HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2011 Salı - 00:00

Erdoğan: Kılıçdaroğlu askerlik yaptı mı?

CHP'nin 'yaz tatilinde askerlik' projesine Başbakan Erdoğan'dan yanıt: Kılıçdaroğlu askerlik yaptı mı endişe etmeye başladım.’

Erdoğan: Kılıçdaroğlu askerlik yaptı mı?



ANKARA - Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun askerliği kısaltmakla ilgili vaatlerini eleştirdi.

Erdoğan, 'CHP'nin Yaz tatilinde askerlik' projesiyle ilgili konuşması sırasında grup toplantı salonunda kahkahalar yükseldi. Kılıçdaroğlu'nun askerlik yaptığından endişe duyduğunu söyleyen AK Parti Lideri, şöyle konuştu:
 
"Biri çıkıp meydanda sorduğunda hemen söylüyor 'Bedelli askerliği halledeceğiz'. Başka bir yerde soruyorlar 'Askerlik inecek mi' diye hemen 'İnecek' diyor. Biz devlet yönetiyoruz. Çok daha ileri gitti. 'Askerliği yaz tatiline alacağız'. Eğer tadında bir askerlik yapılacaksa bu yaz tatilinde yapılmaz. Yoksa askerlik yapmadı mı diye endişe etmeye başladım."
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasına İbrahim Tatlıses'e geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.
 
Erdoğan, şu mesajları verdi: "İktidarımızdan önce sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 39'du. Şimdi bu oranı yüzde 73'e yükseltmiş bulunuyoruz. 2002 yılında tüm devlet hastanelerinde sadece 18 MR cihazı vardı, bugün sayı 247. Sağlık alanındaki diğer gelişmelere rağmen kendimizi henüz işin başında addediyoruz. Bir kez daha hekimlerden hemşirelere, ebelerden sağlık teknisyenlerine tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum.
 
Japonya'ya yardım için ekiplerimiz hazır, bekliyorlar. 17 Ağustos'ta bizi yalnız bırakmayan Japon dostlarımızı biz de şimdi yalnız bırakmayacağız."
 
Erdoğan grup konuşmasına şöyle devam etti:
 
"İstanbul Üniversitesi’’nden bir öğrencinin küçük bir notu görmesiyle haber dalga dalga yayıldı ve esnaf ile öğrenciler akın etti. Bütün hayatı gibi cenazesi de mütevazi oldu. Yazdığı şiir ise bu ülkenin tarihine ve haftasına silinmemesine yazıdı.
 
Bu hafta Çanakkale Deniz Zaferimiz’’in kutlanacağı haftadır. Bütün AK Parti teşkilatını Cuma günü Çanakkale’’de bekliyorum.
 
İstiklal Marşı bizim kadar bütün coğrafyadaki kardeşlerimizin hissiyatını yansıtır.
Bizim bugün Ortadoğu’’daki, özellikle Libya’’daki kardeşlerimize mesajımız çok net. Biz yeni Kerbalalar yaşamak istemiyoruz. Biz kardeşlerimizin katledildiğini duymak istemiyoruz.
 
Biz hukuk, adaletten, demokrasiden, kardeşlikten yanayız, petrol karından yana değiliz. Bizim adımıza uydurulan yalan yanlış haberler yüzünden şunu ifade etmek zorundayız. Biz kardeşler arasındaki tartışmalarda hiç bir zaman silah tüccarlarının arasında yer almadık, alamayız da.
Mısır, Tunus, Filistin için ne söylediysek Libya için de söylüyoruz. Kardeş kardeşi vurmasın diyoruz. Libya kendi meselesini kendisi biran önce çözsün istiyoruz.
İşsizlik geçen yıla göre yüzde 2 düştü. Ayrıca Bütçe de fazla verdi. Bu iki güzel ekonomik haberi sabah aldık.
 
Türkiye 3 ay sonra sandığa gidiyor. İlk defa seçim yılında böyle bir tablo görüyoruz. Bu tablo tartışmaya yer bırakmayacak şekilde istikrar tablosudur. Bu tabloyu bozmadan, ekonominin dengelerini bozmadan yolumuza devam edeceğiz.
 
5599 aday adayı AK Parti listesinden vekil seçilmek için başvurdu. Bilimsel yöntemleri uygulayarak, seçmenlerin isteklerini gözeterek aday listemizi belirleyeceğiz. Listeye giremeyecek arkadaşlarımızın küsmeden yola devam etmesini istiyorum. Adayların belirlenmesinden sonra adayların ve aday adayların her köye giderek AK Parti farkını göstermesini istiyoruz.
 
Biz başkaları gibi nefrete prim vermeyecek, hoşgörü kazanarak yolumuza devam edeceğiz.
Ana muhalefet partisinin lideri freni boşalmışçasına vaadler vermeye devam ediyor. Yoksulların beklentileriyle oynuyor. Gündemi değiştirmek için hesabı kitabı yapmamış bu boş vaatler milletten yanıtını alacaktır.
 
SSK’’da 8 yıl Genel Müdürlük yaptın. Senden önceki müdür iyi bir durumda sana verirken sen 8 yıl sürekli borç çıkardın. Şimdi aile sigortası diyorsun, siz aile kurumunu kirlettiniz şimdi hangi yüzle aile sigortası diyorsunuz. Bırakın bedelli askerliği, kendi partinizdeki sorunları halledin. Çok daha da ileri gitti, ’‘askerliği yaz tatiline alacağız’’ dedi. Keyifli askerlik yapılacaksa bu yaz tatilde yapılmaz.
 
 
Biri çıkıp meydanda sorduğuğnda hemen söylüyor bedelli askerliği halledeceğiz. Bir yerde soruyorlar askerlik inecek mi diye hemen inecek diyor. Biz devlet yönetiyoruz. Çok daha ileri gitti. Askerliği yaz tatiline alacağız. Eğere tadında bir askerlik yapılacaksa bu yaz tatilinde yapılmaz. Yoksa askerlik yapmadı mı diye endişe etmeye başladım."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP’’nin sloganını bul, Başbakan’’la tura çık!
AK Parti 12 Haziran seçimlerde kullanacağı yeni sloganları bulmak için ...
AK Parti’’nin seçim vaatleri: 2023 vizyonu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aile sigortası ve 6 ay askerlik ...
AK Parti’’nin ’‘ünlü’’ aday adayları’…
AK Parti’’de vekil adaylığı için başvuru süresi sona ererken, 6 bine yakın ...
 
Vekil adayı Demirsoy’’da ’‘tatlı’’ ziyaret
8 yıl sürdürdüğü CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ve ...
Erdoğan’’ın başbakanlığı 8 yaşına giriyor’…
Recep Tayyip Erdoğan bugün Başbakanlık görevinde 8 yılını tamamlıyor. ...
AK Parti’’ye 6 bin adaylık başvurusu
Genel Merkez’’de aday adaylığı için yapılan başvurular resmi olarak ...
 
AK Parti’’nin listesinde Almina da var
AK Parti’’den milletvekili aday adayı olmak isteyen transeksüel şarkıcı ...
İşte AK Parti’’nin aday adayları’…
Milletvekili aday adaylıkları için başvurular saat 17.00 itibari ile sona ...
Fırtına’’dan Kılıçdaroğlu’’na Ödemiş raporu
’‘İktidar Yürüyüşü’’ buluşmasına katılan CHP Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva