HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2023 Cuma - 17:16

CHP'li Kılıç'tan bütçe çıkışı: Size Türkiye yüzyılı, bize sefalet yüzyılı!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “2024 yılı bütçesinin de bize vaadi vatandaştan vergi toplamanın ötesine geçmiyor. Vatandaş verecek siz faiz ödeyeceksiniz, vatandaş verecek siz cemaatlerin, tarikatların önünü açacaksınız. Siz vatandaşa değil, vatandaş size, yandaşlarınıza ve beslemelerinize çalışacak ama doymayacaksınız” diye konuştu. Kılıç, “Sizin Türkiye yüzyılı oldu bize sefalet yüzyılı” dedi.

CHP li Kılıç tan bütçe çıkışı: Size Türkiye yüzyılı, bize sefalet yüzyılı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı bütçesi kapsamında Devlet Arşivleri üzerine konuşan Kılıç, İstanbul Sultanahmet’te bulunan Devlet Arşivleri binasının rant ve hesaplaşmaya kurban gittiğini dile getirdi. AK Parti iktidarının 2023 için koyduğu hiçbir hedefin tutmadığını da belirten Kılıç, şunları söyledi:

HEM RANT HEM HESAPLAŞMA
“Sizlere bu bütçeden tam 857 Milyon lira ayırdığımız Devlet Arşivlerinin binasının başına gelenleri anlatayım. Devlet Arşivleri binası, 1846 yılında Sultanahmet’te yapılmış. Yapıldığından beri Cumhuriyet’in kuruluşunu görmüş, darbeler görmüş ama yerinde kalmış. Ne zaman ki AKP iktidar olmuş; bu binayı restorasyona sokmuşlar. Ve restorasyondan lüks bir otel çıkmış. Bu oteli yapan şirket, daha sonra Şişli’de Pembe Köşk’ün de içinde bulunduğu araziyi almış. Burayı da restore edip otel yapmış.

İstanbul’daki mimari mirasa böyle davranılırken hatırlarsanız, Ankara’da da Cumhuriyet aksını Melih Gökçek’e yıktırmışlardı. Gökçek, yıktığı binanın üzerine çıkıp poz verdiğinde, hepimiz bu hesaplaşmanın dağ taş tanımadığını gördük. Aslında böyle anlatınca AKP’nin basit bir rant hikayesini anlatıyorum gibi görünüyor ama bu basit bir rant hikayesi değil, bitmeyen bir hesaplaşma hikayesi. Cumhuriyetle ve değerleriyle büyük hesaplaşmalarının hikayesi.

İŞTE BÖYLE YOKSULLAŞTIK
Size bu bina üzerinden bir de yoksulluk hikayesi anlatayım. Devlet Arşivleri binasını otel yapınca, arşivler yüzlerce milyon lira harcanarak Kağıthane’de yapılan binaya taşındı. Uzmanlar su baskını riskinden, nemden, rutubetten dolayı uyardılar, uyarmalarına rağmen tam da dere yatağına yapıldı bu bina. Tabi uzmanlar haklı çıktı binanın susuzlaştırma çalışmaları için tekrar ihaleye çıkıldı. Yine milyonlar döküldü. Ama hala tehdit altında arşivler. Yani anlayacağınız bugünkü yoksulluğumuza da öyle kolay gelmedik.

HEDEFLERİ TUTMADI
Hiçbir hedefi tutmayan iktidarın, 2023 yılı için de koyduğu bazı hedefler vardı. 2023 yılında Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacaktı, ekonomi 2 trilyon dolarlık bir milli gelir büyüklüğüne ulaşacaktı, kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacaktı, ihracatımız 500 milyar dolar olacaktı, işsizlik yüzde 5’e inecekti, enflasyon ve faiz oranları düşecekti.

Hedefler güzeldi. Bu hedeflere kimse bir şey diyemez ama hangileri tuttu? Tutan tek hedef 2023 yılına girmiş olmamız.  

VATANDAŞ SİZE, SİZ BESLEMELERİNİZE ÇALIŞACAKSINIZ
2024 yılı bütçesinin de bize vaadi vatandaştan vergi toplamanın ötesine geçmiyor. Vatandaş verecek siz faiz ödeyeceksiniz. Vatandaş daha fazla verecek siz garantili havaalanlarını, hastaneleri, yolları finanse edeceksiniz. Vatandaş verecek siz cemaatlerin, tarikatların önünü açacaksınız. Yani siz vatandaşa değil, vatandaş size, yandaşlarınıza ve beslemelerinize çalışacak ama doymayacaksınız.

İktidarınızın tutmayan hedeflerinin yanında, yaptıkları da var. İktidar, 10 milyon insanı Avrupa sınırlarından uzak tutarak Batı’nın refahını korudu. Avrupalılar için ucuz tatil fırsatı sundu, ucuz sağlık hizmetiyle can simidi oldu. Avrupa’nın ihtiyacını yetişmiş doktorlarımızla, mühendislerimizle karşıladı. Avrupa’dan her yıl en çok çöpü satın alarak batının çevre temizliğine bile el attı. Yabancıların gayrimenkul ihtiyacını üstüne vatandaşlık vererek karşıladık.

TÜRKİYE YÜZYILI SEFALET YÜZYILI OLDU
Peki bu iktidar kendi vatandaşları için hiçbir şey yapmadı mı? Sözde hocalarla bol bol fakirlik güzellemesi yaptı. Gençleri geleceksiz, çocukları öğünsüz, anne babaları boynu bükük, emeklileri kuru ekmeğe muhtaç bıraktı. Ev sahipleriyle kiracıları hasım yaptı. Merkez bankası başkanı bile ev sahiplerine düşman olmuş durumda. Yandaşı daha zengin, halkı daha fakir yaptı. Anlayacağınız sizin Türkiye yüzyılı oldu bize sefalet yüzyılı.

Hz. Ali’nin dediği gibi ‘eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır’ Bu yüzden zulmünüze direneceğiz. Ta ki ‘artık hayallerimiz değil diktatörler yıkılasıya.” 

 

 
Torbalı’da spor kompleksi açıldı
 
Hemşire Tuncel'in şüpheli ölümü: Bilirkişi raporu hazırlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'a 50 bin lira tazminat ödeyecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'diktatör' ifadesi nedeniyle Cumhurbaşkanı ...
Kocaoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: Yanımda iki adam olsa kongreyi alıyordum!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, kongrede ...
Erdoğan'dan SPK ve BİST'e manipülasyon çağrısı
Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
CHP Manisa Büyükşehir adayı Zeyrek oran verdi: Yüzde 48'le kazanacağız!
2019 yılında CHP’den Manisa Büyükşehir’e aday adayı olduğunu ancak adaylığın ...
İzmir, Kubilay ve arkadaşları için yürüdü
Menemen’de 93 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen ...
CHP İzmir, Kiraz'ın üstüne titriyor!
Cumhuriyet halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetim ...
 
Poz verip istifa etmişti... Özuslu'nun ayrılığına Başkan Tugay ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Osmanağaoğlu: MİT, yabancı istihbarat teşkilatlarını endişelendiriyor!
TBMM Genel Kurulunda Konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili ...
Aday adayı Atila'dan iki ilçeye ziyaret ve mesaj seli: İzmir, Süper Lig'e çıkmalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ilçe başkanlıkları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva