HABERLER>POLİTİKA
28 Ocak 2012 Cumartesi - 14:17

CHP Konak’ta seçim krizi

Konak’ta yapılan delege seçimlerinde 70’e yakın mahallede seçimin iptal edildiği iddiası krize neden oldu. Aralarında muhtarların da bulunduğu çok sayıda kişi ilçe binasına gelirken Aziziye Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk çıkan kavgada yaralandı. Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir’in yumruklu saldırısına maruz kalan Pamuk, darp raporu alırken polis olaya el koydu.

CHP Konak’ta seçim krizi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- CHP’de geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan delege seçimleri nedeniyle yaşanan gergin atmosfer bugün doruğa çıktı. Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Karabağlar ve Buca ile birlikte delege seçimlerini yapan İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Konak’ta delege seçimlerinde kavga çıktı. Parti içi muhalifler Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un mahallelerde seçim yapmadığını listeleri kaçırdığını iddia etti. Konak’ta bulunan 130 mahallenin 70’ine yakınında seçimler iptal edildiği belirtildi.
 
MECLİS ÜYESİ MUHTAR KAPIŞTI
Konak’ta birçok mahallede seçimler iptal olunca tepkiler çığ gibi büyüdü. İl Başkanı Tacettin Bayır’ı arayan partililer durumdan haberdar ederken kimileri de genel merkeze durumu bildirdi. Seçimi iptal edilen yerlerde muhalifler mahalle muhtarları başta olmak üzere görgü şahitleri ve partililerin imzalarıyla tutanak düzenledi. Seçimi iptal edilen yerlerden birisi olan Aziziye Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk, Selçuk Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz ve partililer ilçe binasına gelerek duruma tepki gösterdi. Pamuk ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir tekme tokat birbirine girdi. Demir’in yumruklarına hedef olan ve boğazı sıkılan muhtar Pamuk, hastaneye giderek iş göremez raporu aldı. İlçenin karışmasının ardından olay yerine polis ekipleri gelirken tutanak tutuldu ve tarafların karakolda ifadeleri alındı.
 
BANA SALDIRDI
Aziziye Mahallesi’ndeki seçimin iptal edildiği haberi gelince ilçe tarafından görevlendirilen kişiyi de yanına alarak ilçe binasına gittiğini belirten Muhtar İbrahim Pamuk, duruma tepki gösterdiğini söyledi. İlçe binasına girdiğinde Başkan Tunus’a durumu sorduğunu onların da kendisine ‘seçim yapmayacağız’ cevabını verdiğini dile getiren Pamuk, “Yanımda Selçuk Mahallesi Muhtarı Kasım Yavuz ve partililer de vardı. Ben sandık kurulmamasının hesabını sordum. Ardından Konak Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir ‘istediğimizi yaparız’ dedi. Ben de kendisine yaptıklarının yanlış olduğunu söyler söylemez üzerime yürüdü. Yarmak attı ve boğazımı sıktı” dedi.

İPTAL YOK SADECE 5 MAHALLE ERTELENDİ
Konak’ta sadece Ulubatlı, Trakya, Tuzcu, Güneşli ve Akarcalı mahallelerinde seçimlerin ertelendiğini söyleyen İlçe Başkanı Aytekin Tunus, “Yetirli çoğunluk olmadığı için bu kararı aldık. Kesinlikle söylendiği gibi 70 mahallede seçim iptal olmadı. Böyle şey olur mu?. Uzlaşının olduğu mahallelerde tek liste seçime gidilir tutanak da ilçeye getirilir. İki listenin yarışacağı yerlerde kesinlikle sandık kurulacaktır. Sandık kaçırma, dosya vermeme gibi bir durum söz konusu değil. Bana mahalle ismi versinler gidip basının da gözü önünde orada seçim yapalım. Bu tür iddiaları ve konuşmaları kabul etmiyorum” dedi. Başkan Tunus, Muhtar Pamuk ile Meclis Üyesi Demir arasında yaşanan olayı görmediğini de söylerken, “Demir ile Pamuk çok iyi arkadaş. Hatta birbirlerini iyi tanıyorlar. Hemşeri de olan bu iki arkadaşımızın yaşadığından haberim yok. Şerif’in muhtarlık seçiminde Pamuk’a destek verdiğini de biliyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Ocak 2012 Cumartesi 18:37

Buca valirahmibey mahalesinde belediye başkanı ercan tatı delege şeçilemedi

Yorumu oyla      13      7  
28 Ocak 2012 Cumartesi 16:08

62 imzadan 30u var.Yani yeterli çoğunluk sağlanmış.Peki neden seçim yapılmıyor?Nedeni açık:Kaybedileceği belli de ondan..!Bütün Gültepe bu durumda.Hedef buralarda sonuna kadar seçimi yaptırmamak.Bunu bozmamız lazım.yok sandık sorumlusunun adını blmiyormuş yok bilmem neymiş.Hala seçilebileceğini mi zannediyor Syn Tunus?Tüm Gültepeyi kırdı.Sahil bandında zaten yok.Reislerde yok.Alsancakta sıkıştı kaldı.O da 50-bilemedin 60 delege eder..

Yorumu oyla      16      6  
28 Ocak 2012 Cumartesi 15:42

muhtar hani 250 oy alacaktın listen gibi sende bittin seni başkanda kurtaramadı

Yorumu oyla      13      7  
28 Ocak 2012 Cumartesi 15:41

buca ercan tatı ve muhtar gürcan levent köstem karşısında kaybettş levent köstemin desteklediği liste farklı kazandı

Yorumu oyla      12      8  
erhan 28 Ocak 2012 Cumartesi 14:55

Bu Aytekin Tunus'tan nasıl kurtuluruz? Yepyeni bir aday yaratmalı yepyeni bir aday seçmeliyiz.Ne eski ekipten ne de Aytekin Tunus'tan memnun değilim.Yeni yepyeni biri lazım bize.

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydınlı vekil adayı dolandırıcı çıktı
Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı, HAS Parti’den milletvekili ...
Kayıtsız CHP'li AK Partili oldu!
Çiğli Belediye Meclisi’ne CHP’den seçilen daha sonra bağımsız kalan Emine ...
Eski vekillerin fezleke sancısı!
Dokunulmazlık zırhını çıkaran İzmir’in eski vekilleri hakkında savcılık ...
 
CHP Bornova’da Vatansever Ailesi disipline
Bornova CHP’nin tanınmış simalarından Eski Disiplin Kurulu Üyesi Fikret ...
'Dink yemdi, ama asıl hedef AK Parti'dir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hrant Dink cinayetiyle ...
Bakan Dinçer’den Gaziemir’e sürpriz ziyaret
11. Geleneksel eğitim sempozyumuna katılmak için İzmir’e gelen Milli Eğitim ...
 
CHP Konak’ta ‘dosya’ tartışması
CHP Konak İlçe Örgütü’nde, delege seçimleri öncesi ortaya çıkan ‘dosya’ ...
Balbay'ın kızı karnesini özel izinle imzalattı!
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın ...
CHP’li Susam, “Hapis kalksın, sigorta gelsin”
Çek yasasının, piyasada güveni ortadan kaldıracağını söyleyen CHP’li Susam, ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva