HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2011 Salı - 00:00

CHP İzmir’’de önseçim hayal oldu

İzmir’’deki ’‘Önseçim yapılsın’’ kampanyasına imza atarak destek veren CHP İl Başkanı Bayır, seçim takvimindeki sıkışıklık nedeniyle önseçim yapılmama ihtimalinin güçlendiğini söyledi.’

CHP İzmir’’de önseçim hayal oldu



Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP’’de önseçim bekleyenlerin gözü 17 Mart Perşembe günü yapılacak olan Parti Meclisi’’ne çevrildi. Önseçim isteyenler PM’’den çıkacak olumlu kararı beklerken, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’’dan önseçim bekleyenleri üzecek bir açıklama geldi. Daha önce İzmir’’de önseçim yapılsın diye imza veren, İl Başkanı olduktan sonra da ’‘Bende önseçim istiyorum’’ diyerek verdiği imzanın arkasında duran Bayır, Ankara’’da yapılaın genişletilmiş il başkanları toplantısını dönüşünde yaptığı açıklamada İzmir’’de önseçim yapılmasının zor olduğunu söyledi. Bayır, bu görüşüne gerekçe olarak seçim takviminin darlığını gösterdi.

AK PARTİ TAKVİMİ
Geçmiş seçimlerde 90- 120 güne yayılan seçim takviminin AK Parti tarafından bu seçimde bilinçli şekilde kısıtlandığını savunan Bayır, ’“Ak Parti, daha Meclis'te seçim takvimi açıklanmadan, yapacakları eğilim yoklaması için Kaya Termal Otel'de yer ayırtmışlar. Bunu bile ayarlamışlar. Bizim genel başkanımız meydanlarda ’‘ön seçim yapacağım’’ dedi. Seçim tavkimini böyle açıklayarak, işi hadi ön seçim yapta görelime getirdiler’” dedi.

SAĞLIKLI OLMAZ
Kendisinin hala önseçim yapılmalı sözünün arkasında olduğunu dile getiren Bayır, kısa zamanda yapılacak önseçimlerin sonuçlarının çok sağlıklı olmayacağını ifade etti. Önseçimin yapılmaması durumunda, aday belirleme sürecinde daha farklı bir sistemin uygulanabileceğini işaret eden Bayır, ’“Öyle bir sıkışık takvim yarattılar ki CHP Genel Merkezi'nin elini kolunu bağladılar. Buna rağmen önseçim yapılabilir. Fakat bu sıkışık takvimde önseçimin sağlıklı olup olmayacağı konusunda genel merkezin ve benim endişelerim var. Ancak belirlediğimiz sistemle önseçime en yakın derecede bir sistemle aday adaylarını belireleyeceğiz’” diye konuştu.

ADAY KRİTERLERİ BELİRLENDİ
’“İzmir’’de 13+ 13 olmak üzere her iki bölge adaylarımız da milli takımda forma giyecek düzeyde olacak’” diyen Bayır, milletvekili adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuyacaklarının altını çizdi. Bayır, ’“Tüm aday adaylarına eşit uzaklıkta davranmak durumundayız. Bu amaçla bir şablon hazırladık. Bu şablonda adayın kimliğinden iş durumuna, mali durumundan kaç çocuğu olduğuna kadar veriler yer alacak. Yine adayın hitabet gücü, iletişim yeteniği gibi kriterler bulunacak. Doğumu yeri, cinsiyeti, yöneticisi olduğu sivil toplum kurumları, parti üyeliği, partiye verdiği emek, bugüne kadar partinin hangi organizasyonlarında yer aldığı, önceki adaylıkları, yabancı dil durumu, sahip olduğu ödül, sertifika gibi hususlar da bu kriterler arasında yer alacak hususlar arasında yer alacka. Kriterlerin önemli hususlarından biri de yerel tanınmışlık ve partiye ilave getireceği oy, oy yaratma potansiyeli bulunacak. Hakkında açılmış davalar, neden milletvekili olmak istiyor. Dönen çek, senedi, bankadan kullandığı kredi, vergi borcu bulunuyormu gibi kriterler de yer alacak. Benimde içinde bulunduğum 4 kişi başvuracak tüm adaylarla bire bir görüşeceğiz. Konuşurken beden dilini nasıl kullanıyor, dış görünüşü nasıl, stresli bir soruya verdiği yanıtlar da kriteler arasında olacak. Bunları 100 puan üzerinden değerlendireceğiz. Ardından, bu bilgileri genel merkezimizle paylaşacağız’” dedi.

BOŞ SANDIKLARA ÖZEL İLGİ

2009 yerel seçimlerinde İzmir’’de CHP’’nin sıfır çektiği 17 sandığın bulunduğu bölgelere özel ilgi göstereceklerini de belirten Bayır, ’“Bunun önlemini aldık. İl Seçim Kurulu'ndan daha önce sonuç alacağız. İzmir genelinde 10 bin sandığın başına koyduğumuz arkadaşlarımız, sandık kurul başkanı imzalı oy dağılımın cep telefonu ile fotoğrafını çekecek. Bize gönderecek. Bizde bize verilen özel şifre vasıtasıyla bu bilgileri genel merkeze göndereceğiz. 2 sandık görevlimiz ve her 5 sandığa 1 müşahitimiz olacak. Böylece olası toplama çıkarma hatalarını anında saptayacak ve gerekli itarazlarımızı yapacağız. Bunun için il yönetiminde seçim koordinasyon merkezi oluşturduk. Bunun yanı sıra cep telefonu mesajı ile oy dağılımını saptayacağız. Böylece kalorifer dairelerinde bulunan oy pusulası gibi hadiselerin önüne geçeceğiz. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Sandık görevlisi arkadaşlarımız, il seçim kurulunda oy dağılımı ilan edilinceye kadar takip edecek’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kulislerde Nurettin Demir sesleri’…
Daha önce iki kez vekil adayı olan İzmir örgütünün tanınmış siması Nurettin ...
AK Parti’’de biri bakan 20 milletvekili aday değil!
12 Haziran’’da yapılacak Genel Seçim öncesi iktidar partisi AK Parti’’de ...
Vekil adayı Oğuz SMMMO’’da: Staj zulüm olmasın!
SMMMO’’yu ziyaret eden CHP İzmir vekil aday adayı Oğuz, mali müşavirlik ...
 
Bahçeli'den teşkilata: AKP'ye karşı uyanık olun!
MHP lideri, gönderdiği genelgede "AKP'nin dedikoducu ve fırsatçı siyasetine ...
Kılıçdaroğlu: Senin oğlun 28 gün yaparken iyiydi’…
Liderlerin sahne aldığı grup toplantılarının yapıldığı Salı günü askerlik ...
Tatlıses saldırıdan önce Erdoğan'a ne mesaj attı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in silahlı saldırıdan ...
 
Vekil aday adayı Şan çiftçiye güven verdi
CHP 1. Bölge Milletvekili aday adaylarından Dr. Merih Şan, iktidar olmaları ...
Kumova adaylık için sahaya indi
Uzun yıllar Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Azmi ...
Erdoğan: Kılıçdaroğlu askerlik yaptı mı?
CHP'nin 'yaz tatilinde askerlik' projesine Başbakan Erdoğan'dan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva