HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 13:56

CHP İzmir’den kurultay çıkarması: 2 bin 500 partili gidecek

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Kurultaya yönelik çalışmaları değerlendiren başkanlar, Ankara’ya çıkarma yapma kararı aldı. Kurultay’a, İzmir’den 2 bin 500 partilinin gitmesi kararlaştırıldı. Engin “PM’deki temsil oranımız 6’da kalmalı” dedi.

CHP İzmir’den kurultay çıkarması: 2 bin 500 partili gidecek

Can Özlü/ EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanlarının ardından, ilçe belediye başkanları ile de bir araya geldi. 17- 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Büyük Kurultay’a yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte; Buca, Karaburun, Bergama, Mordoğan, Foça, Narlıdere, Çiğli, Dikili, Güzelbahçe, Aliağa, Kemalpaşa, Menemen, Balçova, Menderes ve Zeytinova belediye başkanları ve il yöneticileri katıldı. Katılımın az olması dikkat çekti.
 
KATILIM İÇİN BİLGİ İSTEDİ
Yaklaşık bir saat süren toplantıda, kurultayın hazırlık aşamasına yönelik yapılmak istenenler masaya yatırıldı. İzmir’den kurultaya katılım, CHP İl Örgütü’nün PM ve diğer yönetim kademelerindeki temsili konuşuldu. Başkanlar, kurultaya yönelik önerilerini sıraladı. İl Başkanı Ali Engin ise örgütten beklentilerini dile getirdi. Engin’in, kurultaya katılım noktasında hangi ilçenin kaç kişi ile katılım sağlayacağı konusunda bilgi istediği öğrenildi. İlçelerden gelecek net sayılar sonrası, CHP İzmir, Ankara’ya çıkarma yapacak. İzmir’den kurultaya yaklaşık 2 bin 500 kişi katılacak.

 
PM ÜYESİ SAYIMIZ 6’DA KALMALI
CHP İzmir İl Örgütü olarak kurultaya hazır olduklarını belirten İl Başkanı Engin “Önümüzdeki hafta büyük kurultayımız var. Bu kurultaya yönelik çalışmalarımız oldu. Başkanların da kurultaya yönelik önerilerini aldık. Yarın da kurultay delegelerimizle görüşme yapacağız. Başkanların önerilerini de Ankara’ya sunacağım. PM’ye alınmasını isteyeceğimiz isimler konusuna fazla girmeyi düşünmüyorum. İzmir etkili ve sayıca fazla temsil edilsin istiyoruz. Bu görevi yapacak çok arkadaşımız var İzmir’de. Temsil gücünde kentlerin nüfusunu baz almamak lazım. CHP İzmir olarak, örgütün en güçlü iliyiz. Bunu baz almamız lazım. Konya’da da 2 milyon nüfus var ama belediyemiz yok. PM’deki temsil oranımızın en az 6 kalmasını istiyoruz. Genel Başkanımız da zannediyorum il başkanlarına değerlendirme fırsatı sunacaktır. Buradaki görüşleri oraya aktaracağım. Aday olmak isteyenleri sunacağım. Herkesin bildiği isimler aday olmak istiyor. Kadın ve genç temsili yüksek olacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİLİ 10 Temmuz 2012 Salı 13:57

Sayın il başkanı yanlışlara devam ediyor. 1.neden tüm kurultay delegelerini toplamak yerine önce belediye başkanlarını toplayıp yorum yapıyor tamamı 52 olan delegenin tamamı ile görüşmeden bu şekilde açıklama yapması sanki partiyide belediye başkanları yönetiyor havası estirmesi ve aziz beyin kanatları altında,alaattin beyin baskı ile delegeleri yok sayıyor.ben kurultay delegesi olsaydım orada milletvekillerini artık parti meclisine alınmamasını isterdim.zaten bir görevleri var mecliste grup ve

Yorumu oyla      12      7  
erdal 9 Temmuz 2012 Pazartesi 19:12

sen söylemeyeceksin sayın Engin..Kocaoğlu ile Yüksel karar verecek sen de bildireceksin..Kendi yorumumdur lütfen yayınlamamazlık etmeyin..

Yorumu oyla      20      13  
yaş 9 Temmuz 2012 Pazartesi 18:17

başta gül olmak üzere tüm etnik yapıları pm soksunlar muhtaşem olur azizide ye chp ye genel başkan yapın bcada kalan mec üyelerinide yarısını disipline verin tatiyıda b şehir başkanı yapın olsun bitsin

Yorumu oyla      19      11  
DOST ACI SOYLER 9 Temmuz 2012 Pazartesi 16:28

IZMIRDE BELEDIYE BAŞKANLARI KOLTUKLARINDA OTURUYORLARSA BUDA AZIZ KOCAOĞLU'NUN YARATTIĞI RUZGAR SAYESINDEDIR. AZIZ BEYIN OLDUGU YERDE HEPSI ESAS DURUSTA OLMALIDIR. BENCE BU TOPLANTIYA KATILMAYAN BUYUK SAYGISIZLIK YAPMIŞLARDIR. ALI ENGIN BEYIN BUCADAKI MECLIS UYELERI HAKKINDA ESIP GURLUYOR BAKALIM TOPLANTIYA BU BELEDIYE BAŞKANLARINA NE YAPACAK.

Yorumu oyla      20      15  
seçmen 9 Temmuz 2012 Pazartesi 16:26

Aslında pm de doğu ve güneydoğuya ağırlık verilse daha iyi olmazmı zaten izmirde güçlüsünüz bırakın doğu ilerinde parti güçlensin izmirde bir bayan bir genç ve birde başka bir siyasetçi yetmezmi uygun olan budur ilahiki alatin yüksel ve moroğlunun olmasımı gerekir sayın engin bu iki kişinin dışında siyaset yapamıyormusun bırakın destek verebilirler ama sonrasıda bağımsız olman gerekir böyle giderse kaybeden siz olacaksınız haberiniz olsun

Yorumu oyla      19      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemevi isteyen vekile ret: İbadet yeri camidir!
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Meclis'te cemevi açılmasına ilişkin ...
Türeli engellilerin bitmeyen sorunlarını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ile CHP İstanbul Milletvekili ...
CHP’den iddia: DSİ AK Parti kongresine partili taşıdı!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den AK Parti’ye ve Devlet Su İşleri’ne ...
 
Yüksel ‘vatandaştan haksız tahsilatın’ peşinde
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, bankacılık sektöründe tüketiciler ...
“O’nun terörist olduğuna inanmıyorum”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KCK soruşturmasında tutuklanan Prof. ...
CHP'li kadınların yeni lideri belli oldu
CHP'de 8 yıl aradan sonra toplanan 11. Kadın Kurultayı'nda 332 oy alan ...
 
Bu yıl Kırkpınar'ın 'Paşpehlivanı' Kılıçdaroğlu
Kırkpınar güreşlerinde geçen yıl 'siyasetin başpehlivanı' sıfatıyla Başbakan ...
‘Kürtler özgür olmadıkça boyun eğen namerttir’
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, partisinin Manisa Merkez İlçe kongresinde, ...
Türeli'den Meclis'e su araştırması önerisi
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva