HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2024 Çarşamba - 20:01

Çiğli'de gündem kayıp kamyon, telefon, kameralar... Başkan Yıldız'dan 'haberim yok' yanıtı!

Çiğli Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Onur Emrah Yıldız başkanlığında toplandı. AK Parti Meclis Üyesi Kadir Önler, faaliyet raporunda yer alan önemli bir detayı gündeme getirdi. Önler, demirbaş listesinden telefon, kamera gibi malzemelerin eksik olduğunu söyledi. Başkan Yıldız, “Kamera kayıtlarından hepsini kontrol ettireceğim. Ben de ilk defa duydum. Hepsini tek tek açıklayacağız. Bahsettiğiniz rakamlar ciddi rakamlar” dedi.

Çiğli de gündem kayıp kamyon, telefon, kameralar... Başkan Yıldız dan  haberim yok  yanıtı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu toplandı. Meclis toplantısını Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız yönetti.

Meclisin ilk oturumunda CHP Grubu’nun ‘Selahattin Demirtaş’ söylemi sebebiyle AK Parti Grubu tepki göstermiş ve meclisi terk etmişti. AK Parti Grubu’nun, meclisi terk etmesi sebebiyle ilk oturumda komisyonlardan gelen raporlar görüşülememişti.

CHP’Lİ BİNGÖL: ALEV HANIM’IN KENDİ DÜŞÜNCELERİ
Konuyla ilgili olarak ilk açıklamayı CHP Grup Başkanvekili Bülent Bingöl yaptı. Bingöl, “Bir önceki mecliste Alev Hanım bir konuşma yapmıştır, kendi fikir ve düşünceleridir” dedi.

AK PARTİLİ KANER: BAYRAK VE DEVLET BİZİM İÇİN KUTSALDIR
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Kaner ise “Çiğli’ye yakışmayan bir durum yaşandı. Demokratik bir eylem yaptık. Bizim için çok önemli bir konu. Bayrak ve devlet bizim için kutsaldır. Her daim tepkimizi koyacağımıza inanıyoruz. Bir istisnaya maruz kaldık, sayın Başkan sizden de bir iki kelam duymak istiyoruz bu konuda” dedi.

BAŞKAN YILDIZ: TEK VATAN VE TEK BAYRAK BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİDİR
Olayla ilgili düşüncelerini getiren Başkan Yıldız ise “Yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyuyoruz. Alev Hanım’ın yaptığı konuşma şahsi bir açıklamadır. İçeriğiyle ilgili olmaması gereken bir konuşma olduğunu sizlere bildirdim. Çiğli’yle ilgili sorunların çözümüne dair işbirliği ile ilgili siz muhalefet üyelerine teşekkür ediyorum. Tek vatan, tek bayrak konusu bizim için kırmızı çizgidir” ifadelerini kullandı.

İlk oturumda yaşananlara karşı meclis üyeleri görüştükten sonra komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

“Mali Hizmetler Müdürlüğünün, bütçede fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri bazında belediye birimleri arası ödenek aktarması yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu havale edilen konunun komisyon raporu” mecliste görüşüldü.

AK PARTİLİ AVCI: KASALARDA KALAN PARA VİRMANDAN ZİYADE İHTİYAÇLARA AYRILABİLİRDİ
Raporla ilgili olarak AK Parti Meclis Üyesi Mürşit Avcı “Kasalarda kalan paralar görünüyor burada. Hesaplar arası virman yapılabilir. Sokak hayvanları için röntgen cihazı olmadığı konuşuluyor, kalan para buraya ayrılabilirdi” diyerek eleştirilerini sundu.

CHP’Lİ BİNGÖL: KASADA OLAN PARA DEĞİL, HARCAMA İÇİN ÖNGÖRÜLEN TUTAR
CHP Meclis Üyesi Bülent Bingöl, “Kasasında olan para değil, harcama için öngörülen tutardı. İhtiyaç hissedilmediği için ihtiyaç olan temizlik birimine aktarıyoruz” diyerek cevap verdi.

‘BÜTÇE TUTARSIZLIĞINI 2025’TE YAPMAYALIM’
AK Partili Kaner ise “Bir süre sonra bütçe gelecek. Bütçe belirlerken stratejik plan sonra da faaliyet planına bakacağız. Sosyal belediyecilik anlamında bunlar harcanmamış ise diğer müdürlüklere… Ya bütçeyi yapamadık ya da hedeflerimizi tutturamadık. Bütçedeki tutarsızlığı 2025 bütçesinde yapmayalım. Bazı müdürlüklerde para harcamamak demek bütün müdürlüklerin ihtiyaçları karşılanmış demek. Sokaklarda bunları duymuyoruz. Olumsuz görüş bildirdiğimizi söylemek isterim” dedi.

İlgili madde oy çokluğu ile meclisten geçti.

AK PARTİLİ AVCI: EK BÜTÇEDEKİ ARSA NEREDE?
Meclis gündemine gelen ek bütçe için AK Parti Meclis Üyesi Avcı, “Ek bütçe gerekiyor maddeye göre. Ek bütçe talebi 670 milyon TL gibi bir rakam görünüyor. Arsa satışı ile bu ek bütçe yapılıyor. Diğer kalemleri anlayabiliyorum ama arsa nerede?” diyerek soru sordu.

BAŞKAN YILDIZ: BENİM YÖNETİMDE OLDUĞUM SÜRECE PERSONELLER MAAŞLARINI EKSİKSİZ VE GÜNÜNDE ALACAK
Konuyla ilgili olarak Başkan Yıldız ise “Güzeltepe’de rezerv alan olarak ilan edilmiş bir yer. Kentsel dönüşüm süreci başlanması bekleniyordu. Daha sonraki süreçte çözülemedi. Şu anda içinde bulunduğumuz koşulları göz önüne alarak; benim belediye yönettiğim sürece personellerin maaşı eksiksiz alacağı ve esnaflara karşı sağlıklı ücret ödeyebilmek için güçlü bir mali yapı lazım. Burada 153 tane bağımsız 8 adet ticari alan için bilgiler aldım. Önümüzdeki hafta olağanüstü gündem maddesi ile açık ihale yapacağız. Katlarımızın satışı ile ilgili meclisten yetki alacağız” dedi.

İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis toplantısında 2025-2029 yılı stratejik planı görüşüldü. Plana dair AK Partili meclis üyeleri eleştirilerini sundu.

AK PARTİLİ KANER: SOYUT İFADELERİN OLMASINI ÜZÜLEREK GÖZLEMLEDİK
AK Partili Kaner, “Planı inceledik. Bizim için önem arz eden bir plan. Soyut ifadelerle dolu olmasını üzülerek gözlemledik. Daha somut ifadeler yer almasını isterdik. Alışılagelmiş bir danışman sistemi üzerinden yapılıyor. 26 mahallede somut olarak daha net olmasını arzulardık. Afet işleri müdürlüğümüz var, personel yok, müdür yok gibi görünüyor. Afet işleri müdürlüğümüz vekaleten devam ediyor, asaleten müdürlerin olmasını arzu ediyoruz. Farklı müdürlüklerde değişik eleştirilerde yapılmış. Eksik kalan yönlerde iletişim eksikliği gözümüze çarptı. Bunun planda yer alması üzücü. Kitapçık 1 saat önce elimize geçti. Bizim arzumuz dokunulmaz plan olmaktansa tekrar birlikte revize etme arzumuz vardı. Biz muhalefet grubu olarak revize olması durumunu destekleyeceğiz. Ülkemizin bir deprem gerçeği var, deprem öncesi, esnası ve sonrası yapılacak planlar ısrarımız var. Afet işleri müdürlüğümüzü önemsiyoruz. Biz daha somut veriler olması gerektiğine inanıyoruz” diyerek eleştirilerini sundu.

AK PARTİLİ AVCI: HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ’NÜN OLDUĞU YERDE KAFELERİN OLMASI HAYALİM VAR
AK Partili Avcı ise Harmandalı Katı Atık Tesisi ile ilgili eleştirilerini sunarak, “Buradaki eleştirim Harmandalı Çöplüğü noktasında olacak. Güzel İzmirimizin en büyük sorunu bence Harmandalı Çöplüğü. Bir türlü çözüm üretemiyoruz. Hala balkonlara rahatça çıkıp kahvaltı yapamıyoruz. Şehrin ortasında kalıyor. Çöp kamyonları çöp sularını döküyor. Yarıklar oluştu ve faciaya ramak kaldı. Rehabilite edilecek, buradan kaldırılacak ve orada ağaçlar olup kafeler olacak hayalim var” dedi.

DURMUŞÇELEBİ’DEN MADDE MADDE ELEŞTİRİ
AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Barkın Durmuşçelebi ise madde madde eleştirilerini belirterek, “Rüzgar türbinleri gibi somut planlardan bahsedilmiyor. Temiz enerjilerin desteklenmesi arzumuz olacak. Kentsel dönüşüm projelerinin ne zaman ve nerede olduğu belirsiz. Altyapı ve ulaşımı sorun olarak gördük. Çevre yönetimi konusunda belirgin adımları göremedik. Sosyal yardım programlarında net olarak belirtilmeyen yerler var. Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda bir detay göremedik. Afetlere hazırlık noktasında somut bir plan yok. Dezavatanjlı bireylere yönelik hizmetleri yetersiz olarak görüyoruz” dedi.

AK PARTİLİ ÖNLER TEK TEK SIRALADI… KAYIP TELEFONLAR, KAMERALAR, DAMPERLİ KAMYONLAR…
AK Parti Meclis Üyesi Kadir Önler, faaliyet raporuna dair dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Önler, demirbaş listesinden bir yılda azalan ürünleri anlattı. Önler, “2023 yılı faaliyet raporu ile ilgili bir dosya verildi. Bazı demirbaşlarda farklılık olduğunu görüyorum. Hurdaya atılan sayılar inanılmaz derecede. Bir yılda nasıl azaldı? Damperli kamyon 3 tane azaldı, iş makinelerinde 1 tane azalma görünüyor, 17 tane bilgisayar azalmış, 6 server demirbaşlarda görünmüyor. 21 tane monitör azalmış, 1 tane püskürtme cihazı yok. 1702 telefondan 517’ye düşmüş. Telefon olarak belirtilmiş. IP telefon mu diye baktım o ayrı belirtilmiştir. 1185 telefon 1 yılda azalmış. 1 yılda 16 tane mikrofon eksikliği var. 7 tane fotokopi makinesi azalmış. 933 tane kamera sayısı 650’ye düşmüş” dedi.

BAŞKAN YILDIZ: KONUYLA İLGİLİ BİLGİM YOK
Başkan Yıldız ise konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirterek, “Kamera kayıtlarından hepsini kontrol ettireceğim. Ben de ilk defa duydum. Hepsini tek tek açıklayacağız. Bahsettiğiniz rakamlar ciddi rakamlar” dedi.

BAŞKAN YILDIZ: BAŞKAN OLARAK SAĞLAM BİR CEVAP VERECEĞİM
Eleştirilere cevap veren Başkan Yıldız, “Muhalefet olarak konforlu bir alandasınız ama sağlam bir başkan olarak cevap vereceğim. Ulaşım planında birimler arası koordinasyon eksikliği Karayolları, Büyükşehir ve ilçe arasında koordinasyon eksikliği var. Bu dönem net bir yol haritası ile devam ettiriyoruz. Büyükşehir eski asfalt şefi şu an kentimizde” dedi.

BAŞKAN YILDIZ YOL PROJELERİNİ AÇIKLADI
Başkan Yıldız, yol sorun ve projelerine dair “Sasalı’da hummalı bir çalışma var. Kaklıç’ta köy sonuna kadar asfalt çalışmamız var. Gazi Çiçek Bulvarı’nda DSİ’ye bağlı trapez kanal var. Dere yatağı olarak adlandırılıp kapatılmaması ve sinek böcek gibi sorunlar var. Ben bunu sorumluluk alanım olmamasına rağmen temizlettim. Ben Sulama Birliği’ni ziyaret ettim. Bunların işlevsiz olduğunu ifade ettim. Büyükşehir ile ortaklaşa çalışma yapacağız. Büyükşehir yetkisinde olan yerler olmasına rağmen ben bizzat ziyaret ettim. Yollar konusunda çevreci projelerimiz var” dedi.

‘ÇİĞLİ’DEKİ BİNALARIN YÜZDE 56’SI YÖNETMELİKTEN ÖNCE’
Çiğli’nin deprem konusunda yaşayabileceği tehlikelere değinen Başkan Yıldız, “Çiğli’nin en büyük sorunu deprem. Çiğli’mizde 22 bin 275 bina var. 1998’de deprem yönetmeliği yasası var, referans var. Yüzde 56 bina yönetmeliğe tabi olmadan yapılmış. Yeni bir yol haritası oluşturduk. 310’a bölüp ofis açacağız. İmar komisyon başkanı ve üyelerimiz ile beraber Çiğli’nin başarısı olarak yol haritası çizeceğiz. Köyiçi’nde birkaç arkadaşımız bu konuyu başka mecralara çekiyor. Bölgenin dokusunu bozmadan kentin yeni bir kent meydanı olacağına inancımla… Açık şeffaf ve katılımcı bir ofis açacağız. Balatçık Dağ Mahallesi iktidarımızın rezerv alanı satmasıyla birlikte konu sürüncemede bırakılmış. Kentsel dönüşüm başkanı ile görüştük. Bakan Murat Kurum burada inşaat yoğunluğu istemiyor dedi. Belediye olarak alırsak konut yoğunluğu artık. TOKİ ile 400 dairelik bina olursa daha iyi olur. Açılışına gelir kurdeleyi ben de keserim böyle olursa.” dedi.

‘KENTİN ALTYAPISINDA CİDDİ SORUNLAR’
Başkan Yıldız ilçenin altyapı sorununa değinerek, “Kentin altyapısında ciddi sorunlar var. Kentin altyapısı ile yetki bizde değil. Yetki İZSU’da. 11 kilometre yağmur suyu kanal projemiz var. Balatçık’ta böyle bir projemiz var. İZSU’nun yatırım programında olan bir şey. Proje devam ediyor” dedi.

‘HARMANDALI İÇİN BAŞKAN TUGAY İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ’
Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında konuşan Başkan Yıldız, “Harmandalı Çöplüğü için Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile en kısa sürede görüşmelere başlayacağız” dedi.

Stratejik plan oy çokluğu ile kabul edildi.

Mecliste dilek ve temenniler bölümünde Başkan Yıldız geçtiğimiz meclis toplantısında yaşananlara dair fikirlerini sunarak, “Çok güzel bir ortamla ayrıldığımız için teşekkür ederim. Pazartesi günkü olaylardan dolayı üzüntümü bildiriyorum. Olaydan öncesinde haberim yoktu. Umarım bir daha yaşanmaz. Eser kazandırmak için birlikte daha çok çalışacağımıza inanıyorum. Çiğli bu dönem açılışlar kenti olacak. Çiğli’de bu dönem hamaset olmayacak. Hata ve eksik olabilir. Hatamız olduğu yerlerde açık, şeffaf, hesap verebilir bir belediye olarak burada olacağız” ifadeleriyle meclis üyelerine teşekkür etti.

AK PARTİLİ AVCI: VERGİ BORÇLARINI DA KATINCA 2 MİLYARA YAKIN BİR BORÇ VAR
Gün içerisinde belediyelerin SGK’ya olan borçlarının açıklandı ve en borçlu ilçe 1 milyar 261 milyon 120 bin 127 TL borç ile Çiğli Belediyesi oldu. SGK borçlarını meclise taşıyan AK Partili Avcı, “30 belediye içerisinde SGK’ya en borçlu belediye olduğunu gördüm. Vergi dairesi borçları da katınca 2 milyara yakın bir borç var. Bunların ödenmesini diliyorum. Başkan Tugay’a şunu söylemenizi diliyorum; 30 yıldır 30 ilçenin çöpünü çekiyoruz. Bizler 30 ilçeden alacaklıyız. Hem katı hem sıvı çöpler buraya dökülüyor. Bunu dile getirmenizi diliyorum” dedi.

 
Milli sporcu Muratlı’dan bronz madalya
 
Konak'ta 'kiralık araç' tartışması!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz dincer 6 Eylül 2024 Cuma 13:52

Herkes bol keseden atıp tutmuş yine anladığım yine karalama operasyonu başlamış ama kimsede unutmasın ki onur emrah yıldız yanliz değil bu kelimeleri yersiniz her gelen başkana Bi kulp bulabilirsiniz ama onur emrah yıldız adını altın harflerle tarihe yazacak biz mesai arkadaşları olarak arkasında ve dimdik yanında duracağız

Yorumu oyla      0      0  
çiğli vatandaşı 5 Eylül 2024 Perşembe 08:24

5 yılın 6 ayı geçti. Kaldı 4,5 yıl. O değil İnstagram yine kapanırsa başkan işsiz kalacak ona üzülüyorum. Çok yanlış adammış Onur Bey. Oda diğerleri gibi yiyecek Çiğli nin 5 yılını çivi çakmadan anlaşıldı.

Yorumu oyla      1      1  
5 Eylül 2024 Perşembe 08:03

Yıldız uyumuyor vatandaş uyuyor. Bir türlü anlamaz andavallar.

Yorumu oyla      1      0  
karen 4 Eylül 2024 Çarşamba 22:20

Cemil Başkanla görüşeceğim harmandalını diye diye 5 yılı geçirecek bu belli oldu. Çivi çakmadan 5 yıl bol video fotoğraflar boş işler kapanış.

Yorumu oyla      3      1  
4 Eylül 2024 Çarşamba 21:40

Neden bu kadar çok borcu olduğu anlaşıldı?. Cep telefonları kamyonlar delegelere girmiştir.

Yorumu oyla      1      1  
ismail 4 Eylül 2024 Çarşamba 21:28

uyu yıldız uyu halkın emanetine sahıp cıkamayacaksan ne ısın var koltukta

Yorumu oyla      1      1  
Ben Bir Balon Değilim 4 Eylül 2024 Çarşamba 20:35

Onur bey yetki İBB de , öbür yetki İzsu"da... Siz bu gidişle Çiğli'ye çivi çakmadan gideceksiniz.Yarın borçları tahsil etmeye başladılar mı birde topu oraya atarsın... Özet İnstagramcı Başkan olarak tarihte yerini alacaksınız.Ben tavrınızdan bunu anladım.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’de tartışmalı meclis!
Menemen Belediye Meclisi'nde gündeme gelen önergelerle ilgili olarak AK ...
Seferihisar'ın kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlanacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102. kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
Balçova'nın stratejik planına oy birliği!
Balçova Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı oybirliğiyle Meclis üyeleri ...
 
Buca'da AK Parti'den CHP'ye ‘cemevi’ çıkışı: Tasarruf tedbirleri kılıf bulma çabası!
Buca Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında cemevine tahsis edilecek ...
Güzelbahçe Belediyesi, Lanzarote Sözleşmesi'ne taraf oluyor
Güzelbahçe Belediyesi, çocuklara yönelik cinsel suçları önlemek ve bunlarla ...
AK Parti’den İzmir'deki belediyeler için açıklama: İlçe ilçe borç listesi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Vedat Işıkhan'ın İzmir temaslarında ...
 
Karşıyaka’da Zabıta Haftası kutlandı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla ...
Bir ismi daha görevden aldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçimi kazanmasının ardından ...
İzmirli müzisyenler Narlıdere'de sahneye çıkacak
Narlıdere Belediyesi, İzmir'in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kapsamında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ağlayan fotosu hiç yok! Ama…
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva