HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2023 Cuma - 16:13

Kocaoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: Yanımda iki adam olsa kongreyi alıyordum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, kongrede seçim kazanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na gönderme yaptı. Kocaoğlu “kentteki en zayıf halka, ili alan halkaydı. 30 ilçede partinin nabzını tutabiliyorsam bu kongre sürecinde baktığımızda il delegesi bazında en güçlü kişi Aziz Kocaoğlu'ydu” ifadelerini kullanırken “Yanımda iki adam olsa kongreyi alıyordum. Vitrine ihtiyaç vardı. Bulamadım. Yanımızda, arkamızda, önümüzde dursalardı il kongresi rahatlıkla tereyağından kıl çeker gibi alınabiliyordu” dedi.

Kocaoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: Yanımda iki adam olsa kongreyi alıyordum!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda Mayıs seçimleri sonrası CHP’deki kurultay süreci ve sonrasında yaşananlar masaya yatırıldı.

PARTİMİZE AZ OY GELEN İLÇE VE MAHALLELERİ DOLAŞTIK
Genel seçim sürecinde sahaya indiğini kaydeden Aziz Kocaoğlu, “Ortada seçim yok. Eski belediye başkanın ortada dolaşması da fazla doğru değil. Büyükşehir belediye başkanı seçilmiş, ilçe ve iller seçilmiş. Biz de kendi dünyamızda olanı biteni izliyorduk. Biz ilk defa 14 Mayıs seçimlerinden önce sahaya indik. Orada da bir politika izledik. İl Yönetimi’nden bir arkadaşımızı aldık, 2 bürokrat arkadaşım ile 4 kişi olarak CHP'li olmayan ilçelerde, partimize az oy gelen mahallelerde dolaştık. Elimizden gelen katkıda bulunduk. Alsancak'ta adaysanız gelip şov yaparsınız ancak bizim Alsancak'ta gezip oy istememiz ne kadar karşılık bulur? Bunun için etkili olabileceğimiz yerlerde çalışmakta fayda gördüm. Ben öteden beri kırsalı seviyorum. Bu şekilde katkıda bulunmak istedik. Aynı şeyi 2019 yerel seçimlerinde de yaptım. Ailemden gelen CHP'lilik var. 3 dönem Büyükşehir Başkanlığı yaptım, Bornova Belediye Başkanlığı yaptım. Partiye bir borcumuz var. Üstüme düşeni her zaman yapmaya devam edeceğim” dedi.

GEÇMİŞTEN BERİ DEĞİŞİM DEDİM
Partideki değişim sürecini yakından takip ettiğini belirten Aziz Kocaoğlu, “Kurultay örgüt içi bir çalışma. Tarafınızı onlara belirtmeniz gerekir. İl ve ilçede karışmadık. CHP'nin yenilenmesi gerektiğini, değişimin olması gerektiğini uzun süredir savunan bir partiliyim. Rahmetli Genel Başkanımız Deniz Baykal zamanında da önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu döneminde de zaman zaman belediye başkanı olarak kendimce her yerde yenilenmenin gerektiğini söylemiştim. Partiye üye kaydının, partinin söylemlerinin, partinin toplumdaki güveninin arttırılması gerektiğini, çeşitli kesimlerden üye profilinin artırılması gerektiğini zaman zaman dile getirdim. Bunun olması için irade beyan ettim ve elimden geleni yapmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

İL DELEGESİ BAZINDA EN GÜÇLÜ KİŞİ BENDİM
“Kurultay delegesi yazılmamanız hakkında ne düşünüyorsunuz? Beklentiniz var mıydı?” sorusuna yanıt veren Kocaoğlu, “Hiçbir şey beklemedim. Mahalle, il ve kurultay delegeliği beklemedim, böyle bir talebim de olmadı. İl kongresine geldiğimiz zaman kentteki en zayıf halka ili alan halkaydı. 30 ilçede partinin nabzını tutabiliyorsam bu kongre sürecinde baktığımızda il delegesi bazında en güçlü kişi Aziz Kocaoğlu'ydu. Birebir görüşerek söylüyorum” şeklinde konuştu.

YANIMDA İKİ ADAM OLSA KONGREYİ ALIYORDUM
İl başkanlığı seçimi sürecine müdahil olduğunu ancak istenen sonucu alamadıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Yanımda iki adam olsa kongreyi alıyordum. Vitrine ihtiyaç vardı. Bulamadım. Onun için il kongresinde bu yapının dışında bir yapının, yani CHP'de sağlıklı yapının il örgütünde olması için, kurultay delegelerinin sağlıklı çıkması için fırsat vardı. Onu İzmir kaçırdı. Onun da müsebbibi 3-4 arkadaştır. Yanımızda, arkamızda, önümüzde dursalardı il kongresi rahatlıkla tereyağından kıl çeker gibi alınabiliyordu. Hala o iddiamı sürdürüyorum. Tablo çıktıktan sonra teyit edilmiş oldu. Kurultay delegeleri için de başka tarafa gitmeyecek kişiler listeye yazıldı ancak siyaset böyle olmuyor. Blok olmadı. Biz kıyımıza çekildik, seçilme iddiamız yok ancak partiliyiz. İzmir örgütünü en iyi tanıyan 1-2 kişiden biriyim. ‘Değişim, değişim’ diye yıllarca uğraşıp sonra değişim hareketine destek vermememiz kendimizi inkar anlamına geliyordu. Elimizden gelen çabayı da gösterdik” açıklamasını yaptı.

KURULTAYDA DEĞİŞİM İÇİN ÇALIŞTIM
“Değişim için delegelerle temaslarınız oldu mu?” sorusuna yanıt veren Kocaoğlu, “Çalıştım ancak oyu kim, nereye verildi bilmiyorum. Ancak ben çalıştım. Kurultay delegeliğine kadar siyasette yükselmiş arkadaşlara müdahale etmek mümkün değil. Halkın, tabanın, parti tabanının istemini söylemini dile getirdik. İzmir'de yaşıyoruz, her yere girip çıkıyoruz. Partili olan, olmayan vatandaştan, CHP'ye oy veren, vermeyen hemşerilerden hem de parti tabanından değişim konusunda çok büyük talep vardı. Bunun karşısında durmak doğru değildi. Aziz Kocaoğlu şunu yaptı, bunu yaptı, Ahmet şunu yaptı, bunu yaptıdan ziyade CHP kurultayına tabandaki değişim talebi yansıdı. ‘Vereceğim dedi, vermedi’, ‘fotoğraf çek’ gibi şeyler siyasette kesinlikle olmamalı. Siyasetin sermayesi güven. Söylendiğinize güveniliyor, kişiliğinize güveniliyorsa, sözleriniz karşı tarafta karşılık buluyorsa oy verir, yoksa vermez. ‘Fotoğraf çek’ gibi şeyler CHP gibi bir partide olmaması gereken şeylerdir” dedi.

2028'E KADAR KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKAR
Kurultay süreci sonrası Özel-İmamoğlu ilişkisi hakkında çıkan yorumlara da değinen Aziz Kocaoğlu,  “Ekrem İmamoğlu'nun çizgisi belli, Özgür Özel'in çizgisi belli. İmamoğlu, İBB'de başkanlığı almak için elinden gelen gayreti gösterecek ve inşallah alır. 3'üncü defa İBB Başkanlığını kazanan kişi olarak Türkiye siyasetindeki konumunu güçlendirir, kapılar açılıp hedeflere doğru emin adımlarla yürür. Bunu da hepimiz isteriz. Genel Başkanımız da partiyi toparlar, 2028'e kadar köprünün altından çok sular akar. İkisinin de partiyi ve ülkeyi sıkıntıya sokacak hareket içinde olmayacak kadar olgun olduklarına, siyasette toz yuttuklarına inanıyorum. Özellikle Özgür Bey'in daha çok toz yuttuğuna inanıyorum. Orada bir problem çıkmaz. Eğer siyaseti ülke, millet için yaparsanız, kentiniz için, siyasi partiniz için yapıyorsanız, eğer görev size düşerse seçilme noktasında seçilme noktasında bir yere geçiriyorsanız, sadece ben ne olacağım diye siyaset yapmıyorsanız başarı gelir. Vatandaşı düşünmeden siyaset yapıyorsanız tesadüfle bir yere gelseniz bile ilk fırsatta evinize yollanırsınız” değerlendirmesini yaptı.

 
İzmir en uzun gecede koştu!
 
Lions derneklerinden Soyer'e destek açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Malum kişi 23 Aralık 2023 Cumartesi 14:45

Malumat, malum kişi kim, Soyer mi? Malum kişi dediğin seçilmiş belediye başkanı. O koltuk kimsenin malı değil. CHP sayesinde o koltuğa oturanlar kendilerini süper belediyeci sanmasın. Dün de büyük bir kesim Kocaoğlu'ndan memnun değildi; bugün de Soyer'den değil. Aynı şekilde memnun olan büyük bir kesim de vardı, var. Kale dediğin yerde aldığın oy en fazla 58 olmuş, o da ittifakla. Kocaoğlu çok başarılı olsaydı oyları 6 puan düşmezdi.

Yorumu oyla      1      1  
Deniz 23 Aralık 2023 Cumartesi 13:46

Izmirin şu berbat hali senle başladı kocaoğlu daha hizmet yapmış gibi proje eser yapmış gibi söylemlerde bulunuyor yazık soyer gibi aziz gibi belediye ile yakından uzaktan alakasız balkon milliyetçisi koltuk sevdalısı çevreci hikayeleri tkp tip hayranları ile izmir gecekondu alt yapı olmayan berbat bi hale geldi daha bunlar oy makam peşinde 60 yaş sonrası siyaset yasak olmalı bunlar geçim avanta peşinde koltuk sevdalısı tipler artık sözlerine bile prim vermemek lazım bunların bağımsız aday olmaları lazım ki karşılığını görmesi lazım yok öyle avanta cepte oy la atıp tutmak

Yorumu oyla      2      1  
Izmirliler der. 23 Aralık 2023 Cumartesi 13:30

Artık siyaset sahnesinden çekilin gidin bu partiyi terk etmediğiniz sürece hiç bir şey olmaz,sayın Kocaoğlu döneminide biliyoruz,bir stk örgütü Ankara gezisi için ekonomik yönden talepte bulunur şimdi müsait değiliz gidiniz şu isimli bir işletmeden alınız biz sonra oraya ödeme yaparız mantığı para alınıp Ankara'ya gidildiğini biliyoruz bu konu telefon dinleme ile açığa cıktı davalar açıldı bitti hiç kimse kendini pastörize süt gibi temiz görmesin...

Yorumu oyla      2      1  
Malumat 23 Aralık 2023 Cumartesi 00:08

Malum kişi ve ekibine yazıyorum. Sakin olun arkadaşlar. Aziz başkanın açıklamalarını açın okuyun. Tek bir yanlış cümle bulamazsınız. 2019 aday belirleme süreci dahil, tüm açıklamalarının ne kadar doğru ve haklı olduğunu her geçen gün İzmir halkı görüyor zaten. Üç haberin altına dokuz yorum yazdırmakla olmuyor bu işler. Son kararı İzmirli verecek ve tarih kim haklı kim haksız yazacaktır.

Yorumu oyla      5      3  
Zafer Çavuşoğlu 22 Aralık 2023 Cuma 20:32

Aziz abi dış kumpaslara karşı aslanlar gibi dik durdun ama parti içi İrlandalılar ve Brutus ları dikkate almadın ama sen efsanelğinden değer kaybetmedin.Senin tozuna yetişmek için iddicıların 40 fırın ekmek yemesi bile yetmez.

Yorumu oyla      8      6  
Zafer Çavuşoğlu 22 Aralık 2023 Cuma 20:32

Aziz abi dış kumpaslara karşı aslanlar gibi dik durdun ama parti içi İrlandalılar ve Brutus ları dikkate almadın ama sen efsanelğinden değer kaybetmedin.Senin tozuna yetişmek için iddicıların 40 fırın ekmek yemesi bile yetmez.

Yorumu oyla      6      3  
Oylarda azalma olmamış mı 22 Aralık 2023 Cuma 18:50

2009 Mart yerel seçimleri CHP İzmir BB adayı aldığı oy oranı % 55,3 —-30 ilçeden CHP 28 ilçe —— 2014 Mart yerel seçimleri CHP İzmir BB adayı aldığı oy oranı % 49,5 - 30 ilçeden CHP 22 ilçe

Yorumu oyla      3      4  
Gecekondu şehri İzmir 22 Aralık 2023 Cuma 17:14

Yanındakiler adam değil miydi?

Yorumu oyla      6      4  
serpil 22 Aralık 2023 Cuma 17:11

Sizleri hergün görmek zorunda mıyız. Değişim diyorsunuz hala sizler nasıl olacak bu değişim.????

Yorumu oyla      6      4  
BORNOVALI 22 Aralık 2023 Cuma 16:59

BAYRAKLI VE BORNOVA BÖLGESİNDE SONSUZ KAT YÜKSEKLİĞİ VERDİĞİN, EKSİK KALMIŞ YAKIN DOSTLARINMI KALDI DA ONLARIN PARSELLERİNE SONSUZ KATLAR VERMEK İÇİN Mİ GÖREV TALEP EDİYORSUNUZ? SAYIN KOCAOĞLU,İZMİRİN GÖKYÜZÜNÜDE KİRLETTİNİZ... YAZIK

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan SPK ve BİST'e manipülasyon çağrısı
Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP Manisa Büyükşehir adayı Zeyrek oran verdi: Yüzde 48'le kazanacağız!
2019 yılında CHP’den Manisa Büyükşehir’e aday adayı olduğunu ancak adaylığın ...
İzmir, Kubilay ve arkadaşları için yürüdü
Menemen’de 93 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen ...
 
CHP İzmir, Kiraz'ın üstüne titriyor!
Cumhuriyet halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetim ...
Poz verip istifa etmişti... Özuslu'nun ayrılığına Başkan Tugay ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Osmanağaoğlu: MİT, yabancı istihbarat teşkilatlarını endişelendiriyor!
TBMM Genel Kurulunda Konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili ...
 
Aday adayı Atila'dan iki ilçeye ziyaret ve mesaj seli: İzmir, Süper Lig'e çıkmalı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ilçe başkanlıkları ...
Kocaoğlu, eski genel sekreteri Gökce için net konuştu: Desteğim yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, bir dönem ...
CHP Çiğli Aday Adayı Yıldız'dan sanayi ziyareti: Ortak hareket çok önemli!
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva