HABERLER>POLİTİKA
30 Ekim 2023 Pazartesi - 08:28

Değişimci vekilden Soyer’e destek: Kimin kazanacağına bakmaksızın devam etmeli!

4-5 Kasım’da düzenlenecek olan CHP Kurultayı’nda değişim kanadında yer alan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tavrını Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir dönem daha başkanlık görevinde bulunmasını istediğini belirtti. Bakan, “Soyer başarılı bir belediye başkanıdır. Bunu partideki genel başkan tartışmalarından ayrı tutmak gerektiğini düşünüyorum. Soyer kimin kazanacağına bağlı olmaksızın devam etmeli. Soyer önümüzdeki dönem aday gösterilip seçilirse İzmir altın dönem yaşar" dedi.

Değişimci vekilden Soyer’e destek: Kimin kazanacağına bakmaksızın devam etmeli!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV yayınında Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. CHP’li Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in performansını değerlendirdi.

SOYER ADAY GÖSTERİLİP SEÇİLİRSE İZMİR ALTIN BİR DÖNEM YAŞAR
İzmir delegasyonunda etkisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır almasını yorumlayan CHP’li Bakan, “Tunç Bey bizim yerel yöneticimizdir. Soyer’in durumu, pozisyonu ile genel merkez arasındaki ilişki başkadır. Ben Tunç Soyer’i son derece başarılı buluyorum. Geçmişte de başka büyükşehir belediye başkanları ile çalıştım. Bizimle kurduğu ilişki, açık görüşlülüğü, dünya ile iletişim kanallarının açık olması açısından son derece pozitif… Son olarak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Çok köklü altyapı çalışmaları yaptı. İzmir’in geleceği için çok ciddi altyapı yatırımları yaptı. Buca ve Narlıdere metroları, ESHOT yatırımları… Saymakla bitmez. Sayın Soyer’in hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Soyer başarılı bir belediye başkanıdır. Ben Soyer’in devam etmesini düşünüyorum. Bunu partideki genel başkan tartışmalarından ayrı tutmak gerektiğini düşünüyorum. Soyer kimin kazanacağına bağlı olmaksızın devam etmeli. Bunun kararını verecek durumda tabiî ki değilim ama tavrım bu yönde… Soyer önümüzdeki dönem aday gösterilip seçilirse İzmir altın bir dönem yaşar. Çünkü yaptığı işlerin semeresini alacak. Zor dönemde işe başladı. Pandemi, deprem, ekonomik kriz… İkinci dönemi yapmalıdır ve fırsat verilmelidir. Yaptığı işleri taçlandırmalıdır. Süt fabrikasının açılışına gittim. Olağanüstü bir tesis… O bölgede yaşayanların sevinci, bölgeye yaptığı katkı çok önemli… ‘Başka bir tarım mümkün’ün ilk semeresi süt fabrikasıdır. Orada gerçekten artı değer yaratan ürünler üretilecek. Soyer değerli arkadaşım, dostum… Parti içi seçimde kimi desteklerse desteklesin belediye başkanı olmasını arzu ediyorum” ifadelerini kullandım.

Özgür Özel’in Soyer ile ilgili fikrinin ne olduğu sorusuna ise Bakan, “Özgür Bey adına konuşmam mümkün değil. Biz böyle bir konu konuşmadık Özgür Bey’le. Netice itibariyle yetkili kurulların alacağı kararlardır. Ben bu süreçte şimdiden Tunç Bey’den yana tavır koyacağımı bildiriyorum” dedi.

 
Bodrum'da Cumhuriyet coşkuyla kutlandı
 
İzmir’e ölüm örtüsü çöktü!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatih 19 Kasım 2023 Pazar 13:15

tunç soyer arkadaşı dostuymuş. Akçeli ilişki olmasın o? Ahbap çavuş ilişkisi bir yana ''kazanmasına bakılmaksızın'' ne demek acaba. Chp bu zihniyet arındırılmadan iktidar olamaz.

Yorumu oyla      2      3  
Selim İleri 31 Ekim 2023 Salı 07:53

Tunç Soyer aday yapılmamalı.

Yorumu oyla      9      4  
Partili 30 Ekim 2023 Pazartesi 21:31

Tabi sen belediyeyi kendi bahçen gibi kullanıyorsun ya ondan olsun dersiniz tabiki

Yorumu oyla      7      4  
İZMİRLİ 30 Ekim 2023 Pazartesi 21:17

Tunç baskanım o taytla cıkıp körfezde yüzmesi bile oları artırdı neyin kıskançliğini konuşuyorsunuz...

Yorumu oyla      3      4  
Partili 30 Ekim 2023 Pazartesi 17:25

Sayın vekili sızın iktidara gelmek gibi bir çabanız olmadığını siz de biliyorsunuz onun için sızın işinize geldiği gibi koltuk ve makam derdinde olduğunuzu biliyoruz ve izliyoruz onun için sana ekibine oy yoktur sonuç ne olursa olsun tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık resim böyle görünüyor...

Yorumu oyla      6      4  
Gürkan 30 Ekim 2023 Pazartesi 16:56

Ben olanı yazıyorum, "borç yoktu" diye yanlış bilgi vermiyorum. Konuya vakıf değilseniz ne diye yazıyorsunuz? Metro neden geç bitiyor diye zamanında burada ilk soran da benim. Aralık 2022'de bitmesi gerekiyordu, uzatıldı. Bu da olağan. En son 30 milyon Euro'luk kredi onayı da çok geç gelince iş biraz daha uzadı. Neden geç bitiyorun cevabı da belli. Buca-otogar arası tünel de geç bitiyor. Sebep aynı. Opera binası şu an durmuş durumda. Sebep aynı. Çiğli Tramvayı da geç bitiyor. Yine aynı sebep. Ekonomik kriz. Zamanında Kocaoğlu da geç biten metro için en son tarih vermekten kaçınıyordu, en son "Gün vermiyorum ama bir sabah bakmışsınız ki bu dört istasyon açılmış." diye tarih veriyordu(!) Türkiye'de vaktinde biten bir tane bu tarz bir proje yok ki. Üstelik son 3 yıldır ekonominin hâli de belli. Bakanlık Başkent Ankara'da 5 yılda anca 3,3 km metroyu bitirdi. Sebep? Kimsenin neden geç bitiyor diye sorduğunu görmedim. Hızlı treni de burada ben dahil bir kaç kişi dışında sorduğunu da görmedim. 10 yıl oldu, daha işin yarısı bitmemiş. İzbeton borcu soranlarin ülkenin dış borcunu sorduğunu da görmedim. Ülkenin doğalgaz borcu ödenemedi, siz diyorsunuz ki metro neden geç bitiyor. Acaba neden?

Yorumu oyla      4      3  
Fatma 30 Ekim 2023 Pazartesi 15:20

Tunç Soyer İzmire çivi çakmadı.Ne başarısı

Yorumu oyla      17      5  
Ayşe 30 Ekim 2023 Pazartesi 15:19

İzmirde değişim şart..

Yorumu oyla      7      6  
narlıdereli 30 Ekim 2023 Pazartesi 15:09

sn gürkan başkan danışmanı gibi konuştunuz. narlıdere metrosu için yazılan tarihleri ben değil tunç soyer söyledi. kesin tarihi siz söyleyin öyleyse herşeye bu kadar vakıf olduğunuza göre.

Yorumu oyla      3      5  
Tansel 30 Ekim 2023 Pazartesi 14:48

Sayın vekil ile aynı görüşteyim. Soyer başarılı bir başkan ve devam etmeli.

Yorumu oyla      3      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sokağın sesine kulak tıkanmaz!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sokağın sesine kulak tıkanmaz!'
Kılıçdaroğlu'ndan meşaleli yürüyüş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in 100. yılında Birinci ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. Yıl Hitabı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl ...
 
'Ateşle imtihandan geçilerek gelindi bugünlere'
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla ...
CHP İzmir’den alternatif Cumhuriyet kutlaması
CHP İzmir İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet ...
CHP’li Bakan’dan AK Parti’ye ‘100’üncü yıl’ salvosu: Cumhuriyet ideolojisine düşman bir iktidar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden ...
100'üncü yılda devlet erkanı Anıtkabir'de
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı ...
Bahçeli'den 'Cumhuriyet Bayramı' mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet Bayramımızı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva