HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2011 Salı - 00:00

Kulislerde Nurettin Demir sesleri’…

Daha önce iki kez vekil adayı olan İzmir örgütünün tanınmış siması Nurettin Demir, vekil adaylığı için üniversitedeki görevinden istifa etti. Demir’’in hem İzmir hem Muğla kulislerinde adı konuşuluyor.’

Kulislerde Nurettin Demir sesleri’…




Egedesonsöz -
İzmir’’deki Özel İrenbe Kadın Hastalıkları ve Doğum Dal Merkezi’’nin kurucularından Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinden CHP’’den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Prof. Dr. Nurettin Demir’’in, İzmir’’den mi yoksa Muğla’’dan mı milletvekili aday adayı olacağı merak konusu oldu.

Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi’’nin kurucu Dekanı Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Genel Merkezi’’nin vereceği karar doğrultusunda Muğla veya İzmir’’den milletvekili aday adayı başvurusunda bulunacağını belirtirken, İzmir’’den aday adayı olmasına kesin gözle bakılıyor. İzmirlilerin yakından tanıdığı bir isim olan Nurettin Demir, daha önce 1999 yılında ön seçimden zaferle çıkan ve İzmir’’den CHP 3’’ncü sıra milletvekili adayı olmuştu. Demir, o dönem parti barajı aşamadığı için meclise gidememişti. CHP’’nin ağır topları arasında gösterilen Nurettin Demir’’in, yeniden İzmir’’den milletvekili adaylığı için listeye girebileceği ve gelecekte CHP’’nin sağlık politikalarında söz sahibi olacağı şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı.

 
SAĞLIK POLİTİKALARINDA ETKİLİ BİR İSİM
Muğla Üniversitesi Rektörlüğü için aday olan, ikinci sırada Köşke gönderilen listede yer alan ancak rektörlük görevine atanmayan Demir, ’“Genel Merkezimiz bize nereden görev verirse bizde oradan olacağız’” açıklaması ile dikkat çekmişti. Sağlık, eğitim ve güvenliğin ’‘sosyal devlet’’ anlayışı içerisinde tüm vatandaşların ihtiyacının giderilmesi şeklinde oluşturulması gerektiğini savunan Nurettin Demir’’in sağlık sektöründeki tecrübesini CHP’’nin sağlık politikalarının uygulanmasında etkin olacağı ifade ediliyor. 1976 yılından bu yana doktorluk görevini sürdüren ve İzmir’’de on binlerce hastaya bakan Demir, akademik hayatında da çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışması bulunuyor.
 
Prof. Dr. Nurettin Demir kimdir?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı.
1953 yılında Fethiye’’nin Göcek Köyünde doğdu. İlkokulu Göcek’’te, Ortaokulu İzmir Buca’’da tamamladı. 1967 yılında Heybeliada Askeri Deniz Lisesine girdi, ancak sivil yaşamı tercih ederek 1970 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine başladı. 1977-1981 yılları arasında Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’’nda asistan ve uzman olarak görev yaptı.
1981-1982 yılları arasında Diyarbakır Askeri hastanesinde kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak askerlik görevini yaptı. 1981-1983 yılları arasında Diyarbakır SSK Hastanesinde Fahri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak ikinci görevde bulundu. 1983 yılında SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak göreve başladı.1983 Aralık-1985 yılları arasında Başasistan,1987 yılında Şef Yardımcısı sınavını kazandı. 1989 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’’nda Doçentlik unvanını aldı.
İki dönem İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990 yılında da İzmir Tabip Odası’’nın SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane temsilciliğini yaptı. 1992 yılında, İzmir ve Ege Bölgesi’’nde başarılı hizmetler vermeyi amaçlayan İrenbe Tıp Merkezi kuruculuğunu yaptı.
1992 ve 1994 yılları arasında SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği görevine getirildi. Türkiye’’de ilk Bilgi İşlem ve hastane otomasyon sistemini kurdu. 1995 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Danışmanlığında bulundu.
1994 yılında İzmir Fethiyeliler Kültür ve Tanıtma Derneği başkanlığına getirildi. 2000-2004 yıllarında Şanlıurfa, Harran Üniversitesi dönemi hariç, 2009 yılına dek 5 dönem  dernek başkanlığı yaptı.
1998 yılında İzmir’’in ilk Özel Tüp Bebek Merkezini İrenbe bünyesinde hizmete sundu.
Başhekimliğinde gösterdiği başarılarından dolayı İzmir Milletvekilliği adaylığı teklif edildi ve CHP milletvekili adayı oldu. 2000-2004 yıllar arasında İrenbe’’den ayrılarak,  Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Başkanı, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Baştabiplik görevlerinde bulundu. Ayrıca aynı dönemler arasında Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği ve Harran Üniversitesi Senato üyeliklerinde de bulundu. 2004 yılında emekli oldu.
Tüp Bebek Merkezi’’nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. İzmir, Şanlıurfa’’da yerel televizyonlarında çeşitli sağlık program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. İrenbe Sağlık Dergisini yayınladı ve uzun yıllar aynı derginin editörlüğünü de yaptı.
2008 yılında, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Öğretim Üyesi olarak atandı. 2009 yılında, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı’’na atandı. Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevinden CHP’’den miletvekili aday adaylığı için istifa etti.
Evli ve 2 çocuk babası olan Nurettin Demir’’in eşi Prof Dr Esen Demir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarında Öğretim Üyesi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’’de biri bakan 20 milletvekili aday değil!
12 Haziran’’da yapılacak Genel Seçim öncesi iktidar partisi AK Parti’’de ...
Vekil adayı Oğuz SMMMO’’da: Staj zulüm olmasın!
SMMMO’’yu ziyaret eden CHP İzmir vekil aday adayı Oğuz, mali müşavirlik ...
Bahçeli'den teşkilata: AKP'ye karşı uyanık olun!
MHP lideri, gönderdiği genelgede "AKP'nin dedikoducu ve fırsatçı siyasetine ...
 
Kılıçdaroğlu: Senin oğlun 28 gün yaparken iyiydi’…
Liderlerin sahne aldığı grup toplantılarının yapıldığı Salı günü askerlik ...
Tatlıses saldırıdan önce Erdoğan'a ne mesaj attı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in silahlı saldırıdan ...
Vekil aday adayı Şan çiftçiye güven verdi
CHP 1. Bölge Milletvekili aday adaylarından Dr. Merih Şan, iktidar olmaları ...
 
Kumova adaylık için sahaya indi
Uzun yıllar Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Azmi ...
Erdoğan: Kılıçdaroğlu askerlik yaptı mı?
CHP'nin 'yaz tatilinde askerlik' projesine Başbakan Erdoğan'dan ...
AKP’’nin sloganını bul, Başbakan’’la tura çık!
AK Parti 12 Haziran seçimlerde kullanacağı yeni sloganları bulmak için ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva