HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2023 Pazartesi - 12:14

CHP’li Kılıç’tan eğitim raporu ve hükümete ‘yüzde 1 KDV’ sitemi: Cevap bile vermediler!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 2020 ve 2021 yıllarında kırtasiye ürünlerde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdiğini ancak kendisine cevap dahi verilmediğini belirterek “Kanun teklifleri ile ilgili bir işlem yapılmadı, cevap da yok… Bu aslında herkesi rahatlatacak bir kanun teklifi ama muhalefetten gelince bakış açısı bu oluyor” dedi. Okulların sorunlarla açıldığını kaydeden Kılıç, somut önerilerde de bulundu.

CHP’li Kılıç’tan eğitim raporu ve hükümete ‘yüzde 1 KDV’ sitemi: Cevap bile vermediler!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, SonSöz Tv’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

CHP DEMEK TÜRKİYE DEMEK
İzmir’in kurtuluş ve CHP’nin kuruluş yıl dönümü kutlayarak sözüne başlayan Kılıç, “Eylül ayı hareketli geçiriyor. İzmir’in kurtuluşunun 101’nvci yılını Anadolu topraklarında yaşayan herkesin kutluyorum. Çünkü İzmir’in kurtuluşu sadece İzmir’i ilgilendiren değil tüm ülkeyi ilgilendiren bir kurtuluş günü… O yüzden İzmir kuruluşun, kurtuluşun, bağımsızlığı, barışın ve eşitliğin kenti… İzmirli olmaktan, İzmir’i TBMM’yi kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Aynı gün partimizin kuruluş yıl dönümü… Ben de Anıtkabir’de düzenlenen programda yer aldım. Diğer etkinliklerde bulundum. CHP demek Türkiye demek, Türkiye’nin kuruluşu demek. Bu ulu çınar 100 yıldır ayakta ve 200-300 yıl daha ayakta kalacaktır. Kendi değerleri, kuruluş değerleri ile ayakta kalacak” dedi.

EYLÜL AYI ZOR BİR AY…
Okulların sorunlarla açıldığını dile getiren CHP’li Kılıç, “Oğlumu okula bırakırken inanılmaz bir trafik vardı. Türkiye’nin birçok ilinde benzer şeyler yaşanmış. Servis sistemi oturduktan sonra normale dönüş olacaktır. İlk hafta sancılı oluyor. Yoluna girse de trafik velilerin cebindeki düzen yoluna girmeyecek. Eylül ayı zor bir ay… Hem okul açılıyor hem insanların kışlıklarını yaptığı zaman… Madden zorlu bir ay, veliler için daha zor… Kırtasiye fiyatları uçmuş gitmiş. Servis ücretleri aynı şekilde, akaryakıta gelen zamlar sebebiyle onlar da haklı… Bu veliye yansıyor ve velinin ödeme gücü kalmamış. Kırtasiye derseniz artık her şey el yakıyor” dedi.

KDV İNDİRİLSİN DEDİK, CEVAP BİLE VERMEDİLER
Kırtasiye ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdiğini aktaran Kılıç, “2020-2021 yılında önerge vermişti. Kırtasiye ürünlerinde KDV yüzde 1’e indirilsin demiştim. En azından nefes alırdı veliler. Kırtasiyeler için de iyi olur. Oda başkanları da teşekkür etmişti. Kanun teklifleri ile ilgili bir işlem yapılmadı, cevap da yok… Bu aslında herkesi rahatlatacak bir kanun teklifi ama muhalefetten gelince bakış açısı bu oluyor. Her bakana göre değişen bir ekonomi sistemimiz var. Ama nedense her yaptıkları düzenleme parası olanın parasını artırırken parası olmayanı fakirleştiriyor. Maalesef gelen herkes bunu yaptı. Bir iyileşme değil, karanlığa gidiş hissiyatı yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

KOSKOCA DEVLET BİR ÖĞÜN YEMEK SORUNUNU ÇÖZMELİ
Velilerden kendisini aradığını ve yaşadıkları sıkıntıları doğrudan aktardıklarını söyleyen CHP’li Kılıç, çocukların beslenme sorunu yaşadıklarını kaydederek  “Zorlu bir süreçteyiz. Kantin fiyatları yüksek, yemek çıkarmayan okullar da bulunuyor. Veliler eskisi gibi beslenme çantası dolduramıyor. Geçen yıl üzülerek izledik, açlıktan bayılan, hastalanan çocuklar oldu. Bazı öğretmenlerimiz beni arayarak ‘çocuklara biz yiyecek getiriyoruz’ diyor. Bu çocukların bir öğün beslenmesi devlet tarafından karşılanmalı.  Özel okullarda kateringler üzerinden dağıtım yapılıyor. Koskoca devlet bir öğün yemek sorununu çözmeli. Bu çağda iyi beslenemeyen çocukları ciddi sağlık sorunları bekliyor. Bağışıklık sisteminden her şeye bu dönemdeki beslenmeler gelecekteki hayatlarına ışık tutacak. Maalesef bu durum da karanlığı görüyoruz. İnşaat gibi düşünün, depremde temel sağlam değilse yaşananları gördük. Çocuk da böyle bir şey… Temel sağlam olması gerekiyor. Etinden, sütünden alması gereken tüm vitaminleri almaları gerekiyor. Ülkede enflasyon ortada… İnsanlar pazarda, manavda, kasapta ne kadar alabildiğini kendileri yaşıyor. 1 kilo et alan aileler 250 grama düşürmüş.  Çocukların beslenmesi çok önemli…” dedi.

YA ESKİ KIYAFET ONARILIYOR YA DA ÜST SINIFTAN KIYAFET ALINIYOR
Terzide yaşadığı bir olayı anlatan CHP’li Kılıç, “Oğlum yetişme çağında, pantolonu kıvırtacağız, terziye verdik. Bayağı da bir iş var, üç gün sonra verebilirim, ‘herkes bir önceki yılın kıyafetini ya düzelttiriyor ya da ek yaptırıyor’ dedi. Yeniden alımdan öteye eskileri tadilat yapıyoruz diyorlar. Biz de çocuk olduk. O sene tertemiz, yeni kıyafetle gitmek nasıl büyük mutluluk. Direk terziden duydum ve veliler tadilat yaptırıyorlarmış ya da bir üst sınıftan eşinden, dostundan pantolon buluyorlarmış. Çok üzücü. Bizler travma yaşıyoruz ekonomik sebeplerle ve çocuklar da travma yaşıyor. Gelecek nesillere maalesef sirayet edecek bu travma… O yüzden çözüm bulunması gerekiyor. Temizlik sorun, veliler para toplayıp birini buluyorlar. Bütçede eğitime hak edilen pay ayrılmıyor” ifadelerini kullandı.

YIKILAN OKULLAR YERİNE YAPILMADI
Bayraklı’da deprem sebebiyle okulların boşaltıldığını ve öğrencilerin başka okullara yönlendirildiğini hatırlatan Kılıç, yıkılan okulların henüz yapılmadığını belirterek, “deprem sebebiyle okulları boşaltılmış, farklı yerlere gönderilmiş. Bazıları minibüs kullanmak zorunda ya da kendisi bırakmak zorunda. Bir de velinin de öğretmen olduğunu düşünün. Çocuğu başka okula bırakıp kendi okuluna gidecek. Depremden kaynaklı okullarda yaşanan sıkıntı çok büyük boyutta… Bugün velilerden telefonlar aldım. Soru önergesi hazırlıyoruz. Bir an önce çözülmesi gerekiyor. Buradaki üst yönetimimiz, valimiz, emniyet müdürümüz değişti. Bunu İzmir’in depremden kaynaklı sorunu olarak bakıp valiliğin gerekirse milli eğitimin gerekirse tüm vekil arkadaşlarımın birlikte çözmesi gerekiyor. Üstünden kaç yıl geçti. Üstüne de Kahramanmaraş Depremi yaşandı. Kolay değil gerçekten… Çok farklı yerlerde yaşanan sorunlar var ama İzmir’ çok daha önceydi ve bir an önce çözülmeliydi. Bazı yerlerde Karşıyaka’da depreme dayanıklı okullar vardı ve raporlanmıştı. Israrla yıkılmak istendi. Bazıları okullar için ise yıkın diyen veliler oldu” değerlendirmesini yaptı.

 
Hatay Medeniyetler Korosu'ndan Fuar'da teşekkür konseri
 
Elektrik kaçağı sonu oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 11 Eylül 2023 Pazartesi 13:38

boş lakırdı

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den yeni eğitim yılı mesajı
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, “Hepimiz heyecanlıyız, ama sanırım ...
Mehmet KARABEL yazdı... Artık CHP Lideri gibi konuşuyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Artık CHP Lideri gibi konuşuyor!
İmamoğlu'ndan Akşener'e: İttifak şart!
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi ...
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'nın adayını açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin Ankara Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan İYİ Partili Özlale'ye gönderme: İzmirli bu kurnazlıklara aldanmaz!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan: Rusya tahıl meselesinde dışlanamaz
Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sona ermesinin ardından açıklamalarda ...
 
İYİ Parti'den Akşener hakkındaki iddialara suç duyurusu
İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener hakkında Fetullahçı Terör Örgütü ...
Ednan Arslan’dan o söylemlere net yanıt: Hiçbir yerde taraf olmadım!
Narlıdere İlçe Kongresine müdahil olduğu iddialarını kabul etmeyen CHP ...
Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20'de yoğun diplomasi trafiği sürüyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva