HABERLER>POLİTİKA
30 Mayıs 2011 Pazartesi - 15:05

Vural dosyalarla Başbakan’ı vuracak!

MHP’li Oktay Vural, hükümetle ilgili olarak yeni dosyalar açıklayacağını belirtti. Vural elindeki dosyaların yolsuzluk, kamuda istihdam edilen Başbakan Erdoğan’ın yakınları, İzmir’de dağıtılan altın keseleriyle ilgili olduğunu ve dosyaları yarın açıklamaya başlayacağını söyledi.

Vural dosyalarla Başbakan’ı vuracak!

Soner Çağlar / Egedesonsöz - MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan ile İl Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, MHP’yi BDP ile birlikte hareket etmekle suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi.

Bundan sonra sık sık dosyalarla basının karşısına çıkıp vatandaşları bilgilendireceğini ifade eden Vural, “Türkiye üzerine oynanan oyunları ve AKP’nin iç yüzünü deşifre etmeye devam edeceğiz. Bundan sonra AK Parti’nin sınavsız bir şekilde kamu kurumlarına nasıl eleman aldığını, kaynakları nerelere aktardığını dosya dosya açıklayacağız” dedi.

Başbakanın miting meydanlarında giderek kontrolünü kaybettiğini dile getiren Vural, “Aslında kontrolünü kaybeden Başbakan’ın iktidarını kaybetme telaşını gösteren açıklamalarıyla ilgili bu toplantıyı düzenliyoruz. Başbakanın bir doktora görünmesinde fayda var. Demokrasilerde bu böyle olur, sandıkla geldiysen, sandıkla gideceksin. Böyle fütursuzca, seviyesizce MHP’ye dil uzatmaktan, MHP ile oynamaktan vazgeç” diye konuştu.
 
İmralı senin Başbakanlık danışmanın gibi davranıyor
Başbakanın miting meydanlarında ‘MHP’yi BDP ve hatta PKK terör örgütü ile birlikte ruh üçüzü, ruh dördüzü, gen ortaklığı’ gibi benzetmeler içinde andığını belirten Vural, şunları söyledi: “Sen kim MHP’yi, ülkücüleri, bütün vatanseverleri PKK ile bir tutmak kim, haddini bil… Şimdi PKK ile müzakere yapan kim, sen değil misin? İmralı senin Başbakanlık danışmanın gibi davranıyor. Bunlara devlet töreni düzenleyen sensin... Kandil’den gelenler için devlet töreni düzenlendi. Habur sınır kapısında yaşanan o rezaleti umut tablosu olarak sunun sen değil misin? Ayaklarına hâkimi gönderen sen değil misin?”
 
Oktay Vural, tablet bilgisayarından Başbakan Erdoğan'ın konuşma görüntülerini gösteren Vural, "Habur sınır kapısındaki o rezaleti, umut tablosu olarak ileri süren sen değil misin? Devlet töreni düzenleyen, ayaklarına hakim gönderen sen değil misin? Sıyrılamazsın, sıyrılman mümkün değil. Sen önce bu rezaletler karşısında hesabını ver" ifadelerini kullandı.
 
Referandumdan sonra Cemil Çiçek BDP’ye gitmedi mi?
AK Parti'li bazı yöneticilerin, İstiklal Marşı'nın okunmadığı törende terör örgütünü öven marşta saygı duruşunda bulunduğunu öne süren Vural, terör örgütünü muhatap alarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı kimin değiştirmek istediğinin belli olduğunu ifade etti. Vural, şöyle konuştu: "Referandum da sonra Cemil Çiçek, BDP'ye gitmedi mi? Tıpış tıpış görüşmedin mi? Şimdi kalkıp 'MHP, BDP, terör örgütü PKK ile aynı safta' diyor. Biz bu milletin ruhuyla özdeşleşmişiz, bu milletin birliği ve bütünlüğü bizim ruhumuzdur. Senin siyasetin, Washington'un, Erivan'ın, Erbil'in, Kandil'in ithal yumurtalarından düzenlenmiştir. Sen de ithal yumurta ürünüsün. Milliyetçilere dil uzatıp beslediğin hainlerle bir arada tutman gerçekten artık zıvanadan çıkmış bir Başbakan'ın ifadelerinden öteye başka anlam taşımıyor. Sayın Başbakan, İmralı ile kol kola gerilim oluşturup, gerilim oluşturmak suretiyle rol paylaşımı yapıyor. Bugün, Taksim'de Atatürk Anıtı'na İmralı canisinin posterini koyarken susan Başbakan'dır. Türk bayrağını indirenler karşısında susan Başbakan'dır. Bunlar karşısında ızdırap ve acı hissediyoruz. Senin sayende bunlar hayaldi, gerçek oldu. Açılım sürecinde bunları destekleyen sensin. Ey Recep Tayyip Erdoğan, sen bostan korkuluğu musun? Elinde devletin gücü yok mu. Başbakanlık öyle yan gelip yatma yeri değil. "
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'yi Meclis'e sokmamak için çalıştığını öne süren Vural, "Sayın Başbakan'ı telaş almış, bölücülerle girdiği son tangoda millet farkına vardı. Hem kel hem fodul. Hem müzakare ediyor, hem bizi suçluyor" diye konuştu.
 
Kasetlerde amaç MHP’yi saf dışı bırakmaktır
MHP Başkan Yardımcıları ile ilgili yayınlanan uygunsuz görüntülere de değinen Vural, bu konuda da AK Parti’yi ve Başbakan Erdoğan’ı suçladı. Vural, “AKP döneminde yaşanan bu kasetlerle ilgili hususlar. Çok hayâsızca saldırdılar. MHP’nin siyasetini, bir siyasi partiyi bir takım görüntüler ve kasetlerle yıpratmaya çalıştılar. Bu sitelerin yayınladığı bu görüntüler şimdi güya bir mülakat yayınlanıyor. Gazetelerde var, aynı merkezden çıktığı açık. Öncelikle MHP’nin siyaset anlayışını sorgulayarak, Sayın Başbakan’ın kullandığı bazı ifadelerle, bu mülakattaki bazı benzer ifadeleri sizlere göstermek istiyorum. Şimdi bunu partinin iç işiymiş gibi gösteren bir mülakat yayınlanıyor. Bu bunun siyasal bir proje olduğunu gösteriyor. Amaç MHP’yi saf dışı bırakmaktır” şeklinde konuştu. Vural, yapıldığı iddia edilen röportajla Başbakan’ın mitinglerde konu ile ilgili bazı sözleri arasındaki ifadelerden örnekler verdi.
 
Vural, Farklı ülkücülük adlı site tarafından kendisinin MHP Genel Başkanlığı'na getirilmesi isteğiyle ilgili olarak, "Biz fitne fesata karşı Genel Başkan'ın arkasında saflarımızı sıklaştırdık. Genel Başkan'ımızdan rahatsız olanlar enerjisini içe döndürmek istiyor, Genel Başkanlığımızın liderliğinde bu oyunları bozacağımızdan eminim" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'Çılgın' hamle: 220 bin bina yıkılacak
Başbakan Erdoğan’ın 2 Haziranda açıklaması beklenen ‘Çılgın Projesi’ öncesi ...
AK Parti'nin bayan şoförü her gün 200 km yol yapıyor
12 Haziran’da yapılacak genel seçimde İzmir’de birinci parti olmayı hedefleyen ...
Tanrıkulu Tire'de TOKİ sakinlerini dinledi
MHP İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu TOKİ'nin Tire’de yaptırdığı ...
 
Günay: Belediyelere laf anlatmaktan bıktık
Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul ...
Çam: Yeni tarım düzeni kurulacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı ...
‘CHP iktidarında yandaş değil vatandaş kazanacak’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren ...
 
CHP'yi sarsacak iddia: Tekin mahkum olabilir
Kılıçdaroğlu'nun ikinci adamı Gürsel Tekin hakkında verilen 2,5 yıllık ...
Denizli: İzmir’e ve demokrasiye sahip çıkın
Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’i karış karış gezen İlknur Denizli, ...
DP'li vekiller halkın içinden çıkmıyor
Demokrat Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Mine Tilki, Ali Şenol ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva