HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2011 Pazar - 11:35

Kocaoğlu yeni stadyum projesine onay vermedi

Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Orada kim mevcut planın dışarısında plan yapar ve alanı imara açarsa imar mevzuatına göre suç işler” dedi.

Kocaoğlu yeni stadyum projesine onay vermedi

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın basın toplantısıyla açıkladığı ‘100. yıl piyangosu’ olarak tanımlanan yeni stad projesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan vize çıkmadı. Toplam büyüklüğü yaklaşık 100 dönüm olan imar planlarında ‘spor kompleksi’ tescilli arazi için istenen imar plan değişikliği talebine Kocaoğlu’ndan tepki geldi. Diyarbakır eski Spor Kulübü Başkanı Ali İhsan Kaya’ya ait yaklaşık 100 dönümlük arazinin bağış karşılığı yüzde 30’una istenen ‘konut imarı’ talebi Kocaoğlu’ndan geri döndü.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) imar planlarında spor alanı olarak belirlenen araziyi başka bir kişiye satmasının yanlış olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu alan kamuya bırakması gerekirdi. Arazinin yüzde 3’lük bir imarı var. Daha önce getirilen konut talebini zaten ret etmiştik. Buraya istenilen imar verilirse o zaman bu planlama niye yapıldı? Planlama ilkeleri uyulmak için var. Orada kim mevcut planın dışarısında plan yapar ve alanı imara açarsa imar mevzuatına göre suç işler. Bu yapılan ve istenilen talep mevzuat hükümlerine ters. İmar değişikliği istenilen 100 dönümlük alan kentin nefes alması için ayrılabilir. Yeşil alan olarak kalabilir.”dedi.
 
NİYE KENT DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORUZ
Planlama zorunluluğu nedeniyle yüzde 20 oranında yeşil alan ayrıldığını belirten Kocaoğlu, “Biz yüzde 20'yi niye ayırıyoruz? Oradaki insanların nefes alması için. O zaman aynı mantıktan hareket edeceksek, planlı bir kent yapmayacaksak gecekonduları biz niye yıkıp kent dönüşümü diye yapıyoruz. Yapmayalım. Gecekondulardaki binaların bir kısmı sağlıksız ama bir kısmı sağlıklı. Esas kent dönüşümü denilen hadisede sadece binaların sağlıksızlığı değil. Bunun dışında yolu yok, sosyal donatı alanı yok, parkı yok, spor alanı yok, hiçbir şeyi yok. Eğer bunlar düşünülmeyecekse, Mavişehir’de yeşile ayrılan yerler de imara açılacaksa o zaman biz aynı mantıkla gidelim. Daha az parayla gecekonduları tamir edelim, etrafına çiçek dikelim, Osmanlı kiremidinden çatısını yapalım. Etrafına ağaçları dikelim. Üç senede büyüyen bir sürü ağaç var. Ama ne oluyor şimdi? Bu işte olduğu gibi Karşıyaka Belediyesi meclisinden kararı geçirmiş. Çiğli “benim arazimde benim tasarrufum” diye karşı çıkıyor. O planlamaya karşı değil. O Çiğli İlçesi’nin hakkını korumak için karşı duruş sergiliyor” diye konuştu.
 
İZMİR KLASİĞİ YAŞANDI AŞURE OLDU
İmar Planları’na konulan stat projeleri ve bu zamana kadar gelinen süreci ayrıntılı olarak anlatan Başkan Kocaoğlu, “Biz, bir Kuzey’e bir de Güney’e stat sözü vermiştik. Güney yani Buca daha sonra bize geldi ve ‘bir şey istemiyoruz Sen bize 2.5 milyon lira para ver. Biz stadımızı 10- 12 bin kişilik yapıyoruz. Bizim işimiz bitiyor, Sende bu işten kurtul’ dediler. Biz de verdik parayı kurtulduk. Güney’de yani Karşıyaka Örnekköy’de yapılacak stat ile ilgili de çalışmalara başladık. Ben, Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ın odasında oturduk. Örnekköy’deki yer hazineden alınacak, spor tesisi olarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilecekti. Ben 15 milyon TL, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü 5 milyon TL, Futbol Federasyonu ise 5 milyon TL verecekti. Ortaya konulan 25 milyon TL ile Karşıyaka’ya 15 bin kişilik stat yapacaktık. Geri kalan yerler de spor alanları filan olacak. 40 dönüme stat yayılacaktı. Mahmut Bey ile mutabık kaldık, el sıkıştık geldik. Vali bey ise hazine arazisini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devretti. Geriye onların ihaleye çıkması kaldı. Sonra ‘Hak edişler beş lira ise 3 lirasını ben vereyim’ dedim. Geri kalanları birer lira ile federasyon ve müdürlük versin istedik. Sonra Mahmut Bey bana ‘abi stat küçük oluyor’ dedi. Rize’nin projesinin aynısını yapma fikri getirdi. Hatta proje parası verilmeden zemin etüdü ile bu işi halletmeye karar verdik. Bende onlara ‘siz ne yaparsanız yapın biz zaten parayı veriyoruz’ dedim. Ardından 20 bin mi olsun, yok UEFA standartları gelsin derken İzmir klasiği ile birlikte aşure oldu. Mahmut Özgener değişti, müdür gitti, bakan aynı bakan değil. Herkes gitti Aziz kaldı” diye konuştu.

BEN DE İMAR İSTİYORUM
Gençlik ve Spor Bakanı’ndan randevu istediğini söyleyen Kocaoğlu, Karşıyaka Spor Kulübü’nün teklifinin belediye tarafından kabul edilmemesi halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığını yapabileceği başvuru ihtimalini değerlendirdi. Kocaoğlu, “ Şehircilik Bakanlığı planı onaylayabilir. Sayın Başbakan gelir temel atabilir. Biz bu işlerin hepsinin dışındayız. Biz doğru olan işi yapmak zorundayız. Yanlışa da alet olmamak zorundayız. Biz bu konuda arkadaşlarla burası için ne yapılabilir diye çalışıyoruz. Pazartesi günü de meclise geliyor komisyon bakacak değerlendirecek biz de bakacağız, çalışacağız. Yasal olarak sıkıntı var. Belediye meclisinin karar vermesi belediye meclisini ve başkanı kurtarmıyor. Bende inceleyeceğim. Bu işin ceremesi nedir? Orada Kipa’nın önlerinde dünyanın arazisi var. Benim orada 3- 4 bin metrekare arazim var İZSU’nun arıtmasının olduğu yerler. Bende imar istiyorum. Buralara imar verilirse Türkiye’nin en zengin belediyesi olurum” dedi

SU KALDIRMAZSA HUKUK YOLUNU DENERİZ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’i pilot bölge ilan etmesi, yetkilerini kullanıp imar değişiklikleri yapması gibi ihtimalleri değerlendiren Kocaoğlu, “Biz yasal çerçevede uyum içinde anlaşarak uzlaşarak, hizmet etmek istiyoruz. Ve uzlaşıyı sonuna kadar da zorluyoruz. Onun dışında eğer su kaldırır bir şey ise kabul etmek zorunda kalırız. Ama su kaldırmaz bir şeyse o zamanda hukuk yolunu tercih ederiz. Zaten bu güne kadar yaptığımızda o.Bizim ‘doğru değil ama olabilir’ dediklerimiz var ama bu olursa da ‘artık olmaz bizim burada ne işimiz var’ dediklerimiz var. 7.5 senedir de böyle götürüyoruz. Ben şehircilik, ulaşım uzmanı değilim. Oradaki şey ne getirir ne götürür onların hepsini incelemek gerekiyor. Bir defa arazide sıkıntı var ondan sonra ulaşım yükünde sıkıntı olabilir. Bakacağız. Bu konu ile ilgili açıklama yapmadan önce bana gelmediler. 
 
TAPULU MALIMIZ
Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Konak Tüneli Projesi’nin gölgesinde kaldığı için belediye tarafından iptal edilen ve bakanlığa devredilen Uçan Yol çalışması hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Uçan yol olayı artık bitti. Yonca kavşağı yapıyorlar zaten. Onlara uçan yol projesini devrettik. Öbür tarafı için yani yolun Buca’dan Otogar’a uzaması için bakacaklar, yapacaklar. Yapmaları lazım. 16 milyonluk kamulaştırma parası konusunda henüz bir gelişme yok ama biz parayı isteyeceğiz. O yol İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu yoludur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERCÜMENT ŞAHİN 10 Ekim 2011 Pazartesi 11:24

KENT DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORMUŞ,

Yorumu oyla      12      9  
izmir klasiği 10 Ekim 2011 Pazartesi 10:59

Sayın Başkan ,Bir yerel yönetici "yaptıkları" ile övünür.Sizler "yaptırmadıklarınızla" övünüp duruyorsunuz.Siz çare üretmek zorunda olansınız bahane bulan değil. İzmir yıllardır bu vizyonsuzluk yüzünden nüfus olarak Türkiye'nin 3.büyüğü,ama gelişmişlik olarak 33.bile değil.Bütün ailem istisnasız Atatürk'ün partisi diye CHP ye oy veriyor ama sayenizde yerel seçimde asla CHP ye oy vermem.İzmir daha iyisini hak ediyor.Bakanlık yaparsa yapsın biz içinde olmayız demişsiniz.Lütfen tümden dışındakalın

Yorumu oyla      20      12  
ÖZ İZMİRLİ 10 Ekim 2011 Pazartesi 10:52

Yorumcu BABA Neden bıraksın Bu İşleri ? İŞİNE GELMEDİ DEMİ İZMİRİN SORUNLARINI ORTAYA DÖKMEK ? YORUMCU BABAYA LAF ATAN KİŞİYE.

Yorumu oyla      15      9  
davut 10 Ekim 2011 Pazartesi 10:27

Allah için bu Aziz Başkan ne yapmış izmir e ,ne kazandırmış ? ?Metro mu ?? geçiniz onu ,bilen bilir işin aslını yazmaya gerek yok burada. Kızma ama Aziz başkan,olsa olsa koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler hesabında bir başkan.İyidir dürüsttür Aziz başkan. Tamamda bunlar meziyet mi arkadaş, sen ben, o şu bu herkes dürüst, dürüst olmak zorundayız zaten. Yok mu bir babayiğit gerek belediye,gerek il örgütü gerek chp içinden çıkıpta KRAL ÇIPLAK diyecek ?

Yorumu oyla      23      10  
darkangel 10 Ekim 2011 Pazartesi 08:20

yıllardır chpye py veriyodum artık avucunu yalar istiismardan başka bir işe yaramıyor yerelde binali yıldırıma vaerecem arı gibi çalışıyor adam

Yorumu oyla      22      16  
su damlaları 9 Ekim 2011 Pazar 22:36

boşuna birbirinize laf yetiştirmeyin cürük elmacı ablamız açıkladı onu okuyun sonra yorum yapın

Yorumu oyla      18      9  
efe 9 Ekim 2011 Pazar 22:09

7 göbekten sosyal demokrat olan ben eğer ki ilk seçimde akp ye vermezsem oyumu bana da yazıklar olsun.sadece bu projenin engellenmesi değil 7 senedir laf yapıp kentin kuzeyine stad yapamayan bir zihniyetedir tepkim.bundan sonra sandıkta görüşürüz.

Yorumu oyla      23      18  
hasan 9 Ekim 2011 Pazar 21:12

KSK arsayı bulmuş,stadı yapacak parayı da bulmuş. Hala laf...şaka gibi...

Yorumu oyla      21      18  
erdal 9 Ekim 2011 Pazar 20:52

chp ye oy falan vermiyorum bundan sonra binali yıldırım büyük şehir adayı olacak dertler bitecek

Yorumu oyla      26      20  
daha ne beklenir ki 9 Ekim 2011 Pazar 20:40

Teşekkür ederiz büyük başkan yine çok büyük bir hizmeti engelediğin için.Şehri zorla akp ye teslim edecekler

Yorumu oyla      25      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürmeli sıcak bir yuva arıyor
Hayvan haklarının bir kez daha anımsandığı Dünya Hayvan Hakları Günü’nün ...
Bayraklı’dan ücretsiz sağlık taraması
Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, her hafta düzenli ...
Bornova'dan halk sağlığına büyük destek
Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğinde kurulan Sağlık Köyü ...
 
Binali Yıldırım’dan CHP’li belediyeye destek!
Evini Karşıyaka’ya taşıyarak ilçeyle özel olarak ilgilenen Ulaştırma Bakanı ...
Arıtma Tesisi'ni açtı, Bakan Eroğlu'na yüklendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Manisa'daki arıtma tesisi ...
Melekler Şehri’ne hücum
Gaziemir Belediyesi’nin hasta ile yaşlılara evlerinde bakım ve sağlık ...
 
Yeni stat İzmir'i heyecanlandırdı
Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, meslektaşı Metin Solak’ın stat tepkisine, ...
Sındır personelinin nikahını kıydı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, personelinin en ...
İzmir’de Balkan rüzgarı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 7. Balkanlılar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva