HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2023 Pazartesi - 18:27

Başkan Batur ‘üç komutan değişti, ses yok’ dedi… Konak’ta devir krizi!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mülkiyeti kendilerine ait olan Yağhaneler’deki Jandarma Bölge Komutanlığı’nın verilen sözlere rağmen boşaltılmadığını belirterek “Geldiğimden beri burası boşaltılmadı. Talep etmemizin üzerinden 2,5 sene geçti. Üçüncü jandarma komutanı geldi İzmir'e… Hala olacak. Bu kanayan bir yara oldu. Hep beraber bastıralım ve bir an evvel malımızı alalım , kamulaştırma için 15 Milyon lira ödedik oraya" dedi.

Başkan Batur ‘üç komutan değişti, ses yok’ dedi… Konak’ta devir krizi!

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis birinci oturumu gerçekleştirildi. Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oturuma Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlık yaptı.

Meclis gündemine Yağhaneler’de Jandarma Alay Komutanlığı’nın bulunduğu belediyeye tahsisli alanından komutanlığın taşınmaması konusu damga vurdu.

EN SIKINTILI DÖNEMDE ÖDEME YAPTIK
Batur açıklamasında "jandarmanın tesislerinin boşaltılarak o alanın bize teslim edilmesi lazım. Bu konuda sizlerden de yardım istiyoruz. Milli Savunma Bakanlığı ve daha çok bizim muhattbımız olan Özelleştirme İdaresine burayı boşaltın diye yazdık. TOKİ ile yazışıyoruz. Geldiğimden beri burası boşaltılmadı. Talep etmemizin üzerinden  iki buçuk sene geçti. Üçüncü jandarma komutanı geldi İzmir'e… Hala olacak. Bu kanayan bir yara oldu. Hep beraber bastıralım ve bir an evvel malımızı alalım , kamulaştırma için 15 Milyon lira ödedik oraya. En sıkıntılı dönemlerde ödedik" dedi. 

İSMET PAŞA MAHALLESİ, CEMEVİ PROJESİNİN YAPIMINA BAŞLANIYOR!
Konak Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmek üzere olduğu çalışmalar hakkında meclisi bilgilendiren Belediye Başkanı Abdül Batur "Beştepeler'de inşaatı devam eden sosyal tesis alanı tamamlandı. Herşeyiyle hazır. Gediz'in enerji besleme alanından tesise kadar hat çekmesi gerekiyor. O iş de başladı... 1 ay içerisinde tamamlanacak. Beştepeler bölgesi ve çevre için çok önemli bir sosyal tesis alanı oldu. Gültepe planları ile ilgili Toros'taki sosyal tesis alanına Mehmet Akif Mahallesi’ndeki vatandaşımızın parselasyon planını askıya çıkardık. herhangi bir sıkıntısı olana itiraz hakkı bakidir. Toros'taki itirazlar sonrasında değerlendirilecek bir sıkıntı olmadığı takdirde bu mahallelerimizde vatandaşlarımız ile sözleşme noktasına gelmiş olacağız. Burada meclis grubumuzda hem Kentsel Dönüşüm, hem İmar Komisyonu hem de Hukuk komisyonunun da sık sık bilgilendirildiği bir organizasyon planlıyoruz. Sözleşmeleri birlikte hazırlayıp vatandaşlarımıza sunacağız. Önümüzdeki süreçte İsmet Paşa mahallesinin hemen merkezi yerinde cemevi projemizin keşifleri ve projeleri hazır şekilde Büyükşehir Belediyesi ile yüzde 50 katılım paylı bir sözleşme için talebimizi ilettik. Bu aykı Büyükşehir mecliste, meclisten geçecek ve sonrasında o bölgedeki sıkıntıyı ortadan kaldırmış olacağız" ifadelerini kullandı. 

KONAK, İZMİR'DE 1'İNCİ
?Dilek ve temenniler bölümüne geçilen mecliste ilk söz alan CHP Meclis Üyesi Mahmut Esat Aslan, "Türkiye Cumhuriyeti rapor var. Bu rapor bizim için çok önemli. Ciddi bir rapor edinmek istedim ancak mümkün olmadı. Nedir bu rapor? Her yıl bakanlık en gelişmiş il ve ilçeleri tespit ediyor. O kadar kriter hesaplanıyor ki burada uzun uzun anlatamam. Konak bu rapora göre İzmir'de 1'nci Türkiye'de ise 11'nci olması son derece önemli. Tüm kiterleri aşarak bu noktalara gelmiş olmamız bizim için önemli. Mesela kadın sürücü belgesi oranından tutun da kişi başı mesken elektrik üretimine kadar bir çok kriter var. Bu sene İzmir'in bu dereceye layık görülmesi bizim için çok önemli. Konak, İzmir'in kalbi, geçmişte de kalbiydi, bugün de yarın da olmaya devam edecektir. Bazıları her ne kadar başka şeyler dese de... Konak'ın bu noktaya gelmesinde belediyemiz ve merkezi hükümetimizin de emeğinin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. 

'BİRLİKTE KONAK' SLOGANI İLE YOLA ÇIKTINIZ, İKİ BAYRAMDIR DAVET EDİLMİYORUZ!
CHP'li Aslan'dan sonra söz alan, AK Partili Meclis Üyesi İsmail Özen ise bayramlaşma konusunu gündeme getirerek "Konak Belediyemizin bir problemi var. Şehrimizin de genel problemi sinek problemi. Bu söyleyeceklerimi dilek temenni de kabul edebilirsiniz. Sinek problemini nasıl çözeceğimiz konusunu bulmamız lazım. Konak, İzmir'in merkezi ve kalbi biz bunu kabul ediyoruz. Sizlere birde bir eleştirim olacak. Siz yola çıkarken ‘Birlikte Konak’ sloganı ile yola çıktınız. İlk 1-2 bayramda Cumhur İttifakı olarak bizleri davet ettiniz. Araya pandemi girdi, pandemide bayramlaşma olmadı, ancak pAndemi dönemi bitti, ve üzerine geçen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bir davet olmadı. Biz üzüldük" ifadelerini kullandı. 

 

PANDEMİDEN SONRA KİMYAMIZ DEĞİŞMİŞ!

AK Partili Meclis Üyesi İsmail Özen'e cevap veren Konak Belediye Başkanı Batur, "Bizim hatamız olmuş. Pandemiden sonra kimyamız değişmiş ondandır. Bizim bir hatamız, bu eleştiride haklısınız. Bundan sonraki ramazan Bayramında da tekrar birlikte oluruz" dedi. 

 
CHP Bornova'da delege seçimi krizle başladı... Mahallede seçim iptal!
 
DTO Başkanı Öztürk ‘Kemalpaşa’da her yer depo’ dedi, ekledi: Oyunu kuralına göre oynamaya başladık!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konaklı 4 Temmuz 2023 Salı 11:01

Bırakın orasıda Jandarmada kalsın kamunun yeri kamuda kalsın alıpta ne yapılacak önce kültür merkezi ardından da bir kısmı cemevi(karşı değiliz sadece alevi vatandaşlarımızın oturduğu yerlerde olmasını doğru buluyorum.) sadece mahallenin çevresinde 600 metre ileride selahattin akçiçek kültür merkezi var yada ne olacak katlı apartman olacak belediye halkına değilde parası olana iyi paraya satıp kültür etkinliklerinde parayı çarçur edecekler hiçbir şekilde gerçek icraat yok kendi belediye binalarını yıkıpta kaç senedir inşaata başlayamamış belediye başkanından başka birşey beklenmez Yeter Artık Çalışan Belediye Başkanı Vede Kentsel Dönüşümü yapabilecek Başkanlar istiyoruz Kültürel etkinlikler değil Halkın ihtiyaçlarını karşılayacak gerçek ele avuca gelecek icraatlar yapmanızı bekliyoruz Malum seçim yakın butür haberler hergün sosyal medyada görülecek taki başkan adaylıkları kabul edilip aday oluncaya kadar nasıl olsa aday gösterildik odun koysak kazanır misali düşünceye sahip belediye başkanları istemiyoruz. ilk defa seçime giren vede icraatları şeçilir seçilmez balayacak projeleri gerçek başkanları görmek istiyoruz.C.S.

Yorumu oyla      6      3  
kanaat 4 Temmuz 2023 Salı 10:41

gültepe imar çalışması ne oldu..

Yorumu oyla      3      3  
izmir 4 Temmuz 2023 Salı 09:44

alıp ne yapacaksınız?. var mı planınız yok. saçma sapan bir proje yapar ya da birilerine peşkeş çekersiniz ..yada en basiti kültür merkezi yaparsınız. başka ... başka yok

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'da dev isimler aynı sahnede şarkı söyledi
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan Aliağa Sanat ...
Narlıdere Meclisi'nden 'eşitlik' için imza!
Narlıdere Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ‘Avrupa Belediyeler ...
Çiğli Belediyesi’nden çocuklara özel atölye
Çiğli Belediyesi tarafından, 3-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ...
 
Avrupa Gençlik Başkenti yolunda Litvanya’dan destek!
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ...
Büyükşehir'den Nazilli'de yaz konserleri
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, "Yaz Konserleri" etkinlikleri ...
Aliağa Belediye Meclisi 4 Temmuz’da toplanıyor
Aliağa Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, 4 Temmuz 2023 Salı ...
 
Torbalı Belediyesi Madımak’ı anacak
Torbalı Belediyesi, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal ...
Alanında Türkiye'de ilk... İzmir’in yeni gastronomi üssü!
Karşıyaka Belediyesi’nin geçen Ocak ayında kente kazandırdığı Cordelion ...
Eğlencenin merkezi Oasis Aquapark
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Tetusa A.Ş yönetimindeki Çeşme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva