HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2024 Perşembe - 08:21

CHP’li Bakan’dan ‘kooperatif’ göndermelerine yanıt: Alakam yok!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşümde kooperatif modeli süreci ile ilgili açıklamada bulundu. Dönüşümden sorumlu İZBETON A.Ş.’nin eski genel müdürü Heval Savaş Kaya ile yakınlığı üzerinden iktidar kanadından gelen eleştirilere yanıt veren Bakan, “Kooperatif modelinin kuruluşunda, sözleşmelerinin yapılmasında, hukuki süreçlerinde yokum. Ne kooperatifin kurulduğundan ne kooperatif ile İZBETON arasında sözleşme yapıldığından haberim var” dedi.

CHP’li Bakan’dan ‘kooperatif’ göndermelerine yanıt: Alakam yok!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesi vardı. Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatifler aracılığıyla yürüttüğü dönüşüm modeli ile ilgili olarak yeni başkan Cemil Tugay, süresinde inşaatları tamamlamayan kooperatiflerin sözleşmesini feshetmişti.

CHP’li Bakan, kentsel dönüşüm süreçlerinden sorumlu İZBETON A.Ş.’nin eski genel müdürü Heval Savaş Kaya ile yakınlığı sebebiyle AK Parti kanadından gelen eleştirilere yanıt verdi.

HEVAL’E REFERANS OLMADIM
Bakan, kooperatif süreci ile ilgili uzaktan yakından bir alakasının olmadığını belirterek “İZBETON ile ilişkim sadece Heval Savaş Kaya iledir. Kaya ile yıllara dayalı bir arkadaşlığım var. SHP Gençlik Kollarından beri tanıtım. Ailesini tanıtım, başarı hikayesi olan, sevdiğim bir arkadaşım. Benim İZBETON ile alakam yok. Bir kere şirketi ziyaret ettim, Heval’le de 5 senede 10 defa görüşmüşüm. Kooperatif modelinin kuruluşunda, sözleşmelerinin yapılmasında, hukuki süreçlerinde yokum. Ne kooperatifin kurulduğundan ne kooperatif ile İZBETON arasında sözleşme yapıldığından haberim var. Bir tane kooperatif üyesi tanıdığım yok. Sadece Şenol Beyi tanırım, o da il başkanımız. Kooperatifle Heval ile dostluğum üzerinden geliniyor. Heval’e müdürlük konusunda referans bile olmadım. Kendi nitelikleriyle müdür oldu. Kılıçdaroğlu, ‘Heval belediye başkanı olamadı, genel müdür yapın şirkete’ dedi. Bunu yanımda dedi. Dostluk kardeşlik ilişkilerini de döneme göre, rüzgara göre şekillendirmem. Dostum dostumdur. Siyaseten beraber miydik? Son kurultayda değildik. İdeolojik olarak dostluk tanımam. Değişimden yanaydık Cemil Tugay ile yürüdük. Heval’le yürümedik” dedi.

FİKRİ DESTEKLEDİM
“Kooperatif fikrini düşünsel olarak destekledim” diyen Bakan, “Müteahhit bulamadığınız noktada imece usulü ile böyle bir işin yapılmasını doğru buldum. Dürüst yapılırsa doğru iş. Babam ilk OYAK Yapı Kooperatifi’ni yapan kişidir. 1971’de Diyarbakır’da birbirine benzeyen binalar görüyor. Kooperatif binaları ve fikir alıyor. Birliğe dönüyor, ‘siviller yapmış, biz de yaparız’ diyor. Murat Yapı Kooperatifi’ni kuruyor. İsmim de oradan geliyor. 72 astsubay ile yola düşüyor ve İnciraltı-Dörtyol’da evleri yapıyor. Ekonomik imkanı olmayan insanların bir araya gelerek bina yapmasını doğru buluyorum. Aldığınız parayı har vurup harman savurursanız, o işi düzgün yapmazsanız, uygun fiyatla işi doğru yönetmezsiniz kötü olur. Zimmetle yargılanırsın, devlet memuru statüsünde yargılanırsın. Her şey ortada. Savcılık orada, savcılığa da gidebilir” şeklinde konuştu.

TUGAY’IN YANINDAYIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kooperatif konusunda alacağı kararı destekleyeceğini söyleyen Bakan, “Kimseyi mağdur etmeden belediyemiz nasıl uygun görüyorsa süreç öyle yapılsın. Genel Merkez olarak biz vesayet merkezi değiliz, benim işim değil. Cemil Tugay nasıl tasarruf ediyorsa desteklerim.” ifadelerini kullandı.

 
78 ilde 'Mercek-22' operasyonu!
 
Aydın'daki yangın kontrol altında
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarnıçlı 8 Ağustos 2024 Perşembe 22:12

Sayın vekil kooperatif ile neden ilgilenmiyorsunuz çünkü iktidara yakın holdinglerin avukatı olduğunu halk biliyor izliyor gelecek zaman diliminde size inanmıyor ve güvenmiyor esas mesleğinize geri gönderecektir

Yorumu oyla      3      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 17:29

devam sayın vekilim..tıpış tıpışçılar arkanda...pilavdan dönenin kaşşığı kırılsın :)))

Yorumu oyla      2      0  
Özlem 8 Ağustos 2024 Perşembe 16:44

Heval Savaş Kaya ile birlikte açıklama yapmalısın!!

Yorumu oyla      2      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 16:14

Sahi İzmir de başkan adayları belirleyen şu izbeton başkanı degilmiydi..

Yorumu oyla      3      0  
Mahmut Feryadi 8 Ağustos 2024 Perşembe 15:46

çok değil 10 yıl once ne durumdaydın şimdi ne durumdasın. herkes öğrenir yakında sn.bakan

Yorumu oyla      3      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 15:08

Belgeler ortaya çıkınca alakan ilgin var mı o zaman belli olur.

Yorumu oyla      3      0  
barış koç 8 Ağustos 2024 Perşembe 10:44

"soyer out tugay in" naraları boşuna değilmiş. chp'nin tüzük kurultayında ilk oylayacağı madde "müteahhitler vekil, belediye başkanı ve meclis üyesi olamaz" olmalı... il başkanı bir yandan, vekili diğer yandan, adı burada geçmeyen diğer iki vekil başka yandan hep inşaat, taahhüt işleri... 50 yılda bir iktidar olma şansı yakalayan partiye yazık oluyor gerçekten!

Yorumu oyla      10      1  
ERAY 8 Ağustos 2024 Perşembe 09:55

SAYIN İZMİR MİLLETVEKİLİ HEM PARTİNE HEMDE İZMİR HALKINA ZARARVERİYORSUN. SAMİMİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ SİZİ. BIRAKIN ARTİK UZUNDEREYİ SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN. PARTİNİN İMAJINI İTİBARINI YERLEBİR ETTİNİZ. 15 YILDIR YAPAMADIĞINIZ 3600 ADET BİNAYI ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULUŞTIRDINIZ. SİZ BUNLA DERTLENMENİZ GEREKİRKEN UTANMADAN HALA SİYASET YAPIP GÜNCEL KALMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ. YAZIK UZUNDEREYİ TARİHE YADINI ALTIN ALTIN HARFLERLE YAZDIRDINIZ. 2 GENEL BAŞKAN 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖREREK TARİH YAZIYOR UZUNDERE TARİH BİTMEYEN KENTSEL DÖNÜŞÜM DİYE.

Yorumu oyla      11      1  
Baran 8 Ağustos 2024 Perşembe 09:25

Chp nin kara kutusu. Karışık dolaşık bir tip. Günah çıkarmaya çıkmış tv ye.

Yorumu oyla      12      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin 4 il başkanı değişti
AK Parti'de Rize, Şanlıurfa, Mardin ve Kahramanmaraş'a yeni il başkanları atandı.
AK Partili Saygılı, Bakan Bolat ile görüştü: Domates krizine çözüm!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ödemiş'te gerçekleştiği programda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ...
 
CHP'den hükümete çağrı: Kapalı nüfus sayımı yapılsın!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, düzensiz ...
CHP'li Bakan'dan Tunç Soyer'e: Nezaketsiz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, önceki ...
Kılıçdaroğlu: Artık millet olarak aklımızı başımıza alma zamanı değil mi?
CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda “Sarayın Sultanı ...
 
Saadet Partisi'nde kongre süreci
Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada Genel Başkanvekilliği’ne ...
CHP'li Bakan'dan İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya: Çaresiz, tutarsız, bilgisiz!
CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
'Elektrikli araç devriminde iddialıyız'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapılan yatırımlarla Türkiye'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva