HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2011 Cumartesi - 10:59

Melekler Şehri’ne hücum

Gaziemir Belediyesi’nin hasta ile yaşlılara evlerinde bakım ve sağlık hizmeti götüren ekibi, gönüllerde “taht” kurdu. Yılın ilk 9 ayında 333 hastaya 1731 ziyaret yapan ekibin güler yüzlü ve özverili çalışması, bu projenin ününün çevre illere yayılmasını neden oldu. 20’den fazla hasta, Gaziemir’e taşındı

Melekler Şehri’ne hücum

İZMİR - Gaziemir Belediyesi’nin sene başında başlattığı, sosyal çalışmalara verdiği özel önemle bilinen Başkan Halil İbrahim Şenol’un üzerine titrediği ‘Evde Bakım Projesi’nin ünü kentin sınırlarını aştı. Yaşlı ile hastalara evlerinde bakım ve sağlık hizmeti götüren ekip gönüllerde taht kurarken, çevre il ve ilçelerden 20’den fazla insan bu hizmetten yararlanmak için kenti mesken tuttu. Birçoğu yakınlarının yanına taşınarak Evde Bakım Hizmeti’nden faydalanırken, kimi hastaların Gaziemir’den bu amaçla ev kiraladıkları ortaya çıktı.
Yılın ilk 9 ayında 333 hastaya 1731 ziyaret yapan ekibin güler yüzlü ve özverili çalışması, kendilerine ‘melek’ lakabının verilmesine neden oldu. Halen 224 hasta ve yaşlıya hizmet veren ekibin çalışmasına, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü de destek oluyor. Evlerin belirli aralıklarla temizlenmesi, badana, boya ve tamirat işlerinin yapılmasıyla dünyaları değişen yaşlı ve hastaların morali üst düzeye çıkıyor.
 


Ekibi dört gözle bekliyorlar
Başkan Şenol, geçen yıl başlattıkları “ücretsiz hasta nakil ambulansı” hizmetinin de bu projeye entegre biçimde çalıştığını dile getirip, şunları aktardı: “Eğitim ve sağlık doğrudan sorumluluk alanımızda değil. Ancak, eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin büyük bir hızla geliştiğini biliyoruz. Bu yüzden hem eğitim, hem de sağlık alanında yaptığımız çalışmaların meyvelerini önümüzdeki yıllarda gözle görülür biçimde alacağımıza inanıyorum.”
 
“Artık yalnız değilsiniz” sloganıyla başlatılan projeden yararlanmak için bir yakını tarafından Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi’ne bağlı Akyarma Köyü’nden getirilen 76 yaşındaki Ayşe Şahan, proje ekibinin özverili çalışmasıyla kısa sürede iyileşti. Sarnıç Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden Şaban Karan’ın evinde kalarak bu hizmetten yararlanan Şahan, düşmeye bağlı kırık nedeniyle olduğu kalça protezi ameliyatının ardından evde yürütülen bakım ve tedavi sayesinde eski sağlığına kavuştu.



Gaziemir’in Irmak Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki Nuriye Üstün ve yakınlarının yüzü de, proje ekibinin haftada birkaç kez gelerek yaptığı çalışmayla gülmeye başladı. Sağ tarafı felç olan, epilepsi ve astım bronşit hastalığı bulunan Üstün’ün kızı Canan Polat, “Annem onların gelmesini dört gözle bekliyor. Aylardan sonra ilk kez güldüğünü görmeye başladık. Aralarında psikolog da bulunan ekibin geleceğini duyunca çocuklar gibi seviniyor” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni stat İzmir'i heyecanlandırdı
Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, meslektaşı Metin Solak’ın stat tepkisine, ...
Sındır personelinin nikahını kıydı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, personelinin en ...
İzmir’de Balkan rüzgarı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 7. Balkanlılar ...
 
Tarih ve sanat aynı çatıda
Old House, New Art (Eski Ev, Yeni Sanat) Uluslararası Plastik Sanatlar ...
CHP’li meclis üyesi parti yönetimine yüklendi
Bayraklı Belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ...
Başkan’ın kaleminden İzmir vizyonu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Egeli Sabah’a kentin ...
 
Torbalı tamam sırada Ankara var
Aliağa ile Menderes arasında raylı sistemle yolcu taşıyan İZBAN hattının ...
Gizli toplantıdan çıkan karar: “Delegeler serbest”
“İsyancı” belediye başkanları, bu kez imza sürecini masaya yatırmak için ...
İnce'den balıkçılık müzesi projesi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçede “Balıkçılık Müzesi” kuracaklarını açıkladı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva