HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2024 Cumartesi - 08:27

CHP’li Bakan’dan ‘tüzük kurultayı’ yorumu: Seçimli kurultay mümkün değil!

Eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayı konusunda değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Seçimli kurultay mümkün değil. Genel başkan talebi ile olağanüstü tüzük kurultayını topluyoruz. Genel başkanımız seçimli kurultay noktasında talep görürse tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirebilir. Bizim gündemimiz iktidar değişikliği. Son derece iyi giden bir genel başkan ve yönetim var” dedi.

CHP’li Bakan’dan ‘tüzük kurultayı’ yorumu: Seçimli kurultay mümkün değil!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde Eylül ayında yapılması planlanan olağanüstü tüzük kurultayı vardı.

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDE TÜZÜKLE İLGİLİ HAZIRLIK YAPILMAMIŞ
Tüzük Kurultayı hakkında değerlendirmede bulunan CHP’li Bakan, “Seçimli kurultay mümkün değil. Genel başkan talebi ile olağanüstü tüzük kurultayını topluyoruz. Genel başkanımız seçimli kurultay noktasında talep görürse tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirebilir. Bizim gündemimiz iktidar değişikliği. Son derece iyi giden bir genel başkan ve yönetim var. Tüzük değişikliği olur olmaz, önemli olan partinin yönetim anlayışıdır. Parti işleyişinin demokratik olması önemlidir. Bizim DEÜ’de ceza hukuku hocamız ‘iyi yasalar kötü uygulayıcıların elinde kötü yasa, iyi uygulayıcıların elinde iyi yasa olur” demişti. Elinizdeki tüzükle her şeyi yapmanız mümkün. Ön seçim yaparsınız, yapmazsınız. CHP’de uzun zamandır tüzükle ilgili tartışmalar var. Tüzük değişikliği için hem eski genel başkanımız Kemal Bey hem yeni başkanımız Özgür Bey tarafından söz verildi. Kemal Bey’in başkanlığı döneminde bununla ilgili bir hazırlık olduğu da söylenmişti. Biz yönetime gelince tüzük hazırlığı yapılmamış olduğunu gördük. Siyaseten söylenen bir sözmüş” dedi.

UZLAŞMAYLA, TATLI BİR ŞEKİLDE TÜZÜK KURULTAYINI YAPMAK İSTİYORUZ
“Tüzük kurultayı genel başkanlık seçimli olağanüstü kurultaya dönüşecek” yorumlarına ise Bakan, “Kamuoyunda konu tartışıldı. Türkiye’de bir seçim zaferi kazandık, büyükşehirlerin neredeyse tamamını kazandık. Türkiye’nin nüfusunun yüzde 60’ını yönetiyoruz. Kamuoyu araştırmalarında iyi durumdayız. Şu halde partimizde bir tartışmaya, çekişmeye meydan vermeden, uzlaşmayla, tatlı bir şekilde tüzük kurultayını yapmak istiyoruz. Bu sadece tüzük kurultayı değil, CHP’nin program değişikliğinin bir başlangıcı da… Biz iddialı sözlerle yola çıktık. ‘Değişimin 100 yüzyılı, yüzyılın değişimi’ dedik. Bir program değişikliğine ihtiyaç var, bu tüzük kurultayı sürecinde o program değişimi için adımları atacağız. Parti içi talep edilen konuydu. Tüzük kurultayını halaylarla, türkülerle yapacağız” şeklinde konuştu.

ADAYLIK İÇİN İKİ POPÜLER ARKADAŞIMIZ VAR
Cumhurbaşkanlığı adaylı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığının ön plana çıkması konusunda da değerlendirme yapan CHP’li Bakan, “Adaylık dayatmam olmaz. Genel başkanımız ‘hedefim cumhurbaşkanı olmak değil. CHP’li bir arkadaşımızı Çankaya’ya göndermek istiyorum. İktidarı getiren genel başkan olmak istiyorum’ diyor. Bizim iki tane çok popüler destek gören arkadaşlarımız var. İmamoğlu ve Yavaş var. Kiminle alacaksak bu seçimi onu adaylaştıracağız. Bu seçimi almak istiyoruz. Onun için tüm çalışmamız buna yönelik” ifadelerini kullandı.

 

 
Şener Şen'in oyununa saldırı: Sahneye şişe atıldı!
 
Tartışmalarının odağındaki Khelif'ten altın madalya!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Ağustos 2024 Cumartesi 16:20

*CHP'nin 2019 yılında belediye başkanlığı seçimlerine katıldığı 57 ilde aldığı oy sayısı 14.554.694, 2024 yılında ise aynı 57 ilde aldığı oy sayısı 14.556.288 olup,oy sayısı artışı (+)1.594 ,sağladığı oy oranı artışı (0)sıfır olmuştur .* ------------------------------------------------------------------------------------------- *Değiştik, başardık söylemi yalandır* .*

Yorumu oyla      7      0  
10 Ağustos 2024 Cumartesi 14:23

Ce ha Pe den bir halt olmaz çünkü ağzını sadece mevcut iktidara açıp kapatan anadaval sürüsünden oluşur. Mavi Vatan falan hikaye diyecek kadar ruhsuz ve basiretsiz zavallılar. ABD ye ne işin var Suriye de diyemeyen korkak ve ruhunu satmış zavallılar.

Yorumu oyla      7      0  
10 Ağustos 2024 Cumartesi 11:44

Chp den bir halt olmaz.

Yorumu oyla      8      0  
10 Ağustos 2024 Cumartesi 10:25

Demokratik chp

Yorumu oyla      6      0  
İzmir'li 10 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07

Sandık'tan korkmayın.Kontenjan ve atamalar arkası boş vitrinden başka bir şey değildir.Biat getirir,adaletsizlik getirir,tembellik çıkar-menfaat getirir,çalışacakları soğutur,uzaklaştırır sonunda da başarısızlık getirir. Sandık,lider ve oligarşik yapıya değil,halka yakın olmayı gerektirir,mücadele getirir,rekabet getirir,adalet getirir,bir araya getirir ve sonunda başarı getirir.

Yorumu oyla      3      0  
Partili 10 Ağustos 2024 Cumartesi 08:44

Sayın vekil ne zaman ön seçim ve özgür ırade ile CHP seçim oldu? Her zaman dayatma ve atama ile partiyi idâre ediyorsunuz nereye kadar gider acaba göreceğiz bakalım...

Yorumu oyla      7      0  
Baran 10 Ağustos 2024 Cumartesi 08:32

Paçalarınız tutuştu mu?

Yorumu oyla      11      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Futbola kavga ve ideoloji girmemeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:, "Hangi sebeple olursa olsun futbola ...
O ilçede belediye başkanı partisinden istifa etti
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, DEM Parti'den ...
Komisyondan olağanüstü toplantı: Gündem Instagram yasağı
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, 16 Ağustos'ta Instagram'a erişim engelini ...
 
Sokak hayvanları yasası için başkanlara çağrı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak hayvanları ile ilgili yasa için AYM'ye ...
CHP'den Meclis'e Can Atalay çağrısı!
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Can Atalay konusunda verdiği kararın ...
Instagram açıklaması: Bir an önce çözülmesini istiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, erişim engeli getirilen sosyal medya ...
 
İsrail'e destek verenlere tepki: Gazze'deki katliamın suç ortakları!
Dışişleri Bakanı Fidan, "İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyenler, Gazze'deki ...
CHP’li Bakan’dan işten çıkarmalar için açıklama: İşçi alımlarında öncelik onların!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, belediyelerde ...
CHP’li Bakan: Yerlikaya ve Ayyıldız’a kredimiz var!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva