HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2011 Cumartesi - 13:33

Arıtma Tesisi'ni açtı, Bakan Eroğlu'na yüklendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Manisa'daki arıtma tesisi açılışında Su ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na tepki gösterdi.

Arıtma Tesisi ni açtı, Bakan Eroğlu na yüklendi

Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 16,5 milyon TL kaynak ayrılarak hizmete alınan Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde yapılan arıtma tesisi açılış töreninde Su ve Orman İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na cevap verdi. 

Bakan Eroğlu'nun açıklaması için tıklayınız...

Gördes Barajı'ndan getirilen suyun DSİ tarafından yapılan isale hattı üzerine kurulan arıtma tesisi töreninde konuşan Kocaoğlu,“Sayın bakan bu açılışla ilgili serzenişte bulunmuş. Biz yapmadığımız işi üstlenecek değiliz. Hizmette siyasetin yeri yoktur ama İzmir Büyükşyehir Belediyesi de kentinden 100 kilometre uzaktan İzmir'e su getiriyor. Burada hiçbir siyasi bayrak açmadan başta valilerimizi, halkımızı çağırarak mütevazi törenle İzmir'e suyu nereden getirdiğimizi anlatmakta ne tür mahsur olduğunu anlamış ve algılayabilmiş değilim. Biz yine de İzmir'e su getirmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 
Manisa'nın Saruhanlı İlçesi Nuriye Beldesi'nde yapımı tamamlanan arıtma tesisi açılış töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu, arıtma tesisinde yaşanan süreci anlattı. Yaklaşık 30 yıl önce DSİ tarafından Manisa'ya yapılacak barajların fizibilite raporlarında Gördes Barajı'nın yüzde 50 suyunun İzmir'e tahsis edildiğini hatırlattı. Gördes Barajı'nın yapımına başlandığı döneminde Su ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini hatırlatan Kocaoğlu, bakanlıkla anlaşmaya vardıklarını isale hattının DSİ tarafından arıtma tesislerinin ise belediye tarafından yapılmasına karar verdiklerini söyledi.
 
Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aradan zaman geçti ve biz bu arada arıtmayı bitirdik. Nisan ayından itibaren İzmir'e su vermeye başladık. Araya seçim girdi. İzmir'e nereden suyun geldiğinden İzmir'deki birçok kişinin bile haberi yok. İzmir'in suyunu nereden kaç kiyometre uzaktan getirdiğimizi göstermek için bu açılışı yapalım istedik. Bugüne kadar barajlar, arıtma tesisleri, isale hatları DSİ tarafından yapılmakta ve ilgli belediyeye verilmektedir. Biz burada İzmir'in su sorununu halletmek için yaklaşık 60-70 milyon liralık belediyeden bir kaynak ayırarak 2 tane arıtma yaparak suyun biran evvel İzmir'e gelmesini ve bu projenin yaklaşık yarısının maliyetini üstlenmesini taahhüt ettik.
 
Bunu niye anlatıyorum?. Dün sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte belediye ve TCDD'nin ortaklaşa yaptığı Torbalı Tren Hattı Projesi'nin temel atma törenindeydik. Sayın Bakan Eroğlu da ordan buraya geleceğimizi duymuş ve serzenişte bulunmuş.Biz yapmadığmız işi üstlenecek değiliz. Bu kararı vermesinde sizlerin huzurunda herkese teşekkür edecektik. Dün de Aliağa Menderes Projesi'nin devamı olan Torbalı'da teşekkür ettik”
 
ALGILAYABİLMİŞ DEĞİLİM
Eroğlu'nun sözlerine cevap veren Kocaoğlu, “Hizmette siyasetin yeri yoktur ama belediye böyle bir projeyi gerçekleştirdiyse kentinden 100 kilometre uzaktan İzmir'e su getiriyor. Burada hiçbir siyasi bayrak açmadan başta valillerimizi halkımızı çağırarak mütevazi törenle izmir'e suyu nereden getirdiğimizi anlatmakta ne tür mahsur olduğunu anlamış ve algılayabilmiş değilim. Biz yine de İzmir'e su getirilmesine katkıdada bulunduğu için Sayın Veysel Eroğlu ve tüm DSİ personeline ve yüklenici firmaya sonsuz teşekkür ediyoruz. Önemli olan bir eser kazandırmaktır. Önemli olan iş yapmaktır. Önemli olan ülkeye hizmettir. Bunu kim yaparsa sonuna kadar alkışlarız. Hem İzmir halkı hem Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sonuna kadar minttar kalırız. Bizim belediyecilik anlayışımızda siyset yoktur. Elbette bir siyasi partiden seçildim ama 7 yıldır halkın belediye başkanıyım. 4 milyon İzmirli gibi tüm Türkiye vatandaşı nasıl belediye başkanlığı yaptığımızı bilmektedir”dedi.
 
Belediyelerin bütçeleri ile yapacakları projelerin sınırlı olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, bu kapsamda ellerinden geleni İzmir için yaptıklarını söyledi. Kocaoğlu, “Ama mutlaka ve mutlaka devletin İzmir gibi bir metropol kente ve o kentin projelerini yapmaya, o kenti kalkındıracak projelerine ihtiyaç vardır. Aynı zamanda hükümet başta olmak üzere devletin İzmir projelerine eğilmek görevidir. Bu zihniyetle baktığmızda kol kola girdiğimizde yapamayacağımız iş ulaşamayacağımız hedef yoktur. Şu anda ülkemizdeki durumu biliyorsunuz. Çevrenizdeki durumları biliyorsunuz. Dünya ekonomik sıkıntı yaşıyor. İki günde bir, üç günde bir şehit cenazesi kalkıyor. Biz bunu nasıl aşarız bizim elimizdeki güç nedir. Tek güç vardır. O da 74 milyon vatandaşının birlik beraberlik içinde kol kola girip mücadele etmesidir”diye konuştu.

 
MANİSA İZMİR'DEN AYRI DEĞİLDİR
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise göreve bir ay önce başladığını ve yaptığı 5 açılıştan üçünün İzmir ve Manisa illeri ile ilgili olduğunu söyledi. Daşözü, “Açılan arıtma tesisimiz Manisa ile izmir arasındaki kardeşlik bağlarına atılacak yeni düğümler anlamına geliyor. Bu tesis İzmir'in içme suyunun dörtte birini karşılayacak. Biz Manisalalılar olarak bundan büyük memnuniyet duyacağız. Değerli başkanımızı tüm yönetim kadrosbunu bu güzel tesisten dolayı tebrik ediyorum. Bu tür tesislerin mutlaka bir arka planı vardır. Gördes Barajı ve oradan buraya çekilen isale hattı bu tesisin oluşmasına katkı sağlamıştır. Manisa ve İzmir birbirinden ayrı düşünülemez. Türkiye'nin batıya açılan gemisinin en ucunda yer alıyoruz. Türkiye'nin temsilcileri olarak birçok ortak yönümüz var. Bizlere yöneticiler olarak da büyük orumluluk düşüyor” ifadelerini kullandı.
 
Nuriye Belediye Başkanı Hasan Karapehlivan ise tesise belediye tarafından 31 kişinin işe alındığını söyledi. Karapehlivan, belediye sınırları içinde yaşayan halktan işe alınan kişiler adına Kocaoğlu'na teşekkür etti ve işe alınanların hepsinin sınavdan geçtiğinin altını çizdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 9 Ekim 2011 Pazar 16:36

izmir büyükşehir belediyesi bunun gibi pek çok tesis açtı. siz yeni duyduysanız sizin sorununuz.

Yorumu oyla      13      6  
ahmet k 9 Ekim 2011 Pazar 16:35

değişen dünyaya göz at diyenlerin başı nedense hep kumda.

Yorumu oyla      13      6  
ahmet kya 9 Ekim 2011 Pazar 11:14

İşin şakası dediğin aslında işin gerçeği de siz hep şaka zannetiniz yıllarca. O kadrolaşma dediğiniz olayı yıllar öncesi sınav soru kağıtları çuvallarda çıktığında neden konuşmadınız,usulsuz sınavdan önce hiç sınavsız alım yapanları neden eleştirmediniz, %90 banka faizlerini çabuk unuttunuz ya da ö dönemde banka banka gezip faizden para kazanmaya çalışanlardansınız belki de.Yıllar geçtı ama sen kordonda kalmışsın be dostum masadan başını kaldır da değişen dünyaya bir göz at

Yorumu oyla      13      8  
İZMİRLİ 9 Ekim 2011 Pazar 10:57

izmirliye hizmet etmek yenimi aklınıza geldi sayın başkan?

Yorumu oyla      13      10  
ahmet tok 9 Ekim 2011 Pazar 10:45

koacoğluda artık sıyırdı hizmetten bahseder oldu arık kocaoğlu ve hizmet çok zıt kelimeler kocaoğlu ve boy boy olmayan çalışma afişleri deseniz olabilir bu açlışmlar (tabi olmayan ) büyükşehir tarafından yapılmaktadırr

Yorumu oyla      13      9  
ahmet k 8 Ekim 2011 Cumartesi 21:18

sadece kordonda bira değil derdimiz, o işin şakası. dinci kadrolar, usulsuz atamalar, sınav yolsuzlukları, durmayan zamlar ve artan işsizilik hoşumuza gitmiyor. sebep bu.

Yorumu oyla      20      10  
Aydın'a 8 Ekim 2011 Cumartesi 20:02

Aydın, devletin asli görevi olan yatırımlardan 9 yıldır nasibini alamayan İzmir'in, yıllık devlete kaç para vergi ödediğinden haberin var mı? 9 yıldır ne yapıldı da şimdi Akp İzmir'i hizmete boğacak diyorsunuz? Şurda 3-5 temel atıldı, yalakalıktan nevriniz döndü..Hükümet baktı, 9 yıldır biz bu şehre hiçbir şey yapmamışız, şimdi bu açığımızı kapatalım dedi, adeta el etek öper oldunuz..Yazık

Yorumu oyla      19      10  
söz değil hizmet 8 Ekim 2011 Cumartesi 19:17

Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ideolojik söylemlerle seçim kazanıldı.Aman şunlar gelirse kordonda içki içemiyeceksiniz aman hepimizi kapatacaklar aman laiklik elden gidecek eeeee bunlar iyi de peki hizmet ne olacak ? Bunları konuşan yok.Sanat galerisi, kelebek müzesi biraz da kaldırım sökmek takmak olarak yaşadık belediyeciliği İzmirde.Ne mutlu ki artık İzmirde hizmet yarışı var artık ideolojik söylemlerle seçim kazanma devri bitti.Artıl laf değil hizmete oylar.

Yorumu oyla      22      15  
ahmet k 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:30

izmir belediyesini manisaya yatırım yapmak zorunda bırakanlar utansın.

Yorumu oyla      20      10  
Aydın Postoğlu 8 Ekim 2011 Cumartesi 17:44

Hizmet hizmettir arsenikli su içeceğimize sağlıklı su içeceğiz. Ancak Sevgili başkan Gördes barajını yapanları by-pass yapıp temel atmanız neye benziyor. Adam koca apartmanı dikiyor sen önüne gidip çöp tenekesini koyuyor ve açılış yapıyorsun. Barajın maliyeti senin arıtma ve isale hattının maliyetinin nerdeyse 20 katı. Aslında AKP’ İzmir’le ilgilenmiyor diyenler en iyi cevap Gördes barajıdır. İzmir’e kamu yatırımı yapılmıyor diyenler su içerken hizmeti geçenlere küçük teşekkürü ihmal etmesinler

Yorumu oyla      19      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Melekler Şehri’ne hücum
Gaziemir Belediyesi’nin hasta ile yaşlılara evlerinde bakım ve sağlık ...
Yeni stat İzmir'i heyecanlandırdı
Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, meslektaşı Metin Solak’ın stat tepkisine, ...
Sındır personelinin nikahını kıydı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, personelinin en ...
 
İzmir’de Balkan rüzgarı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 7. Balkanlılar ...
Tarih ve sanat aynı çatıda
Old House, New Art (Eski Ev, Yeni Sanat) Uluslararası Plastik Sanatlar ...
CHP’li meclis üyesi parti yönetimine yüklendi
Bayraklı Belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ...
 
Başkan’ın kaleminden İzmir vizyonu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Egeli Sabah’a kentin ...
Torbalı tamam sırada Ankara var
Aliağa ile Menderes arasında raylı sistemle yolcu taşıyan İZBAN hattının ...
Gizli toplantıdan çıkan karar: “Delegeler serbest”
“İsyancı” belediye başkanları, bu kez imza sürecini masaya yatırmak için ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva