HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2011 Cumartesi - 10:10

Yeni stat İzmir'i heyecanlandırdı

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, meslektaşı Metin Solak’ın stat tepkisine, “Kimseye CHP’li Belediyeler kavga ediyorlar dedirtmem” diye yanıt verirken bağış sahibi Ali İhsan Kaya da arazi Karşıyaka’ya feda olsun dedi.

Yeni stat İzmir i heyecanlandırdı

İZMİR - Karşıyaka Spor Kulübü’nün 100. yıl dolayısıyla yapmayı planladığı yeni stad projesinin tanıtım toplantısında Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın “Bizim haberimiz yok, Karşıyaka’nın arka bahçesi olmayacağız” eleştirisi yapması ve toplantıyı terk etmesine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan yanıt geldi. Durak, “Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak konuyu yanlış anlamış olabilir. Biz kimsenin hakkına ve hukukuna saygısızlık yapmıyoruz. Biz her zaman, ne gerekiyorsa her türlü desteği kendisine veririz. Solak’a elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin plan çalışmaları ile ilgili bir konu var. Büyükşehir’den geçtikten sonra Çiğli de kendi tasarrufunu ve taleplerini de gündeme getirir” dedi.
 
Bilgilendirme gerek
Kamuoyunun farklı ve yanlış anlamalara karşın doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Durak, “Kesinlikle CHP’li belediyeler kavga ediyor dedirtmeyeceğiz. Arkadaşımız heyecanlanmış olabilir. Diliyorum ki arkadaşlarımız birlik ve beraberlik içinde hareket ederler. Biz birlikte olmalıyız. Bizler bütünün parçalarıyız. Kötü bir durum ortaya çıkarsa hepimize yansır. Bu işin siyaseti olmaz. Bize önemli görevler düşüyor. Belediyeler insanın doğumundan ölümüne kadar hizmet veren kuruluşlardır. Bunu sorunu birlikte tamir etmemiz gerekir. Belediye başkanlığını siyaseten yapıyor olursak hata yaparız” dedi.
 


FEDA OLSUN
Öte yandan  Türkiye'de bir kulübe yapılmış en büyük bağışa imza atan Diyarbakırspor’un eski başkanlarından Ali İhsan Kaya da: "Amacım Kaf-Kaf'a ve Türk sporuna destek olmak" diye konuştu
 
İzmir'in asırlık çınarı KSK'nin önceki gün yaptığı tanıtımla, tüm kente müjdelediği 25 bin kişilik stat projesi sporseverleri heyecanlandırdı. Bilgelindirme toplantısında KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan'ın, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri ile Mavişehir Arena arasındaki bölgede inşa edilecek stadın, Diyarbakırspor'un eski başkanlarından Ali İhsan Kaya'ya ait bir arazide yapılacağını açıklaması ve Kaya'nın 100 dönümlük arazisinin 59 dönümünü KSK'ye bedelsiz bağışlayacağını vurgulaması üzerine tüm gözler İşadamı Ali İhsan Kaya üzerine çevrildi.
 
HEYECAN VERİYOR
KSK'ye sadece stat için değeri 110 milyon lirayı aşan arazisini bağışlamakla kalmayıp, 10 milyon lira da nakdi yardım yapma sözü veren Ali İhsan Kaya'ya Yeni Asır ulaştı. Gazetemizi ziyaret eden Kaya, İzmir'e yepyeni bir stat kazandıracak projeye katkı sağlamanın, kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi. Yıllarca futbol oynadığını ve Diyarbakırspor'da bir dönem başkanlık yaptığını hatırlatan Kaya, "Sporun içinden geldiğim için sahip olduğum arazinin spora hizmet edecek olması bana heyecan veriyor. Proje gerçekleşirse hepimiz kazanacağız" dedi.
Sahibi olduğu arazinin bir bölümünü de KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan'ın açıkladığı gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yol yapımı için bedelsiz terk edeceğini, imara açılacak bölümde de Çiğli'ye yakışacak güzel bir proje gerçekleştireceğini anlatan Kaya, şöyle devam etti: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, arazinin bir bölümünü zaten istimlak etmek zorunda. Bunun için ödenecek rakam 40 milyon lira dolayında. Ancak herşeye maddi bakmamak lazım. Ben bu arazi ile ilgili olarak kafam rahat olsun, sporumuz da güzel bir tesis kazansın istiyorum" diye konuştu.
 
BENİ ANSINLAR YETER
İzmir'in stat konusunda yaşadığı sıkıntıyı bildiğini, bölgede yapılacak yeni stadın diğer kulüplere de rahat nefes aldıracağını ifade eden Kaya, "Burada camianın özlemle beklediği stat yapılır ve binlerce insan bu büyük stadyumda maç izlerse ne mutlu bana. İleride Karşıyakalılar, 'Buranın arsasını Ali İhsan Kaya bağışlamıştı' deyip beni anarsa amacıma ulaşmış olurum" dedi. Kaya, projenin uygulanması sürecinde belediyelerle ilgili yasal sürecin de uzlaşmayla çözüleceğine inandığını vurguladı.
 
Dostluk elçisi olmuştu
İzmirliler Ali İhsan Kaya ismini, "Altay ile Diyarbakırspor arasındaki gerilimi sona erdiren adam" olarak duymuştu. 2000-2001 sezonunda Diyarbakırspor-Altay maçında yaşanan çirkin olaylar, iki kulübün arasında sert rüzgarlar estirmişti. Altay soyunma odasına egzost gazı verildiği, futbolcu ve gazetecilerin dövüldüğü haberleri manşetlere çıktı. İki sezon sonra iki takım Süper Lig'de tekrar buluşurken, Diyarbakırspor'da başkanlık koltuğuna Ali İhsan Kaya oturmuştu.
Kaya, ligin ilk haftasında Diyarbakır'a gelen Altaylıları büyük bir konukseverlikle ağırladı. İdmanlarını ziyaret etti, tatlı ikram etti. Akşam yemekte, sabah kahvaltıda Altay kafilesini ağırlayıp, "Bu kez olay çıkmayacak" güvencesi verdi. Bu tavır Altay'ı çok memnun etti. İzmir'deki ikinci maçta tribünler Diyarbakırspor ile iki sezon öncenin hesabını görmeye kalkarken, Altay yönetimi, taraftarı sakinleştirip, "O dönem bitti" dedi. Böylece Diyarbakır ile Altay arasında olaylı maçlar devri kapandı.
 
Renklerimizde aynı sevgimizde
Diyarbakırspor'da da başkanlık yapan Ali İhsan Kaya, Karşıyaka ile en büyük ortak noktalarının renkleri olduğunu söyledi. Kaya, "Yeşil-kırmızıyı hepimiz çok seviyoruz. Spor, dostluk kardeşliktir, paylaşımdır. Bu güzel duygular içinde stadı inşa edip sportif başarıları hep birlikte alkışlamalıyız. Stadın etrafı çok lüks konutlarla kaplı. Kompleksin içinde işyerleri olacak, insanlar maç dışında alışveriş yapıp burada güzel zaman geçirebilecek" dedi.
 
KSK taraftarını heyecan sardı
Yıllardır büyük bir özlemle statlarına kavuşacakları günü bekleyen Karşıyaka taraftarı bu projeden sonra umutlarını bir kat daha arttı. Haberi yerel ve görsel medya ile internet sitelerinden öğrenen yeşil-kırmızılılar, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için heyecanlı bir bekleyişe geçti. İnternet üzerinden konu hakkında yorumlar yapan KSK sevdalıları, "Sonunda hayallerimiz gerçek olacak. Umarız aksilik çıkmaz ve en fazla 2 yıl sonra rakiplerimizi kendi sahamızda konuk ederiz" dileğinde bulundu.

KOCAOĞLU: PROJE PAZARTESİ MECLİSTE
Stad projesi Büyükşehir Belediyesi'nin de gündemine girdi. Projenin uygun olup olmadığı konusunda soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Konuyu pazartesi günü mecliste değerlendireceğiz. Daha sonra kapsamlı bir açıklama yapacağım diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 9 Ekim 2011 Pazar 16:34

yine yalan yazıyorsun aydın. yol daha 6 yıl önce devredildi 10 değil. üstelik ihalesi bile yapılmıştı. o yolu akp iptal ettirdi bunu herkes biliyor.

Yorumu oyla      15      6  
ahmet tok 9 Ekim 2011 Pazar 10:38

hayl bu hayal temele kazmayı vurmadan iptal olur 20 sene bekler çünkü yıllardır referansları böğle

Yorumu oyla      15      6  
hüseyin balseven 9 Ekim 2011 Pazar 08:18

Karşıyaka sporun 100 yılı kutlamalarına yeteşmek üzre statyumu yap işlet devret kapsamında yapmaya şirket olarak talibiz münih statı referansımızdır herşey karşıyaka spor için

Yorumu oyla      15      8  
vatandaş 8 Ekim 2011 Cumartesi 21:22

pazartesi çürük elma açıklayacak statla ilgili merak içerisinde bekliyoruz

Yorumu oyla      14      9  
Aydın Postoğlu 8 Ekim 2011 Cumartesi 20:24

Yeşildere yoluna 10 yıl çivi çakmaz sırt üstü yatar, AKP hizmet yağdırınca aklın başına gelirse, yolu Ulaştırma Bakanlığı, belediye başkanlığını da halk elinden alır. Ayrıca tasarruf elinden alındı ne demek. Maşallah belediyeciliği Aziz Kocaoğlu’ndan daha iyi bilenler var aramızda. Başkan tasarruf hakkım elimden aldılar demezken bu ifadeyi neremizden uyduruyoruz. Aziz Kocaoğlu’na mı inanalım yorumcuya mı? İzmir’de düzen değişti artık anlayın.

Yorumu oyla      16      10  
Aydın'a 8 Ekim 2011 Cumartesi 19:56

Aydın ne güzel de işkembe-i kübradan sallıyorsun..Akp'nin Ali Sami Yen'in arazisini alıp da Seyrantepe'de yaptığı stadı ve açılışta yaşananları da biliyoruz..Stadı bedavaya yapmış gibi gösterip, İstanbul'un en değerli yerlerinden biri olan Mecidiyeköy'deki araziyi kaç milyon dolara satıp fazlasıyla kâr edildiğini de herkes biliyor..O yüzden kendini rezil etme derim

Yorumu oyla      15      8  
8 Ekim 2011 Cumartesi 19:32

iş adamı neyi feda etmiş karşılığını almış kendisine bıraktığı birkısım araziyide imara açılıyor yani karı olmasa bu bağış olurmuydu bilinmez ama obölgede dayreler 500 binden başlıyor yani hem bağış hem kar kimse kimseyi kandırmasın alayıp pulayıp göz boyamaya gerek yok artık halk herşeyin farkında yok öyle bedava bağış falan

Yorumu oyla      17      7  
ahmet k 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:27

yeşildere yolu belediyeden geri alınınca belediyenin orada bir tasarruf hakkı kalmadı. yalan yazma aydın. projeyi akp iptal ettirdi bunu herkes biliyor.

Yorumu oyla      17      8  
Mustafa Can 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:09

35 projeyi tamamladığı gün AKP'ye oy vereceğim, tabii hala AKP kaldıysa. Sabuncubeli tünelinin projesi yıllar öncesinden hazırdı ama başlatmadılar, ne zaman genel seçim oldu söz verdiler, şimdide söz verdik yapıyoruz diyorlar. Yemezler abicim yemezler.

Yorumu oyla      16      11  
Hasan 8 Ekim 2011 Cumartesi 17:47

Birisi dava olur ve bir proje daha yıllarca bekler...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır personelinin nikahını kıydı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, personelinin en ...
İzmir’de Balkan rüzgarı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 7. Balkanlılar ...
Tarih ve sanat aynı çatıda
Old House, New Art (Eski Ev, Yeni Sanat) Uluslararası Plastik Sanatlar ...
 
CHP’li meclis üyesi parti yönetimine yüklendi
Bayraklı Belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ...
Başkan’ın kaleminden İzmir vizyonu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Egeli Sabah’a kentin ...
Torbalı tamam sırada Ankara var
Aliağa ile Menderes arasında raylı sistemle yolcu taşıyan İZBAN hattının ...
 
Gizli toplantıdan çıkan karar: “Delegeler serbest”
“İsyancı” belediye başkanları, bu kez imza sürecini masaya yatırmak için ...
İnce'den balıkçılık müzesi projesi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçede “Balıkçılık Müzesi” kuracaklarını açıkladı.
“İzmir düşerse, ülke gider”
TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Güzelbahçe'de ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva