HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2023 Pazartesi - 14:26

CHP İzmir'den KYK önünde asansör isyanı!

Aydın’ın Efeler ilçesinde kaldığı KYK Yurdu’nda yaşanan asansör faciasından sonra hayatını kaybeden Zeren Ertaş için CHP İzmir İl Başkanlığı basın açıklamasında bulundu. Buca’da bulunan Tınaztepe KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Ünsal, "Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmiş olması ve 15 gencimizin yaralanmış olması sebebiyle karşınızdayız. Biz yaşanan olaya facia diyoruz, çünkü bu olay bir asansör kazası değil, sorumlularının da ortağı olduğu bir cinayettir" dedi.

CHP İzmir den KYK önünde asansör isyanı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciasında Zeren Ertaş hayatını kaybederken 15 öğrenci de yaralandı.

Meydana gelen facia sonrası CHP İzmir İl Başkanlığı Buca’da bulunan Tınaztepe KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya partinin Buca, Çiğli ve Konak ilçe başkanlıkları katıldı.

‘ASANSÖR KAZASI DEĞİL BİR CİNAYETTİR’
Açıklamayı CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal okudu. Ünsal, olayın bir kaza olmadığını bir cinayet olduğunu vurgulayarak, “Aydın-Efeler ’de Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör faciasında, genç yavrumuz Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmiş olması ve 15 gencimizin yaralanmış olması sebebiyle karşınızdayız. Biz yaşanan olaya facia diyoruz, çünkü bu olay bir asansör kazası değil, sorumlularının da ortağı olduğu bir cinayettir” dedi.

‘GÖREV YAPAN SORUMSUZLULAR YÜZÜNDEN’
Ertaş’ın ölümünden ihmaller olduğunu belirten Ünsal, “Kız çocuklarımızın okuması içinde kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz günlerde, Türkiye Cumhuriyetinde, devletin sorumluluğundaki bir öğrenci yurdunda, görev yapan sorumsuzlar yüzünden bir evladımızı göz göre göre kaybettik. Zeren’in hayatını kaybetmesiyle,  intiharlar, bakımsızlık ve kötü yemeklerle gündeme gelen öğrenci yurtlarındaki içler acısı durum iyice gözler önüne serilmiş oldu” açıklamasında bulundu.

‘HİÇBİR İKTİDAR BU KADAR SESSİZ KALAMAZ’
Çağdaş ülkelerde bu denli bir ölümün olamayacağının altını çizen Ünsal, “Zeren, 22 Yaşında hayat dolu, kendisi, ailesi ve ülkesi için hayalleri olan, bu ülkenin de ihtiyacı olan bir gencimizdi. Zeren’i bu hayattan koparan vicdansızlar, Sadece Zeren’e değil, Anasına-Babasına ve bu ülkenin geleceğine de büyük bir kötülük yaptı. Hiçbir çağdaş ülkede böyle bir ölüm olmaz. Yavrularına sahip çıkmaya kararlı hiçbir iktidar böylesine büyük bir facia karşısında, bu kadar sessiz kalmaz, kalamaz” dedi.

‘GÖREVDEN ALMA VEYA ONURLU BİR İSTİFA YOK’
Facia sonrasında hiçbir devlet kurum çalışanının görevden alınmamasına tepki gösteren Ünsal, “Zeren kardeşimiz hayatını kaybetti ama bu cinayete ortak olanlardan, Ne KYK Genel Müdürlüğünde Ne Gençlik ve Spor Bakanlığın da Ne de İktidarda tek bir görevden alma veya onurlu bir istifa yok. Sadece göz boyamadan öteye gitmeyen bir açığa alma var, hepsi bu. Herkes kendi ballı maaşlarını aldıkları koltuklara sıkı sıkıya yapışmış, denetleme mekanizmaları çökertilmiş, bir hayat sönüp gitmişken iktidardan kimse utanmamış, sıkılmamış ve gereğini yapmamıştır” ifadelerini kullandı.

Ünsal tarafından okunan basın açıklamasının devamı şu şekilde:

Zeren’in ailesini,   bu yurtlarda korku içinde yaşayan öğrencilerimizi ve bir evladını kaybetmişçesine üzülen ve kahrolan tüm Anne-Babaları da inciten, öfkelendiren tavır budur.

Ve bu tavır aslında şu mesajı vermektedir, “ Olur böyle şeyler çok da büyütmeyin”.

Efendiler, ye kürküm ye derdinde olanlar, makamlarında, saraylarında, bakanlıklarda, müdür koltuklarında sorumsuzca oturmaya devam edenler bilin ki, Olmaz böyle cinayetler.

Biraz vicdanlı, biraz sorumlu, birazcık bile içinde evlat sevgisi olan iktidarların olduğu ülkelerde, olmaz böyle cinayetler.

Ama sizin iktidar olduğunuz yerde işlendiyse bu cinayet, da bu utanç bu günah boynunuzda mahşere kadar sizi takip eder.

KYK yurtları Anne Babaların çocuklarını devlete güvenip teslim ettiği yuvalar olmalıydı. Peki, KYK’lar bugün bir Yuva mı?

Hayır! Korku içinde yaşanan mecburi barınaklardır. Kötü koşullar, kötü ve küçük porsiyonlu yemekler, yetersiz hijyen şartları, yaşatılan psikolojik baskı ve en önemlisi de liyakatsiz ve vicdansız yöneticilerden ibarettir bugünkü KYK yurtları.

Koca koca binaları yapıp, süslü süslü boyayınca içine bilmem kaç yatak koyduk diye övününce Yurt olmuyor buraları.

Çocuklarımıza şefkatle yaklaşarak, Asansörlerde öldürmediğinizde,

Asansörlerin bakımını Makine Mühendisleri Odası dururken, eş-dost tanıdık diye merdiven altı firmalara ihale etmediğinizde,

“Korkuyorsanız bozuksa kullanmayın” diyen cahil, hadsiz yöneticilerden arındırdığınızda,

Arkadaşlarının ölümüyle sarsılmış, korku içinde çocuklarımızın karşına polisle, jandarmayla çıkmadığınızda,

Öğrencilerimizin CİMER’e kadar giden ve ölümleri engelleyecek olan şikayetlerini dikkate aldığınızda, işte o zaman bu binalar yurt olur, yuva olur.

Zeren’in babasının yürek parçalayan “Ben devlete inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı” sözleri,  bilin ki tüm Anne Babaların sözleridir.

Devleti bu hale düşürenler, Ana-Babaları ve çocuklarımızı bu korkuyla yaşamaya mecbur edenler;

Size rahat vermeyeceğiz. Her öğrenci şikayetini takip edecek, sorumlular hakkında hukuki gereği neyse biz yapacağız.

Korku içinde yaşanan KYK yurtlarını, yuva yapıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız.

Buradan, bu yurtlarda yaşayan tüm öğrencilerimize ve ailelerine sesleniyorum. CHP İzmir İl Başkanlığının kapısı her konuda sizlere sonuna kadar açıktır. Yaşadığınız tüm sıkıntılarda yanınızda olacağımıza ve bugün olduğu gibi, sesinizi duyuracağımıza söz veriyoruz.

Basın açıklamamıza son verirken, 22 yaşında hayat dolu bir gencimizin, ihmaller zinciriyle hayattan koparılışını kabullenmek bizim için çok zor olsa da,  Kardeşimiz Zeren Ertaş’a bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

Acısını yaşayacak, anısını yaşatacağız.

Açıklamanın ardından alkışlı protesto eylemi gerçekleştirildi.

 
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 6 terörist etkisiz
 
Başkan Soyer'den depremin yıl dönümünde iktidara salvo: Bizi cezalandırmak için halkı cezalandırmayın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Altun: Türkiye, küresel aktör olarak dünyaya damga vuracak
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyetin 100'üncü yılının, "Türkiye ...
Değişimci vekilden Soyer’e destek: Kimin kazanacağına bakmaksızın devam etmeli!
4-5 Kasım’da düzenlenecek olan CHP Kurultayı’nda değişim kanadında yer ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sokağın sesine kulak tıkanmaz!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sokağın sesine kulak tıkanmaz!'
Kılıçdaroğlu'ndan meşaleli yürüyüş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in 100. yılında Birinci ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. Yıl Hitabı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl ...
 
'Ateşle imtihandan geçilerek gelindi bugünlere'
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla ...
CHP İzmir’den alternatif Cumhuriyet kutlaması
CHP İzmir İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet ...
CHP’li Bakan’dan AK Parti’ye ‘100’üncü yıl’ salvosu: Cumhuriyet ideolojisine düşman bir iktidar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva