HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2013 Pazar - 09:22

Denizli’den bombardıman: Kocaoğlu, çöp, EXPO ve seçim!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun belli dönemlerde bazı şeylere öncelik verdiğini fakat doğru düzgün hiçbirisini yapmadığını ifade etti. Denizli, “Başkanın bazı hevesleri var. Ona göre konular üzerinde çalışır. Sonra dosya kapanır ve hiçbir şey olmaz” dedi. Kocaoğlu’nun çöp konusu başta olmak üzere birçok meselede ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket ettiğini ifade etti. Denizli ayrıca EXPO konusunda da yerel yönetimlerin çalışmadığını söylerken yerel seçimler için de,”Yıldırım’lı İzmir farklı olur” diye konuştu.

Denizli’den bombardıman: Kocaoğlu, çöp, EXPO ve seçim!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli önemli açıklamalarda bulundu. Radyo Pause’de yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına katılan Denizli, birçok konuda değerlendirme yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’a yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi ile ilgili yaşanan tartışmalara değinen Denizli, son olarak TMMOB’a bağlı odaların temsilcilerinin gezdiği bölgenin tesise imkan vermediğini söyledi. Denizli, yerel hizmetlerden, EXPO’ya metro çalışmalarından seçimlere kadar birçok konuda konuştu.
 
AĞZINDA ÇEVRE VAR AMA İCRAAT YOK
Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili tartışmaların ardından 4 milyonluk bir kent olan İzmir’in bir modern tesisinin olmadığının ortaya çıktığını, herkes tarafından anlaşıldığını dile getiren Denizli, “Harmandalı vahşi depolama yeri. Şu anda orası çok tehlikeli… Daha önce ‘pimi çekilmiş bir bomba’ dedik. Çok ciddi bir tehlike ile yaşıyoruz. Bu mesele yılda bir, iki yılda bir başkanın o günkü önceliklerine, heveslerine göre gündeme gelir. Başkanın böyle hevesleri var. Siz şimdi ‘stadyum’ diye üç tane soru sorun üç ay boyunca stadyum konusuna çalışabilir. Konuyu değiştirin, başka bir yere geçin ‘çevre ya da körfez’ dediğinizde size gelen basın bültenleri bu konularla ilgili olur. Sonra o konu kapanır. Dosya kalır ve hiçbir şey de bitmez. Aynı anda 8-10 ve 20 iş bir arada götürülmez. Böyle modalar ve hevesler var. Zaman zaman bizim şimdi olduğu gibi çöp tesisi hevesimiz de oluşabiliyor. O arada heyecanla bir takım yerler bulunuyor. Bu yerlerle ilgili olarak çalışmalar yapılıyor. Nedense bu yerler hem ‘olmaz yerler’ oluyor. Öyle bir durum var. Başkana ‘ne olacak’ dediğinizde ‘en yeni teknoloji olacak, teknoloji gelişiyor’ diyor. Biz böyle dokuz buçuk yıl geçirdik. Sonuçta katı atık bertaraf tesisi olmayan bir kentte yaşıyoruz.  Ağzında ‘çevre’ olan ama çevre ile ilgili en az icraatı olan belediyelerden birisi olduğunu ifade etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi gizli saklı çöp tesisinin yerini belirledi. Bundan daha önce ne belediye başkanlarının ne de kamuoyunun haberi yoktu. Biz başında da ‘bu işler böyle olmaz’ dedik. Yani bir çöp tesisinin yerini 3-5 bürokratınızla bir odaya girerek yapamazsınız. Bugün ne söylediysem geçmişte de o zaman söyledim. Ben ‘başkan şaka yapıyor’ sandım. Karşıyaka Yamanlar’ı çok iyi bildiğim için ona inanamıştım. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte aynı durumdayız. Bunun bir şaka olduğuna kanaat getirdik ve inanamadık” dedi.
 


KÖR BİR İNAT…
Bir projenin kente sunulurken gizli saklı değil açık ve şeffaf yapılması gerektiğini de dile getiren Denizli, “Başkan odaları aldı bölgeye inceleme gezisi yaptı. Onlar istemese götürmeyecekti. Eliyle gösterdi. Buna da inanamadım. Bu kentte çöp tesisi yapmanın yolu ve yöntemi bellidir. Yerel demokrasi, katılımcılık diyorsanız gereğini yapın. Ben ‘dört alternatif yer belirleyin ve kentin dinamiklerinden yararlanın’ diyorum. Bu dinamikler üniversiteler, ilçeler, bilim insanları ve STK’lardır. Onu konuştuktan sonra anlatın. Dünya’yı yeniden keşfetmiyoruz. Yeni bertaraf sistemleri var. İzmir’e en uygun ve ekonomik olanlarını da ayarlayın ve halka gidin. Vatandaşa da ‘mutabakata vardık’ diye anlatın. Kentin katılımı ile birlikte yer belirlensin. Benim feryat figan durumu anlatmamam gerekçesi budur. İkinci gerekçe de Yamanlar’a çöp tesisi olmaz. Çıkıp ‘yaptırmam’ dediğimde benim için ‘ya nasıl olur, niye böyle diyor’ diyorlar. Yine aynı düşüncedeyim. Burada kör bir inat var. Onun karşısında da bilimin, aklın ve vicdanın ortaya koyduğu veriler var. Ben sonuna kadar mücadele edeceğim.  STK’lar tavır koyabilirler. Benim gördüğüm manzara ÇED sürecinin olumlu çıkmayacağı yönündedir.  Biz ÇED sürecine zaten karışamayız. Bakanlıkların ilgili birimlerine yazı yazılmış. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sorulduğu zaman ‘plan değişikliği onayı veremeyiz’ dedi zaten. Birçok maddeyi sıralamış. Önce belediyenin ÇED raporu alması lazım. Bunun farkında bile değiller. O bölgeyi biliyoruz. Vicdanımız ve gözlemlerimiz buna izin vermez. Karşıyaka Belediyesi rapor hazırlattı. Bilim insanlarından alınan görüşler var. Karşıyakalı istemiyor. Raporlar, kanaatler var. Bir geri adım atılması gerekiyor. Bir yerel seçim süreci yaşanıyor. Bu sürece giderken bir biçimi ile başkan bir yerlerde görev almak isteyenleri susturmaya çalışıyor. Başkan bu yöntemi kullanıyor.  Çok temel olan bir şey yani adaylık var. Ortada ‘Aziz amca beni aday yap’ durumu var. O yüzden Aziz amcaya karşı çıkmamak gerekiyor.  Yoksa normal şartlarda Karşıyaka ile ilgili olarak CHP içinden de çok ciddi seslerin çıkacağını düşünüyorum. Siyasi süreçten dolayı bir şey denilmiyor. Yeniden aday olmak isteyenler, göreve talip olanlar karşı çıkamıyor. Eksik kalıyorlar. Ortada ‘gelirim vapur iskelesinin karşısına bile çöp tesisini kurarım. Nasıl olsa halk bana oy veriyor’ mantığını güdenler var. Mesele Karşıyaka’nın değil İzmir’in meselesidir. Doğru adımları atmak zorundadır.  Ortada ‘ben yaptım’ oldu mantığı var. Bunu daha önce başka süreçlerde de yaşadık. Gemi ihalesinde yaşadık. O zaman da ‘iyi ki itiraz etmişim’ dedim. Biz yerli firmalar alsın istedik. İlk gemi ihalesi iptal edildi. Yine 60 yaş kartları ve itfaiye erlerinin alınması konusunda bile iyi ki inat etmişim. Benim gücüm İzmirliden yana. İzmirlinin arkamda olduğunu biliyorum. Ben de mücadele ediyorum. Onlar da bana destek veriyorlar” diye konuştu.
 
EXPO’DA YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞMIYOR
27 Kasım’da yapılacak EXPO 2020 oylaması öncesinde çıkan tartışmaları değerlendiren Denizli, İzmir’in aday olduğu bu yarış için ortaya atılan “Yerel yönetimler geri planda bırakıldı” eleştirilerini de yanıtladı. İmar planları, çöp ve katı atık tartışmalarına da değinen Denizli, “EXPO meselesi çok önemlidir. İzmir’e baktığınızda orta vadeli projeksiyon yaptığınızda ciddi bir kaldıraç. Başka bir hedefi yok kentin. Kent EXPO ile gelişecek. Sosyal ve kültürel anlamda büyüyecek. İlk adaylığımızda seçimi kaybettik. Şanslı iken elimizden gitti.  O zaman güçlü rakipler, yoğun çalışma yoktu. Hükümet yeniden inisiyatif kullandı ve ‘en uygun kent’ dedi. Yeni süreci başlattık. Zaten tecrübelerimiz var. Hükümetin çok ciddi desteği var. Bir takım pazarlıklar, çalışmalar ve önemli lobi faaliyetleri yapılıyor. O yüzden CHP’li yöneticilerin ‘bu işler yerel yönetimlere bırakılmalıdır’ söyleminin doğru olmadığını ifade ediyorum. Yerel ayakları olmalı ama hükümetler ve dışişleri bakanlığının girişimleri çok önemlidir. Cumhurbaşkanı ve başbakanımızın masasının üzerinde EXPO gündemin ilk üç maddesi olarak duruyor.  Bu çabaya karşılık acaba yerel yönetimler farkında mı ve bu çabayı desteklediler mi?  Ben gerekli desteğin yerel yönetimler anlamında verildiğini düşünmüyorum. Bir araç yolda kalıyor. El atmanız gerekiyor. Birileri itiyor, diğerleri de sadece elini koyuyor. Yerel yönetimler bu konuya asılmıyor, destek vermiyor” dedi.
 


BİRİNCİ ÖNCELİK OLMALI
EXPO’da kesinlikle yerel yönetimlerin dışlanması gibi bir meselenin söz konusu olmadığını da ifade eden Denizli, “Dışlanmak diye bir şey söz konusu değil. Bu İzmir’in meselesidir. Siz belediye başkanı olarak o koltukta oturuyorsanız ve kenti temsil ediyorsanız EXPO birinci önceliğinizdir. Ben hangi görevi nasıl yaptığınızı değil bu göreve ne kadar emek harcadığınızı ölçerim. Çok büyük bir organizasyondan bahsediyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeler lokomotif olduğunda kendileri dışında diğer dinamikleri harekete geçirebilecek özelliklere sahiptir. Yeni yeni mektuplar yazılıyor. Dinamiğin hareketlenmesi lazımdı. Bu mesele belediyenin sorumluluğundadır. Tabi ki bu organizasyonun yönlendirme ve yürütme korulu var ama bu kentin şehr-i emin’i, geleceğini emanet ettiğiniz bir kurumdur yerel yönetimler. Yerel yönetimlerin su, çöp, altyapıdan daha farklı görevleri olmalıdır. Gerekli çaba yeterince sarf edilmedi. Şehre girdiğinizde geçen oylama döneminde ‘bu kent EXPO adayı’ diyordunuz. Ben de o zaman süreci yakından izledim ve STK başkanıydım. Şimdi gelin ‘bu kent aday’ demezsiniz. İstanbul’da bile EXPO adaylığı ile ilgili İzmir’den daha çok bilgi, tanıtım var. Onları gördüğünüzde aday şehir İstanbul mu diye düşünüyorsunuz. Ben turist indiğinde taksi şoförünün, ikili görüşmede iş adamının karşısındakine ‘bu kent EXPO adayı, biliyor musun’ demesini isterim. Maalesef biz bunu söyletemedik. Bizim bir eksiğimiz yok ki. Kaynak var, bütçe var ama yerelde çalışma yok. Eski Atlas Oteli’ne bir dev afiş asıldı. Aslında oraya da baktığınızda bu kentin sahibi var mı yok mu onu da ayrıca anlayabilirsiniz. Bence bu kentin sahibinin olmadığının en büyük göstergesidir. İnisiyatif kullanmama anlamında da bir örnektir” diye konuştu.  Denizli, EXPO 2020’den umutlu olduğunu, kazanılmaması halinde de yatırımların yine yapılacağını da sözlerine ekledi.
 
İZMİR’DE ULAŞIM YEREL YÖNETİMLERE BIRAKILMAMALIDIR
İzmir’in altyapı ve ulaşım konusunun her geçen gün sorun olduğunu da ifade eden Denizli, kolay ulaşım ve rahat seyahat kavramlarının İzmir’de geçerli olmadığını söyledi. Denizli, “Bir yere 15 dakikada gidildiğini söylüyorlar. Onların hayali bu... Hayale inanıyorlar. Sadece ulaşım konusunda değil İzmir’de diğer konularda da ‘her şey güzel’ dedikleri için rahatlıkla ulaşırlar. Ben ulaşamıyorum. Benim gibi İzmirliler de ulaşamıyor. Ulaşım sorunu 10 yıllık bir meseledir. 10 yılda 700 araç İzmir trafiğine girmesine rağmen yapılan otopark sayısı sadece 2 bin araçlıktır. Ben daha önce ‘her halde Büyükşehir Belediye başkanı bu araçları katlayıp cebimize koyduğumuzu düşünüyor’ demiştim. Aynı fikirdeyim. Araç trafiğinden ziyade toplu ulaşım sıkıntısı var. Durakların hali ortada… İnsanlar sıkıntı yaşıyor. Bizim tahminimizden daha kötü bir durumda. Otopark paralarını başka yerlerde kullanamıyorsunuz. Belediye o paraların faizini bile kullanamıyor. Beş yıl önce seçim bildirgesinde yer alan otoparklarla ilgili de bir şey yok. CHP tarafından bakıldığında ‘yollarda gidiliyor, ulaşımda sorun yok’ anlayışı var. Ama İzmirli ‘sorun var, gidemiyoruz’ diyor. O halde kentin trafiğine CHP halktan farklı bakıyor. İzmir’in anladık ki ulaşım meselesi yerel yönetimlerin inisiyatifine bırakılamayacak kadar önemli bir konudur. Bu yüzden müdahil olmaya karar verdik ve İZBAN’ı ortaklaşa hayata geçirdik. Konak Tüneli, otoyollar, çevre yolları ve hızlı tren de geliyor. İzmir’in ulaşım sorununa hükümet neşter vuruyor” diye konuştu.
 
EKSİKLİĞİ ÜZERİNDEN ATIYOR
Denizli, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kent içi ulaşım sorunu ile ilgili emniyet müdürlüğü trafik ekiplerini sorumlu tutması konusunda da değerlendirme yaptı. Denizli, “Karşınızda size inanmaya hazır bir kitle varsa konuşmanızda bir sınırınız olmuyor. Sayın başkanın durumu da aynen böyle. Kendisi ‘karşımda inanmaya hazır kitle var. Ne söylesem kabul edecekler’ diye düşünüyor. Hiçbir inandırıcılığı olmayan konularda bile rahatlıkla cümleler kurabiliyor, söyleyebiliyor. Burada Büyükşehir belediye başkanının eksik yaptığınız, yapamadığınız, beceremediğiniz bir konuyla ilgili bir başkasını suçlayarak, onu sorumlu tutarak kendinizi temize çıkarmak gibi bir yöntemi var. Bu yöntemi ulaşımda da, trafikte de her konuda bakış açısı var. Ne olursa olsun ya hükümet, ya da Ankara yapmamış oluyor, eksik hareket etmiş görünüyor. Bu makamlar sorun çözme makamıdır. Sorun üretme ve şikayet etme makamıdır. Ben hiçbir zaman İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer muhalefet partilerinin belediye başkanlarının ağzından bu kadar şikayeti hiç duymadım. Bu kadar çok konuşan bir yerel yönetim görmedim. Gazeteleri, ajansları taradığınızda en çok konuşanın CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu görüyorsunuz. Ne kadar çok şikayet ettiğini, medyayı yönlendirdiğine tanık oluyorsunuz” dedi.
 
METROYU GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARTTIK
Kentte en çok eleştirilen metro konusu hakkında da konuşan Denizli, bitmeyen metro çalışmaları için “hangi uçak havada kalıyor ki” ifadesini kullandı. Denizli, “Metro da bir gün bitecektir. Bitmemesi söz konusu değil. Onlarca, yüzlerce kilometre uzunluğunda bir metrodan değil Üçyol-Üçkuyular arasındaki metro hattından bahsediyoruz. Ayrıca İzmirli’nin kafasında metronun bitmesi ya da bitmemesi yönünde bir soru işareti olduğunu da düşünmüyorum. O başka mesele. Biterse iyi bir şey olacak. Bitmezse de orada yıllardır yapılan bir kazı, çalışma var zaten. Biz hayatımızdan metroyu çıkardık. Sayın başkan bunun farkında değil. Özellikle o bölgede yaşayanlar ki ben de orada oturuyorum. Öylesine manzaralarla karşılaştık, öyle şeyler gördük ki. İnsan hani hayatında kötü bir şey görmek istemez ve onu hayatından çıkartır ya metro da bizim için öyle oldu. Hayatımızın odak noktası değil. Bitirse de bitirmese de artık önemini, değerini kaybetti. Burada ciddi iş bilmezlik, becerisizlik ve koordinasyonsuzluk var. Bu işe başlandığında başka kentlerde de yapımlar vardı. Onlar başını aldı gitti. Siz doğru adım atamazsanız ileri giden şehirlerin arkasından merakla bakarsınız” diye konuştu.
 
PARAYI CEBİMİZE Mİ KOYUYORUZ?
Denizli,  kentte tartışmalara neden olan il özel idaresinin mallarının paylaşımı, özelleştirmeler ve plan değişiklikleri hakkında da açıklama yaptı. Denizli, “Bornova Ağaçlı Yol’da özelleştirme yapıldı. Karayolları’nın arazileri satıldı. Binalar eskiden yapıldığında şehirlerin dışındaydı. Şimdi merkezinde kaldı ve değerlendi. O kaynağın devlete gelmesi ve kamuya aktarılması gerekiyor. Çıkıp ‘yapılmasın’ diyorlar. Peki ne yapılsın? Karayolları yeni yerine taşınacak. Orası bir değer taşıyor. Burayı atıl mı bırakalım. Özelleştirmeden gelen parayı cebimize mi alıyoruz? Hükümet başka bir ülkeye götürmüyor. Bu kentte kalıyor, bu kentin projelerine veriliyor. Ankara-İstanbul yolu, tüneller, geçitlere gidecek. Özel arazilerle bir işlem yapılsın ama kamunun malları öylece kalsın. Bu olmaz. Yapılan doğrudur. Açık bir ihale yapılıyor. İhaleye girenin kim olduğu önemli değil. Aslında ihalede İzmirliler bir araya geldi ve aldı. Eskiden İstanbul, Ankara gelirdi ve götürürdü. Şimdi kendi adlarına iş yapacaklar. Bu durum alkışlanmalıdır. Keşke diğer özelleştirmelerde İzmirli firmalar katılsa ve alsalar” dedi.
 


MALLAR İHTİYACA GÖRE VERİLİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Özel idarenin malları yerelindir, belediyede kalmalıdır” diyerek tepki gösterdiği mal paylaşım meselesine de değinen Denizli, “Bu tepkiyi anlamak mümkün değil. İzmir’in malını başkasına peşkeş çekmeyiz diyorlar. İzmir’in malı nereye gidiyor? Bu mallar dağıtılacak. ABD’ye mi, İsrail’e mi vereceğiz. Bakanlığa gitse de bir değerdir. Balçova Termal, başka yerler var. Bu mallar Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlıklarına veriliyor. Şu anda oluşturulan komisyon da kimseye bir şey vermedi. Niye feryat figan ediliyor? Belki ‘şurası belediyede, burası bu bakanlıkta kalması doğrudur’ diyecekler. İzmir’in malı İzmir’in değeridir. Hak ettiği biçimde dağıtımı da yapılır. Sürekli ‘mallar bizim’ demenin anlamı yok. Bu mallar Türkiye’nin, hükümet kaynakları ile yapılmış mallardır. Bunları cebimizden mi yaptık. Devletin kaynağı ile yapılmış mallar Türkiye Cumhuriyeti’nin malıdır. İhtiyaca göre herkesi verilebilir. Ulaştırma Bakanlığı’nın ihtiyacı vardır ve orada bir proje yapılacaktır oraya verilir. Böylesine düz mantıkla olaya bakılmasını anlamak mümkün değildir” diye konuştu.
 
ÖZEL ANLAM YÜKLEMEYE GEREK YOK
Yerel seçim sürecine de değinen Denizli, AK Parti genel merkezinin İzmir’e bakışını anlattı. Denizli, “AK Parti açısından İzmir hiç iktidar olunamayan bir yer. Bazı ilçeler vardı kaybedildi. Sadece Bayındır var. Medyada ‘İzmir olmazsa olmaz’ ifadeleri çıkıyor. Bunu biraz da CHP’liler pompalıyor. Alacağız-vereceğiz ilişkisini güçlendirerek kutuplaştırıyorlar. Buradan nemalanıyorlar. Böyle bir şey yok. Diğer 80 ilde nasıl talepkar isek İzmir’de de o kadar talepkarız... Bu anlamda İzmir’e özel bir anlam yüklemenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Diyarbakır, İstanbul, Antalya daha mı az önemli. Masanın üstüne Antalya ya da İzmir’i koysanız Antalya bile tercih edilebilir. Çünkü özel bir önemi var. Daha önce yerel yönetimde iktidardaydık. O yüzden ‘insanlar şimdiki yönetimin ne kadar kötü olduğunu gördü’ denilebilir. AK Parti her yeri istiyor. Doğru işler yaptık. İzmir de doğru işlerden faydalansın. Şehircilik anlamında enerjiyi görsün.  Kentler yönetim biçimlerini kendilerini takdir eder. Memnun iseler devam ederler, değillerse tercihlerini değiştirecekler. 2011 yılından bu yana ciddi oy artışımız var. Terazi dengeye geldi. Ondan sonra çok ciddi çalışmalar yapıldı. Projeler ortaya konuldu. Yapılanları halk görüyor. İnsanların aklında soru işaretleri oluşmaya başladı. İzmirliler fiziki altyapı konusunda ‘benim çocuklarım böyle bir kentte mi yaşamalı’ diyor.  Artık göç alan değil göç veren durumuna gelmiştik.  Değişim isteğinin hiç bu kadar yoğun olduğu bir dönem yaşamadım. İzmir artık değişimi istiyor. Bu isteğin vücut bulacağı yer AK Partidir” dedi.
 
YILDIRIM’LI İZMİR FARKLI OLUR
Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığı konusunda da fikirlerini söyleyen Denizli,  “Kişilerin katacağı çok şeyler olur. Kişilerden ziyade yönetim, anlayış değişmelidir. AK Parti İzmir’e gelirse daha kolay işler yapılacak. Meseleler problem haline gelmeden, birileri suçlanmadan halledilecek. Ortak akıl ile kent yönetilecek. Kent son 10 yılda çok yoruldu. İzmir çok sahipsiz... Değişimin 30 Mart’ta olacağına inanıyorum. Terazi bu seçimde dengelenecek. Kazanmak için yola çıktı. Benim belediye başkanlığı ile ilgili talebim, çabam yok. Bu dönemi milletvekili olarak tamamlamak istiyorum. Beş yıl değil üç yıl sonra AK Partili Büyükşehir ve ilçeler olduğunda tanınmayacak bir hale gelecek. 2009 yılında İzmir’e girdiğiniz noktaya bakın, şimdi de bakın. Aynı durumda. CHP iktidarda kalırsa yine aynı İzmir’de yaşayacağız. Sadece umutlarımız olacak” diye konuştu.
 
Denizli ayrıca, “Binali Bey ismi çok gündemde.  Sayın bakanımızın kente çok farklı şeyler katabileceğini düşünüyorum. Olur mu olmaz mı bilemiyorum ama ‘Yıldırım’lı İzmir’ çok farklı bir İzmir olurdu” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
miisafiir 4 Kasım 2013 Pazartesi 14:53

23.46 ankara da 23 km raylı sistem var 20 yıldır.neyin sefasını sürmüş insanlar.onu da zaten chpli başkan yaptı.

Yorumu oyla      12      6  
İZMİRİM BEN 4 Kasım 2013 Pazartesi 09:28

Bir kesim laikliğe, cumhuriyete ve Atatürkçülüğe sarılmış, kendisine korku duvarları örüyor. Kafalarına siyasi çıkarları uğruna öyle yerleştirmişler. Şuna inanalım; ülkemizi halkımız istediği için laiklik, cumhuriyet, demokrasi ve Atatürkçü değerlerden kimse, hiç bir siyasi parti koparamaz. Tam tersine Avrupa standartlarında evrensel demokratik değerlere ulaşacak yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Hangi siyasi parti iktidarda olursa olsun aynı yolda yürüyeceğiz. Kimsenin korku duvarları örmesine gerek yok, kimsenin halkın çevresine korku duvarları örmesine hakkı da yoktur. Sevgili Halkımız Korkmayınız, korku duvarlarını aşınız, aydınlık TÜRKİYE demokrasi ile mümkündür. O da yeni yeni gelmeye başladı. Demokrasi evrensel standartlara ulaşmaya başladıkça, eşitlik ve özgürlük artarak devam edecektir. Geçmişi hatırlayınız, güdülen hükümetleri unuttunuz mu? Perde önünde Hükümet, arkasında onu yöneten militarizm vardı...

Yorumu oyla      17      9  
BENDE İZMİRLİ 4 Kasım 2013 Pazartesi 09:09

İZMİRLİYE CEVAP BAŞÖRTÜLÜNÜN YANINDA DEĞİLDE SARHOŞLARIN YANIDAMI OTURAYDI

Yorumu oyla      16      9  
bülent ışık 4 Kasım 2013 Pazartesi 08:13

Bitmeyen metro çalışmaları için "hangi uçak havada kalıyor ki" demiş aynı şey iktidarda kalmak içinde geçerli.

Yorumu oyla      14      9  
İSTEYENİN BİR YÜZÜ NERMEYENİN İKİ YÜZÜ 3 Kasım 2013 Pazar 23:46

hizmeti melih gökçek yapmadıysa devlet yaptı sefasını herkesim den insan sürüyor yapamadıysa da söyledi hükümeti ne onlar da yaptı %85 izban ı yapan izmir belediyesi, %15 ni hükümet yaptı dedi ya sayın aziz başkan güzel olmadı mı? şim di yüzde on beşlik kalan işi bitirmeye gücümüz bile yetmemiş se devletten yardım isten miş se bu ayıp değil gücünün yettiği kadar yaparsınız, gücünüz yetmiyor sa halkın için vatandaşın için isteyecek sin yardım gelmez ise işte o zaman biz istedik yardım gelmedi diye siyasi olarak konuşulur, 20 yıl bir belediye başkanı olan biri sin den hizmet beklenemez zaten sırtını partisine verdimi geri si hikaye ,başkan yapmadımı partisi yapacak çünkü kaybet me korkusu var onu da onutmamak gerekir

Yorumu oyla      14      8  
izmirli 3 Kasım 2013 Pazar 22:04

sayın denizli siz önce çağdaş Atatürkçü Laik İzmirli bir Türk Kadını olarak O Türbanlı kadının yanında ne işiniz vardı? İçinize nasıl sindirebildiniz O tabloyu onun yanıtını verin? Expo çöplük möplük teferruat...

Yorumu oyla      16      12  
3 Kasım 2013 Pazar 16:41

ilknur hanım melih gökçek ibb başkanı olsun.o metroyu bitirir:))

Yorumu oyla      24      7  
miisafiir 3 Kasım 2013 Pazar 16:19

ibb yi metro konusunda eleştirenler ilk önce ankara ya baksın.istanbul belediyesi ne yapıyor.4 metro hattı+marmarayı belediye mi yaptı.ankara da kaç tane otopark var?bunlar metroyu yapamaz ama bizim belediyelerimiz yapar son derece komik.melih gökçek 20 yıllık başkan kendi yapıp da açtığı metro durağı yok.bırakın hat yapmayı.

Yorumu oyla      23      11  
4 MİLYON İZMİRLİ...Artık GÜN SAYIYOR 3 Kasım 2013 Pazar 15:59

Her şehrin kendine göre bir Bir döüşüm yılı bir şans yılı vardır...2014 MART AYINDAN İTİBAREN BÜYÜK TÜRKİYE GÜÇLÜ TÜRKİYE nin SOSYAL , EKONOMİK , KÜLTÜREL ve SPORTİF ALANLARDA ATILIM,DÖNÜŞÜM ve KENTSEL YENİLEN ME Hamlelerinin Başlama ve ALTIN VURUŞUN Yapılacagı tarihtir. YAMANLARDA ÇÖP ALANI YAPMAYI PLANLAMAK...İZMİRLİYE YAPILACAK EN BÜYÜK Hakarettir...Bu neden le 4 MİLYON İZMİRLİ Sandıkta CHP. ye ve Aziz KOCAOGLUNA DUR DEMELİ...Nasıl ? ve Neyle ? İZMİRİN AK PARTİSİYLE , AK OYLA RIYLE... oylar, AK PARTİYE...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      21      22  
HUSEYİN AHMETOĞLU 3 Kasım 2013 Pazar 14:56

BU KALKAN EL ÇOK ANLAMI OLMALI YANDIN MASALCI AZİZ AMCA.İZMİR HAYIRLI OLSUN YAKIŞIR

Yorumu oyla      22      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli aday adayı Arslan’dan BALAT-DER’e ziyaret
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Çiğli Belediye başkan ...
Hüseyin Aslan’dan binlerin desteğiyle miting gibi adaylık açıklaması
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kendisine desteğe gelen binlerce ...
Bayraklı aday aday Öncel’den EKAF’a ziyaret
Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Ege Karadeniz Federasyonunu ...
 
Bahçeli’den çok sert sözler: Malum PKK'lıya ödül verdin...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'de aday tanıtım toplantısında ...
AK Parti'de Yorgancılar Gaziemir'e talip
Gaziemir Engelliler Dernek Başkanı Gülgün Yorgancılar, AK Parti’den Gaziemir ...
CHP’li 5 İzmir Milletvekili’nden 5 sert çıkış!
Güven ‘4 çocuk’u, Çıray Suriyeli mültecileri, Aksünger NSA’i Meclis’e ...
 
Yüksel’den İktisat Kongresi’ne sert eleştiri
CHP İzmir Milletvekili yazılı bir açıklama yaparak 5.İzmir İktisat Kongresi ...
Çıray Suriyeli mültecileri Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili, Sağlık Komisyonu ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray; ...
Erdoğan’dan Cumhuriyet mesajı: İzmir de bizim Marmaray da!
Başbakan Erdoğan Kızılcahamam kampında partililere seslendi. Bir saati ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva