HABERLER>SEÇİM 2015
17 Ocak 2014 Cuma - 11:17

CHP’de kritik PM sonrası 4 flaş İzmir gelişmesi

Yerel seçim öncesi CHP İzmir’de adayları açıklanan ilçeler arasında yer alan Kınık ve Selçuk’ta sancı sürüyor. Milletvekilleri Oğuz Oyan ve Alaattin Yüksel ile PM Üyesi Hüseyin Saygılı’nın itiraz ettiği iki ilçe ile ilgili değerlendirme yapılmasına karar verildi. Kınık’ın listeden çıkartılması yönündeki görüş ağır bastı. Öte yandan MYK, daha önce açıklanan meclis üyelikleri için sandık koyma kararından da vazgeçebilir. Bu arada CHP Bergama Örgütü Yönetim Kurulu'ndan toplu istifa geldi.

CHP’de kritik PM sonrası 4 flaş İzmir gelişmesi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmalarının sürdüğü CHP’de İzmir’in 11 ilçesinin adayı için masaya oturan Parti Meclisi (PM) yoğun geçen toplantının ardından kararını verdi.

- FLAŞ: CHP BERGAMA YÖNETİMİNDEN TOPLU İSTİFA...

- GÜNAYDIN AÇIKLADI: İŞTE CHP'NİN SEÇİM SLOGANI...

- CHP İZMİR’DE 11 İSİM DAHA TAMAM…

- CHP İZMİR ADAYLARINDAN İLK TEPKİLER…

Güzelbahçe, Beydağ, Bergama, Foça, Kemalpaşa, Seferihisar, Ödemiş, Menemen’de mevcut başkanların devam etmesine karar verilirken Torbalı’da Belediye Başkanı İsmail Uygur’un yerine Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ufuk Yörük aday gösterildi. Masaya yatırılan ilçeler arasında bulunan aday krizinin yaşandığı Bayındır ise geri çekilirken Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un çapraz bağları koptuğu için katılamadığı yarışta isim netleşmedi. Parti Dr. Ufuk Sesli ve eski İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık arasında karar veremedi.
 
İSİMLERİ KALDIRIN
PM toplantısının gündemine gelen ve üzerinde tartışmaların yaşandığı Kınık ve Selçuk için yeni formül geliştirildi. Kınık’ta mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kaya’nın ismine itiraz eden Milletvekili Alaattin Yüksel ve PM Üyesi Hüseyin Saygılı, genel merkezin ilan ettiği listede Kaya’nın isminin çıkartılmaması üzerine akşam saatlerinde genel merkez ile bağlantıya geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Selçuk ilçesi ile birlikte “yetki bende, yeniden değerlendireceğiz” dediği Kınık’ta Kaya’nın listeden çıkartılması istendi. Genel merkez yetkilileri de Kaya’nın listeden çıkartılacağını ifade etti. Kaya’nın yerine eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya önerilmişti. PM toplantısında Milletvekili Oğuz Oyan’ın “Seçimi kaybetme ihtimalimiz yüksek” diyerek itiraz ettiği Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün durumu ise netleşmedi. Kriz çıkan iki ilçe Kınık’ın adayı Kaya’nın geri çekilmesine kesin gözüyle bakılırken Selçuk adayı Ülgür’ün devam edebileceği ifade edildi. Son sözü Kılıçdaroğlu söyleyeceği iki ilçenin kesin durumu önümüzdeki PM toplantısında netleşecek.
 
Toplantıda ayrıca Foça ‘da yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın ismine karşı çıkan Milletvekilleri Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler ve PM üyesi Berrin Dilekçi yeniden anket yapılması önerisi getirmişti. Foça’da Demirağ isminin değişmesi ise beklenmiyor.



TALEPLERİ İLETTİM
Parti Meclisi'nden çıkan isimlere başarılar dileyen İl Başkanı Ali Engin, ilçelerde meclis üyelikleri için daha önce açıklanan sandık konulması ve fermuar sisteminin iptal edilebileceğini söyledi. Engin, "Genelge geldikten sonra 30 ilçe başkanı ile bir araya geldik. Sandık konulmasını ve bu sistemin uygulanmasını istemediler. Ben bu gidişimde de taleplerini ilettim. Son kararı genel merkezimiz verecek. İlçelerimizden gelen talebin dikkate alınacağını düşünüyorum" dedi.  Engin, PM toplantısında kriz çıkan Kınık ve Selçuk adayları ile ilgili kesin kararı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun vereceğini söyledi. Engin, "Kısa zamanda bu kararların da netleşeceğini düşünüyorum. Kınık'taki durumu genel merkeze bildirdim. Yetkili organların her şeyden bilgisi var" ifadelerini kullandı. 
 
SANDIK İPTAL Mİ EDİLECEK?
Partide en çok konuşulan konuların başında ise geçtiğimiz günlerde il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen meclis üyeliği için sandık konulması yer alıyor. Metropol ilçelerde Bayraklı, Karabağlar ve Güzelbahçe dışında 8 ilçede alınan eğilim yoklamalı fermuar sistemi uygulaması sorun yarattı. Başta Konak, Çiğli, Buca gibi büyük ilçelerde meclis üyeliğine talip olan isimler il başkanlığı ve genel merkezi telefon yağmuruna tuttu, faks çekti. Yarısının sandıktan çıkacağı, yarısının ise parti örgütü tarafından yazılmasını öngören sisteme karşı çıkan isimlerin itirazları ses getirdi. Daha önce İzmir için 25 Ocak olarak açıklanan tarihin açık öğretim sınavlarına denk gelmesi, ilçelerdeki karmaşa yeniden değerlendirme yapılması kararı aldırdı. Buna göre genel merkez İzmir’in de aralarında bulunduğu birçok il için aldığı kararı ilk MYK toplantısında yeniden değerlendirecek. Kararın iptal edilmesi beklenirken partinin bu süreçte dışa dönük çalışma yapması gerektiği de vurgulandı.

BUCA’DA JET HAREKET
Genel Merkez’deki PM zirvesinde meclis üyelerini belirlemek için 8 ilçede alınan eğilim yoklaması kararının iptal edilmesinin gündeme gelmesi sonrası CHP Buca’da jet bir karşı hareket hamlesi yaşandı. Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne ile birlikte hareket eden Eski İlçe Başkanı Selim Bozdağ önderliğinde 200 kadar meclis üyesi eğilimin iptal edilmemesi için Genel Merkezi faks yağmuruna tuttu.
 
PM YETKİYİ İL BAŞKANLIĞINA VERDİ
Öte yandan Parti Meclisi, yerel seçim öncesi meclis üyeliklerini belirleme yetkisini il ve ilçe başkanlıklarına devretti. Beldeleri bulunan ilçelerde meclis üyesini ilçe başkanı, ilçelerde ise meclis üyesi listesini il başkanlığı yapacak. Fermuar sistemi uygulansın ya da uygulanmasın seçim kurullarına listeler il başkanlığı tarafından gönderilecek. Yüksek Seçim Kurulu incelemesinden ve listelerin tesliminden kısa süre önce tüm isimler genel merkez MYK’sından geçecek.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Şubat 2014 Pazartesi 12:30

KINIKTA KAZANIRSA SÜLEYMAN KAYA ÇETİNKAYA ASLA KAZANAMAZ

Yorumu oyla      11      5  
MİCO 20 Ocak 2014 Pazartesi 23:42

Herkez işine kimiside kurutmaya gitsin

Yorumu oyla      11      5  
BAYINDIRLI 18 Ocak 2014 Cumartesi 21:20

YILLARDIR HÜSEYİN TAMER YANIK PARTİ İÇİN ÇALIŞIRKEN KOŞARKEN DR.BEY NE YAPIYORMUŞ.PARTİNİN HANGİ KADEMESİNDE GÖREV YAPMIŞ ACABA.EMEĞE BİRAZ SAYGI LÜTFEN.

Yorumu oyla      13      5  
PARTİLİ 18 Ocak 2014 Cumartesi 21:09

Aday belirlenirken bayındır adayı olarak ismi geçen Dr.Ufuk Sesliyi acaba aday olsun diye savunanlar acaba tanıyorlarmı ? hiç yüzünü görmüşlermi ? nasıl böyle karar verebiliyorlar,şaşılacak bir şey.

Yorumu oyla      13      5  
18 Ocak 2014 Cumartesi 01:51

Kinikta secimi kazancak tek kisi varsa suleyman kayadir otuz martta gorusscez memet cetinkayaa secim falan kazanamaz kendi koyu oy vermiyor zaten

Yorumu oyla      12      7  
adsiz 18 Ocak 2014 Cumartesi 01:43

Biz arkadaslarla oturuyoruz su an hepimiz chpliyiz ama kinikta memet cekinkaya aday gosterilirse kinikta ve izmirde chp bitmisstir secim falan kazanamazlar biz chpli olarak oyumuz akpnin dir elimizden geldigi kadarda akpye caliscaz

Yorumu oyla      11      8  
YORGUN DEMOKRAT 18 Ocak 2014 Cumartesi 00:30

İl Başkanı ALİ ENGİN karar versin, kendine eğilim yoklaması diyordu, şimdi eğilim yoklaması olmasın diyor.Meclis üyelerini ben atayacağım diyordu, bu nasıl demokrasi.

Yorumu oyla      13      6  
Ahmet 17 Ocak 2014 Cuma 23:54

Chp genel merkezi Bergama için en doğru karar vermiştir. 40 yıldan beri yapılamayan işler, 5 yılda Mehmet Gönenç ile peş peşe yapılmaya başlandı. Bergama'da Mehmet Gönenç için diğer parti seçmenleri bile "Yılmaz Büyükerşen" yakıştırması yapıyorlar.

Yorumu oyla      13      5  
adsız 17 Ocak 2014 Cuma 21:10

Düne kadar eğilim/önseçim isteyenler, bugün çadır deviriyorlar. Kalaycı gibiler.

Yorumu oyla      19      5  
selçukta mhp kazanır 17 Ocak 2014 Cuma 15:41

selçukta seçimi mhp adayı levent görür kazanır

Yorumu oyla      18      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topuklu Efe Nazilli'de iddialı konuştu
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli’yi ziyaret ederek nazilli ...
CHP İzmir’de adaylardan ilk tepkiler
PM toplantısı sonrası aday ilan edilen isimler Egedesonsöz’e konuştu.
Soyoğul yazdı: Pekdaş Konak’tan başka ilçe ihtimali için ne dedi?
Aday adaylığı tartışma konusu olan Baro Eski Başkanı bu kez talip olduğu ...
 
Flaş! CHP İzmir’de 11 daha belli oldu: 2 ilçede kriz!
Kritik PM zirvesi sonrası 11 ilçenin adayı açıklandı.
Taşer çok iddialı: Merkez sağı MHP’de birleştireceğiz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Büyükşehir Adayı Murat Taşer, partisinin ...
AK Kadınlar’dan tam gaz Çiğli mesaisi
AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı, var gücü ile 30 Mart'taki yerel seçimlere ...
 
CHP'li Akdemir: Buca'da kentsel dönüşümü el ele yapacağız
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Mimar Remzi Akdemir, Buca'da kentsel ...
Ve HDP’nin de İzmir adayı belli oldu
Halkların Demokrasi Partisi üç büyük şehirdeki adaylarını açıkladı.
AK Partili aday adayından 'sevgi yolu' eleştirisi
AK Partiden Konak Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan İşadamı ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva