HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2023 Cuma - 13:04

Osmanağaoğlu: MİT, yabancı istihbarat teşkilatlarını endişelendiriyor!

TBMM Genel Kurulunda Konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu “MİT’in kurumsal kimliğinde Türkiye’nin etkinlik sahasının genişlemesi; bir takım yabancı istihbarat kuruluşlarını endişeye sevk etmektedir. Avrupa’nın güvenlik kuruluşları tarafından ara ara yapılan haberler ve kamuoyunu yönlendirmek için sızdırılan raporlar; belli bir ajandanın parçasıdır" dedi.

Osmanağaoğlu: MİT, yabancı istihbarat teşkilatlarını endişelendiriyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Bütçesi üzerinde MHP Grubu adına konuşma gerçekleştiren Tamer Osmanağaoğlu, “Meriç’e selam verip, Sen Nehrinde abdest alıp Tuna Boyunca hayat bulan, Don’da soluklanıp Volga’da nefes alan, Aral havzasına Türk mührünü vurup Fırat boyunca ilerleyen, Hindistan’dan Çin’e, Arap Yarımadasından Nil Nehrine, tarihin akışına Türk’ün imzasını atan, Atlantik’ten Pasifiğe Türk’ün ayak izini bırakan, dağların aslanı, göklerin kartalı steplerin bozkurdu isimsiz kahramanlarımızı da özellikle selamlıyorum” ifadelerini kullanırken konuşmasında şunları söyledi: 

 “Suriye’de ne işimiz var?” diyenlere, “Libya’da, Katar’da, Afrika’da neden varız?” diye soranlara, “Kuzey Irak’ta neden bulunuyoruz?” sualini dillerine dolayanlara, “Balkanlar’dan Karabağ’a, Karadeniz’in kuzeyinden Akdeniz’in güneyine ne diye karışıyoruz?” diye sorup şaşkınlık yaşatanlara verilecek en güzel cevap da işte budur. Suriye’nin kuzeyinde, boyunlarında sahiplerinin tasması,  tatlı hülyalara dalan hainlere sesleniyorum:  Türk’ün kulakları sağır eden ihtişamıyla kâbusu yaşamaya devam edeceksiniz! Kandil’deki inlerinde, masum kanı dökmek için fırsat kollayan hayâsız sapıklara sesleniyorum: Türk ordusunun sizler için hazırladığı “küçük sürprizlerle” son nefeslerinizi vermeye devam edeceksiniz.”

MİT’İN BAŞARILARINDAN YABANCI ÖRGÜTLER RAHATSIZ! 
TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Osmanağaoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatının etkinlik sahasının genişlemesinin yabancı istihbarat örgütlerinin planlarını bozduğuna, endişeye sevk ettiğine de dikkat çekti. “MİT’in kurumsal kimliğinde Türkiye’nin etkinlik sahasının genişlemesi; bir takım yabancı istihbarat kuruluşlarını endişeye sevk etmektedir. Avrupa’nın güvenlik kuruluşları tarafından ara ara yapılan haberler ve kamuoyunu yönlendirmek için sızdırılan raporlar; belli bir ajandanın parçasıdır. Plan, Türk istihbaratını korkutucu bir hayalete dönüştürüp dünya kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaktır” ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu şunları söyledi: 

“Hemen yanı başımızda Gazze’de; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin tabiriyle, Caniyahu tarafından Filistinli mazlumlara yaşatılan vahşet karşısında BM ve uluslararası kurumların etkisiz kaldığına, alınan kararların nasıl bloke edildiğine hep birlikte şahitlik ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın “dünya 5’ten büyüktür” çıkışının etrafında yeni bir huzur ve barış çemberinin Türkiye’yi merkeze alacak şekilde vücut bulması an meselesi olduğu gibi, bu çemberin oluşturulup oluşturulmaması da bizim elimizdedir. Böylesine ciddi bir süreçte; tarihin Türk milletine yüklediği sorumlulukları reddetmek, talihin Türk devletinin önüne altın tepside sunduğu fırsatları görmezden gelmek, hem bu milletimize, hem mazlum milletlere, hem de kandan nehirler içinde boğulmaya çalışılan masumlara yapılmış en büyük ihanetlerden birisi olacaktır. 

Biz şahitlik ediyoruz siz de edin: Türk asrının meşalesi tutuşmuştur! Biz inandık, siz de inanın, devir artık Türk devridir! Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi... Gelin, “Türk Devri’ni gururla, onurla, heyecanla, bahtiyarlıkla ve ayakta hep birlikte selamlayalım. Gelin, parlak bir geçmişi onurlu bir gelecekle buluşturmanın arayış ve amacıyla yeni yüzyıla hep birlikte hazırlanalım. Çünkü zaman dünyayı Türkçe okuma zamanı, devir dünyada olup bitene Başkent Ankara’nın penceresinden bakma devridir. 

 

 
İtfaiyeden kontenjan tepkisi... Büyükşehir 120 istedi Bakanlık 50 verdi!
 
Poz verip istifa etmişti... Özuslu'nun ayrılığına Başkan Tugay ne dedi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday adayı Atila'dan iki ilçeye ziyaret ve mesaj seli: İzmir, Süper Lig'e çıkmalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ilçe başkanlıkları ...
Kocaoğlu, eski genel sekreteri Gökce için net konuştu: Desteğim yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, bir dönem ...
CHP Çiğli Aday Adayı Yıldız'dan sanayi ziyareti: Ortak hareket çok önemli!
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; ...
 
CHP İzmir’den ‘Yusuf Tekin’ isyanı!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in  sözleri ile ilgili konuşan CHP İzmir ...
Temiz esnafı ziyaret etti: Üreticiyle, tüketiciyi aracısız buluşturacağız
Saha çalışmalarına aralıksız devam eden Bornova Belediye Başkan Aday Adayı ...
İYİ Parti'de görevden almalar sürüyor
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Çankaya İlçe Başkanı ve ilçe ...
 
Yaramışlı’dan muhtarlara ziyaret: Hizmeti vatandaşa birlikte götüreceğiz
Muhtarları ziyaretinde mahallelere ilişkin ihtiyaç ve beklentileri dinleyen ...
Eski başkan Uyar'dan 'ithal aday' çıkışı: Bu sefer farklı tavır alabilirim!
Urla Önceki Dönem Belediye Başkanı ve Urla Belediye Başkan Aday Adayı ...
Kocaoğlu: Manisa’yı almak zorunlu değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva