HABERLER>GÜNCEL
8 Eylül 2023 Cuma - 09:48

DEÜ'de 73 bin öğrenci ders başı yapacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2 Ekim’de başlayacak olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılına 73 bin 743 öğrenciyle merhaba diyecek. Yeni öğrenim dönemini heyecanla beklediklerini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu yıl güz döneminde DEÜ programlarına kayıt yaptırıp eğitime başlayacak öğrenci sayısının ise 14 bin 503 olduğunu açıkladı.

DEÜ de 73 bin öğrenci ders başı yapacak!

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), geride kalan tercih döneminin gözde üniversitelerinden birisi oldu. 1 Eylül tarihinde sona eren kayıt döneminin ardından programlarının neredeyse tamamında yüzde 100 doluluk oranı yakalayan DEÜ’de, 2 Ekim tarihinde başlayacak 2023-2024 eğitim-öğretim yılında, 73 bin 743 öğrenci ders başı yapacak. Akademik başarıları, yetkin kadroları ile ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğü önemli projelerle ön plana çıkan DEÜ’de, 10 Enstitü, 18 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 6 Meslek Yüksekokulu, 2’si Uygulama ve Araştırma Hastanesi olmak üzere; toplamda 60’ın üzerinde Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunuyor.

14 BİN 503 YENİ ÖĞRENCİ
Yeni öğrenim dönemini heyecanla beklediklerini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Sahip olduğu ilke ve değerleriyle güçlü Türkiye’nin refahına katkı sağlayan Kurumumuz, yeni döneme de en iyi şekilde hazırlanıyor. Türkiye’nin 20 devlet araştırma üniversitesinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi, bilimsel araştırma ve yükseköğretim görevini, kaliteli toplumsal hizmet anlayışı ile sürdürmektedir” dedi. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminde DEÜ programlarına kayıt yaptırıp eğitime başlayacak öğrenci sayısını da açıklayan Rektör Hotar, “Bu yıl kaliteli bir eğitim için Dokuz Eylül Üniversitesi’ni seçen öğrenci sayımız 14 bin 503. Bu sayı, Türk ve yabancı uyruklu öğrenci sayılarımızın toplamı. Öğrencilerimiz, kariyerlerini zirveye taşıma adına en doğru adımı attılar. Bizler de DEÜ Üst Yönetimi olarak, kendilerine nitelikli öğrenim ve araştırma faaliyetlerine katılma imkânı sunacağız. Yeni dönemi heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadesinde bulundu. 

106 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ
DEÜ’de 106 farklı ülkeden 6 bin 204 yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim gördüğünü de ifade eden Rektör Hotar, “Yabancı uyruklu öğrencilerin toplam öğrencilere oranı ise yüzde 10’lara yaklaşmış durumda. Araştırma Üniversitemiz, bu yönüyle de bir dünya üniversitesi olduğunu gösteriyor. Yükseköğretim alanında yaşanan küresel rekabet ortamına entegre olabilmek ve Üniversitemizin başarısını artırmak için bu rakamların önemli olduğunu düşünüyoruz. Uluslararasılaşma misyonumuzla örtüşen bu sayılar, DEÜ’yü gelecek dönemde yerelde ve küresel boyutta daha da etkili bir hale getirecektir” şeklinde konuştu.

 
Hedef 100 milyonluk ihracat... Yeni rota Afrika!
 
İzmirli sendikacı hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi kazıdan Ajda Pekkan çıktı!
Konak’taki Agora ören yerinde yapılan çalışmalarda Ajda Pekkan plağı ortaya çıktı.
VIP cinayette mahkemeden karar: 18 yıl!
Dava dosyasına göre, 25 Aralık 2022’de öğretim görevlisi Güven Çaprak, ...
Erdoğan G20 Zirvesi için Hindistan yolcusu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18'inci G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere ...
 
Moto kuryenin feci sonu... Lüks otomobil can aldı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, otomobil ile motokuryenin çarpışması sonucu ...
Baba dehşeti... 7 yaşındaki oğlunu öldürdü!
Mersin'in Mut ilçesinde, gittikleri misafirlikte cinnet getiren Mehmet ...
Vatandaşları gasbeden çete çökertildi
Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türk- Gürcü uyruklu bir çetenin bankaları ...
 
Thodex davasında karar açıklandı
Kripto para borsası Thodex davasında Anadolu 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi ...
Kalp krizinden hayatını kaybetmişti... Astsubay İzmir'de defnedildi!
Ankara'da, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Astsubay Kıdemli ...
Görür: Sel bölgesi yarının deprem bölgesi!
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bugünkü sel bölgesi yarının deprem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva