermedi
Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesini değerlendiren Büyükşehir ...
Sürmeli sıcak bir yuva arıyor
Hayvan haklarının bir kez daha anımsandığı Dünya Hayvan Hakları Günü’nün ...
 
Bayraklı’dan ücretsiz sağlık taraması
Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, her hafta düzenli ...
Bornova'dan halk sağlığına büyük destek
Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğinde kurulan Sağlık Köyü ...
Binali Yıldırım’dan CHP’li belediyeye destek!
Evini Karşıyaka’ya taşıyarak ilçeyle özel olarak ilgilenen Ulaştırma Bakanı ...
 
Arıtma Tesisi'ni açtı, Bakan Eroğlu'na yüklendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Manisa'daki arıtma tesisi ...
Melekler Şehri’ne hücum
Gaziemir Belediyesi’nin hasta ile yaşlılara evlerinde bakım ve sağlık ...
Yeni stat İzmir'i heyecanlandırdı
Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, meslektaşı Metin Solak’ın stat tepkisine, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva