HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2013 Pazar - 14:58

Kılıçdaroğlu'ndan PM'de kritik açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık edeceği Parti Meclisi toplantısında önemli mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu ndan PM de kritik açıklamalar

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık edeceği Parti Meclisi toplantısı öncesi güncel olayları değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili 4 kadın milletvekilinin başörtüleriyle geldiği TBMM Genel Kurulu'yla ilgili "Bu hafta parlamentoda gerçekten bir tarih yazdık. Biz çok önemli bir gerçeği Türkiye'nin gündeminden sildik, aldık. Artık hiç kimse türban üzerinden mağduriyet edebiyatı yapamayacak, onu ellerinden aldık. Hazırlıklarını ona göre yapmışlardı, saldırılarını da ona göre hazırlamışlardı, tam bir bozguna uğradılar" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de toplandı. Kılıçdaroğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada sözlerine, "Bu Parti Meclisi'nin Türkiye'nin demokratikleşme hamlesinde önemli açılımlar gerçekleştireceğine inanıyorum" diyerek başladı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında 6. ölüm yıldönümünde CHP'nin eski Genel Başkanlarından Erdal İnönü'yü de anarken, "İnönü soyadı gibi ağır bir yükü taşıyordu, o yükün hakkını verdi. Hiçbir zaman siyasette ikircikli bir tavır sergilemedi. Güvendiği şeylerin arkasından gitti. Yasaklara karşı direndi, darbelere karşı direndi. Siyasete atılacaktı, 12 Eylül Ona yasak getirdi, direndi" diye konuştu. Bu nedenle CHP'nin her yönüyle eleştirilebileceğini ancak demokrasi konusunda eleştiri kabul edemeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Demokrasi için bu kadar bedel ödeyen, milletvekilleri tutuklanan başka bir siyasi parti yoktur. Demokrasi konusunda bu kadar ağır bedeller ödeyen bir partiye 'Demokrasiyi getirmediniz' demek en hafif deyimiyle tarihi bilmemek demektir. Demokrasi konusunda gövdemizi taşın altına koyan bir partiyiz. Özgürlükler konusunda bizim yaptığımız çabayı kimse yapmamıştır. Bu ülkede demokrasiden söz ediliyorsa, herkes dönüp tarihe baksın. Biz yolunu bulanların partisi değiliz, dün kurulup bugün ahkam kesen bir parti değiliz. Bütün söylemleriyle Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyan partiyiz. 90 yıllık geleneğinde demokrasi savaşını veren partiyiz."

"HERKES HADDİNİ, YERİNİ BİLECEK"
CHP'li olmanın kolay olamadığını, CHP'li olmanın demokrasi ve özgürlük konusunda bedel ödemeye hazır olmak demek anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz çok partili yaşamı getirdik ama bu ülkeye sosyal demokrasiyi de getirdik. Onun için de bedel ödedik. Solun halktan yana, yoksuldan, ahlaktan yana bir politika olduğunu anlatmak zorunda kaldık, en ağır eleştirilere karşın anlatmak zorunda kaldık. Geldiğimiz noktada, o kadar öykündü ki bir diktatör, 'Biz de Sosyalist Enternasyonel'den teklif aldık, bizi de oraya kabul edecekler, CHP'yi çıkaracaklar' diye... Daha düne kadar bize en ağır eleştirileri yapan kişi, bu kişiydi. Herkes haddini ve yerini bilecek. CHP ile oturup konuşacaksınız adam gibi konuşacaksınız. Ülkenin tarihini bileceksiniz, dünya tarihini, dünyanın dengelerini bileceksiniz, Ortadoğu'yu bileceksiniz" diye konuştu.

"CAMİ AVLUSUNDA MİTİNG YAPAN ADAMIN BU ÜLKEYE HAYRI OLMAZ"
CHP'nin demokrasiden ve özgürlüklerden asla ödün vermediğini, CHP'nin kimsenin etnik kimliğiyle uğraşmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "CHP, 'herkesin kimliği kendi şerefidir' diyen tek partidir. Etnik kimlik üzerinden siyaseti 19. yüzyıl siyaseti olarak, çağdı bir siyaset olarak görürüz" dedi. İkinci temel noktasının ise CHP'nin inanç üzerinde siyaset yapmaması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Herkesin inancına saygılıyız, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı, İmam Hatipleri, İlahiyat Fakülteleri biz kurduk ama çıkıp meydanlarda bunun siyasetini yapmadık. Bunu yapmayanlar, dini siyasete alet ettiler. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum; dini siyasete alet eden insanlara güvenmeyiniz, onlar sizin en temiz inançlarını sömürüyorlar. Cami avlusunda miting yapan adamın bu ülkeye hayrı olmaz. Cami avlusunda siyaset yapacaksın, din, iman edebiyatı yapacaksın, dünyanın en zengin başbakanlarından biri olacaksın ve hesabını vermeyeceksin. Kendisine, bu diktatöre defalarca söyledim; çık milletin önüne de ki 'Ben kul hakkı yemedim arkadaş'. Diyemiyor ama biz deriz. Bizim bu millete veremeyecek hesabımız yoktur. Cam gibi tertemiziz biz, bir taraftan bakarsanız, öbür tarafı görülür. Biz karanlık dünyaların insanları değiliz ama karanlık dünyanın insanları bu ülkeyi yönetiyor.

Demokrasiye o kadar sahip çıktık ki hiçbir siyasal idama 'evet' demedik, darbeye 'evet' demedik ama sanki biz darbeciyiz, siyasal idamları alkışladık, onlar karşı. Yok böyle bir şey. Tarihin belleği ortada duruyor. Bir gün bu ülkede namuslu aydınlar ellerini vicdanlarına koyup bu gerçeği halkın önlerine koyacaktır. (İsmet) İnönü'nün de dediği gibi, biz namussuzlar kadar cesur olmak zorundayız."

"EZBERLERİ BOZULDU"-
Kılıçdaroğlu, AK Partili 4 kadın milletvekilinin başörtüleriyle geldiği TBMM Genel Kuruluyla ilgili ise şöyle konuştu:
"Bu hafta parlamentoda gerçekten tarih bir yazdık. AKP'liler hazırlanmışlardı. Onların medyaları, kalemşörleri hazırlanmış, kıta kıta bekliyorlar; CHP'ye saldıracaklar, CHP'yi püskürtecekler, CHP'lileri ezecekler. Bütün bunların hazırlıklarını yapmışlar, demeçler veriyorlardı. CHP kendisine yakışan tavrıyla parlamentoda yerini aldı, konuşmalarını yaptı. Şu gerçek ortaya çıktı, biz CHP olarak kadının bedeni üzerinden, kadının giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. Düne kadar hem kadının bedeni üzerinden, hem kadının giyimi üzerinden siyaset yaptılar. Utanmadan dönüp CHP'yi suçladılar. Biz kadın-erkek eşitliğine inanan bir partiyiz, kadına seçme seçilme hakkını getiren partiyiz, kadının siyasette daha fazla rol almasını isteyen bir partiyiz. Biz kadınların daha fazla okumalarını, toplumsal yaşamda çok daha fazla yer almalarını isteyen bir siyasi partiyiz. Temel amacımız budur, bunun için biz mücadele ettik. Biz çok önemli bir gerçeği Türkiye'nin gündeminden sildik, aldık. Artık hiç kimse türban üzerinden mağduriyet edebiyatı yapamayacak, onu ellerinden aldık. Hazırlıklarını ona göre yapmışlardı, saldırılarını da ona göre hazırlamışlardı, tam bir bozguna uğradılar."

Kılıçdaroğlu, Genel Kurul'da konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e de teşekkür ederken, "Özellikle Sayın Pavey'in konuşması o kadar etkili oldu ki o çevrelerde, alkışlamaları gerekirken saldırmaya başladılar. Neden saldırıyorsunuz, çünkü bunu beklemiyorlardı, ezberleri bozuldu" diye konuştu.

"MECLİS BAŞKANI KOLTUĞUNU DİKTATÖRE BORÇLU"-
Hükümetin yasama organını kendi arka bahçesi haline getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, "AKP, milletvekillerini iki dudağından çıkan söze göre parmak indirip kaldıran askerlere dönüştürdü. Parlamentonun olağanüstü toplantı tarihini bile bu diktatör belirliyor. Meclis Başkanı çıkıp, 'Bu Meclisin başkanı benim, parlamentonun hangi tarihte toplanacağına ben karar veririm, siz değil' diyemiyor. Neden, koltuğunu diktatöre borçlu da ondan" dedi.

"KİMSİN SEN?"-
Başbakan'ın demokrasi konusunda "Sizin teminatınız benim" diye açıklama yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sen kimsin benim teminatım oluyorsun? Bu ülkede yurttaşların teminatı evrensel kurallardır, hukukun üstünlüğüdür, demokrasidir nokta. Kimse kimsenin teminatı olamaz. Eğer teminat olacaksa, bu ülkenin teminatı bu ülkenin halkıdır. Kimsin sen, teminat olacakmış? Ülkeyi bölen ayrıştıran bir adam bu ülkede teminat mı olur. Sana bu halk demokrasinin önünü aç diye güvence verdi, iktidara getirdi" ifadelerini kullandı.

MEHMET PERİNÇEK'İN GÖREVİNE SON VERİLMESİNE TEPKİ-
Yargının siyasallaştığını, militanlaştığını ileri süren Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında 2 yıl tutuklu kalmasının ardından tahliye edilen Mehmet Perinçek'in tutukluluğu sırasında İstanbul Üniversitesi'ndeki (İÜ) görevine son verilmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Hangi anlayışla, hangi gerekçeyle son veriyorsunuz. Sizde vicdan yok mu, ahlakın kırıntısı yok mu, nasıl bilim insanısınız siz. Bir insan araştırma yapacak, kalıcı eserler bırakacak, hapse atılacak. Hapisteyken dilekçe verecek 'Ben tutukluyum diye', siz görevine son vereceksiniz. Yüreklendiren kim bunları, işte bu diktatör dediğimiz adam. Sorun buradan çıkıyor, işin kaynağı da burası" diye konuştu.

"EN TEHLİKESİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE KOL KANAT GERMEK"-
Kılıçdaroğlu, "Daha tehlikeli olan şu; eğer Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, terör örgütleriyle kol kola gezer, onlara kol kanat gererse, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti uluslararası alanda meşruiyet tartışmasının içine sokulmuş olur. En tehlikeli olan budur. Türkiye şimdilik bu sürecin içindedir, çok tehlikeli bir süreçtir, bazen ağzı kapalı örtül, 'El Kaide terör örgütüdür' diyorlar, kulakları çekildikten sonra. Biz söylediğimiz zaman niye söylemiyorsunuz? El Kaide'nin terör örgütü olduğunu bütün dünya kabul ediyor, siz niye kabul etmiyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.
Reyhanlı'daki patlamayı da "CHP'ye yamamaya kalktıklarını" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ölen 53 vatandaşımızın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Önceden uyarılıyor, plakaları veriliyor, özel bir cep telefonuyla da kalıcı iz bırakmak için duyuruyorlar, bunlar kulaklarının üzerine yatıyor, sorumlu kim CHP. Kargaların güleceği bir şey. Bunun sorumlusu sensin ey diktatör" dedi.

"YIRTIK AYAKKABIYLA SİYASETE GİREN DÜNYANIN EN ZENGİN BAŞBAKANLARINDAN BİRİSİ OLUYOR"-
Kılıçdaroğlu, Marmaray'ın açılış törenine katılmak üzere Japonya Başbakanı'nın Türkiye'ye geldiğini anımsatarak, Japonya'daki siyasilerin ahlak değerlerinin çok daha yüksek olduğunu ifade etti. Japonya'da bir belediye başkanının 4 saat sular kesikliği nedeniyle istifa ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bizde 15 gün sular akmıyor, kimsenin istifa ettiği yok" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Japonya'da kişi başına düşen milli gelirin Türkiye'nin 7 katı olmasına rağmen, dolar milyarderi sayısında Türkiye'nin, Japonya'ya iki kat fark atığını ifade ederek, "Yırtık ayakkabıyla siyasete girip bugün dünyanın en zengin başbakanlarından birisi nasıl oluyorsa, hesabını veremiyorsa, işte bu politikanın sonucu olarak Türkiye'ni dolar milyarderi sayısı Japonya'nın iki katı. Bu gerçeği artık herkesin görmesi lazım. Düne kadar kafalarımız karışıktı, türbandı, şuydu, buydu. Bitti artık bunlar. Artık gerçeği bütün vatandaşlarımın görmesi lazım. Yurttaşımın şunu sorması lazım, 'Ben neden yoksulum, bana düne kadar din iman edebiyatı yapanlar nasıl oldu da köşeyi döndü" diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER
Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamımda da, Genel Merkezde 5 kişilik komisyonun çalışmalarına devam ettiğini belirterek, MYK'da alınan karar doğrultusunda 295 belediye başkan adayının da bugün PM'ye sunulacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Hedefimiz şu, Türkiye çok kırıldı, çok döküldü. Yerel yönetimlerde iktidar kanadı iyi bir sınav vermedi, oluşturdukları bütçeyi tehdit unsuru olarak kullandılar, şantaj yaptılar, 'bize oy vermezsiniz size para vermeyiz' diye. Bunlarda vicdan yok ama bizim başkanlarımız beldelerini iyi yönettiler, ağır baskılar altında kararlılıkla görevini sürdüren belediye başkanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu ayrıca "Objektif sağlıklı verilerle yola çıkıyoruz. Adaylarımızı tartışmaya gerek kalmayacak şekilde objektif belirleyeceğiz. En doğru adayı göstereceğiz. Bu benim yakınım bu benim dostum... Onlar artık yok CHP'de. Bugün size 295 belediye başkan adayımızı getireceğiz. Nasıl belirledik bu isimleri arkadaşlar sizlere anlatacak" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nazmi Aydın: Kemalpaşa hizmetin adresi olacak
AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan aday adayı Nazım Aydın, Kemalpaşa’nın ...
Türeli'den Bakan Güler'e: 'Jandarma kır polisi mi oluyor?'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Enver Dündar Bornova'ya 'Halkın belediyesi'ni anlatıyor
“Halkın Belediyesini Kuralım” sözü ile çalışmalarını sürdüren CHP Bornova ...
 
Fikret Kar'dan ESBAŞ'a anlamlı ziyaret
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar, Ege Serbest Bölgesi ...
Güler'den 'türban'a sert çıkış: "Dünyada ihvan rejimleri...."
CHP’li Birgül Ayman Güler, “Dünyada ihvan rejimleri bir bir çökerken, ...
AK Partili Mustafa Arslan'dan miting gibi adaylık açıklaması
Buca Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, ...
 
CHP'li vekilden sevindiren 'kredi kartı' teklifi
TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile, kredi kartı ana para borçlarının 120 ...
Denizli’den bombardıman: Kocaoğlu, çöp, EXPO ve seçim!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Çiğli aday adayı Arslan’dan BALAT-DER’e ziyaret
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Çiğli Belediye başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva