HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2011 Pazar - 09:36

Binali Yıldırım’dan CHP’li belediyeye destek!

Evini Karşıyaka’ya taşıyarak ilçeyle özel olarak ilgilenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a Başkan Durak tarafından önemli proje sunuldu. Bakan Yıldırım’ın aralarında KSK stadının da olduğu projeler için destek vereceği belirtildi.

Binali Yıldırım’dan CHP’li belediyeye destek!

Fatih Yapar/Egedesonsöz/özel - Genel seçimlerden sonra Karşıyaka ile özel olarak ilgilenmeye başlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilçe genelinde yapılacak çalışmalar ile ilgili atağa geçti. Son olarak Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın başkanlığını yaptığı KSK müsabakalarına bizzat katılan ve taraftarlar ile sıcak temas kurmaya çalışan Bakan Yıldırım, AK Parti’nin 90 bin oy geriye düşerek en fazla fark yediği ilçelerin başında gelen Karşıyaka ile ilgili özel çalışma başlattı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile görüşen Bakan Yıldırım, ilçe genelinde kimi yıllardır bekleyen, ilgili bakanlıkların onayına sunulan, Büyükşehir belediyesinde çalışmaları devam eden projelerin listesini istedi. Yıldırım ile Durak görüşmesinin ardından geniş bir dosya hazırlanarak resmi yazıyla Ankara’ya gönderdi.
 
DOSYANIN İLK SIRASINDA ÜNİVERSİTE VAR
Dosyanın içinde yer alan projeler arasında ilk sırayı üniversite aldı. Belediyenin Örnekköy’de imar planlarına koyduğu üniversite alanı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planları’nda rekreasyon alanına çevrilmişti. Belediyenin girişimleri sonrasında alanda yapılan yanlış düzeltilirken 400 dönümlük alan 240 dönüme düşürülmüştü. Belediyenin önce Katip Çelebi Üniversitesi’ne önerdiği daha sonra Bilgi Üniversitesi’yle görüşme başlattığı alan Ege Üniversitesi’ne önerildi. Yıllardır üniversite hayalini kuran Karşıyaka’daki bu ihtiyaç Bakan Yıldırım’a sunulan dosyanın ilk sırasında yer aldı. Belediye, alanda yapılacak tahsis ve protokol çalışmalarına katkı konulmasını talep etti.
 
YENİ STADA DESTEK SÖZÜ!
Bakan Yıldırım’a sunulan dosyada ikinci sırayı ise yıllardır hasreti çekilen stad projesi yer aldı. Son olarak Carefour’un arkasında imar planlarında spor alanı olarak tahsis edilen alanın bir bölümünü ticaret merkezi yaparak Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sunan Karşıyaka Belediyesi henüz bir cevap alamadı. Başkan Durak, Bakan Yıldırım’a verdiği dosyada stad sorununu ikinci sıraya koydu. Yıldırım’dan alanda uygulanacak imar planı değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay vermesi istendi. Projenin Büyükşehir Belediyesi’nde takılması halinde Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisiyle hayata geçirilebileceği konuşuluyor.
 
KENT DÖNÜŞÜMÜ TALEBİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bölge halkı başta olmak üzere tüm ısrarlara rağmen yeraltına almadığı metro hattı Bakan’a gönderilen dosyada yer aldı. Durak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demiryolları’nın ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN Şirketi’nden özellikle Nergiz ve Şemikler Bölgesi’ndeki hattı yer altına almasını istedi. Son dönemlerde hem iktidar hem de muhalefet partilerinin en önemli konuları arasında yer alan Kent Dönüşümü dosyada da yer buldu. Durak, ilçe genelinde kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarına acilen onay ve katkı koyulmasını isterken Örnekköy, Alaybey, Latife Hanım, Cumhuriyet ve İnönü Mahalleleri’nde yapılması planlanan kent dönüşümü çalışmalarını ayrıntılarıyla dosyaya koydu. Durak ayrıca Bostanlı’da bulunan meşhur yatık binalar ile ilgili de yardım istedi.
 
660 YAT KAPASİTELİ YAT LİMANI
Bakan Yıldırım’a doğrudan Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan çalışmalar ve projeler de sunuldu. Dosyada 60 yat kapasiteli Karşıyaka Spor Kulübü Önü Yat Limanı, 300 yat kapasiteli Bostanlı Balıkçı Barınağı Önü Yat Limanı ile yine 300 yet kapasiteli Mavişehir Yat Limanı ve Rekreasyon Alanı Amaçlı Dolgu İmar Plan Önerisi yer aldı. Ayrıca Karşıyaka-Naldöken-Mavişehir Bölgeleri arasında hazırlanan dolgu imar planı da sunuldu.
 
DOLMUŞ DURAKLARI KALDIRILSIN
Sanatoryum ve Teleferik Projesi, Rüzgar Enerjisi Projesi gibi taleplerin de iletildiği geniş dosyada çarşıya yakın yerde bulunan Ankara İlköğretim Okulu’nun kaldırılıp yerinden ana ulaşımı sağlayacak yol yapılması kararı da yer aldı. Durak tramvay güzergahlarının Devlet Planlama Teşkilatı’ndan onayının verilmesini isterken Karşıyaka Çarşısı’nın bulunduğu yerdeki belediyeye yakın yerde olan dolmuş duraklarının ve güzergahlarının iptal edilerek alanın kaldırılması teklifini götürdü. Bakan Yıldırım’a sunulan dosyada Alaybey’de kurulu olan tersanenin kaldırılıp yerine rekreasyon alanı yapılması projesi, bisiklet yolları, Karayolları sorumluluğunda bulunan Şemikler-Cumhuriyet Giriş Kavşağının yeraltına alınması, Bostanlı-Üçkuyular Otoyol Ulaşımı gibi önemli çalışmalar da yer buldu. Belediye bürokratlarının üzerinde günlerce çalışıp hazırladığı geniş dosyada proje ve isteklerin tüm ayrıntıları yer aldı.
 
İŞTE DOSYADA YER ALAN PROJE BAŞLIKLARI
 
1-Karşıyaka Örnekköy Üniversite Projesi
2-Stadyum Projesi
3-Metro Hattı’nın (Nergiz, Şemikler Bölgelerinde) yeraltına alınması çalışması
4-Karşıyaka İlçesi genelinde kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmaları (Örnekköy, Alaybey, Latife Hanım, Cumhuriyet ve İnönü Mahalleleri ile Bostanlı Yatık Binaları)
5-Marinalar
—Karşıyaka Spor Kulübü Önü Yat Limanı ve Rekreasyon Alanı Amaçlı Dolgu İmar Plan Önerisi (60 yat kapasiteli)
—Bostanlı Balıkçı Barınağı Önü Yat Limanı ve Rekreasyon Alanı Amaçlı Dolgu İmar Plan Önerisi (300 yat kapasiteli)
— Mavişehir Yat Limanı ve Rekreasyon Alanı Amaçlı Dolgu İmar Plan Önerisi (300 yat kapasiteli)
6-Karşıyaka-Naldöken-Mavişehir Bölgeleri Arasında Kıyı Şeridine Hazırlanan 1/1000 Ölçekli Dolgu Amaçlı İmar Planı
7-Sanatoryum ve Teleferik Projesi
8-Rüzgar Enerjisi Projesi
9-Ankara İlköğretim Okulu’nun Dönüştürülmesi Projesi
10- Tramvay Güzergahları
11-Karşıyaka Çarşısı’nın bulunduğu yerdeki dolmuş duruklarının ve güzergahlarının iptal edilerek alanın kaldırılması çalışması
13-Askeri Tersanenin kaldırılması
14-Bisiklet Kullanım Projesi
15-Anadolu Caddesi Şemikler-Cumhuriyet Giriş Kavşağının yeraltına alınması çalışması
16-Bostanlı-Üçkuyular Otoyol Ulaşımı (Körfezden)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın Postoğlu 10 Ekim 2011 Pazartesi 11:30

Şimdiden 2014 nisan ayının gazete başlıklarını görüyor gibiyim. "hayal di gerçek oldu Karşıyaka'da AKP'li belediye başkanı"

Yorumu oyla      20      9  
SÜLEYMAN 10 Ekim 2011 Pazartesi 10:45

Cevat Başkan şunu bil Biz önce ATATÜRK ÇÜ LAİK ,SOSYAL HUKUK DEVLETE inanan insanlarız Karşıyaka nın çöpüde toplanır yoluda yapılır.Yerel Basın bize Binali Yıldırım ı dikte etmeye çalışıyor ama boşuna 3 tane yalak yazılarıyla attığı başlıkla bunu başaramıyacak.

Yorumu oyla      18      11  
volkan 9 Ekim 2011 Pazar 22:13

cevat başkan. bu chp zihniyet seni de potasında eritiyor gördüğün gibi.akp den aday ol 2 sene sonra ki seçimlerde biz seni bürükrasiden arınmış bir belediye başkanı olarak zirveye taşırız gene. ama artık bu chp içinde senin iş yapman zor.

Yorumu oyla      24      11  
efe 9 Ekim 2011 Pazar 22:01

10 senedir oy kullanıyorum,tamamında sosyal demokratlara oy verdim.artık iş o kadar mide bulandırıcı pozisyona geldi ki bundan sonra en azından chp ye oy vermeyeceğim kesin.sayın kocaoğlu 7 senedir stad çin söz veriyor. biraz araştırırsanız bulursunuz basından.sonuç yok yok. şimdi de var olan projenin önüne taş koyuyor engelliyor. binali yıldırım stadın yapımına destek olsun en azından farkı ciddi oranda eritir karşıyakada. insanlar artık ciddi ciddi chp den soğuyor.

Yorumu oyla      20      17  
izmirli adamdır adam 9 Ekim 2011 Pazar 21:25

izmirli içer,balık yer,sever,açık yüreklidir takiyye sevmez,takiyyeciye takke giydirmeyi bilir, izmire dışarıdan gelen de izmirli olmak zorundadır yoksa burada durmamalıdır,(unutmadan bu uydu kentler ve oralara ulaşım kimler tarafından oluşturuluyor bir düşünün) izmirli sever, yalakaları gözünden tanır... ama hepsinden önemlisi izmirli muhaliftir.. akp izmiri istiyorsa hükümeti bırakmalıdır...

Yorumu oyla      18      18  
9 Ekim 2011 Pazar 19:57

demet hanım yüzde bir miliyon kazanırsa ozaman akp de aday olsunda görürüz bakalım kazanırmı kazanmazmı hizmet diyorsunuz sanaçı ve festivalerle hizmet sayılmaz akp den deyil bağımsız olsun ozaman gücünü görür parti gücüylenmi kazanmış yoksa kendisini gücüyle ozaman ortaya çıkar hizmet falan yaptığı yok kendisini övenler ya yakını yakendi belediyede çelışıyor ters düşmesinler diye övüyor birdahaki seçimlerde durak başkan olmaz inşahla

Yorumu oyla      23      7  
dobo 9 Ekim 2011 Pazar 19:55

kurtar artık bizi binali yıldırım kurtar!!!!

Yorumu oyla      20      24  
ASLAN 9 Ekim 2011 Pazar 19:32

BELEDİYENİN ANAHTARINI TESLİM ETMEYİ UNUTMUŞSUN.YAZIKLAR OLSUN.

Yorumu oyla      33      10  
9 Ekim 2011 Pazar 17:16

cevat bey o kadar kendine güveniyorsa akp den aday olsun %kaç oy alır görelim karşıyakalı cevat değil bu partinin kurucusu ulu önder atatürk e oy atıyor karşıyakada bu böyle olmuştur daimada böyle olacaktır cevat bey denesin aday olmayı hanımı ve çocuklarında bile oy alamaz

Yorumu oyla      33      13  
demet 9 Ekim 2011 Pazar 16:35

cevat baskan akpnin adayı olsun yuzde bir milyon kazanır hizmetleri ortadadır..

Yorumu oyla      19      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arıtma Tesisi'ni açtı, Bakan Eroğlu'na yüklendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Manisa'daki arıtma tesisi ...
Melekler Şehri’ne hücum
Gaziemir Belediyesi’nin hasta ile yaşlılara evlerinde bakım ve sağlık ...
Yeni stat İzmir'i heyecanlandırdı
Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, meslektaşı Metin Solak’ın stat tepkisine, ...
 
Sındır personelinin nikahını kıydı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, personelinin en ...
İzmir’de Balkan rüzgarı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 7. Balkanlılar ...
Tarih ve sanat aynı çatıda
Old House, New Art (Eski Ev, Yeni Sanat) Uluslararası Plastik Sanatlar ...
 
CHP’li meclis üyesi parti yönetimine yüklendi
Bayraklı Belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ...
Başkan’ın kaleminden İzmir vizyonu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Egeli Sabah’a kentin ...
Torbalı tamam sırada Ankara var
Aliağa ile Menderes arasında raylı sistemle yolcu taşıyan İZBAN hattının ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva