HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2013 Pazar - 13:07

Güler'den 'türban'a sert çıkış: "Dünyada ihvan rejimleri...."

CHP’li Birgül Ayman Güler, “Dünyada ihvan rejimleri bir bir çökerken, Türkiye’de AKP’nin uluslararası dayanakları bir bir ortadan kalkarken adeta son bir çıkış olur mu diye kamuda türbanı, Meclis’te türbanla tamamlama densizliği gösterdiler. Biz bu girişimlerin hiçbir şekilde kişi hak ve özgürlükleri olmadığını biliyoruz” dedi.

Güler den  türban a sert çıkış:  Dünyada ihvan rejimleri....

İZMİR - İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı. Vardiya Bizde tarafından düzenlenen, Mustafa Balbay'a Destek ve Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformları tarafından desteklenen ‘Adalet için sessiz çığlık’ eylemine CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı.
 
Adalet istiyoruz dövizlerinin taşındığı eylem hep bir ağızdan ‘Andımızın’ okunmasıyla başladı. Sessiz Çığlık için toplananlara hitap eden CHP’li Güler, “Türkiye’de iki büyük tehdit aldı başını gitti.  Birisi andımızı kaldırma cesareti ve densizliği gösterdi. Ama güzel İzmir Andımızın kaldırılmasına karşı hislerini Türkiye’ye tercüman olup bir milyon ağızdan 29 Ekim günü öyle bir okudu ki onlara yaptıkları hatayı en derinde hissettirdi. Ne yazık ki Andımız’dan sonra ulusumuza yönelik bu saldırıdan sonra Türkiye’yi ihvanlaştırma ısrarında son adım atıldı” dedi.
 
“BİZ BU GİRİŞİMLERİN KİŞİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ İLE İLGİLİ OLMADIĞINI BİLİYORUZ!”
Türkiye’yi din devleti yapma yolunda adım atıldığının altını çizen Güler, “Dünya’da ihvan rejimleri bir bir çökerken Türkiye’de AKP’nin uluslararası dayanakları bir bir ortadan kalkarken adeta son bir çıkış olurmudiye kamuda türbanı, Meclis’te türbanla tamamlama densizliği gösterdiler. Biz bu girişimlerin hiçbir şekilde kişi hak ve özgürlükleri ile ilgili olmadığını biliyoruz. Devlet dairelerinde, okullarda, sınıflarda ve TBMM’de kadının türbanlanması; Türkiye’nin ihvanlaştırılmasından başka bir anlama gelmez. Kadının türbanlanmasını dinimizin emridir sunan başbakan yaptığı bir anayasa suçunu ilan etti. Yaptıklarıyla birlikte başbakan şunu demiş oldu ‘ben bundan sonra devleti din temelinde düzenleyeceğim.’ Dinimizin emrine göre türban mademki gerekli; hiç kuşkum yok daha sonraki adımları giderek toplum ve devlet hayatımızı dini emirlere göre düzenleme yolunda olacak” dedi.
 
“KADINIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ!”
Laik devletin ortadan kaldırılmak ve Türkiye’nin din devleti temelinde inşa edilmek istendiğini ifade eden Güler sözlerini şu şöyle bitirdi: “Ne Türk ulusunun tasfiyesine izin vereceğiz ne de devletin dini esaslara göre yeniden düzenlemelerine olanak vereceğiz. Biz ulusal ve laik cumhuriyetin sevdalılarıyız. Biz dinimizin siyasete alet edilmesine son verecek olan gücüz. Kutsal din duygularımızı kendi iktidarları için kirletenlere hak ettikleri cevabı en kısa zamanda vereceğiz. Dinimizi özgürleştireceğiz, kadınımızı özgürleştireceğiz, devleti ve toplumu bu gericilikten bu dinci ideolojiden temizleyerek özgürleştireceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. İçeride sözüm ona cezalandırılan dostlarımız, kardeşlerimiz, babalarımız buna karşı mücadele veren kuvvetler o yüzden içerideler, o yüzden sesleri kısılmaya çalışıldı, o yüzden milli iradenin en güçlü sesi Mustafa Balbay TBMM’de görevini yapmakta alı konuldu. Ergenekon, Balyoz tertibi ile cezalandırılmaya gayret edilenler ulusal ve laik cumhuriyetin en güçlü sesleridir. Onlara bu direniş meydanından selam olsun. Öyle anlaşılıyor ki bugünden sonra bizim stratejimiz bellidir ‘hattı müdafaa yok sathı müdafaa var ve satıh bütün vatan, bütün ideolojimizdir. Direnişimiz kutlu olsun.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Mustafa Arslan'dan miting gibi adaylık açıklaması
Buca Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, ...
CHP'li vekilden sevindiren 'kredi kartı' teklifi
TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile, kredi kartı ana para borçlarının 120 ...
Denizli’den bombardıman: Kocaoğlu, çöp, EXPO ve seçim!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Çiğli aday adayı Arslan’dan BALAT-DER’e ziyaret
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Çiğli Belediye başkan ...
Hüseyin Aslan’dan binlerin desteğiyle miting gibi adaylık açıklaması
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kendisine desteğe gelen binlerce ...
Bayraklı aday aday Öncel’den EKAF’a ziyaret
Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Ege Karadeniz Federasyonunu ...
 
Bahçeli’den çok sert sözler: Malum PKK'lıya ödül verdin...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri'de aday tanıtım toplantısında ...
AK Parti'de Yorgancılar Gaziemir'e talip
Gaziemir Engelliler Dernek Başkanı Gülgün Yorgancılar, AK Parti’den Gaziemir ...
CHP’li 5 İzmir Milletvekili’nden 5 sert çıkış!
Güven ‘4 çocuk’u, Çıray Suriyeli mültecileri, Aksünger NSA’i Meclis’e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva