HABERLER>POLİTİKA
30 Mayıs 2011 Pazartesi - 21:29

Denizli’den Yüksel’e sert çıkış

Yıllarca birlikte çalışan iki eski İZSİAD kökenli siyasetçinin söz düellosunda sıra AK Parti adayı Denizli’de. Alaattin Yüksel’e sert yanıt veren İlknur Denizli, CHP Genel Başkan Yardımcısını, ‘kişiler üzerinden siyaset yürütme’ diye uyardı.

Denizli’den Yüksel’e sert çıkış

İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in birlikte uzun yıllar görev yaptığı İZSİAD Başkanı İlknur Denizli’ye yönelik sitem dolu açıklamasına Denizli’nin yanıtı gecikmedi.
 
AK Parti’den aday olan Denizli için, ‘Siyaset kariyer yapma yeri değildir. Eğer öyle olursa kim teklif ederse aday olursunuz’ şeklinde konuşan Yüksel’i ‘eski kuşak siyasetçi’ olarak tanımlayan Denizli, kişiler üzerinden kampanya yürütülmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Denizli, ‘Zorunlu bir açıklama’ başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada “Kimin nereden aday olduğunu değil nasıl bir İzmir istediğimizin önemli olduğunu düşünüyorum’ dedi. 

Yüksel'den Denizli'ye ilk sitem...haberi için tıklayın
 
İŞTE İLKNUR DENİZLİ’NİN ‘ZORUNLU BİR AÇIKLAMA’ BAŞLIKLI AÇIKLAMASI:
CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Sayın Alaattin Yüksel’in bugünkü gazetelere yansıyan açıklamalarını hayretle okudum.
Kişiler üstünden kampanya yürütmek, eski kuşak siyasetçilerin bir türlü kurtulamadığı çocukluk hastalığı. Bu üslup İzmir’e hiç yakışmadı. Seviyeyi düşüren ve siyaseti sorun çözemez hale getiren bu kötü alışkanlıktan mutlaka kurtulmalıyız.
İzmirlilerin kimin, nereden, nasıl aday olduğuyla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Çocuklarının yaşayacağı ülkenin ve kentin nasıl kalkınacağını merak ettiklerini düşünüyorum.
 
İZSİAD başkanı olduğum dönemde Alaattin Yüksel’le yönetim kurulunda birlikte görev yaptık ve güzel işler başardık. AK Parti’nin 26 adayından biri olarak benimle ilgili bu açıklamayı neden yaptığını doğrusu anlayamadım.
 
Aldığım terbiye gereği, uzun yıllara dayalı tanışıklığım olan ve bir telefon mesafesi uzağımdaki insanlarla basın üzerinden ilişki kurmak istemezdim. Seçim sürecinde, sona doğru yaklaştıkça sinirler geriliyor. Daha yüksek stresli görevlere talip olan siyasetçilere düşen sorumluluk, kendilerini kontrol etmeyi başarmalarıdır. Aksi taktirde onları bekleyen derin bir pişmanlık olacaktır.
 
İzmirlilerin, iki milletvekili adayının birbirileri hakkındaki düşünceleriyle ilgilendiklerini sanmıyorum. Seçmenin karşısına çıkalım ve nasıl bir İzmir istediğimizi anlatalım. İzmir Türkiye’nin lider kenti olacak mı? Kente yapılacak yeni yatırımlarla istihdam artacak mı? Bu sorulara cevap verelim.

İzmirliler anlatılanları değerlendirsinler, geçmişe baksınlar ve büyük, güçlü, itibarlı Türkiye’yi hangi siyasi kadronun gerçekleştireceğine karar versinler.

Kimsenin telaşlanmasına da gerek yok. Sayılı günler kaldı. 13 Haziran sabahı vatandaşlarımızın hangi siyasi partiyi Türkiye’yi yönetmekle görevlendirdiğini hep beraber göreceğiz.
Türkiye gibi İzmirlilerin de en doğru tercihi yapacağına gönülden inanıyorum. Bu vesile ile tüm adaylara ve Alaattin Yüksel’e sakin bir kampanya dönemi diliyorum.
 
İlknur DENİZLİ
AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aylin özsümbül 31 Mayıs 2011 Salı 14:17

ilknur hanım ı izsiad ta kim yükseltti diye bi sorsunlar .ben vereyim sayın yüksel getirdi o makama kendisini.denizli profesyonel davranıp kendini ankaraya atmaya bakıyor.ama herkes herşeyin farkında...

Yorumu oyla      13      10  
umıt aydın 31 Mayıs 2011 Salı 12:11

aradakı fark sıyaset de bu boyle tavırda da bu boyle işte neden denızlının ak partıden aday gosterıldı bellı zamanın da gunayda donek demıştı halbıkı basına kuma sokmuş etrafını gormeyen zıhnıyet ızmırın nerelrde kaldığını goremez durumda temız bır sıyaset ıçın ızmır ıçın caba harcanmalı dıye dusnuyorum

Yorumu oyla      15      11  
ahmettok 31 Mayıs 2011 Salı 11:56

alattin yüksele cevap vermek bile değmez

Yorumu oyla      14      12  
Caner Vardarlı 31 Mayıs 2011 Salı 10:54

Sayın Yüksel Sırça köşkte oturanlar başkasının evine taş atmayacak. Kendileri siyaset tutarlılık istermiş. Başka partinin listesindeki adaylarla ilgileneceğinize CHP’nin 2. Bölge adaylarını siyasi tutarlılık testinden geçirmeniz gerekmez mi? Aytun Çıray’a bir sorsanıza hangi partilerde neler yapmış. Millete ayar vereceğinize kendi adaylarınıza ayar verin. Mehmet Haberal’a sorun siyaset tutarlılık ister mi istemez mi diye. Ön seçim, ön seçim diye feryat figan ederken merkez yoklaması CHP için siyasi tutarlılık mı o konuda biz bir aydınlatın.

Yorumu oyla      17      12  
ali haydar turabi 31 Mayıs 2011 Salı 10:51

ilknur denizli ortalarda yoktu.birdenbire alattin yüksel yaptığı açıklamayla onu gündemin içine oturttu.böyle seçim stratejisine can kurban.hanımefendi kroke bir vaziyette hiç bir şey yapmayıp oturduğu yerden ankara hayalleri kurarken bizimkiler onu gündemin içine taşıma telaşı içindeler.

Yorumu oyla      13      15  
HASAN TUFAN 31 Mayıs 2011 Salı 08:57

SAYIN İLKNUR DENİZLİ;SİZ YENİ KUŞAK SİYASETTEN BUNU MU ANLIYORSUNUZ? BÜTÜN BASIN KURULUŞLARI SUSTURULMUŞ, BÜTÜN TİCARİ İŞLETMELER SİNDİRİLMİŞ, HUKUK HAKLIDAN DEĞİL GÜÇLÜDEN YANA OLMUŞ, HALK YOKSULLAŞTIRILMIŞ, HALK SESİNİ ÇIKARAMAZ DURUMA GETİRİLMİŞ,BÜTÜN STRATEJİK İŞLETMELERİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ, ÇEKİLİRKEN İHALELERDEN PAY ALINMIŞ, DAHA BİRÇOKLARI GİBİ. SİZ BÖYLE BİR TÜRKİYEYİ YENİ SİYASET ANLAYIŞIMI SAYIYORSUNUZ, YADA SİZDEMİ SİNDİRİLMEKTEN KORKTUNUZ.

Yorumu oyla      22      12  
kazanacak at 31 Mayıs 2011 Salı 00:41

" Sayılı günler kaldı. 13 Haziran sabahı vatandaşlarımızın hangi siyasi partiyi Türkiye’yi yönetmekle görevlendirdiğini hep beraber göreceğiz."derken ; Ben AKP'nin kazanacağını düşündüğüm için kulvar değiştirerek AKP'den aday oldum. Ben kazanacak ata oynamayı severim." demek istiyor herhalde. Herkesin politikaya bakışı ve politikadan beklentileri farklı olabilir. Bu da İLKNUR Hanımın politikaya bakışı.

Yorumu oyla      21      11  
sorular 30 Mayıs 2011 Pazartesi 22:46

Ben bir İzmirli olarak İlknur Denizli’yi Aziz Kocaoğlu’nun danışmanı olan medeni ve kültürlü bir bayan olarak tanımıştım. Adı CHP’nin Konak Belediye Başkanlığı için de geçmiş idi. Dünya görüşü Sosyal Demokrasiye yakın olarak görünen bir kişinin bu ölçüde kulvar değiştirmesini aklım almıyor ve kabullenemiyorum. İnsanların bu kadar hızlı fikir değiştirebilmeleri için ya ilkesiz olmaları gerekir veya başka şeyler akla gelebilir. İLKNUR DENİZLİ derneğine konuşması için davet ettiği “Fettah Tamilce ne vergi vermiştir?” diye merak edip sormuş mudur? Girdiği partiye gönül ve destek veren Ahmet Çalık, Remzi Gür, … gibi iş adamları ne kadar vergi vermektedirler merak etmiş midir? TUSİAD, ESİAD, İZSİAD gibi derneklerin karşısına MÜSİAD derneğini kim çıkarmıştır? MÜSİAD’ın MÜ’sünün anlamı nedir? Fethullah Hoca’nın berberi ile aynı listede olmak nasıl bir duygudur? Yazılmamış kitapların yasaklanması için ne demektedir? İnsanlık anıtının başbakanın emri ile kafasının koparılması hakkında ne düşünüyor? İnsanların dedikodular üzerine tutuklanıp yıllarca tutuklu tutulmalarını nasıl karşılamaktadır?

Yorumu oyla      23      12  
Orhan Tungaç 30 Mayıs 2011 Pazartesi 22:30

Bir İzmir'li sosyal demokrat olarak Sayın İlknur Denizli'yi AKP'nin milletvekili adayı olarak görmek istemezdim. Ancak ve ancak birikimli, aydın bir kadının siyasete katkısının ne derece önemli, ne derece nitelikli katkı koyabileceği bu örnekte bile çok net görülmektedir.

Yorumu oyla      19      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş'tan CHP mitingi yorumu
CHP’nin 28 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği mitinge ilişkin tartışmalar, ...
Güçbirliği de 'Çılgın Projesi'ni açıkladı
Cumhuriyet Güçbirliği, İzmir Fuar Göl Gazinosu’nda İP Genel Başkan Vekili ...
Vural dosyalarla Başbakan’ı vuracak!
MHP’li Oktay Vural, hükümetle ilgili olarak yeni dosyalar açıklayacağını ...
 
CHP'den 'Çılgın' hamle: 220 bin bina yıkılacak
Başbakan Erdoğan’ın 2 Haziranda açıklaması beklenen ‘Çılgın Projesi’ öncesi ...
AK Parti'nin bayan şoförü her gün 200 km yol yapıyor
12 Haziran’da yapılacak genel seçimde İzmir’de birinci parti olmayı hedefleyen ...
Tanrıkulu Tire'de TOKİ sakinlerini dinledi
MHP İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu TOKİ'nin Tire’de yaptırdığı ...
 
Günay: Belediyelere laf anlatmaktan bıktık
Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul ...
Çam: Yeni tarım düzeni kurulacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı ...
‘CHP iktidarında yandaş değil vatandaş kazanacak’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva