HABERLER>EKONOMİ
3 Temmuz 2023 Pazartesi - 19:07

DTO Başkanı Öztürk ‘Kemalpaşa’da her yer depo’ dedi, ekledi: Oyunu kuralına göre oynamaya başladık!

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin 2023 yılı 9. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, limancılık sektöründe ilerlemeler yaşandığını belirterek “Denizcilik çok yol kat etti. İlk bu meclise başladığımızda sadece limanları biliyorduk. Geçen gün Kemalpaşa’ya gittim, her taraf depo. Şekil şemal değişti. Bu çok sevindirici. Türkiye’nin lojistik değeri olduğunu kavramaya başladık. Oyunu kurallarına göre oynamaya başladık” dedi.

DTO Başkanı Öztürk ‘Kemalpaşa’da her yer depo’ dedi, ekledi: Oyunu kuralına göre oynamaya başladık!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi 2023 yılı 9. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis, DTO İzmir Şube Binası’nın Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplanıtda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine dair açıklamalarda bulunuldu. Açıklamaların ardından odanın geçtiğimiz ayda bulunduğu faaliyetlere dair meclise sinevizyon gösterisi yapıldı.

Gösterimin ardından DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, mecliste açıklamalarda bulundu.

‘KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARIMIZ GÜZEL ETKİNLİKLERLE GEÇMEYE DEVAM EDECEK’
Öztürk, sözlerine Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı anarak başladı ve “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı doğrultusunda muhteşem bir program yapıldı. Önümüzdeki yıllardaki 1 Temmuz’da güzel etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.  Savaş Kaptan ile geçmiş yıllarda oturduk, ‘denizciyiz ömrümüz limanlarda geçiyor neden limanlarda yapmıyoruz’ dedi ve yıllarca süren bir organizasyon yaptık. Üzerinden pandemi geçti. Önümüzdeki yıllarda eminim çalışmalara devam edeceğiz. Limanlarda kutlamalar yapacağız. Tam 97 yıl geçti. Denizcilik çok yol kat etti. İlk bu meclise başladığımızda sadece limanları biliyorduk. Geçen gün Kemalpaşa’ya gittim, her taraf depo. Şekil şemal değişti. Bu çok sevindirici. Türkiye’nin lojistik değeri olduğunu kavramaya başladık. Oyunu kurallarına göre oynamaya başladık” dedi.

‘VALİMİZİN DENİZE OLAN İLGİSİ ÇOK ÇEKİCİYDİ’
İzmir’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına değinen Öztürk, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile çok keyifli anlar yaşadık. Valimizin denizle ilgili olması çok ilgi çekici geldi. Valinin bir yerde bu kadar çok vakit harcadığını görmemiştim çok keyifliydi” ifadelerini kullandı.

LİMANLARA ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM’ ÖNERİSİ
Denizcilik özelinde değişen düzeni anlatan Öztürk, limanların yenilenmesi gerektiğini söyleyerek, “Milli gemi filosunu desteklemek, ülke limanlarının aktarma merkezi haline getirmek için çabalamalıyız. Yeşil liman uygulamaları artmalı ve yeşil dönüşüm olması gerekir” önerisinde bulundu.

YENİ KABİNE YORUMU: AYNI DİLİ KONUŞTUĞUMUZ BÜYÜKLERİMİZ ATANDI
Seçimlerin ardından yeniden belirlenen kabine üyelerine değinen Öztürk, bu anlamda çok memnun olduklarını vurgularken, “Abdülkadir Uraloğlu yeni Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı oldu. İzmir’e çok değerli hizmetler verdi. O dönemlerde yeni bir bina için çalışmalarımız vardı. Konak Tüneli’nin üzerinde eski binalar vardı. Karayollarının binalarının olduğunu öğrendik. Size buradan yer veririm dedi. İl koordinasyon kurulu üyeliğine tek katılan odaydık. Yerini hak eden çok değerli bir bürokrat. Gözüm hiç arkada değil.  Bakan Yardımcımız İzmir’de çok özel görevler yerine getiren bir isim. Sayın Durmuş Ünüvar. İçimizden biri kendisi. Gurur duydum kendisi ile. Denizciliğe önem ve gönül veren bir insan. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonla mücadele konusunda attıkları adımları takip ediyoruz. Gemicilik ve denizcilik için her şey kontrol altında duruyor. Aynı dili konuştuğumuz büyüklerimiz atandı” değerlendirmesinde bulundu.

‘KRUVAZİYER İÇİN DURUMLAR SEVİNDİRİCİ’
Öztürk son olarak İzmir’e gelen kruvaziyer gemilere dair yorumlarda bulunarak, “Kruvaziyer gemi için önemli rakamları bulduk. Boş durmadık bu anlamda. Türkiye’de en fazla kruvaziyer liman ağırlayan liman Kuşadası ve orası da bize bağlı. İzmir ve Çeşme için de durumlar sevindirici duruyor” dedi.

 
Başkan Batur ‘üç komutan değişti, ses yok’ dedi… Konak’ta devir krizi!
 
NATO Rusya'ya karşı askeri planlar hazırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borsa'da yeni rekor: 6 bin puanı geçti!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 6 bin puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Taşınmaz satışları noterlerde yapılabilecek
Taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterliklerde ...
Dış ticaret rakamları açıklandı
Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre; 2023 yılı Haziran ayında ...
 
ENAG enflasyon verilerini açıkladı
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin iki farklı enflasyon verilerini açıkladı.
Gram altın bayram sonrası 1600 TL'yi aştı
Yurt içinde altın, 9 günlük bayram tatili sonrası ilk iş gününe yüzde ...
Borcu olanlar dikkat... Yapılandırma için son gün!
31 Mayıs olarak açıklanan vergi affı borç yapılandırma başvuru tarihi, ...
 
İzmir'de ekmeğe zam!
Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun ekmeğe zam kararı almasının ardından ...
TBMM'de gündem memur zammı
Meclis, 9 günlük bayram molasının ardından mesaisine tekrar başlıyor. ...
Borç yapılandırması yarın sona eriyor
Kamu alacaklarının yeninden yapılandırma sürecinde sona gelindi. Yarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva