HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2023 Pazartesi - 15:17

CHP İzmir’de ‘kır saçlılar konseyi’ toplandı… Sındır adaylık için kararını verdi!

CHP İl Başkanlığı’na aday gösterilmesi beklenen geçmiş dönem Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın, eski vekiller Tacettin Bayır, Bedri Serter, Musa Çam ve Atilla Sertel’in ısrarına rağmen bu göreve talip olmayacağı netleşti. Tacettin Bayır, “Bir grup bu işe çok sert giriyor. Oysa bizim yapmak istediğimiz, tarihe not düşmekti” derken, kongrede kesinlikle taraf olmayacaklarını açıkladı.

CHP İzmir’de ‘kır saçlılar konseyi’ toplandı… Sındır adaylık için kararını verdi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin 16 Eylül’de yapacağı İl kongresi öncesi, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın İl başkanlığına aday olmayacağı kesinleşti. Bir süre önce, bazı milletvekillerinin de ısrarıyla bu görevi kabul eden ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu konuda bilgilendirmek isteyen Sındır’ın, CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yaşanan yoğunlukta Genel Başkan ile görüşemeyince moralinin bozulduğu ifade edilmişti. Moralsiz Sındır, dün dört eski milletvekiliyle bir araya geldi, ancak tüm ısrarlara rağmen, aday olmamama kararından geri adım atmadı.

TOPLANTI 2 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ
Tacettin Bayır’ın işyerinde gerçekleşen toplantıya, Bayır’ın ev sahipliğinde Bedri Serter, Musa Çam, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır katıldı. Sındır, ikna edilemedi ve Şenol Arslanoğlu’na karşı Sındır formülü suya düşmüş oldu. CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, bu gelişmeyle ilgili şunları söyledi:

“2 saat 15 dakika süren bir toplantı yaptık fakat Kamil hocamız aday olmaktan vazgeçti. Bir grup, bu işin içine çok sert giriyor. Bizim yapmak istediğimiz aslında tarihe not düşmekti. Partimizde işlerin iyiye gidebilmesi için daha deneyimli, birikimli arkadaşlara görev verilmesine zemin oluşturmaktı. Olmadı. Şimdi herkesi serbest bırakıyoruz. Milletvekillerimiz Deniz Yücel, Ednan Arslan, PM üyemiz Devrim Barış Çelik, Kamil Okyay Sındır’ın aday olmama kararına ne der bilemiyoruz ama biz burada Tacettin Bayır, Bedri Serter, Musa Çam, Atilla Sertel ile birlikte Kamil Okyay Sındır hocayı ikna etmeye çalıştık. Arkadaşlar, istedikleri adaya destek versinler. Bu seçimde biz kesinlikle müdahil olmayacağız, taraf olmayacağız.”

 
Bakan Özhaseki kiraları düşürecek formülü açıkladı: Hazine arazileri imara açılıyor!
 
İzmir Fuarı'ndan İZSU'ya yoğun ilgi!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kasım Yücel 12 Eylül 2023 Salı 14:35

Klavye başında yazmakla olmaz bu işler. Başta Musa Çam, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Kamil SINDIR vekillerimiz yıllarca bu parti için emek verdiler. Listede ittifaklar dan dolayı adları olmadıkları halde, İlçe kongrelerinde bu vekilller vardı. Rant ve akçeli işlere girmedi hiç biri. Korkarım ki İzmir elden gidecek, CHP nin kalesi değil artık İzmir. Örgüt e sırt dönerek başarılı olamazsınız. Tüzükte yer alan çarşaf liste yerine blok liste yapanlar, Belediye başkanını yanına alıp iş aş derdine düşenler, İzmir''i de kaybedeceğiz sayenizde...

Yorumu oyla      2      3  
EMRE 12 Eylül 2023 Salı 09:08

chp de makam sahibi olacak kişilerin ortak özelliği şudur. emek vermeden hopp tepeden atanmak isterler. kapişş

Yorumu oyla      3      3  
Ayhan alagöz 11 Eylül 2023 Pazartesi 18:44

Seçmem rumuzlu kişi ulan senin kapıcı olamaz dediğin adam ön secimde birinci gelen kişidir sen kimsin de laf atıyon terbiyesiz herif diğer milletvekilleri dahil biz bu partide kimin emeği var biliyoruz haksızlık yapma

Yorumu oyla      4      8  
Partili 11 Eylül 2023 Pazartesi 18:03

CHP kulisler ve kumpaslar partisi olduğunu biliyoruz ve izliyoruz kongre neden yapılıyor? Delegeler toplanır kadar verirler,verselerde boş çünkü genel merkez yöneticileri izmir il yönetimini günlerce önce belirledi,boş girişimler...

Yorumu oyla      6      3  
Konak 11 Eylül 2023 Pazartesi 17:41

Prof. Kamil Okyay Sındırın bu saatten sonra CHP il başkanlığı yapıp CHP liliğini yeniden tescil etmesine ne luzum var? BORNOVA belediye başkanlığını yapmış , sonra CHP izmir millet vekilliği yapmış sn. Sındır İzmirin bu gün içerisinde olduğu yerel yönetim, BB problemini çözecek en doğru adamdır. Zaten CHP bu nitelikte az politikacıyı bugün bünyesinde barındırıyor.

Yorumu oyla      5      4  
OLMUYOR ! 11 Eylül 2023 Pazartesi 16:24

Maaşını belediyeden alan kişilerin partiye il başkan adayı veya yönetimlerde yer alması ne kadar doğru? İlçelerde de durum aynı? Bu durumda belediyesi partimizde olmayan iller ve ilçelere yönetimlere aday bulamayacağız. Maalesef gidişat budur.

Yorumu oyla      8      3  
ANKARA 11 Eylül 2023 Pazartesi 15:53

Başta Musa ÇAM Olmak Üzere Tacettin BAYİR Atilla SERTEL Bedri SERTER CHP 'den İhraç Edilmelidirler... Seçim Dönemin de Suya Sabuna Dokunmayanlar Ortaliklardan Kaybolanlar Secim Sonrasi Boş Boş Konusmasınlar... Musa ÇAM dan Apartman Yöneticisi Bile Olmaz Olmamalı!

Yorumu oyla      8      8  
seçmen 11 Eylül 2023 Pazartesi 15:44

Bu mevcut yöneticilerle sandığa gitmem ve gidenin de aklına şaşarım... bizi üzdükleri yeter... onlar bizim kadar üzülmüyor...

Yorumu oyla      12      6  
CHP seçmeni 11 Eylül 2023 Pazartesi 15:42

Evet AKP İzmir i de vermek için bir eşik daha geçildi...Kooperatifçi başkanın önü açıldı...Düşünüyorum kendisi hakkında vekillerin sosyal medya da dolaşan iddialarla ilgili bir cevabı veya açmış olduğu bir dava varmı... Zaten ticaret odası seçimlerinde AKP ile yol yürümeğe alışık olan mevcut il başkanı iş yapış şeklide aynı ... Hayırlı olsun çoğu ilçe ve iyi parti aday çıkarırsa büyükşehir...AKP siyaseti çok iyi biliyor muhalefet dökülüyor olan biz vatandaşlara oluyor ve olmaya devam edecek...yiyin birbirinizi koltuk güç sevdalıları

Yorumu oyla      8      4  
EMRE 11 Eylül 2023 Pazartesi 15:31

serbest bırakıyormuş. sanki örgütün üstünde bir güçleri varmış gibi

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araştırmacı Yaldız’dan 'tavşan aday' çıkışı: İzmirlinin kafası karışık!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir ...
AK Partili Dağ'dan CHP'ye foto-tepki: Yerli ve millîlikten uzaklar!
CHP'nin kuruluş yıl dönümü videosunda Rum silahlı örgütü EOKA'ya ait bir ...
CHP’li Bayır, sandığa 5 kala konuştu: İki adaylı bir seçim olacak!
CHP İzmir İl Kongresi’ne sayılı günler kala sessizliğini bozan geçmiş ...
 
CHP’li Kılıç’tan eğitim raporu ve hükümete ‘yüzde 1 KDV’ sitemi: Cevap bile vermediler!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 2020 ve 2021 yıllarında kırtasiye ...
Bakan Tekin'den yeni eğitim yılı mesajı
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, “Hepimiz heyecanlıyız, ama sanırım ...
Mehmet KARABEL yazdı... Artık CHP Lideri gibi konuşuyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Artık CHP Lideri gibi konuşuyor!
 
İmamoğlu'ndan Akşener'e: İttifak şart!
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'nın adayını açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin Ankara Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan İYİ Partili Özlale'ye gönderme: İzmirli bu kurnazlıklara aldanmaz!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva