HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2013 Pazar - 15:12

DSP Ecevit'i andı: 'Cumhuriyet'in omurgası kırılmıştı'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit'in ölümünün 7'nci yıldönümü nedeniyle İzmir'de düzenlenen toplantıda, bazı kadın milletvekillerinin TBMM'ye başörtüsü ile girmesini "Cumhuriyetin omurgası kırılmıştır" sözleriyle değerlendirdi.

DSP Ecevit i andı:  Cumhuriyet in omurgası kırılmıştı

İZMİR - Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 7'nci yıldönümünde DSP Genel Başkanı Masum Türker ve partililer tarafından İzmir Gençlik Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle anıldı. Törende, Ecevit'in hayatını anlatan slayt gösterisi yapıldı. 'Pülümür'ün yaşsız kadını' adlı şiiri okundu. Toplantıya MHP ve SP İzmir il başkanları çelenk gönderdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, AK Partili dört kadın vekilin meclise başörtüsü ile girmelerine tepki göstererek, "Bir hukuki düzenleme olmadı. Bir yasama organizasyonu olmayan süreçte parlamentoya başı örtülü arkadaşlar girerken iki şeyi yaşadık. Parlamentoda Ecevit'e kimse tarafından sahip çıkılmadığını gördük. Bülent Arınç, Ecevit'i yerden yere vurdu. Arkasından sözünün geri alınmasını istedi. Ecevit'e yalnız DSP'liler destek oldu" dedi.

'ECEVİT BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI DEĞİLDİ'
Masum Türker, Ecevit'in başörtüsüne karşı olmadığını ve geçmişten bu yana başörtülü kadınların parti teşkilatında da görev yaptığını ve yapmaya devam ettiğini hatırlattı. Türker, yakın zamanda başörtüsünün devletin çeşitli kadrolarında zorunlu hale getirilebileceğini öne sürerek şöyle konuştu: "Ecevit hiçbir zaman başörtülülere karşı olmadı. Partimizdebaşörtülü ilçe başkanı vardı ta o zamanlardan. Bugün de var. Ecevit'in karşı çıktığı şey, bir uzlaşma olmadan başörtüsünü bahane edip devlete meydan okuyup, yarın öbür gün Cumhuriyet'e karşı çıkmaktı. 29 Ekim'den iki gün sonra, Cumhuriyet'in omurgası kırılmıştır. Sen hiçbir yasal düzenleme yapmayacaksın, alt yapı organize etmeyeceksin, kanun olmadan 'bir kere delinmekten bir şey olmaz' diyeceksin. Baş örtülü niye olmasın? diye sorulacak ve bir süre sonra herkesin baş örtülü olmasını isteyeceksin. Hatta bazı başı açık kadınların kocaları evlerinde eşlerine yalvaracak başını kapat diye. Devlette ise, bazı birimlere seçilebilmek için karısının başörtülü olması şartı aranacak. Ve kocalar evde ya yalvararak ya da şiddete başvurarak karılarının başlarını örtmesini isteyecek."


ARINÇ ÖZÜR DİLESİN'
DSP Genel Başkanı Türker, başörtülü vekillerin meclis kapılarını aralamasının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, merhum Ecevit'e yönelik bir takım açıklamalarda bulunduğunu ve bu söylemlerden dolayı özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Türker şöyle konuştu: "Buradan 'hodri meydan' diyorum ve davetiye gönderiyorum. İstediği kanalda tartışalım. Ecevit hakkında sarf ettiği o günkü sözleri için özür dileyene kadar da onun yakasından düşmeyeceğim. 'Ecevit artık bizle' diyenler, onun kullandığı sözleri konuşmalarında kullananlar, o gün Arınç Ecevit'e meydan okurken salonda değildiler. Bugün konuştuğumuz, eksikliğini hissettiğimiz Ecevit'i, parlamentoda savunacak birisi olmadığı için bu sözleri söylüyorum. Arınç'ın konuşması tehditti. Kime? Sizlerden Ecevit'i içinde hissedenlere. 'Bakın böyle yapanlar parlamento dışında kalırlar' demek bir tehdittir. Arınç TRT ve Anadolu Ajansı'ndan sorumludur. Oturalım baş başa. Merve Kavakçı'nın durumunu alkışlayanlardan biri olarak oturacağım. Dinimizi de konuşacağız meselelerin arka perdesini de konuşacağız."(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan PM'de kritik açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık edeceği Parti Meclisi ...
Nazmi Aydın: Kemalpaşa hizmetin adresi olacak
AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan aday adayı Nazım Aydın, Kemalpaşa’nın ...
Türeli'den Bakan Güler'e: 'Jandarma kır polisi mi oluyor?'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Enver Dündar Bornova'ya 'Halkın belediyesi'ni anlatıyor
“Halkın Belediyesini Kuralım” sözü ile çalışmalarını sürdüren CHP Bornova ...
Fikret Kar'dan ESBAŞ'a anlamlı ziyaret
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar, Ege Serbest Bölgesi ...
Güler'den 'türban'a sert çıkış: "Dünyada ihvan rejimleri...."
CHP’li Birgül Ayman Güler, “Dünyada ihvan rejimleri bir bir çökerken, ...
 
AK Partili Mustafa Arslan'dan miting gibi adaylık açıklaması
Buca Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, ...
CHP'li vekilden sevindiren 'kredi kartı' teklifi
TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile, kredi kartı ana para borçlarının 120 ...
Denizli’den bombardıman: Kocaoğlu, çöp, EXPO ve seçim!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva